Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zellerzolee

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
Zellerzolee 2013.05.06 14:51:29
Engem meg mindig a rohogogorcs fog el, amikor valaki azt irja, hogy az otthoni angoltudassal itt nem ert semmit. Sajnos addig mig a magyarorszagi angolkepzes nem fogja fel, hogy egy tomondatbol (Sue vett egy uj nadragot) amit eveken at nyomnak a hulyebbnel hulyebb nyelvkonyvekben megeleni nem lehet. Annyi magyart latok magam korul akik felvettek a hulye lengyel felfogast, hogy "nem kell nekunk angolul tudni, mert 20-an lakunk egy 2 szobas hazban magyarok", de mondjuk ezek az emberek sosem torekednek az integraciora, csak azert vannak itt hogy a CHF-es hitelt kinyogjek, vagy hogy 6 havonta hazamenjenek menozni a haverok elott a 15 eves BMW-vel. Az meg hogy az angolok koszosak, az igaz is meg nem is, ugyanugy igaz ez a magyarokra is, kerdes mit hozol az otthoni neveltetesbol.
Allaskereses mindig jobb celt er ha az adott ceg weboldalan keresztul jelentkezik az ember, egyreszt jobb szemmel nezik, masreszt igy kihagyjak a kozvetitocegeket, ami a mai vilagban nagy megtakaritasnak szamit. Munka mindig volt es lesz is az hogy ki mit akar es mik a realis lehetosegei az ket kulon fogalom, mert itt meri el a f*£$%& sok magyar, hogy majd gyarigazgato lesz a bolcsesz diplomajaval a nagy-angliaban.
Ehhez hozzateve, en ketfajta magyart ismerek itt:
1., minden leben ket kanal, full time-os allassal, minden magyar megmozdulason ott van, eleldegel a havi 900-1200 fontjabol, es osztja az eszt hogy milyen fasza gyerek 15 ev pizzafutarkodas utan, de meg mindig csak a Domiosbol tud pizzat rendelni mert ott vannak magyarok is akik fel tudjak venni a rendeleset.
2., messzirol elkeruli az osszes magyart mert mint a posztiro is megemlitette, utalja ha a zsebeben kotorasznak, es nincs szuksege az egyes csoportban megemlitett emberekre csak azert hogy magyarnak erezze magat.
Az meg hogy minden masodik poszt angliarol szol is megmutatja, hogy jelenleg Magyarorszagon nyelvi kepzesben meg mindig csak az angol a kiraly, mert ez a legegyszerubb nyelv

Sok sikert a posztironak, es ne csak gondolkozzatok a gyerekvallalason, hanem tedd oda magad rendesen!
Az élet onnan küldi a pofonjait, ahonnan sose várnád. Azt veszed észre, hogy az otthon maradottak közül a legtöbb embert már nem érdekli a történeted. Erről, a külföld pszichológiájáról szól a mai poszt, Péter írása. „Miután oly sokat olvastam a mások által beküldött…..
Zellerzolee 2013.01.05 18:09:14
Erdekes iras, az otthon maradottak betekintest nyerhetnek mi megy vegbe valojaban a kulfoldre vandoroltak eleteben.
Az en velemenyem megegyezik a posztoloeval, a baratok haverok leszenek, a haverok meg senkik, a csalad meg csalad marad. Jol bemutatja a hazalatogatas soran erzekelheto feszultseget is az egykori baratokkkal haverokkal. Barmikor en is hazalatogatok es elmegyek meglatogatni a baratokat mindig azt kapom hogy `mit kepzelsz te magdrol azert mert evente hazajossz nehanyszor felhivsz mindenkit hogy igyunk egy sort meg nem leszunk baratok, meg lenezunk mert elmentel` es emiatt se haza nem akarok menni surun meg ha haza is esz a fene akkor nem igazan keresek senkit, csak a csaladot meg max uzleti ugyeket elintezem ennyi.
Az meg hogy London vagy nem, aki kijon elobb utobb rajon, hogy Londonban kepesites nelkul csak minimalberes melot tud nyomni amit meg videken jobban megfizetnek. Engem is sokan nyaggattak annak idejen intezzek munkat ennek-annak reg nem latott ismerostol baraton keresztul mindenkinek, de az az igazsag hogy en garanciat senkiert se szeretek vallalni csak magamert, valamint a tobbseg nem erti meg hogy kezdotoke nelkul kijonni ongyilkossag foleg manapsag, valamint hogy itt sincs kolbaszbol a kerites, ahhoz hogy viszonylag jol eljen az ember legalabb 2000 fontot meg kell keresni havonta adomentesen, a heti 2-300 fontos melokbol megelni meglehet, de elore haladni nem. Nekem eddig Angliaban magyar tarsasagban meg csak a gyomrom fordult fel, jot meg nem tapasztaltam.
Ha egy tizessel fiatalabb lennek ezzel az esszel Kanadaba mennek vagy Ausztraliaba. Lehet messzebb van, meg tobbe kerul hazajarni, de sokkalta jobbak a viszonyok mint itt ahol vizum nelkuli balkani orszagok bevandorloi London elit negyedeiben vagy menobb kornyekeken 30-40 fontert dolgoznak napi 10-12 orakat angol/lengyel/litvan/magyar fovallalkozoknak. Az otthon maradottaknak meg azt uzenem, hogy addig jobb nem lesz mig Orban Gyurcsany jobbikosok esatobbi kozel vannak a tuzhoz. Tisztelem es becsulom aki otthon napi 8 oras munkaval csaladot tud eltartani es nem raketamernok a szakmaja.
Kósa Lajos mellszobra díszíti az új bankót. Elkészült az új pénzjegy, amit méltán díszítenek debreceni motívumok. Egyrészt azért, mert még az idei országgyűlési választások kampányában elhangzott több alkalommal fideszes politikusi ajkakról, hogy aki szeretné a…..
Zellerzolee 2010.12.31 12:15:49
Sajnos mindenki tudja, hogy Kósa neve 20%. Ennyit kell jattolni egy melóért neki ahogy hallottam. Parasztvakítás ami Debrecenben és Magyarországon megy, kik a kommunisták ha nem ezek, visszaállamosítás, médiakontroll, mit akarnak még ezek??? Amit a frankkal tett Kósa az se véletlen volt, felelős politikus nem tesz olyan kijelentést ami bedönti a forintot, valószínüleg valakinek érdeke volt hogy leértékeljék a forintot a frankkal szemben, az meg hogy most a frank tovább erősödik az euróval szemben azt meg meg lehet köszönni a hasonszőrű országok kormányainak mint Magyarország hogy bedöntik az eurozónát a felelőtlen költségvetéseikkel mint Írország, Görögország, Portugália, Spanyolország. Már tűzoltás jellegű politika sincs, csak annyit mondanak ez történt, de megoldás nincs rá. Az az igazság hogy kis nemzet vagyunk és évszázadok óta széllel szemben h*gyozunk, európai nagypolitikát sose és soha nem fogjuk befolyásolni. Politikusainkra igaz az ami nagyjából bármely ország politikusára igaz, magának csinál jólétet nem a parasztnak aki addig dolgozik míg 6 láb mélyre nem kerül. Az a helyzet bárki kerül a parlamentbe az mindig valakinek a valakije és azokat fogja segíteni nem az átlagembert. Térkő uszoda hotel kölcsey központ főutca, világvárosi árak, egy mocsárra épült városban, ahol a fizetések a világvárosi fizetések ötöde az átlagembernek. Adófizetés, még ha be is fizeted az adód akkor se hagy békén az APEH, de ha ő tartozik neked akkor rögtön revízió. Hol az igazság? Nem véletlen sokan akik tehetik elhagyják a várost és országot egy könnyebb élet reményében.
 Voltam már Prágában, cseppet sem keltett bennem hányingert sőt, kifejezetten élveztem. Na jó, a koszt néha adott egy-egy váratlan parasztlengőt az emésztésemnek, de amúgy nagyon szerethető város."Az új Škoda Fabia RS bemutatója lesz. A program része, hogy Jan Kopeczky…..
Zellerzolee 2010.05.21 22:14:20
Off topic

Nem tudom kinek igertem itt a kommentelok kozul de hogy nehogy azt mondja csak a szam jar, a
indafoto.hu/zellerzoleezeller oldalon megnezheti a gozkocsit 1901-bol (teljesen mukodokepes) valamint egy 1932-es Lagoda (Lagoda es Aston Martin 1 ceg). Majd ha lesz meg idom dobok 1 par kepet van meg az udvarunkon vagy 8-10 hasonlo kategoriaju nem igazan tomegautonak hivhato autocsoda.
Udv.
Zellerzolee 2010.05.22 17:50:34
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Persze hogy mukodik, ezeknek nem az a nagy szam ha kulsoleg van restauralva es mindenki csak csodalni tudja, hanem ha reggel le tud ugrani egy FT-ert a sarki boltba vele mert megbizhatoan mukodik. Eskuvokre nem hasznaljak, csak rally-ra.
Belsőség Volt egy tankom is... 2010.04.19 14:22:00
 Egy 1949-es Jaguar Mark V még Angliában is feltűnő jelenség, pedig érdekes és szemrevaló autókkal nap mint nap találkozhat az ember. A jólnevelt autóbuzi tehát udvariasan kopog, kérdez - és ettől a pillanattól kezdve sajátos, bizarr események sora veszi kezdetét...Pedig…..
Amíg a végzettségem alatti helyeken próbálkoztam, éppen pénzhiány miatt, sok megaláztatásban volt részem, mindenki úgy állt hozzá, úgyis lelécelek, amint a diplomámhoz illő állást találok. Meg eleve mindenki, aki ilyen helyeken próbálkozott, többnyire örült még a…..
Ma ismét egy komment következik. Sajnos rengetegen képtelenek elhelyezkedni diplomával, nyelvtudással, kellő tapasztalattal és gyakorlattal. A helyzet pedig napról napra rosszabb...Tisztelt Mindenki! 46 éves több diplomás férfi vagyok, két gyermekkel. Mondanom sem kell, hogy…..
Zellerzolee 2009.02.05 14:48:49
Tisztelt 46éves 4 diplomás 2 gyerekes nős poszt író, csak sajnálni tudlak, 4 diplomával nem jutott még eszedbe hogy napi 5-6ezerért elmenj segédmunkásnak? Annyira rosszul csak nem megy akkor a szekér ha 1 éve el tudja tartani a feleséged fizetése a 4 tagú családot, bár lehet tartalékoltál, ha meg így van akkor se sírj majd kiforogja magát a dolog. Az hogy az asszony nem akar külföldre menni, az nem jelenti azt hogy te nem mehetsz, bár külföldön se kolbászból van a kerítés, főleg manapság, 4 diplomával se egyszerűbb külföldön elhelyezkedni mint otthon.
Bírom az ilyen embereket 20 évet ledolgozott azt most meg nincs melója, rendszerváltásnál hol voltál???? Elég idős vagy ahhoz hogy akkoriban simán kikaparhattad volna a gesztenyét magadnak. 20 év nagy kaland, majd ha eléred a 65-öt és akkor mondod azt hogy 20 évet tudtál csak dolgozni és ez alapján kapod majd a semmi nyugdíjad akkor majd sajnállak, addig nem! Olyan nincs hogy nincs munka, csak balfékek az emberek! Gondolom a 4 diplomád se lehet túl kapós témákban alkotott amolyan művelődésszervező kategória lehet, akkor minek tanulsz ha nem ér semmit. Igaz nekem nincs diplomám (csak 1 felsőfokú szakképesítésem), mégis 17 éve melózok, most vagyok 30, és azért melózok mert erre neveltek a szüleim, ha kell valami fiam akkor menj és melózz ne a neten sajnáltasd magad. Bár mindenki azt hoz magával otthonról amit lát! ! diplomával nem muszáj gyárigazgatónak lenni, lehet az ember betanított segédmunkás is. Sok sikert az álláskereséshez!
Peace
Belsőség A pukimentes okosság 2008.12.03 07:08:35
  Nem kéne eladósodni, nem kéne túlköltekezni, de annyira parádésan ramaty a magyar használtautó felhozatal, hogy laikusként lehetetlen használhatót választani. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Zellerzolee 2008.12.03 21:21:39
Ezek a biztosítós dolgok sose fognak kimenni a divatból. Míg vevőként nem tud az ember élni a jogaival, miszerint lekérdezni a biztosítót hogy volt e kárja a kocsinak korábban, addig minden használtautó vásárlás zsákbamacska. Ha egy 65 milliós Egyesült Királyságban meg tudják oldani, ezt a fajta lekérdezést HPI rekordnak hívják, ezt simán meg lehetne csinálni otthon is. Az informatikai háttér valószínüleg megvan hozzá, és nem mellékesen egy kis pénzt is termelne a KPM-nek, biztosítóknak. A 2-3 darabból összerakott kocsikkal sincs baj míg szakszerűen meg van javítva, teljesen mindegy, hogy sufniban csinálták vagy patyolattiszta márkajavítónál. Ismerősöm kb. 10 éve a franco Kft.-től vett 3-as használt golfot 3 darabból volt összerakva, szóval ha arról beszélne valaki mennyire megéri márkakereskedőtől kocsit venni annak lehet ez a konzekvenciája. Hitelre annak érdemes kocsit venni aki bármikor ki tudja vágni csikkzsebből a kocsi teljes árát, csak azért nem teszi mert azzal a pénzzel amit kifizetne érte pénzt csinál. De a magyar csak a nyugatot nézi hogy ott egy traktoros is utolsó szériás LAnd Rover Defenderrel jár, miért ne vehetne ő is egyet, ja, csak az ára ugyanaz, hitelfelvétel ugyanaz, csak a külföldi traktoros keres 3szor annyit mint egy magyarországi. Ered mindez a gorenje hűtős sorokból Hegyeshalomnál, onnantól kezdve elvágta magát a magyar, minden kell neki és teljesen mindegy hogy meg tudja e fizetni vagy nem. Sok hiteles kocsit is azért "biztosítóznak" hogy a hitel le legyen tudva, utána meg kintről hoznak rá egy olaszt azt szalad tovább a kocsi. Jó példa volt a calibra 4 millát költöttek rá, mindenhol beteg volt, de azért címlapra raktátok, mekkora verébség. Gagyi fényezés, beteg motor, rusnya hátsó lámák, ja tényleg ér 8 kilót. 8 kilóért inkább veszek egy roncsot azt ráköltöt még 5kilót azt tudom miben ülök, de ezzel biztos nem kerülök címlapra, bár műszerlapokat sem készítek főállásban...
Nemcsak távoli, vadregényes tájakon szembesülhetünk veszélyes vadállatokkal. Ez a Yaris például a Buda környéki hegyekben járt pórul, amikor vezetője elgázolt vele egy hatalmas termetű szarvast. A baleset azért különösen érdekes, mert a nagy testű állat nem kővé dermedve…..
Azt hallom mindenfelé mostanában, hogy: NABEZZEG A MI ADÓNKBÓL! fizetik ugye meg a pénzügyi válságnak a következményeit. Ezért születik meg ez a post, éppen most. Először is, itt Magyarországon, közvetlenül, (hangsúlyozom: KÖZVETLENÜL) az állam nem költött egy fillért sem…..
A világ\hitel\gazdasági válság közepén lássuk mik voltak a nagyobb hírek Angliában, mi foglalkoztatja most a briteket.Credit Crunch:- természetesen minden újság, és híradó ezzel kezd. Jelenleg egy 500 milliárd! fontos kormányzati gazdasági mentőcsomagnak köszönhetően tartják…..
Zellerzolee 2008.10.12 22:07:54
Nem hiszem, hogy a Credit Crunch már tetőzött, de az tuti hogy a kisemberek megérzik majd az adóemelések miatt, a bankok csinálták, a bankok meggazdagodtak valamint azok főrészvényesei most meg bagóért haveroknak továbbpasszolják a céget. Tiszta postabank-botrány, majd itt is lesz 2-3 alkalommal tőkebeinjektálás :D magyar módra!
Az hogy a felsorolt 3 üzletemberből egyse itt látta meg a napvilágot, nemhiszem hogy bármely echte angolnak fáj a feje mennyit vesztettek. Ezért kell menni Ausztráliába, független mindenkitől, az elmúlt 29 évemben csak a Krokodil Dundee miatt halottam róluk meg az olimpia miatt semmi politikai vagy pénzügyi botrány - valószínűleg ők is csak röhögnek a UK-n.
Persze mindenki húzza a száját a válság miatt, aki ezt nem tudta politikai berkekben nagy marha lehet, mivel tavaly novemberben már Írországban tudtak róla, lehet ez a 3 órás kompút a pénzügyi válságnak cirka 10-11 hónapjába került? Vicces, tuti valakik megint csak jól járnak, valószínűleg az USA-nak EU-nak NATO tagoknak most jól jönne a háborúba feccölt pénz betömni a réseket, de ezt sehol se hallani a hírekben.
Izland volt a legokosabb, és egyben egy emeletes marha ország lesz ha visszaadja a UK-nak a pénzét, Lengyelország se adta meg sose 40 év adósságát a világbanknak sosem, és senki se zaklatja miatta öket.
A lényeg a lényeg, tiszta vicc az egész, egészség meg térerő legyen a többit úgyis meg lehet venni!
Amugy jól indult a blog csak több bejegyzés kéne, grat!
Az alábbi leírás szigorúan az én meglátásom, véleményem alapján íródott a mostanában kijövőmagyaroknak! (értelem szeruen a kalandoroknak szól, au-pair-nek, bentlakásos vendéglátósoknak, szakmunkásoknak ez az írás túlnyomó részben értelmetlen) Az alábbi írás az én egy…..
Zellerzolee 2008.09.09 22:27:03
Gratulálok az íráshoz, remélem pár iwiw-en magyarul zéró nyelvtudással érkezett is elolvassa, vagy aki tervezi a kijövetelt. Nem rossz útmutató, de azért arra a heti 10 fontos kajaadagra befizetnék, véleményem szerint kenyérre meg vizre elég, másra nemigen:)
Én ugyan csak április óta vagyok itt előtte, több mint egy évet lehúztam Írországban, de a dolgok hasonlóak itt is, sok olyan ember jön ki aki azt se tudja mit vállal magára, főleg értem itt a nyelvtudást. Sokszor elnézem az emberek milyen szakmákkal keresnek melót és azt mondja nem talál, aki egy héten belül nem talál melót magának elfogadható angollal jobb ha hazamegy, mert itt csak éhenhalni fog, aki meg nem tud venni egy kiló kenyeret se angolul, az jobb ha ki se jön. Valamint hozzátenném a UK nem csak LONDON-ból áll, vidéken sokkal jobbak a munkalehetőségek és magasabbak a fizetések az átlagember számára, hacsak nem gyárigazgatóként szeretnél elhelyezkedni! Valamint kis matek sem árt a témán gondolkozóknak, ha 1000 fontot keresel, kifizeted az albit ahol egy szobában szagolod a hálótárs eregetéseit, kaját veszel, feltöltöd a mobilod, utazás, bulizol, nem sok marad a zsebedben következő fizuig, mivel ahogy a hírdetéseket látom mindenhol 5-6 font között dobnak óránként Londonban a "rabszolgamunkákért", ja és ez a bruttó, ebből vegyél még le összesen kb. 20-22%-ot így lesz nettó. Nem is tudom elképzelni 800-1000 fontból hogy tudnak az emberek megélni Londonban, ahol egy sör 6 font is lehet, meg 2 is :D Itt se kolbászból van a kerítés, csak azért mert nyugat, itt is már csak rosszabb lesz, az én személyes meglátásom ha otthon nem találtál melót 1 év alatt akkor itt se fogsz, akármilyen diplomád van vagy éppenséggel nincs.
Ha valaki innen állásajánlattal keres meg és több részlet érdekel az állással kapcsolatban, legalább annyi legyen benned, hogy rendesen felhívod nem csak kicsörgeted, nem túl jó benyomás szerintem, sőt egyenesen bunkóság elvégre a TE érdeked hogy munkád legyen nem az ajánlóé.
A fent ajánlott szállásadó se azért ad ki szobát mert jópofa kar lenni, hanem hogy a jelzáloghitelét kifizesse, meg még keressen is valamit, London központjától akár 30 km-re is lehet rengeteg olyan melót találni ahol a szállást ingyen adják a fizetésen felüli juttatásknt, és ha szerencsés vagy még a számlákat se kell fizessed.
Valamint ha valaki feltétlen segítségét ajánlja míg ki nem jöttél abban 100%-ig biztos lehetsz hogy sose fog segíteni, vagy csak olyan alap dolgokkal kapcsolatban, amit amúgy is tudtál.
Ha nem vagy biztos magadban, hogy találsz munkát, szállást, keress meg olyan magyarországi közvetítőket akik még a szerződést otthon a kezedbe nyomják, ritka aki nem kér közvetítői dijjat, vagy nem húzza le a fizudat minden hónapban, de 1-2 előfordul, javarészt olyan cégek amelyeknek hivatalos, Munkaügyi Minisztérium által kiadott, munkaerőközvetítői számmal rendelkeznek, sok olyan vállalkozás van amely nem rendelkezik ilyennel!
Konkrétan tudok olyan céget aki biztonsági őröket keres nőket nagyon jó fizetéssel akár 13 font/óra, férfiakat 7-8 font/óra, valamint kamion és busz sofőröket, egy angolnyelvű állásinterjú után megmondják hogy beleférsz-e a keretbe. Nem akarom reklámozni a céget, könnyen megtalálod a neten még otthon!
Bocs ha többet írtam a kelleténél!
Üdv és sok sikert mindenkinek!