Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfőmérnök

28 bejegyzést írt és 16157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig feláll a szőr a hátamon, amikor a kultúra szót abban az értelemben kell használnom, amelyben a művészetet és bizonyos mértékben a tudományt, mint értéket kell leírnom, tekintve, hogy Magyarországon mindkét terület kommunista cselédivadékok rémuralma alatt áll, kisebb megszakítással immár egy…..
Alfőmérnök 2021.11.26 23:37:12
@Frederick2: Tibinek ezt az írását ismered?
drot.eu/hamvas-kritikaja-avagy-senki-sem-ismerheti-igazan-belat
Filológiailag pontosan leírja Hamvas és Lukács viszonyát.

Egyébként én voltam olyan beszélgetésen (talán konferencián, már nem emlékszem) a PIM-ben, ahol komoly szakmai tekintélyek pedzették, hogy Király István mégsem olyan kóser. :)
Koczkás Sándort állították vele szembe, pl. mint filológust. Amúgy illene ismernem Koczkást, mert a nagyapám mentora volt. Azt nem tudom, mennyire volt marxista, nemrég jelent meg tanulmánykötete, tervezem, hogy elolvasom.
www.antikvarium.hu/konyv/koczkas-sandor-quotnekem-ady-endre-ostora-tetszikquot-ady-endre-es-nagy-laszlo-koczkas-sandor-muhelyeben-20004921-1
Alfőmérnök 2021.11.27 20:31:05
@Frederick2: Szerintem te is tudod, hogy Királynak max. részleteiben lehet értékes a munkássága, mivel helytelen az alapkoncepciója, nem lehet ő "AZ" Ady-kutató. Ezt pedzették a PIM-ben is. (Én egyébként nem vagyok nagy Ady-fan, de ez mellékszál. Nyilván nagy hatású az életműve, amivel az irodalomtudománynak komolyan kell foglalkoznia.)

Gondolom Pándi Petőfire "világforradalmárként" tekint, nem nacionalistaként. Egyébként Petőfi nagyon közel állt a jakobinusokhoz - nem is ezért szeretjük.

@Mr Falafel: Jéézusom, végig ne olvasd. Én csak annyit állítok, hogy a fiatal Lukácsban még volt kakaó. Dosztojevszkij, Kierkegaard és Eckhardt mester voltak a kedvencei. Magyarul ő írt először Rudolf Kassnerről, Hamvas egyik példaképéről.

Tibi Weyner Sennyey Tibor.
mandiner.hu/cikk/20210516_weiner_sennyey_tibor_interju
A drót főszerkesztője, ő közölte Frederick írását Lukácsról, miután egy vitában belinkeltem a blogbejegyzést.
Hamvassal és Békássy Ferenccel, egy elfelejtett, az I. VH-ban meghalt tehetséges költővel foglalkozik, kertészkedik, méhészkedik. Jó szándékú, rendes gyerek, csak hajlamos bedőlni kortárs agybajoknak (migránssimogatás, feminizmus, ökofasizmus).
Alfőmérnök 2021.11.28 00:58:03
@Alfőmérnök: Mármint nem Hamvassal és Békássyval kertészkedik, méhészkedik, hanem amellett, hogy velük foglalkozik, még kertészkedik és méhészkedik. :D
Menekülttábor A DŰNE PUSZTULÁSA 2021.11.24 18:58:45
Lehetne akár ez is a címe Frank Herbert nagyszerű regénye legújabb, a mai liberálfasiszta elvárásoknak megfelelően elkészített változatának. Csakhogy ez egy hülye cím lenne, mert ennek a filmnek tulajdonképpen semmi köze nincs a regényhez, így magát a Dűne szót is istenkáromlás vele kapcsolatban…..
Alfőmérnök 2021.11.25 15:29:51
@Frederick2: @Mr Falafel: Sci-fi irodalomban nagyon el vagyok maradva. Nem tartom nagy hibámnak, de lehet, hogy majd igyekszem tenni ellene.

Nem nagyon nézek újabban filmeket én se. Klasszikusokat se. Az un. művészfilmek nagy része is (többnyire balos) politikai propaganda. Kivételek persze mindig vannak (Lynch például kivétel, mert az ő filmjeinek tárgya a saját elmebaja).
Az utóbbi időből a Jokert mondták többen (asszem Frederick is), hogy érdemes megnézni. De ha belebotlok a Dűnébe, lehet, hogy megnézem.
Visszatértem, bár erőm még nem jött vissza. Mindenesetre legalább életben maradtam, ezt 24 napos kórházi tartózkodásom segítte elő. Ez a kovid tulajdonképpen egy erős tüdőgyulladás, súlyos mellékhatásokkal. Nagyjából a kórházi életem 4-5. napján még a halál tűnt esélyesebbnek, valahol a…..
Alfőmérnök 2021.11.24 20:56:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én megértem azt, aki nem oltat Pfizerrel. Hosszútávú hatásáról semmit nem tudunk. Úgyhogy én szputnyikkal oltattam magam.
Alfőmérnök 2021.11.24 21:34:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Most is kísérleti fázisban van.
Amennyiben jól rémlik, valamikor a 2005. évben történt, hogy egyszer csak nemzeti radikálissá váltam. Korábban alapvetően baloldali nézeteket vallottam. Ami nem is csoda, hiszen a szocializmus gyermeke vagyok, az én szocializációm a múltrendszerben gyökeredzik. Munkáscsaládból származom, szóval,…..
Alfőmérnök 2021.11.05 01:21:05
@Frederick2: Én apai ágról elsőgenerációs értelmisi vagyok, apai nagyapám fejér megyei parasztember volt. Anyukámnak már az apukája értelmisi volt, de az ő szülei még cselédek voltak.
Bizonyos értelmi szint fölött nem hiszem, hogy számít, hogy kinek mik/kik voltak a szülei, hogy honnan jött (az SZDSZes politikusok összeborulása a MSZ(M)P-sekkel persze rácáfol erre a kissé idealista elképzelésre).
Én elég régóta olvasom Falafelt a blog.hu-n és emlékszem, hogy soha nem rejtette véka alá, hogy honnan jött.

Nem hiszem, hogy a fidesz előre eltervezetten MZP-t szeretné hatalomra juttatni. A kommunikációja viszont tényleg primitív, és ez lehet, hogy a vesztét fogja okozni. (Én spec. ennek nem örülnék, mert szvsz helyettük csak rosszabbak jöhetnek.)
Alfőmérnök 2021.11.16 23:00:13
@Frederick2: Nem nagyon ismerem, de szerintem vannak normális kiadók (pl Napkút).
  Nincs bolsevik hírportál vagy bolsevik megmondóember, aki ne szállt volna bele a rájuk jellemző ordenáré trampli stílusban. Szóval, aki esetleg eddig nem ismerte volna különösebben a popdívát, illetve az ő közéleti tevékenységét, most biztosan kellően kikupálódik mindezeket illetően. Mi a…..
Alfőmérnök 2021.10.14 22:43:17
@Frederick2: Hidd el, hogy Tamás nem ilyen. Csak úgy mellékesen mondom, van orvosi végzettsége is.
Mint filozófus nyilván elvont témákkal foglalkozik.
Alfőmérnök 2021.10.15 21:08:54
@Mr Falafel: :)

Szerintem Békésék (és Nyirkos) fontos munkát végeznek azzal, hogy ismertetik a jobboldali/ellenforradalmi gondolkodókat, mert ezeket még az egyetemeken sem nagyon tanítják, nem részei az értelmiségi "műveltségnek", közbeszédnek, max. a komcsi (és liberális) berögződés szerint szóra sem érdemes fasisztáknak tarják őket. Pedig ma is aktuálisak a gondolataik. (Mi az egyetemen egyedül Burke-öt tanultuk politikai filozófiából, azok közül, akik ide sorolhatóak, a tanagyag 90%-a a liberális gondolkodóra épült -- persze őket is ismerni kell, legalábbis klasszikusokat.)

Skrabski butaságával sokat árt a jobboldalnak. Például a II. VH alatt megerőszakolt nőkről a borzalmas ceus, femináci Pető Andreával készített filmet, és mindig ajnározza azt a ribancot.
Követem a facebookon, de ezt a rendőrös baromságát még nem olvastam, de nem lep meg.
Alfőmérnök 2021.11.05 01:07:00
@Frederick2: Jó a blogod, majd lehet, hogy kommentelem néhány posztodat.
magyar-magyar szótár Thor 2021.06.30 06:30:00
Az kéne, még, a természetözeli- a ~tel abban a bizonyos harmóniában élő népek. Amishok meg más, magukat nem csak a kommunikáció szintjén antzimarketingbe elzárós népségek. Gondolj bele, hogy az natívamerikai nőknek (csakúgy, mint az afro -afrikaiaknak volt egy mensisátra vagy gunyhója, s ami…..
Alfőmérnök 2021.10.19 01:47:22
Alfőmérnök 2021.10.23 01:08:36
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Látszik, hogy ugyanaz csinálta a könyborító illusztrációjat, hasonló stílus.

*

Itt elérhetőek Rentz Eső-ben megjelent novellái:
www.esolap.hu/authors/32-rentz-matyas.html
Alfőmérnök 2021.10.27 02:31:04
@Picsaember: @heki: @A Hannibal Lektűr-attitűd: @Disznóvári: @Wildhunt: @ripők: @Serény Vélemény:
Nehéz Dudihoz méltóan lezárni ezt a kommentfolyamot, most kísérletet teszek rá, Rentz Mátyás segítségével.
„Egy ablakon kinézni nem nagy dolog. Attól függ minden, hol ez az ablak. Ezen a franciaablakon érdemes kinézni. Számtalan ember egy életen át töri magát, hogy legyen egy ablaka, amelyen kinézhet, az pedig, hogy mit lát, attól függ, hogy hol tudott magának ablakot szerezni. Van, akinek olyan ablak jut, kinézni nincsen kedve rajta, ezért hátat fordít, és homloküregébe vetítődik a kép, mint ama barlang falára. Ha véletlenül magyarok lennénk, és úgy halnánk meg, ahogy Petőfi is kívánta igazán: nyugodt öregségben, ágyban, párnák között halálba bénulva, utolsó ablakunk két szemünk maradna, lassan elfeketülő mennyezetre nézne, az a titok, hogy miért éppen mi fogantunk, ekkor párosul utolsó gondolatunkkal -----
ban azt hisszük, hogy több ablak, mint ember, vagy legalábbis mindenkinek jut egy: megannyi ablaka van az Empire State Buildingnek vagy az Inyiverzityét Imenyi Lomonószovának. Az egészen kicsi ablakokon nem néz ki senki, egyrészt mert jobbára sokan jutnak rá (börtöncella, földműveslakás), másrészt nem is tartják érdemesnek (a Cukorsüvegre néző favellák) -----
Élt régen, talán egy bogár, fenyőgyantába ragadt, szemében páfrány levele tükröződött. Ez a bogár talán ugyanúgy halhatatlan, mint a -----
Vannak nyughatatlan emberek, akik nem elégednek meg a látvánnyal, amit ablakaik nyújtanak, igyekeznek minél több ablakot gyűjteni, a látványt ellenőrizni, kifutni, megtapintani, érezni, újabb és újabb ablakot nyitni.
Élt egyszer egy ember, kinek a nevét mainapság sokat emlegetik, aki azt mondta, az élet fontosabb, mint az irodalom, ezért kurvák valagába is belenézett, hogy újabb ablakot lelhessen – az irodalomhoz.
(…)
nincs vége”
Rentz Mátyás: Elíziom
KKBK Gróf Esterházy Péter 2010.11.10 19:25:00
1991. szeptember 9. hétfő Este bejött hozzám a fehérházba Kiss Irén (írónő, Filó Kati barátnője) és letett az asztalomra egy csomó újságcikket. Különböző magyargyalázó írásokat gyűjtött egy csokorba. Ajánlotta, hogy csináljunk valami bíróság-félét ezeknek a…..
Alfőmérnök 2021.10.11 22:16:17
@tesz-vesz: Szinte minden nap írt bejegyzéseket és/vagy hosszú kommenteket a blogjára ( dudenbuch.blog.hu/ ), és egyszer csak ez váratlanul megszakadt. Egy ideig azt hittük (vagy reméltük), hogy elment nyaralni, de túl hosszúra nyúlt ez a nyaralás. Telt-múlt az idő, mígnem az egyik nick, aki tudta, hogy IRL kicsoda Frick, belinkelte a halálhírét. Azon a napon halt meg, amikor az utolsó bejegyzését írta. Máig nem sikerült kideríteni, hogy mi okozta a halálát.
Rentz Mátyásnak hívták. Itt olvashatsz vele interjút:
www.esolap.hu/archive/46/1096.html
Itt meg nekrológokat róla:
www.esolap.hu/archive/95.html
Alfőmérnök 2021.10.16 01:11:45
Alfőmérnök 2021.10.21 20:02:51
@tesz-vesz: Automatikusan, rögtönözve írt, így van ami kevésbé sikerült, van ami jobban, jól.
Menekülttábor A TEREMTMÉNY 2021.09.23 08:33:52
Ez így elsőre lehetne egy sci-fi vagy egy horrorfilm címe is, de nem az. Abban a témában osztanám meg a gondolataimat a nagyérdeművel, hogy vajon kinek vagy minek köszönhetjük Jakab Pétert. Nem elsősorban magát a személyt, - mert azt tudjuk: nyilván a szüleinek – hanem a jelenséget, amelynek ez az…..
Alfőmérnök 2021.09.30 19:27:18
@Frederick2: Alapvetően én is egyetértek, de 200-300 ezer havonta nem sok pénz, pláne, ha az embernek nincs saját lakása, vagy gyerekeket is akar nevelni. A pedagógusok és a kezdő orvosok fizetése meg szégyenletesen alacsony, és 11 év kormányzás után ezt már nem lehet másra kenni. (A pedagógusokat ráadásul a minimálbér-emelés sem érinti.) Ebből nagy bajok lesznek, ha nem lesz komolyabb változás rövid időn belül. (Az orvosok béremelése is elég felemásan sikerült.)
Persze a legnagyobb katasztrófa az lesz, ha a ballib network kerül hatalomra a következő választáson. Aggasztó, hogy már úgy tűnt, hogy jobboldali reneszánsz következik nyugaton is, ehelyett az USA-ban és most Németországban is a liberálfasiszták győztek...
Alfőmérnök 2021.10.14 17:56:56
@Frederick2: Nem olvastam el elejétől a végéig, csak belepörgettem. Olvastam a "
"Van-e a nőknek történelmük?" c. feminista tanulmánygyűjtemény néhány tanulmányát (az is egyetemi tananyag), úgyhogy nem lep meg semmi. Kiemelem a lényeget:
"Végül a feminista geográfusok nagy része magát az írást is egyfajta politikai aktivitásnak tekinti, és írásmódjában ezt tükrözteti."
Értjük: a nyelvet kell megváltoztatni ahhoz, hogy a társadalmat megváltoztassuk (felforgassuk). Ezen dolgoznak a feminista írók is. Tulajdonképpen "sikerrel", mert az értelmiségi világot, az egyetemeket is, sikerült befolyásuk alá vonni.
A bölcsészkarok többnyire ma már kultúrmarxista agymosodák. (Persze nem teljesen, vannak konzervatívabb professzorok és van ahol komoly tudományos munka folyik.)
Az Azonnali történelmi (és az SZFE-dzsenerésön számára felfoghatatlanul tl dr) interjút készített a provokatőr macikával, Tóta W Árpád bácsival. Azt szoktam javallani mindenkinek, hogy ha történelmileg föl szeretné fogni és megérteni a Rencervá'tás-t,akkor Gyurcsány Ferenc teljes életét és az egész…..
Alfőmérnök 2020.11.06 10:24:29
@Dinamuki: Itt van például Lacan híres tükörstádium-elmélete, ami még egy viszonylag értelmes és koherens dolognak tűnik. Scruton felhívja rá a figyelmet, hogy egy vak gyerek is ugyanabban a korban tudja megkülönböztetni az én-t a másiktól, s persze erről Lacan nem ejt egy szót sem, mert akkor az egész elmélet bedőlne.
Alfőmérnök 2021.09.30 20:28:08
@Frederick2: Mondjuk Fekete Éva könyvét lehet, hogy el fogom olvasni. Nem árt, ha az ellenségeinket is jól, alaposan ismerjük. :) (Én például elolvastam Hauser Arnold: Találkozásaim Lukács Györggyel c. könyvét is. Hauser is hülye marxista volt, de a normálisabb fajtából.)
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
Alfőmérnök 2021.08.03 23:57:24
@Frederick2: Karafiáth lejött a piáról, erről többször írt/nyilatkozott (asszem a Szirén c. regényének is ez a témája).

Czapáryt is verte az apja (és mostohaanyja) kiskorában, erre a traumájára építi az életművét és a feminácisága is erre vezethető vissza.

(Más: Dudi/Frick László Intézet meghalt. :( Sajnos csak a halála kapcsán tudtam meg, hogy ki volt ő valójában.
dudenbuch.blog.hu/2021/06/30/thor_133#c40805622
tiszatajonline.hu/?p=139913&fbclid=IwAR1Df_SOSDE6cOKIFxQuonwona-LDUTwSQgAU6zzkWwWJ4Bau0npRAgQxoA )
Alfőmérnök 2021.08.07 00:41:11
@Sipi81: @Frederick2: A stílusa posztmodern volt, és valóban nem volt mindig könnyű olvasni (ő néha szándékosan - elidegenítő kiemelésekkel és tördeléssel, néha szerintem nem szándékosan - a gyorsgépelésből fakadó elírásokkal - nehezítette is az olvasást). Fiatalkorában rajongott Esterházyért. Esztétikailag jobban értékelte a ballib szerzőket. De nagyra tartotta pl. Hamvast és (novellaíróként) Csurkát is.
De a ballib értelmiségtől/networktől életszemléletében távol állt. Nagy élettapasztalata volt és jó valóságismerete, nem ideologikusan gondolkozott, mindig a tapasztalati valóságból indult ki.
Van itt a blogban valahol egy mese: Alfőmérnöknek, búcsúzóul Az öreg,a fia,meg a Lada Samará-jok..
Alfőmérnök 2021.07.24 22:29:58
elevenen - ez tkp a mélymagyar taplótahónyelvben az eleve -ez a könyv a megjelenésekor egy akkor kezdő könyv-csomagküldő "szolgálat" katalógusában a krimik-kalandregények oszlopba került Éppen most, amikor Czeizel művészúr [a Balázs művész úr…..
Alfőmérnök 2021.08.01 01:18:41
@heki: Az LMBTQ közösség belső konfliktusairól érdemes olvasni Bajusz Orsolya blogját (ő is a transz-kérdés miatt veszett össze volt elvtársaival):
akulturharcontul.blogspot.com/2020/03/a-vilag-aldozatai-best-of-genderfeszek.html
Deansdale Sorosozzunk egy kört 2020.09.18 09:24:05
Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan…..
Alfőmérnök 2020.10.01 23:19:29
@GABOR2: @csi szi: Nem vagyok szakértő, hogy eldöntsem, hogy megalapozottak-e a poszt szerzőjének érvei, de szerintem érdemes elolvasni. Ha igaz, abból elég érdekes dolgok következnek.
kitalaltujkor.blogspot.com/2013/02/kiddush-hashem-holokuszt-zsido-receptje.html
Alfőmérnök 2020.11.03 18:26:06
@Bekko: "mondjuk néha van igazság abban, amit ír"

Szerintem az alapállítása, hogy van államok feletti szervezett magánhatalom, igaz. Miért van a FED magánkézben? Erre kéne választ találniuk az összeesküvéselmélet-tagadóknak.
Alfőmérnök 2020.11.06 08:10:26
@Bekko: Van abban igazság, amit írsz, de még mindig jobb Drábik, mint a médiamunkások és értelmiségiek nagy része, akik tagadni próbálják azokat a tényeket, amikről Drábik beszél, és aki beszél róla, azt elmebetegnek titulálják. Én azt szoktam mondani, hogy ha az 50%-a igaz annak, amikről Drábik beszél, az is durva, és hát szerintem több, mint az 50%-a igaz.
Deansdale A választásokról 2020.11.01 09:19:07
Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán…..
Alfőmérnök 2020.11.03 18:39:00
1956-ban a diákok nemhogy a jelmondataikat tudták fejből,de papír nélkül akár negyedórán átképesek voltak beszélni. Szurdi Panni a Free SZFE hetei alatt képtelen volt eddig  megtanulni kívülről az alábbi mondatot: "Kiállunk az egyetemünk függetlenségéért!" -az okoseszközéről olvasta fel a …..
Dúró Dóra a rosszfasiszták közé tartozik. Akkoron,amikor SzilyLászló feldobta a kétgyerekes Dúró bikinis képét verbalicce geciztetni le a 444 műűűvelt és politikailag fejlett támogatóival (akkoron még elég volt kattogásokkal támogatni a fölfdalatt terjesztett szamizdatot e diktatúrában) Dúró már...…..
Alfőmérnök 2020.10.25 12:19:04
@heki: Én spec. egy időben naponta többször pötyögtem be a billentyűzetembe, hogy "milarepaverzio" - mert sokáig ez volt a jelszavam. :)
Laca eléggé lekattant sajnos.
Alfőmérnök 2020.10.25 21:43:18
Alfőmérnök 2020.10.26 13:44:06
@Frick László Intézet: Nemrég fedeztem fel magamnak van Vliet-et, elég menő. És sok mindent előre vetít... tomvéccet is pl.
A bármilyen művész..., ha, akkor a lábával húz az aszfaltra, a szinpad deszkáira,lent a nézőtéren, de a színész értse már jól   egy vonal -at ...vonal MINDENKÉPPPEN keletkezik. Az amorális is morális.   Arany nem tehetett mást. Ezt soha nem értettem,mi ebben a bonyolult. Egy költő kezdett el…..
Alfőmérnök 2020.10.14 02:09:37
@heki: Kedves heki, Liszt magyar volt, Chopin meg lengyel és ezt a műveltebb zenehallgatók tudják is. Szóval szerintem nincs igazad. (Egyetlen mentséged, hogy zárójelbe odaírtad, hogy "szerintem".)
Hamvasnak van egy kifejezése Marxékra,a "Lelkiismeretfurdalásos gyárosfi"-   Nem zárom ki, hogy Hamvas ezt csak úgy hallotta Szabó Lajos könyvtáros és filozófus barátjától. "A mai rendszer  legnagyobb mai problémája az, hogyan szabadulhata meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatalmát…..
Alfőmérnök 2020.10.01 21:07:18
Vera Jourová nem hisztizik, egyszerűen csak elhiszi, amit mondanak neki és utána sem néz, hogy mivel etették be. Byl by tak hloupý, jako by stál před plénem v  masce.   VIGYÁZZ PORNOGRÁF TARTALOM! én szóltam! A g7 ellenzéki propaganda portál tárgyalta pl a KESMA és a NERpapírsajtó  túlsúlyát…..
Alfőmérnök 2020.10.01 13:18:56
"Végtelenszer újrahasznosítható alumíniumkapszulák!" /A Nestlée jellegzetes marketinghazudozása az Alumíniumkorszakban/ Az "aranykorszakos" a legrégebbi emberi filozófia, a  "semmi se olyan jó mint régen" a folyamatos pusztulás víziója. Hamvast szokták ezzel gúnyolni (a mókszista kezdete Keszi…..
Alfőmérnök 2020.09.28 21:27:27
@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: Jól el vagy(tok) magatokkal.
Alfőmérnök 2020.09.29 22:45:07
@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: Álmodban két macska voltál?
Alfőmérnök,kedves olvasóm ajánlata:..
Alfőmérnök 2020.09.26 11:27:47
@Frick László Intézet: Szerintem érződik az írásaidon az EP-hatás
, de ez csak megérzés, nem tudnám kifejteni bővebben.

Leírtam már itt is asszem, hogy EP engem leginkább untat, intellektuálisan nem köt le (max. 20 oldalig), hozzátenném, hogy nem vagyok irodalom-fan. Olvasok irodalmat, és próbálom a kortárs irányzatokat is követni, de mindig lemaradásban vagyok (mert ráadásul nem vagyok gyorsolvasó).
Szerintem EP életművének nagy része intellektuális blöff, de azt el kell ismerni, hogy mesterien bánik a magyar nyelvvel és a matematikus agyával érdekes konstrukciókat tud létrehozni.
A posztmodern szerintem múló divat (volt), és ez a megérzésem a most nagyon menő "poszthumanizmussal" kapcsolatban is.
Elég sok szellemileg nem éppen restnek mondható ember gondolja egyébként, hogy EP túl van értékelve.
A Forgács Zsuzsának szerintem igaza van abban, hogy a "vendégszöveg"ezéssel néha átlép egy határt, ami felvet etikai kérdéseket.
Alfőmérnök 2020.09.26 12:41:15
@heki: Szerintem is a Termelési regény az egyik legjobb, meg a Fuharosok, ami rövid és tömör, és benne van, ami szerintem jó EP-ben. A Harmoniát én - bevallom - nem tudtam végigolvasni (pedig átrágtam már magam bonyibb dolgokon is). A Javított kiadást viszont igen, bár majdnem a falhoz b@sztam, mert szerintem aljasság.
Alfőmérnök 2020.09.26 21:56:04
@heki: Szerintem helyénvaló a fiad meglátása.

"Sokkal nehezebb valós és pontos mondatokat írni, mint beszélni a beszédről, írni a szövegről, a szövegalkotásról, stb."

Ebből a szempontból azért érdekes, hogy Balassa-féle irodalomtörténet Ottlikból eredezteti EP-t. Nem hülyeség (bár, mint Kukorelly szerintem helyesen rámutatott, kihagyja a magyar neovantgarde-ot, pl. Erdélyt, és szerintem Hamvast is, kinek a hatását maga EP is elismeri).

Ebből a szempontból szerintem EP teljes ellentéte Ottliknak. O-nál semmi fecsegés, mellébeszélés nincs, csak tűpontos mondatok (persze ugrál az időben és az elbeszélés nehézségeiről is ír, de szerintem nem ezek a fő erényei a ottliki prózának, és inkább mellékszálak).
És például én ezért tartom jobb írónak Krasznahorkait, vagy Bodor Ádámot (és Borbély Nincstelenekjét is szeretem, bár szerintem sok hibája van, lett volna még hova fejlődnie).
Két kampányt rendel meg: -Online Fashion üzletág: Mi nem vagyunk egyformák,mindannyian különbözünk, LÉGY TE A VÁLTOZÁS GENERÁCIÓJA!4!4! -Külpolitika: Minden ellenségünk a Szovjetúnió sorsára jut, Aki Olyan Alakú Az Olyan Is! Büdös kommunisták,Mocskos [nép neve] !4!4!4    Prezentációk…..
Alfőmérnök 2020.09.23 21:09:34
ASZONGYA: A szakemberek szerint az esetek várható  száma X. Mi a biztonság kedvéért kétszer annyi esetre, 2X,készülünk fel. MAGYAR SAJTÓ: Aszonygyaja   a szakemberekkel szemben  szerinte kétszer annyi eset várható!4!4!..
Alfőmérnök 2020.09.23 00:24:55
@heki: Jól megaszontad. Így kell ezt.
Alfőmérnök 2020.09.23 06:08:31
@Frick László Intézet: Annyiban igazad van, hogy Horn még egy POLITIKUS volt.
Ostoba jobbosok? Faszt! Elég sok embernek joggal baszta a csőrét az MSZ(M)P visszaszivárgása a hatalomba (és Horn személye). De visszatekintve, a Megyó-Fletó-Bajnai hármashoz (egy senki, egy bohóc és egy IMF-végrehajtó) képest egy karakter volt.
Alfőmérnök 2020.09.23 18:23:01
@Frick László Intézet: A struktúra megmaradt (+ a megfigyelő-besúgó hálózat, szüleim akkor léptek ki, 91-ben, az mdf-ből, mikor ez nyilvánvalóvá vált számukra),de volt egy demokratikusan megszavazott kormány, mégha jórészt balfasz bölcsészekből és beépített hazaárulókból is állt. Az, hogy visszaszavazták az MSZMP JOGUTÓDJÁT, a szembeköpése volt a rendszerváltásnak (sőt, 56-nak). (Most az SZDSZ gerinctelenségét hagyjuk, már a taxisblokádnál nyilvánvaló volt, hogy hamiskártyások.) E mellett a botrány mellett akkor sem lehet szó nélkül elmenni, ha objektíven nézve a Horn-kormány teljesítménye jobb volt, mint a balfasz MDF-é.
Persze a "rendszerváltás" ősbűne a "demokratikus" kerekasztal-tárgyalások voltak, ezt Krassó jól látta.
A többi, amit írsz, elfogadható.
WARNING LABEL!Természetesen szivesen fogadok ötleteket a kommentek között,azonban vigyázat, CAUTION!4!! ha jó,be ismásoloma táblázatba!CAUTION!4!44!   kapitalista netokrata televízió gyártja; gyerekei elöl zárja nem nézi…..
Alfőmérnök 2020.09.21 23:23:29
Alfőmérnök 2020.09.22 10:11:53
@Frick László Intézet: Nem te mondtad, hogy Zappa nem tudott drogosokkal zenélni? Hááát... (Zappa & Pink Floyd: www.youtube.com/watch?v=zz9bn24rxrI )
Szerintem Jancsó legfőbb művészi célja az volt,hogy kellemesen éljen és jóléreze magát. "Az irodalom célja a kellemes sörözés." /Szív Ernő -amikor még nem fájt a mája a sörözéstől/ Jancsó művészetének megvan a helye a filmbuzulásomban. Általában a buzik életében mindig van valaki konkrét,…..
Alfőmérnök 2020.09.07 22:33:11
@Frick László Intézet: Nincs mit.
Abban mondjuk igaza van Deák-Sárosinak, hogy a filmtörténészek egy részének van miért szégyellniük magukat.
Elnézést kéne, hogy kérjenek.
filmekrolegyenesen.blogstar.hu/2019/01/14/nyilt-level-gelencser-gabor-filmtortenesznek-az-elte-docensenek/67606/
Alfőmérnök 2020.09.08 10:18:51
@Serény Vélemény: Aljas film szvsz.
Alfőmérnök 2020.09.11 05:56:37
@Frick László Intézet: Bla-bla.
Ócska film.