Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfőmérnök

28 bejegyzést írt és 16055 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bödőcsöt teljesen megértem. Bödőcsnek élete van  -és ezért az életéért rendesen megdolgozott...
ad notam:SzabóLőrinc: Szabó Lőrinc: A huszonhatodik év Búcsúzunk, édes kétségbeesésem? Mindig búcsúzunk! Valami selyem, valami hűvösség a szívemen, valami béke vagy már: alig érzem fájónak ezt a fájdalmat: becézem, hisz már rég csak általa vagy velem, s szomorúan bár, mégis édesen…..
Alfőmérnök 2019.11.08 01:47:31
@Freud Szimi: Nekem azért hiányozni fogsz, nem nagyon, de kicsit igen. Jól szórakoztam a kettőtök csörtéjén.

Szerintem ma a világban a Jó és a Rossz harca zajlik. Valószínűleg ebben te is egyetértesz velem, csak abban nem értünk egyet, hogy ki a Jó és ki a Rossz. (Én a lujzákat nem tartom rossz embernek, csak naivnak, akik akaratlanul a Rosszat szolgálják.)
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
Menekülttábor AUXILIA MORALIS 2019.08.05 19:31:05
                                                                         A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva                                                                            az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik. /Winston…..
Alfőmérnök 2019.09.24 23:31:27
@Frederick2: Ki nem röhöglek, de elég hülye feltételezés volt, mert eléggé más a stílusunk és sok dolgot másként látunk. Mondjuk tölgy meg egy időben azt hitte, hogy grift falafel másodnickje, ami ugyanakkora hülyeség.
Ráadásul én sosem írtam hosszabb posztokat, csak néhány szösszenetet a kkbk-n. Voltak ötleteim, de nem dolgoztam ki őket, ma meg már nem aktuálisak.
Alfőmérnök 2019.09.26 22:52:28
@Frederick2: Abból a szempontból nehéz dolog a stílusváltás, hogy egy szemfüles olvasó ne vegye észre a HOGYANJÁT a stílusjátéknak. Egy Weöres Sándornak sikerült egy XIX. századi költőnő szerepébe bújnia, és amíg nem "leplezte le" magát, a gyanú legkisebb árnyéka sem vetült rá, de azért ez nem mindennapi stílusbravúr.
Alfőmérnök 2019.10.30 15:21:33
@Frederick2: Gróh Gáspár volt Áder szövegírója.
Part One: [2017.november 13-án érkezett szpem a műűvésznőtől egyenesen] Part Two [slight return]..
Alfőmérnök 2019.10.11 00:55:20
Alfőmérnök 2019.10.11 14:57:43
"Az a gond, hogy a valóságban a "férfi" és az "érték" nem összeegyeztethetetlen fogalmak - viszont a férfigyűlölet és az érték már igen. Beteg alapokon sosem állhat egészséges építmény, és ez Czapáry Veronikán, a könyvén, meg a róla szóló cikken is erősen átüt.

Húsz éve írok, több regényt is írtam az asztalfióknak, és sok feminista szerzőt és szakirodalmat is olvastam (...) egy meglehetősen patriarchális kultúrában élünk (...) Úgy érzem, a gender szemléletet nem lehet kihagyni a könyveimből. A hazaiak közül Tallér Edinához, Csobánka Zsuzsához, Forgács Zsuzsához érzem közel magam (...) Szeretném áttörni a gátakat. Létrehoztam egy virtuális női testet, akit feláldozok az olvasás oltárán. (...) Másrészt a molesztálás egy olyan téma, amiről nem beszélünk: az egész társadalom ilyen és hasonló elhallgatásokra épül. Ehhez képest Angliában például a gyerek is feljelentheti a szüleit, ha verik. (...) A Megszámolt babák munkacímű következő könyvem teljes egészében egy ilyen lírai formában megírt múltbeli trauma kifejtése lesz.

Na ja. És még csodálkoznak, hogy nem értékeli őket sem az irodalmi élet, sem a férfiak, sem úgy általában senki, önmagukon kívül. Ezt hogyan is lehetne értékelni? Őszintén sajnálom azokat az embereket, akiket trauma ért, de meggyőződésem, hogy erre a megoldás a személyes gyógyulás és megbocsátás, nem pedig az, hogy tragédiájukkal másokat is meg akarnak fertőzni. Így lesz a személyes kínból olyan mocsok, amiben lehet közösen dagonyázni. Lehet együtt utálni a férfiakat, lehet ellenük fúrkálódni és szúrkálódni, mozgalmakat alapítani és a parlamentben lobbizni. Mert őt, őket gyerekként valaki bántotta.

Ez nem irodalom, ez egy félresikerült pszichoterápia napvilágra került naplója. És sajnos Czapáry Veronika nem írónő, hanem egy gyógyulatlan beteg, akinek másfajta pszichoterápiára lenne szüksége, mert az eddigi - a feminista, férfigyűlölő fajta - szemlátomást nem hozott eredményt."

deansdale.blog.hu/2012/05/30/irodalmi_lepegeto_7548
A minap adták az egyik csatornán Charlie Sheen régi sci-fijét, a Galaktikus támadást, amelyben egy tudóst alakít. Mit mondjak, koránt sem csillog úgy a tudós szerepében, mint a Két pasi, meg egy kicsi című sorozat alkoholista-szexmániás zeneszerző, Charlie Harperjeként. A sztori az lenne, hogy…..
Alfőmérnök 2019.09.07 01:21:58
@Frederick2: Világos: a betegség és egészség, a szépség és a csúnyaság, az igazság és a hazugság közti különbségek elrelativizálásáról van szó. Vannak, akik ezt a posztmodern gondolkodás következményének tekintik, vannak, akik korábbi eszmetörténeti áramlatok következményeinek tartják. Szerintem egy rákos sejtről, rákos sejteket tenyésztő génekről (vagy "mém"-ekről) van szó, amit(/ket) ki kell metszeni a társadalom szövetéből.
Alfőmérnök 2019.09.11 05:35:23
@Mr Falafel: Azta, itt valami tényleg nem stimmel. Nicklopás lehet.
Az eredeti Dodó szept. 10-én 20:09-kor írt utoljára.
mandiner.hu/felhasznalo/tehetetlen_dodo (85664 komment)
Ez meg egy új, mintha a régi paródiája akarna lenni:
mandiner.hu/felhasznalo/t_hetetl_n_dodo?offset=108&limit=18
Azt írja: "Tеhetetlеn Dodó 2019. szeptember 10. 18:24
73
@Nuttika
Gondolatébresztőnek: a mandiner informatikai rendszerét 20 másodperc alatt hekkeltem meg.

Szerinted az új paksi blokké mennyi idő lesz majd valakinek?

Dilettáns szarok vagytok, primer életveszélyben van miattatok az egész ország. Na, ezért nem szabad nercigányra fontos dolgokat bízni."
Alfőmérnök 2019.09.12 00:38:41
@Mr Falafel: Alapvetően nem vagyok híve, hogy büntetőeljárás induljon az ilyen hülyegyerekek/-picsák ellen, viszont azt támogatom, hogy kicsit megszopassák őket. :)
Az látszik, hogy nagyon rá van állva Dodóra (lehet, hogy nem is önszántából). Szarul parodizálja Dodót, de az is látszik, hogy olvassa, amiket ír, és nagyjából érti is. Simán el tudom képzelni, hogy minden un. renitens nikkre, pl. rám, vagy rád, vagy deanre, "rá van állítva" valaki. Ami azért valahol megtiszteltetés, én legalábbis így fogom fel, mert veszítenivalóm nincsen, és ha igaz, az meg azt jelenti, hogy valami hatása/jelentősége van annak, amit én egyszerűen a saját lelkiismeretemre és igazságérzetemre "hallgatva" bepötyögök a billentyűzetembe.
Menekülttábor NÁCI VAGYOK 2019.07.05 14:48:52
Vagyis nacionalista, nackó, fasiszta, faskó, ahogy a baloldali és liberális értelmiség nevez engem és a hozzám hasonlókat. Mi vagyunk a demokráciára hulló barna eső, a háborút fújó keleti szél. Tőlünk kell rettegnie minden európai nagyváros kényelemtől elpuhult ivadékának. Ez az egész…..
Alfőmérnök 2019.09.06 23:13:23
@Frederick2: Aristoról régebben én is úgy vélekedtem, mint te most. Vissza lehet keresni, hogyan hadakoztam ellene a mandin, amíg ő oda írt. És sok kérdésben ma is azt gondolom, mint akkor. Például cselédezni-disznópásztorozni tahóság. Burkoltan zsidózni meg gyávaság. Az ember vagy vállalja fel, mit gondol a zsidókról, vagy változtassa meg a véleményét, de ha burkoltan zsidózik és azt mondják rá, hogy zsidózik, ne tagadja meg a valódi gondolatait.

A helyzet azóta annyiban változott, hogy aristo stílusa szerintem kifinomultabbá vált, a ballibek/bolsik meg olyan szinten és nyilvánvalóan kimutatták a foguk fehérjét(nem csak Magyarországon, hanem világszerte), hogy csak radikális hangnemben lehet velük/róluk beszélni/írni.
Egyébként én is azt hiszem, eléggé művelt lehet a faszi, csak néha direkt titkolja, és belekever tahóságokat és faszságokat az írásaiba. Az meg nyilvánvaló, hogy minden, a fidesz-t és a ner-t ért kritikát támadásnak vesz, ami azért valamiféle korlátoltságra vall.
Alfőmérnök 2019.09.07 23:52:49
@Mr Falafel: Aristo és padilla (grift/málnási) azonosítása nagy tévedés volt a részedről. A virtuális személyek is teljesen mások. Teljesen más humoruk példának okáért (mindkettőnek van amúgy). Az irl-eknek valszeg még annyi közük sincs egymáshoz, mint nikkeknek. Mondom ezt úgy, hogy személyesen csak padilla bá’-t ismerem, és nekem is volt egy tévhitem aristoval kapcsolatban. Valamiért egy időben azt hittem, hogy ő Botos Máté. :D Ami egy gigantikus faszság, Botos tipikus példája az igaziértelembenvett igazikonzervítvnak. Szerintem még éjjel, titokban, a háza falába rejtett páncélszerkrénynek sem merne leírni olyanokat, amiket aristo az internet nyilvánossága előtt ír.

De egy percre vegyük komolyan, amit aristo ír, és akkor hadd hozzak fel én is egy konkrét példát. Egy helyütt ezt írja:
„A másik dolog szellemtörténeti jellegű és kifejezetten újkori eredetű. Atyja az a Descartes, aki azt találta mondani, hogy: „… végső soron nem létezhet semmi olyan távoli dolog, amelyhez nem lehetne eljutni, sem olyan homályos dolog, melyet ne lehetne föltárni.” E kijelentésnek persze ellentmond a matematika és fizika órákon szerzett keserű tapasztalat, miszerint ott már a legalapvetőbb dolgokat sem értették.”

Nos, nem hiszem, hogy ez egy korrekt kritika Descartes-tal kapcsolatban. Valóban, nem lehet eltagadni, hogy Descartes fordulópontot jelent a filozófia történetében. Amiben fordulópontot jelent, az sem előzmény nélküli, de szerintem nem abban jelent fordulópontot a gondolkodása, mint amire aristo utal (nem annak az „atyja”). Szóval ezt egy ilyen intellektuális blöffnek tartom, ami jól hangzik, mert van pontos idézet, és aristo közönsége előtt ez már olyan, mintha kinyilatkoztatás lenne. Szerintem meg hülyeség, pontatlanság. (És ha ezt megírnám neki, azt gondolná, hogy a Gyurcsány-kommandó embere vagyok.)
Menekülttábor RAGE HARD (DÜHÖS) 2019.07.22 20:27:02
Az angol címet egy impresszió ihlette. Nemrég beszélgettem kimagasló intellektusú ismerősömmel, egy nyugalmazott egyetemi tanárral, egy gépészmérnök matematikussal, egy igazi reneszánszemberrel, akinek a szépirodalmi műveltsége páratlan, akit egyébként kenyérre lehet kenni, olyan vajszívű. Ám van…..
Alfőmérnök 2019.07.29 14:31:30
@Mr Falafel: Asszem Gágyor innen vette a haragra vonatkozó fejtegetéseit:
Peter Sloterdijk: Harag és idő
Politikai-pszichológiai kísérlet
www.typotex.hu/review/6528/2934/a_thumosz_tortenete
Alfőmérnök 2019.08.27 11:44:31
@Frederick2: @Mr Falafel: Szalaynak olvastam néhány tanulmányát. Marxista, de szociálisan érzékeny, értelmes egyed. Volt régebben egy értelmisi műsor az MTV-n, az volt a címe, hogy Záróra ( még a síkhülye Alinda előtti Zárórákról beszélek). Ott néha meghívott vendég volt Szalay, nekem kifejezetten szimpatikus volt. De úgy tűnik, most eljött egy másik záróra, a marxisták-kultúrmarxisták zárórája. Hála Istennek. :)
Alfőmérnök 2019.09.06 23:15:19
@Frederick2: Köszönöm a pozitív előjellel való megemlítést. A komment érdemi, tartalmi részére majd reagálok ott, ha lesz időm/kedvem. :)
magyar-magyar szótár utóirat 2019.08.04 06:07:14
Kedves olvasóim! E szóár felhagyása után is írok, persze. Most már megosztható állapotban van az a szöveg,amin éppen dolgozom.  Ha valaki/bárkikíváncsi rá, jajdeérdekes, hogy már el is küldtem sokaknak és eddig Heki meg jocó reagált :D  akkor e "bejegyzés" komment részébe írja be az ímél…..
magyar-magyar szótár epilóg 2019.08.05 10:28:03
Kedves olvasóim! E szóár felhagyása után is írok, persze. Most már megosztható állapotban van az a szöveg,amin éppen dolgozom. Ha valaki/bárkikíváncsi rá, jajdeérdekes, hogy már el is küldtem sokaknak és eddig Heki meg jocó reagált :D akkor e "bejegyzés" komment részébe írja be az ímél…..
Alfőmérnök 2019.08.10 00:10:17
Alfőmérnök 2019.07.09 01:29:35
@Frick László Intézet: Mi a baj A Kerítéssel? Lövetni kellett volna?
Alfőmérnök 2019.07.17 11:03:52
@Frick László Intézet: Értelmes ember vagy, de a belátási képességeden még lenne mit csiszolni. :)
Menekülttábor NEM NÖVEKEDÉS 2019.05.04 10:09:48
Én pár éve hallottam először ezt a kifejezést: „nem növekedés”. Ez amolyan zöld elmebaj, amit a hívei pont úgy követnek, mint egy vallást. S mint az a vallásoknál szokott lenni, a teljes emberi társadalomra borzalmas katasztrófát jövendölnek, legfőképpen azért, mert nem osztják a nézetüket, s nem…..
Alfőmérnök 2019.06.11 23:10:42
@Frederick2: @Mr Falafel: Nekem is vannak okos feminista ismerőseim (van köztük egyetemi tanár, író és színházi szakember), de ezt a XXI. századi 3.-4.-hullámos feminizmust (ami egyébként a gender studies-zal kéz a kézben jár) egy faszságnak (és sok esetben kártékonynak) tartom. Meg is mondtam nekik. :) Egy részük azóta nem áll velem szóba, egy részükkel (ők az értelmesebbek) meg azóta nem beszélünk erről, kölcsönösen kerüljük a témát.

Én jövő héten elutazok külföldre kb. 2 hétre, de egyelőre úgy tűnik, nagyjából egész nyáron ráérek. Sztem budapesti helyszín lenne a jó. De amúgy le is tudok utazni nem olyan messzire. Majd megbeszéljük facen, Frederickkel meg mailben, ha elvileg nektek okés a dolog.
Alfőmérnök 2019.06.15 00:23:08
@Frederick2: Ha jól értem, Csúzi is ezt mondja. Szerinte elbillent a jogegyensúly a nők irányába és az MRA ezt (tkp. a jogegyenlőséget) hivatott helyreállítani. Na de ezt majd remélem egy-két sör mellett megbeszéljük, a Benedek-könyvet meg előre is köszi. A logisztikai dolgokat meg majd megbeszéljük pm-ben.
Alfőmérnök 2019.07.10 21:27:00
@Frederick2: A hasznos idióta soft-feministákkal van érelme a párbeszédnek. Érveket, adatokat kell felhozni nekik, ha értelmesek (én már láttam erre példát), elgondolkoznak rajtuk. Az Antoni Rita-féle feminácikkal semmiféle értelmes párbeszéd lehetőségét nem látom. Ellenük harcolni kell, mivel ők is harcolnak ellenünk. (A csatabárdot nem mi ástuk ki, hanem ők.)
Alfőmérnök 2019.06.11 06:12:27
@lac1: Amúgy meg elegem van belőle, de kurvára, hogy akik ellenzik az eutanáziát, az abortuszt, vagy mondjuk a melegházasságot, azokat hülyének nézik a "nagyokosok". Holott még hótt racionálisan is legalább annyi érv szól ellenük, mint mellettük.
Alfőmérnök 2019.06.25 04:19:22
@Frederick2: @Frick László Intézet: Ez ajrópa öngyilkossága szimbolikusan és konkrétan is.
Alfőmérnök 2019.06.26 07:33:32
@Frederick2: Zúzda, vascső. :)
Nem emelem csak rá sem a kezem legyintésre sem a cirkusznak, amit Lujza csinál,meg aminek lehord alaptalanul.. Nincs vége a blognak, nem először döntök így, hogy abbahagyom, tényleg.. nem kéne mnár ez,rengeteg időmet elvette, belekopott hiábavalóan az írókám is,minek ez, ne legyen más, ráadásul…..
Alfőmérnök 2019.05.26 00:17:31
@heki: Nem volt nehéz kitalálni, hogy ismerik egymást személyesen. Még azt is el tudom képzelni, hogy régen jó barátok voltak. Csak a Lujza-félék (és itt nem a zsidó származására célzok, még mielőtt újból elkezdene nácizni) nem tudják elviselni, ha valaki egy hangyányival jobbra van tőlük, ezért idejött őrjöngeni, össze-vissza hazudozott, és aljas női praktikákkal elérte, hogy gyakorlatilag leálljon a blog.
Alfőmérnök 2019.05.27 23:54:29
@lac1: Csak tesztelem, hogy meddig bírja megállni, hogy - ígéretéhez híven - ne térjen vissza.
Amúgy így irányítják a nők a világtörténelmet, miközben elnyomó patriarchátusról picsognak.
Alfőmérnök 2019.05.30 00:11:11
@lac1: Lujza írja magáról.
"@ripők: én szinte mindig mindenből ötös voltam. Nem azért mert olyan okos lennék, vagy sokat tanultam volna, hanem mert egyszerűen pompásan tudok vizsgázni (lásd mobilizáló és debilizáló vizsgadrukk közötti különbség :D) Akkor nem értettem, csak mikor a tanárképzésen tanultam pszichoból, hogy miért van az, hogy van, aki mindig jól vizsgázik, akkor is, ha nem tudja :D"
dudenbuch.blog.hu/2014/03/05/a_keresomotorozasi_statisztikakbol_valo_barminek_le_avagyis_kiszureserol/full_commentlist/1#c21866475

No comment, mondhatnám. Illetve annyi, hogy ő is tisztában van a szellemi képességeivel. Csak tudja azokat az apró trükköket, amikkel hatást tud kiváltani. Ilyen a vizsgán a segg megvillantása, dekoltázs, stb. Na ezek, amik itt a virtuális térben nem jönnek be, ezért más trükkökhöz folyamodik - amikkel még egy értelmes férfiembernél, Dudinál is hatást tud kiváltani.
Ezt itt és most kell megfogni, akármilyen eszközzel, mert ezután csak rosszabb lesz. Ez a degeneráció ránk erőszakolása, nem a jogaikért vagy elfogadásért, megértésért küzdenek, hanem az akaratukat kényszerítik ránk. Ahogy Aristo, én is azt hittem 10-20 év lemaradásban vagyunk a nyugathoz képest -…..
A gyűlölet elégé kényelmes helyzet. De kellemesebb, ha az ember.. ha már a könnyebbik megoldást választja, nem a saját mocskában fetreng, hanem pl Istenben hisz A Leges Legnehezebb Álláspont valóban semmibenhinni, tényleg istent tagadni, velőig materialistának lenni.. az nagyon sok…..
Alfőmérnök 2019.05.13 20:43:15
@Lujza S.: A fajtikázásról te állítottad, hogy egy zsidót sem lehet megsérteni vele. Én hiszek neked, főleg hogy állítólag zsidó vagy.
Miért kéne mindennel kapcsolatban állást foglalnom? Épp most nem érdekel a zsidó-téma, ennyi.
Abban biztos lehetsz, hogy ezzel az elhatárolódásra-követelődzéssel nem fogsz elérni semmit. (amúgy ha útálnám a zsidókat, valószínűleg nem ilyet írnék egy zsidó kommentelő halála kapcsán:
menekulttabor.blog.hu/2019/03/06/elment_a_masik_felem/full_commentlist/1#c36877940 )
Alfőmérnök 2019.05.13 23:38:14
@heki: Majdnem biztos vagyok benne, hogy Dudinak valami pedagógiai célja van a távolmaradással. Nem tudom, milyen viszony van közte és Lujza között, feltételezésem szerint minimum ismerik egymást személyesen. Nincs túl nagy kedvem belefolyni a kettejük harcába. Remélem sikerül lerendezniük a konfliktusukat, és Dudi is visszatér.
Alfőmérnök 2019.05.14 06:10:43
@Etelka93: Ugye te is Lujza vagy? Mert nekem tökegyformának tűntök, ahogy mi, "szélsőjobboldaliak" Lujzának.
Csak most, csak neked/nektek, házi feladatnak, hátha tanultok is valamit:
docplayer.hu/115857732-Mi-a-baj-a-liberalizmussal.html
A blogocholizmus szenvedélybetegség feljövetelekor az Őrjöngjünk Vecám jókislány blog jókislányai meg jókiffiúi nácik lealázásávalés rúgdalásával élveztek közösen. Az alpári primitív kanállat,mint egyszerűgép, érzéketlen a kifinomult élvezetekhez. A férfi egy nagy kocka egy ződ ON és egy piros OFF…..
Alfőmérnök 2019.04.25 17:50:14
@Frick László Intézet: Csak röviden: Hawking hivatkozik Kantra és hülyeségeket ír róla. (Most nincs nálam, Az idő rövid története c. bulvár-bestsellerjében írja.) De hülyeségeket ír pl. Berkeley-ról is.
Einstein hülyeségeivel kapcsolatban ajánlom E. Szabó László cikkét:
beszelo.c3.hu/04/01/10leszabo.htm

És ajánlom még Tillmann Székely Lászlóval készült interjúját (csak a lényeget emelem ki, hogy beférjen egy kommentbe, de érdemes az egészet elolvasni):
"
A világegyetem végességének-végtelenségének kérdése valóban megjelenik a relativisztikus kozmológián belül. De milyen föltételek között? Csak akkor, ha előzőleg föltesszük egyrészt, hogy az általános relativitás elmélete a világegyetemre mint egészre ugyanúgy érvényes, mint részeire, másrészt pedig, hogy a világegyetem homogén. Ezek önkényes föltevések. Csak feltételesen lehet szó a végességről és a végtelenségről, valahogy így: ha a világegyetem homogén, akkor terében véges (vagy végtelen). Azonban a világegyetem homogenitására vonatkozó állítás - jellegéből következően - sohasem válhat módszertani hipotézisnél többé, s ezzel a végtelenségére vagy végességre vonatkozó kérdés mindig eldöntetlen marad.

Hasonló a helyzet a világegyetem keletkezésével kapcsolatosan, azzal a különbséggel, hogy itt még további, elvileg eldönthetetlen hipotézisek is rejlenek. Láthattuk: a tágulásból csupán akkor következik az, hogy a világegyetem mai állapota egy korábbi, nagy sűrűségű és forró állapotból keletkezett, ha elfogadjuk - az elvileg bizonyíthatatlan - homogenitás-hipotézist. Ahhoz azonban, hogy a "zéró időpontnak" megfelelő végtelen sűrűségű állapotig visszamenjünk, egy további igen erős hipotézis szükséges: az, hogy a múltbeli, s a maitól alapvetően különböző nagy sűrűségű állapotban a mai állapot természettörvényei lettek légyen érvényben. Ez logikailag nem ellenmondásos, de nem is következetes föltevés, hiszen ha ez a múltbeli állapot gyökeresen más volt, mint a mai, logikusabb arra következtetni, hogy törvényei is mások voltak.

Mindebből pedig az következik, hogy a homogenitás hipotézisét elfogadva a forró világegyetemig visszamenni logikus lépés, viszont továbbmenni már nem az. De ha e nem igazán indokolt visszalépést megtesszük is - a végtelen sűrűséggel jellemzett zéró állapotig vagy az ezt követő, ma divatos és némileg elmosódott kvantumállapotig -, abból, hogy a mi skálánkon ez zéró állapotként jelenik meg, még egyáltalában nem következik az, hogy ez előtt "semmi sem volt", vagyis egyáltalában nem következik az, hogy ez a zéró állapot a semmiből keletkezett volna.

Ami pedig a semmiből való keletkezés elméleteit illeti: itt már-már tudatos ködösítésről beszélhetünk, hiszen ez esetben a "semmit" a kvantummechanikai vákuum értelmében használják, s számomra elképzelhetetlen, hogy akik így tesznek, legalább annyit ne tudnának, hogy ennek semmi köze sincsen sem a hétköznapi nyelv, sem pedig a filozófia és a metafizika semmijéhez. (...)

Elkülöníthető-e így a mai kozmológiákban érvényes tudás és a szcientista mitológia?

Jogos arról beszélnünk, hogy galaxisvilágunk egy korábbi forró állapotból alakult ki, s ez természettudományosan értelmesen vizsgálható. Mi több, jogos a relativisztikus kozmológia is a maga egyenleteivel és a világegyetem térbeli végességére-végtelenségére vonatkozó állításaival, ha nem felejtjük el azt, hogy ezek az állítások és a velük kapcsolatos vizsgálódások csak bizonyos előzetes föltevéseken alapulhatnak, és így mindig hipotetikus jellegűek maradnak. Ha viszont ezt a mozzanatot elhallgatjuk, s így fogalmazzuk meg kijelentéseinket, a természettudomány megszűnik természettudomány lenni és amolyan természettudományos formába rejtett vulgáris, primitív metafizikává válik. Vagyis amíg a természettudományos kozmológia természettudományként funkcionál, a metafizikai kérdéseket nem tárgyalhatja, s mihelyt azt állítja, hogy e kérdéseket megválaszolja, megszűnik természettudomány lenni.

Ez részben a természettudomány önmaga felsőbbrendűségébe vetett kritikátlan hitéből, részben pedig tudatos manipuláció által áll elő, amikor az önmagát a metafizika irányába transzcendáló és ezáltal scientista mitológiává váló fizikai kozmológia korrekt természettudományos elméletként tárja magát közönsége elé. Mindez jól illeszkedik modern kultúránk manipulatív világába. A kozmológiával, illetve a metafizikát állítólagosan kiküszöbölő kozmológiai elméletekkel kapcsolatos manipuláció e kultúra legmagasabb régióiban megjelenő terméke, amely azután ezeregy csatornán keresztül visszajut a mindennapok világába. Igen fontos csatornáját képezik ennek az olyan könyvek, mint Az idő rövid története vagy a - magyarul Világ-Egyetem címen megjelenő - Science Master sorozat kötetei, amelyek persze korrekt információk és leírások sokaságát is tartalmazzák, ám irányultságukban mégiscsak e manipulációt szolgálják."
mek.niif.hu/02900/02950/02950.htm#23
Alfőmérnök 2019.04.27 02:34:41
@Dinamuki: Na igen, ez az, amit szerintem Hawking nem értett meg.
Az írja:
"A világegyetem időbeli kezdetének és a tér korlátozott voltának kérdését behatóan vizsgálta a híres
filozófus, Immanuel Kant monumentális (és fölöttébb obskúrus) könyvében, az 1781-ben
napvilágot látott A tiszta ész kritikájában. A tiszta ész antinómiáinak (azaz ellentmondásainak)
nevezte e kérdéseket, mivel úgy találta, hogy egyaránt nyomós érvek léteznek a tézis - tehát a
világegyetem kezdete - és az antitézis - tehát a világegyetem örökkévaló volta - mellett. A tézis
melletti érve szerint, ha a világegyetemnek nem volna kezdete, akkor bármely esemény
bekövetkezését végtelen hosszú idő előzné meg. Ezt képtelenségnek tekintette. Az antitézisre
vonatkozó érve szerint viszont, ha volna kezdete a világegyetemnek, akkor ezt az időpontot előzné
meg egy végtelen időtartam. Ekkor pedig miért lenne bármelyik időpont kitüntetve a világegyetem
keletkezésével? Kant voltaképpen ugyanazt az érvet alkalmazza a tézisre, mint az antitézisre.
Mindkét érv azon a hallgatólagos feltételezésen alapszik, hogy az idő a végtelenségig terjed a
múltban, akár örökkön létezett az univerzum, akár nem. Mint majd látni fogjuk, az idő fogalmának
nincs értelme a világegyetem keletkezése előtt. Erre Szent Ágoston mutatott rá először. Arra a
kérdésre, hogy mit tett Isten, mielőtt megteremtette volna a világmindenséget, Ágoston nem azt
felelte: a Poklot készítette az ilyen kérdések kiagyalóinak. Ehelyett kifejtette, hogy az idő az Isten
által teremtett világegyetem sajátsága, s a világegyetem létrejötte előtt nem létezett."
geksz.web.elte.hu/Stephen.Hawking.Az.Ido.Rovid.Tortenete.pdf

Vagyis az antinómiákat így-úgy megértette, de az egész metafizikát, ami mögötte van, nem. Különben nem Ágostora ugrana át, hanem leírná, hogy Kantnál a tér és az idő az érzéki szemlélet formái, a DingAnSich meg számunkra megismerhetetlen. (Egyébként annyira nem is "obskúrus" a TÉK, nem tartozik a filozófiatörténet legnehezebb olvasmányai közé, bár figyelmesen és többször kell olvasni.)
Nem tudom, összeszedte-e már valaki, milyen filozófiai baklövések vannak ebben a bestsellerben, de érdemes lenne.
Alfőmérnök 2019.04.28 01:46:49
@Frick László Intézet: Köszönöm az ajánlást, még nem olvastam.
Ha már irodalom és tudomány, állítólag elég jó Kehlmann A világ fölmérése. Olvasta valaki?
Ez is jó könyvnek tűnik:
qubit.hu/2018/11/25/carlo-rovelli-ido-marpedig-nincs
Tudok az angolnak 1 olyan jótulajdonságáról, ami a magyaroktól jó-felé különbözteti el...
Alfőmérnök 2019.04.15 22:36:47
@Frick László Intézet: Valamiért vannak bizonyos jónők, akik odavannak Vig Misiért. Pedig elég modortalan fickó. Mondjuk vannak jó dalai - főleg azokon a régi kazettákon, jó értelemben vett amatőrség, fésületlenség és jó szövegek... nem tudom, ez a mostani túl profi undergroundnak, rocklemeznek meg nem elég erős. Persze kis klubokban (pl. Hunnia) jól szólnak, jó zenészekkel dolgozik.
  Elment Bibldó. Sokan hitték, hogy az a nicknév is az enyém, mert nagyon hasonló, kissé kötekedő, szókimondó stílusban írtunk. De nem, Biboldó nem az én nicknevem volt.  Biboldó nem volt más, mint Sárosi Gyuri, a Nyíregyházi Zsidó Hitközég elnöke. 68 éves volt.  Istenem, mennyit nevettünk azon,…..
Menekülttábor A PLAKÁT 2019.03.05 19:16:50
Az Európai Néppárt eljárást indít a Fidesz ellen egy bizonyos plakát miatt. Kilenc tagállam 12 néppárti tagpártja kérte annak foganatosítását. Céljuk a magyar kormányzópárt néppártból történő kizárása, de legalábbis felfüggesztése. Az ok: országszerte látható egy úgynevezett tájékoztatási célú…..
Alfőmérnök 2019.03.06 01:24:29
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2018.12.24 12:56:31
...és boldog új évet. Próbáltam "spontán" jó hangulatú és biztató jövőképet sugárzó képet szerezni ide, végül ide lyukadtam ki. Nem igazán spontán, kivéve annak aki tudja kik ezek :) Jövőképnek mindenesetre megteszi...
Alfőmérnök 2018.12.25 20:32:29
@Frederick2: Inkább Cseh Tamást. :)
www.youtube.com/watch?v=q2u5YCVG38Y
(Eredetileg ehhez a poszthoz készült: kkbk.blog.hu/2009/12/24/a_mezitlabas_notre_dame_karacsonykor )
Alfőmérnök 2018.12.28 01:16:46
@Frederick2: Köszi! Lennont kedvelem (ahogy érdekes módon bbjnick is), Yoko viszont brrrr, oh no.
Alfőmérnök 2019.02.20 23:33:21
@Frederick2: Kicsit Joan Baez lopásnak tűnik.
www.youtube.com/watch?v=3sv6ChNMEQA
civil..
Alfőmérnök 2018.07.31 15:39:50
@Frick László Intézet: A posztmodern irodalom nihilista, nincs fix pont, csak narratívák és értelmezések. EP is ilyen.
Wittgensteint meg nem érti, csak felhasználja, mert érdekes szöveg. Ahoz, hogy értse, ismerni kéne Freget, Russellt minimum.
Alfőmérnök 2018.08.17 19:58:11
magyar-magyar szótár picsaregény 2012.10.29 05:33:46
 A megjelenésekor köpködtem, fikáztam Rácz Zsuzsa [Állítsátok meg]Terézanyuját, aztán egy nyaraláson kénytelenségből nekiültem... nem a kőjárócipőket vagy a borotválkozókészségemet hagytam otthon, hanem az előkészített olvasnivalókat… és behabzsoltam. Pompás…..
Négy Éves A G-Nap!..
Alfőmérnök 2019.02.08 00:06:10
Lazán kapcsolódik, csak a geciről jut eszembe. Volt ez a kis cirkusz már elég rég:
www.szombat.org/politika/3525-madach-nem-forog-a-sirjaban

Nincs kedvem előkeresni, de néhány barmot rendesen kiosztottam akkor, védelmembe vettem az alkotókat. És ma is így tennék... de azért hallottam egyet s mást. Például elég megbízható forrásból, hogy ifj. Sebőt az USA-ban képezték ki és ő is tart kiképzéseket.
Érdekesek ezek a jobber népi-nemzeti szülőtől származó balos provók. (Mert Gulyás Marci szülei is jobberek ám.)
Alfőmérnök 2019.02.08 21:54:46
@Frick László Intézet: Szerintem nem éri meg végignézni.
A balhé a két "werkfilm"-mel kezdődött (a kurucinfón).
geciprodukcio.blog.hu/2008/08/16/madats_az_ember_tragediaja_werkfilm_01
geciprodukcio.blog.hu/2008/08/17/kaukazus_filmzene_casting_werkfilm_02

Érdekes volt látni, hogy a zemberek egy része mennyire nincs tisztában fikció és valóság viszonyával. Valamint ekkor találkoztam először a teljesen paranoid antiszemitizmussal a neten.
A progresszívek teljesen megzakkantak - az egyik oldalról folyamatosan metoo-zzák a hetero férfiakat és hisztériáznak az egészséges férfi szexualitás bármilyen megnyilvánulásán, a másik oldalról viszont ezerrel nyomatják a gyerekek megrontását és agymosását LMBT-vonalon. Manapság egy nőt megkérdezni…..
Alfőmérnök 2019.02.02 00:50:01
@gazellla: Nem az van, hogy a Pápa a legfőbb tekintély forrása? Tényleg hülye/tájékozatlan vagyok, de mindig is azt gondoltam, hogy a fő gond a vallásokkal, hogy ha jön egy hülye Tekintély, akkor az ellen észérvekkel kell/lehet harcolni. És most úgy tűnik, ez a helyzet állt elő.
(Ez a Ferenc egy katasztrófa szerintem. II. János Pál és Ratzinger felé nem-katolikusként is tisztelettel fordultam.)
Alfőmérnök 2019.02.02 01:13:48
@gazellla: " Az az érzésem, hogy a nem-katolikusok sokkal nagyobb hatalmúnak hiszik a pápát, mint amilyen valójában. "

Ez valszleg így van.
De hitigazságokat az Egyház is eltörölhet nem? Pl. II. Vatikáni Zsinat nem erről szólt?
Mindegy, majd megkérdem egyszer Szász Pétert, ő eléggé ért ezekhez a kérdésekhez.
Alfőmérnök 2019.02.08 00:57:43
@Foxi 27: "soros már régesrég visszavonta a migrációt támogató véleményét"

Nem vonta vissza, csak módosította. Miután már világosak lettek a következmények. Soros egy szarember, függetlenül attól, hogy hiszünk-e a konteóknak, vagy sem. A magyar értelmiség egy része ezt azért nem képes belátni, mert megvásárolta őket (is). Ahogy ezt Csurka már megmondta a '90-es évek elején.
www.youtube.com/watch?v=ZRPG8Bomtlg
És persze volt demagógia a fidesz Soros-ellenes kampányában, de azért működött, mert egy valóban aljas ember ellen irányult.