Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acdcisti

0 bejegyzést írt és 268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
acdcisti 2010.08.16 11:03:52
@csehmatyi: nem ingyen került hozzuk miután lejárt a szerződése bányászföldön?
acdcisti 2010.08.16 11:35:36
@mocsing: Ehh, tényleg.
Mindenképp érdekes a brémai helyzet: ha berakják a bl selejtezőben, akkor ha meg is veszi valaki biztosan sokkal kevesebbet fizet érte. Ha nem rakják, akkor akár ki is pottyanhatnak (na jó, ez Özillel is lehetséges). S valahogy pótolni is kéne...
Mint bundesligarajongó azt szeretném, ha rávennék egy új szerződés aláírására (de kétlem, hogy ez megtörténik). Van végre pár játékos akire figyelnek, nem kéne mind eladni őket.. 1-2 ismertebb név csakis jót tesz a liga nézettségének.
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
acdcisti 2010.08.03 14:56:51
@gyore: Nagyon remélem, hogy az előttünk álló szezon alatt rendszeresen olvashatom majd kommentjeidet. Kerek, összeszedett, van mondanivalója. Danke:)
Alaba dologhoz: nekem (jelenleg) túl törékenynek tűnik hatosnak. Inkább kipakolják majd oldalra futkározni a vonal mellett.

Nekem lényegében csak egy nagyon aggasztó kérdésem van a jelenlegi kerettel kapcsolatban: mi a túrót csinálunk, ha Lahm megsérül? Nincsen megfelelő cseréje... már Sagnol óta nem vettünk ide senki minőségi embert. Elhiszem, hogy Lahm tökéletes ide, de egy minőségi csere nem ártana. Szerintem ide mindenképp leigazol valakit a sajtfej.
acdcisti 2010.08.03 16:40:10
@mocsing: a baj csak az, hogy a vb döntő óta lógatta a lábát 3 hetet, abban a tudatban, hogy minden okés. Na, ebben a legnagyobb hibások a holland orvosok. Ha már pofátlanul egészségesnek nyilvánították a vbre, akkor legalább utánna megnézhették volna, hogy minden rendben van-e a játékossal. Emiatt elveszett 3 hét. Hálásak vagyunk...
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
acdcisti 2010.07.22 13:18:59
@mocsing: hát ha kap még 1 évet a sváboknál ahol játszhat, s a N11ben is bizonyít, akkor nem nevezném új Borowskinak. Róla alapból lehetett tudni, hogy rossz vicc. De Khedira midnenképp igéretesebb (és fiatalabb...)

Igen... ez túnik nekem is érdekesnek, a VFB tuti nem akar 10-15millát bukni egy szezon miatt. Megvehetnénk olcsóbban, majd egy évre kölcsönadhatnánk.
A lényeg az, hogy az idei szezonban még nem lenne helye a Bayern keretében. Jövőre már lehet...
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
acdcisti 2010.07.28 20:01:19
Ez hatalmas :
www.spiegel.de/images/image-115454-galleryV9-decw.jpg

kapott egy darab szenet, ha már bányászvárost választott meg is érdemli :)
Spanyolország Torres mellőzésével lemondott a centerjátékról, de ezzel összességében jóval többet nyertek, mint veszítettek. Intenzív letámadásukkal azonnal megfojtották a német próbálkozásokat, támadásban és védekezésben is szinte folyamatos emberelőnyt alakítottak ki.…..
acdcisti 2010.07.08 18:56:31
@heinrich: bennem a tegnapi meccs óta egyre jobban erősödik a gondolat, hogy Podolski helyett Jansent kellett volna játszodtatni. HSVnél hasonló szerepkörben játszot. Védekezni nyilvánvalóan jobban tudott volna mint a herceg. Támadásban már egyetlen akció is elég lett volna, hogy überelje, mivel Podolski a spanyol 16osnak a közeláben sem járt.
Nem mondom, hogy nagyon megváltoztatta volna a meccs képét, de jót tett volna a német játéknak. Pillants rá ismét a mágnestábládra s mondj egy rövid véleményt erről az ötletről. Danke.
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
acdcisti 2010.07.08 10:14:27
Egy kiadós alvás sem segített megálmodni azt a német felállást ami sikerre vezethetett volna.
Ebben a meccsben sajnos ennyi volt. De remélem senki sem fog jönni a spanyol űrfoci szöveggel. Jól tartották a labdát, ment a tili-toli, de ez nem igazán vezetett sikerre. Svájcnak mákja volt s megúszott mindent, a németek meg szögletből gólt kaptak. Amúgy jól álltak a pályán, Mertesacker kimondottan jó volt.

Na de sorravenném, hogy mi nem tetszett:
-Számomra a leggyengébb Trochowski volt, igenis jót tett volna Müller jelenléte. Ha másnál nem, hát a szögleteknél. Egyértelműen látszott, hogy Kroosnak vannak a legjobb pontrugásai, ezért is érthetetlen, hogy miért nem ő kezdett.
-Khedira: szokás szerint rengeteget futott, s ugyancsak szokás szerint ennek nagyrésze fölösleges volt. Mocsing ráérzett a lényegre (ebben már a Löwös poszt kommentjeiben is egyezett a véleményünk): igenis hiányzik Ballack egy ilyen meccsről. A jövőben már nem lehet/értelmetlen rá építeni, de ezen a vb-n még fontos lett volna.
-Podolski: elismerem, jól védekezett. De nem tűnt valami frissnek, s ha már papíron csatár akkor legyenszives legalább néha hasonlóan cselekedni.

A német válogatott legnagyobb baja a rövid pad. Nincsen minőségi csere. Igenis nevezzék szerencsésnek magukat, hogy a szerb kártyaparti után nem kaptak újabb lapokat. Mert kaphattak volna, voltak durva belépők. Például egy esetleges Schweinsteiger eltiltás már hamarabbi kiesést jelentett volna.

Kihozták a jelenlegi keretből a reális maximumot, ennél több már csak marhanagy szerencsével vagy bírói hibákkal lett volna elérhető. De mégis fáj belegondolni, hogy ilyen közel voltak a döntőhöz. 4 év múlva Brazilia, onnan művészet lesz elhozni a trófeát, 8 év múlva meg a csapat jelenlegi gerince már túl öreg lesz.

Azzal kezdtem, hogy nem tudtam megálmodni a nyerő taktikát, de ha mégis én lettem volna a tegnap a sálas:
Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Boateng - Schweinsteiger, Khedira - Kroos, Özil, Jansen - Klose.
acdcisti 2010.07.08 14:11:46
@MB13_fan: a fodrászáé
acdcisti 2010.07.08 14:25:51
@MB13_fan: kétlem, hogy német fodrásza lenne. Ha tippelni kell akkor már inkább Fernando :)
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
acdcisti 2010.07.07 22:45:07
@értelmetlen_nevű: benézte, de maradjon. Kell a kontiunitás.
Kell egy csatár az öregecske Klose helyett, 1 bal hátvéd (remélem Contento), csepp összeszokottság, s jöhet pár eredmény. Most kivételesen nem fogom Podolskit szapulni, bár támadásban 0 volt (mint mindenki), de védekezésből kivette a részét.

Nekem legjobban a játék képe fáj. VB előtt ez teljesen reálisnak tűnt volna, de az előző meccsek után mást vártam. Ismétlem: kár, hogy a spanyolok pont ellenünk kapták meg az ideális kezdő 11et. Torres hatalmas féknek bizonyul.
acdcisti 2010.07.07 23:02:26
Jah és még pár dolog:
1.merészelem kijelenteni, hogy bár lassítja a játékot, de ilyen meccseken igenis HIÁNYZIK Ballack (
@Lojzi_: bocsi.. bennem felmerül).
2.csipke bokor vessző
3.kár, hogy ennyire pontatlanul mentek a passzok. Nem tudom felfogni, hogy mi történt. Igaz, hogy sokkal több erő ment el a védekezésre, de ez akkoris érthetetlenül nagy visszaesés.
4.szerintem a németek igenis elkövették azt a hibát amit eddig nem: elbízták magukat...

Fáj ez a vereség. 4 év múlva nagyon jó csapat lehet belőlük, de braziloktól elhozni a tróffeát lehetetlen lesz, 8 év múlva meg már ismét le kell cserélni a fél csapatot...

Így utólag eszeveszettül picsánrúgnám Cardozót. Ha a Torreses spanyolok találkoztak volna bár 1 igazi ellenféllel....
acdcisti 2010.07.07 23:25:58
@pancho_sanza: örülök, hogy megjelentél a végére károgni meg énmegmondtamozni. Tényleg remek posztjaid voltak a vb alatt, zseniális taktikai elemzésekkel tarkítva.
Cruyff, Haan, Neeskens csak nagyon közül kerültek hozzá. Van Basten, Rijkaard, Gullit egy Európa-bajnokságot húztak be. Bergkamp, De Boers, Overmars, Kluivert még a döntőig sem jutott. A fent említett holland játékosok bármelyik sztár lehetne a mostaniban, mégis van Bommeléknek van…..
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
acdcisti 2010.07.06 13:56:28
@Lojzi_: sajnos a lehető legszerencsétlenebb időzítést választotta.
Természetesen mindenkinek tetszik a mostani német játék, de azt nem kell elfelejteni, hogy 2002től errefele mindhárom érem elérésénél Ballack volt az egyik legfontosabb ember. 6éve csapatkapitány. 1 hónap alatt nem fogják csak úgy elfelejteni a többiek. Tisztelet s megbecsülés övezte.
Szerintem sincs már rá akkora szüksége a válogatottnak, kell a generációváltás, de ez a nyilatkozat rosszat sejtet: a csk megfeledkezett magáról, már világbajnoknak érzi magát a fél bagázs. S ez nagyon vissszaüthet.

Most természetese mindenki felsorakozik Lahm mögé őt megvédeni meg kimagyarazni a szavait, de a kár sajnos már megtétetett...
acdcisti 2010.07.06 14:43:59
@heinrich: Lahm szólt, hogy nem hajlandó vb után megvállni a csk szereptől. Kapsz bővebb infót a dologról kicker-en vagy akár nso-n is.

@Lojzi_: Ballack jövőbeli szerepével kapcsolatban tökéletesen egyetértünk. Itt a probléma az időponttal van. Nem hiszem, hogy bármi jelenlegi siker elfeledteti, hogy 10éve a válogatott meghatározó tagja, 6éve csk. Egyszerűen páran felnéznek rá (szerintem). S bár mindenki tudja, hogy mit hoz a jövő (Ballack nélküli DFB-t), ez a kijelentés a legfontosabb meccs előtt 1 nappal csak fejcsóválást s értetlenkedést fog kelteni, gyakorlati haszna nincsen. Ha nagyon érdekelte Lahmot a kérdés, akkor edzővel meg Ballackkal keleltt volna megbeszélni a hétvégén. De nyilvánosan szembeszálni vele fölösleges: Ballack a múltja miatt nem ezt érdemli.
Mégegyszer hangsújozom, félreértések elkerülése végett: szerintem is befejezettnek tekinthető Ballack válogatottbeli karrierje, én is ezt szeretném. De ennek a kijelentésnek itt és most zéró értelme volt.
Ha neadjisten egy gyengébb teljesítménnyel rukkol elő Lahm meg a csapat, akkor a sajtó szétcincálja, Ballack visszanyilatkozik... értelmetlen és fölösleges...

Amikor ősszel a Bayern vezetést kritizálta annak volt tartalma és értelme. Ennek nincsen.
acdcisti 2010.07.06 15:09:49
@Lojzi_: akkor tisztázzuk: Lahm csakis a csapatkapitányi tisztségek megtartásáról beszélt. Egyetlen szóval sem említette Ballack csapatból kirakását. Azt még Ő sem merte volna. Khedira szempontjából meg a csk kérdés nem mérvadó.
"A tiéd a lehetőség, nyomjad" dolgokat meg csapatmegbeszéléseken kell mondani.
Kár, hogy egy elődöntő előtt ez a fő téma. Ennyi. Ez egy olyan hét kéne legyen amikor mindenki a hátralévő 2 meccsre koncentrál, semmi másra.

Ilyeneket nyilatkozni elért volna 1 hét múlva is, Berlinben...
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
acdcisti 2010.06.27 17:51:26
Mi tetszett jobban? A Honduras elleni őszinte foci vagy a spanyolok lenullázása?..
acdcisti 2010.06.21 16:33:52
@acdcisti: nagyon megérte lecserélni Barnettát Behramira...
acdcisti 2010.06.21 16:39:04
@horas: 1. még van 60perc, lehet focizni Chilének.
2. akkor most szégyeljék magukat a svájciak a múlt meccsért? adják át a pontokat a Xaviéknak mert ŐK megéredmlik a vb címet?...
Gördülő káposzták vs. jugoszlávok I...
Banditák és gumimacik...
acdcisti 2010.06.17 15:12:09
@horas: ezt lehet inkább rád kéne érteni. Nekem sem a kedvenceim higanyék, de nem pofázok marhaságokat. Visszafoghatnád magad...
Szelekció vs. Svejc...
acdcisti 2010.06.16 16:59:58
@drosiii: klassz lenne... a végén meg rúgatnának egymással 1-1 gólt, s mindenki megkapja a pontjait... sajnos nem megvalósítható ez az ötlet, mindig le lenne blattolva a minimum 1-1, vagy a minimális bármi a pontokért.

Rettenetesen gólszegény eddig ez a vb.
Tegnap délután kettős jubileumhoz érkeztünk. A Portugália-Elefántcsontpart meccs előtt hangzott el tizedszer, hogy "ez már tényleg jó meccs lesz". Aztán tizedszer csalódtunk. Sokan igen nagyot, mások kisebbet. Északi szomszédaink a koradélutáni találkozón segítettek…..
A fokozatosság elvét követve zajlott le a szemünk előtt a világbajnokság harmadik napja és ugyan az első meccs inkább a csukott szemeink és a köldökszőrünkre csöpögő nyálunk előtt zajlott, összességében nem lehetünk elégedetlenek. Elvégre az ismeretlen sportág…..
Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel…..
Elájulni önmagában a Bayern bajnoki címétől nehéz volna. Esetleg csodálkozni lehetne azon, hogy miért nem volt könnyebb a salátástál besöprése ezzel a kerettel középpályával, de mivel tovább látunk a Bundesliga korlátain, mégis bravúrosnak minősítjük a bajnoki címet.…..
acdcisti 2010.06.01 14:29:54
@kroos: nem feltétlenül kedvez Rostnak az "edzőbuktató" hírneve. Legyen az megalapozott vagy megalapozatlan. Nem az a fajta, aki kussol és teszi a dolgát. Volt elég gond a HSVnál vele (klikkesedés, páran mentek mozizgatni.. amiben Rost mindig főszereplő volt).
A Nationalelfnek fontos a csapategység a sok sérülés után, nem kellenek polarizáló, megosztó figurák. Természetesen kerülhetnek ilyenek is a csapatba, de ahoz az átlagnál sokkal jobbak kell legyenek. Ő meg nem az.
Egyértelmű volt, hogy nem az Adler helyett behívott kapus lesz az elsőszámú (az nagy öngól lett volna), tehát harmadik embernek egy csendes de megbízható alak kell. Ez meg Butt.
acdcisti 2010.06.03 12:34:37
@kroos: a Stuttgartba igazolni:)
Rendszeresnek nem mondható, de időnkénti kitekintéseink közül már megszokhattátok, hogy erdélyi sporttársaink segítségével rendszeresen bejelelentkezünk, ha valami érdekes történik arrafelé. És most történt, amit egy olyan éles kijelentéssel kezdenek kifejteni, hogy: Európa…..
Nou San Trafford Hajrá, Bayern! 2010.05.20 10:31:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nyerik meg a mérkőzést.)Mi már nem szeretnénk szólni ahhoz a komplexusokkal küzdő réteghez, amely tényleg elhiszi, 2010-ben…..
acdcisti 2010.05.21 10:11:24
@HosCincer: aha, s melyik csapattal?:)
Nou San Trafford Mocskos Bayern! 2010.05.19 13:00:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) A szerencse fogalmát (értsd: orbitális disznó mák) Münchenben találták föl, de a bajorok…..