Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Justice

332 bejegyzést írt és 466 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dotkom A Dotkom elköltözött 2016.10.29 13:48:21
Kattints ide az új Dotkom blogért! Elhagytam a blog.hu-t, hogy saját kis homokozót építsek. Gyere, olvasd el az új bejegyzéseket ott!..
Legalábbis az USA-ban, legalábbis az egyik merész jóslat szerint. Ezen az infógrafikán van belőlük jócskán, de az összkép nem irreális: bőven belátható időn belül (értsd egy-két évtized) dominálni fogják az utakat az autonóm járművek. Forrás: Reneweconomy..
A KBC Equitas online csapatába keresünk új hőst, igazán speciális képességekkel. Lesz itt minden, de legfőképpen analitika és konverzióoptimalizálás, egy adag PPC-vel és EDM-mel fűszerezve. Közben pedig jó alaposan belelátni a tőzsde és befektetések világába. Izgalom izgalom…..
Dotkom Fitbit vs. Apple Watch 2015.06.29 18:19:25
The Apple Watch Hasn't Killed Fitbit (Bloomberg) Fitbit’s never dropped to their pre-holiday levels, and began ramping up again this spring. ..
Még januárban pedzegettem, hogy vajon mennyire befolyásolhatja a Tesla megítélését az olajár extrém zuhanása. Bár azon hosszasan lehet vitatkozni, hogy a Tesla üzletmenetét, pénzügyi fundamentumait tényleg közvetlenül alakítja-e az olajár, de az szinte biztos, hogy a…..
Arthur C. Clarke harmadik törvénye: 3. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. (via @evibly)..
Mary Meeker ismét előállt az ilyenkor szokásos gigászi internetes prezentációjával. Gyorsan átpörgettem, van benne anyag bőven, amiből egy chart ragadta meg most a figyelmemet. 2008 óta lényegében nem változott a digitális médiafogyasztás az asztali és hordozható gépeken (napi…..
Dotkom Lehet velem (is) dolgozni 2015.05.27 09:22:32
Front-end fejlesztőt keresünk a KBC Equitasnál, akivel a tuti szolgáltatásainkat még tutibb köntösbe öltöztethetjük. Lesz itt minden, website, kereskedési rendszer, webes alkalmazások. A legfontosabb, hogy akarj szép és jól működő dolgokat építeni. Tőzsdézés előny, nem…..
Van ez az érdekes pletyka arról, hogy a Google felvásárolná a Twittert. Inkább tűnik hangulatkeltésnek, mint valós hírnek, de nem tökéletesen hülyeség. Legalábbis lamentálni érdemes lehet rajta. Business Insider The deal with Google can be seen as a test — if Twitter makes…..
Dotkom TEDxDanubia 2015.05.25 19:30:20
Múlt héten voltam a TEDxDanubián. Korábban nem jártam még TED(x) eseményen, és tartottam tőle, hogy lesz valamiféle mesterkélt, "beavatott" hangulata, amitől hirtelen mindenki rendkívül tájékozottnak és nagytudásúnak érzi (meg leginkább mutatja) majd magát. Egy egész napon…..
Túl vagyunk az első előrendeléseken, természetesen pár óra alatt elfogyott az erre félretett készlet (nem tudjuk persze, hogy ez mekkora volt, jó eséllyel nem több millió darabról van szó). Két hét múlva a boltokban a Next Big Thing, az Apple előttünk álló negyedéveiben pedig…..
Dotkom Pénzügy = technológia 2015.04.12 20:23:18
Goldman Sachs is a tech company (Business Insider) Goldman has more programmers and engineers working on tech matters than Facebook. Az egyébként első ránézésre meglehetősen ósdi üzletben mozgó Goldman Sachsnál 9000 programozó dolgozik (és van egy saját programozási…..
Economist: The message is the medium WhatsApp handled more than seven trillion messages last year, about 1,000 per person on the planet. Brutális a fenti grafikon. A WhatsApp nyilván nem egyedül öli meg az SMS-t, de elég nagy szerepe van benne a Viberrel, Google Hangoutsszal,…..
Amellett, hogy Simo Ahava tűnt nekem a legszórakoztatóbb figurának a Superweeken, ez a prezentációja is pont tökéletes volt egy magamfajta totális amatőrnek. Még épp értem, de már kellően tudományosnak tűnik, és még érdekes is. Újra is néztem. ..
Dotkom Apple, az egylábú óriás 2015.02.10 08:19:49
Hosszú évek óta (vagy talán soha) nem volt még ennyire kitéve egyetlen termékcsoportnak a cég. Rövid távon ez nem baj, de ha évekkel ezelőtt is csekély volt az esélye, hogy tud a meglévőkhöz képest is lényeges méretű új termékszegmenst létrehozni a cég, akkor most szinte…..
Dotkom A Blackberry az "új" Nokia? 2015.01.27 18:54:46
Pár önkényesen kiválasztott ábra alapján a Blackberry 2015 legelején pont úgy fest, mint a Nokia közvetlenül azelőtt, hogy a Microsoft megvette a készülékgyártását. Közeleg a Blackberry nagy "Nokia-pillanata"? Sokat dumáltunk mostanában a Blackberry sorsáról az…..
Arra jöttem rá, hogy eddig érdekes módon kerültem a bitcoin-témát a Dotkomon, összesen egyetlen egy bejegyzésben fordult elő egyetlen egyszer maga a szó is. Pedig mindig is sokat gondolkodtam rajta, már csak hivatalból is, de azt láttam, hogy a nagy bitcoin-láz idején olyan…..
Egész módszeres karaktergyilkosságnak tűnik Nicholas Carlson könyve Marissa Mayerről, legalábbis a szerző egyre-másra rántja elő a kellemetlen részleteket a vezérigazgatóról (természetesen azért, hogy minél többet eladhasson a könyvből, úgyhogy érdemes ezeket óvatosan…..
A közkeletű vélekedés a Google-ről az, hogy olyan hatalmas és erős, hogy bárki vacsoráját képes megenni, aki akár a leghalványabb álmokat is dédelgeti az online piacról. Ergo tuti befutó, a legjobb befektetés. Pedig épp ellenkezőleg, mindenki a Google tányérjáról próbálja…..
A fél év alatt kevesebb, mint felére zuhanó olajár most talán a legfontosabb gazdasági tényező a világon, és a technológiai szektort sem fogja érintetlenül hagyni. Ez sok szempontból nagyon kedvező tényező, mégsem mindenki örülhet felhőtlenül. Unásig ismételt közhely,…..
Az Index idén tavaly is készített egy összeállítást az év érdekes grafikonjairól, és ezúttal a Dotkom profiljába  vágó charttal szálltam be. Ez volt a kommentár (december közepén küldtem el, ezért nem teljesen az év végéig tart):  "Kifulladt az amerikai internetes…..
Dotkom A tökéletes hitvallás 2014.12.17 11:47:42
  "I got a thousand answers, one’s gotta be rightGive me a thousand chances and I’ll get it right" Ha meg egyszer tényleg bejön, akkor mehet a Hate to say I told you so küldve mindenkinek, aki szereti.  ..
Felfigyeltem egy érdekes mondatra a mostanában amúgy sokszor unalmasba forduló Asymco tegnapi posztjában: "It’s a something of a paradox that as a technology takes root we might be able to predict how it gets bought but not who will sell it." A sztori gyönyörűen illusztrálva…..
Dotkom A szőke romboló tarol 2014.11.12 22:24:56
Valahol csak fel kell venni a fonalat, legyen most ez az, amikor tavasszal arról írtam, hogy a tőzsde szerint Marissa Mayer lényegében értéket rombol a Yahoo-nál. Vagy az Alibaba nem ér 150 milliárd dollárt, de valami gubanc biztosan van a Yahoo értékeltsége körül. Nos, igen is, meg…..