Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dogdog

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsuzsanna és csapata különös anomáliával szembesült a Godot Kávéházban, aholis az 1700 forintos Dumaszínház után közölték, hogy egy időgörbület hatására náluk este 6-ig tartott a csütörtök, vagyis nem jár nekik a Torkos Csütörtök 50%-os kedvezménye: Egy tegnap esti…..
Dogdog 2010.02.19 23:33:21
@muhaddib: azért annyira pofátlan nem lehetsz hogy ezt az önmagadat egyébként több mint lejárató marketing szövegedet itt előadod * fölfogtad a korlátoltságoddak hogy "TORKOS CSÜTÖRTÖK" meg hogy a vendéglátó egység saját akaratából regisztrálta magát abban részesnek* hallottál már a jogról, mert ha ezt velem csinálják, mivel több jogot sértettek biztosan nem úszták volna így meg* azért egy apeh vizsgálat is elférne az üzletben hogy aznap az eladott ételeket nem e utólag 50 %-olták - PERSZE SEMMI SE KÉSŐ
Szerintem nem is tud arról az Apple vezére, hogy amint még inkább igaza lesz, milyen csapást is mér a bannerek piacára. Steve Jobs ugyanis nem szereti a flash-t. Annyira, hogy a fontosabb termékeiben nincs is flash: se az iPhoneban, se az iPadban nem jelennek meg a flash tartalmak. A miért…..
Dogdog 2010.02.05 12:39:34
Érdekes hogy Jobs milyen jól el tudja rejteni a talán igazi okt ami a flash elleni háborúját vezérli. Nem előszőr fekszik le a "megvásárolhatatlan guru" (aki az Economic borítóján fizetett hirdetéséhez kapcsolódóan szentként aposztrofálja magát) a
Microsoft-Intel párosnak. Most a Silverlight az ok és kulcs amivel háburút hirdetett Gates a Flash ellen. Csak ez az ellenzős banda szokás szerint nem lát ki a kalapjából, merthogy a Macromedia és a többi ipari szabvány liszensz tulajdonos felvásárlásával az Adobe a képpiac minden lényegi liszenszét birtokolja. Pld A Silverlight is több esetben sérti az Adobe jogait. Sajnos mióta Jobs beteg egyre több szarvas hibát követ el. Maga az iPad név is veszélyben, mert a jogtulajdonosok egyáltalán nem kívánnak egyezkedni az Applevel. Természetesen logikus hogy így teszik, mivel a név az övéké, Jobs meg csinálja nekik a reklámot. S mivel az iPad egy diktatórikus szemléletű vacak könnyű lesz nekik majd egy jobbal a piacra lépniük. A flash elleni háborúban az a vicc, hogy mára már a Flash nagyon jó (mese a Jobs állítása)és az Adobe elkezdte a teljes képfeldolgozó rendszerébe a beintegrálását. Ebből leglátványosabb jövővel bír az InDesignel való kapcsolata, főképpen hogy ilyen komplex használatra egyetlen gyártónak sincs semmi használható szoftvere. Az meg tényleg vicc lenne ha a flash mellőzése kapcsán az Apple az AfterEffect mellőzésére próbálná késztetni a filmpiacot. Azért a az Apple FinalCut-ja nem olyan egyedi ami másokat piackizáróan helyettesíthetne.
Néha Jobs aposztrofálja hogy a filmpiacon uralkodó, miközben olyan gyártókra kénytelen támaszkodni akik alapjában letették a voksot a flash mellett. Sajnálom Jobs-ot a betegsége miatt, de ideje volna már magától elcsöndesednie, mert így még azt is megélheti hogy esetleg az Apple újra lapátra teszi szép diplomatikusan. Mindenki tudja egyszer ez már megtörtént. Majd pihenni küldik a "mestert" önszántából.
Lehet szlovák rendszámmal autózni és Szlovákiában is adózni. Ügyesek vagytok.Adót nem akartok fizetni (ide), de az állam szolgáltatásai (ingyenes óvoda, iskola) jól jönnek.Nincs ezzel gond, csak akkor a gyerekeiteket inkább Szlovákiában járassátok óvodába és iskolába.Talán…..
Az Origo friss anyaga szerint az Artisjus évek óta próbálkozik azzal (több-kevesebb sikerrel), hogy legomboljon az iskolákról néhány tízezer forintot a szalagavatókon lejátszott zenékért. A cikk írója úgy tudja, hogy a szerzői jogi törvény külön rendelkezik arról, hogy a…..
Két lényeges dolgot előre leszögeznék:Egyáltalán nem vagyok egy harcias környezetvédő. Néha kifejezetten idegesít, hogy a természetért aggódók gyakorlatilag mindenhol megjelennek, ahol megneszelik, hogy valami épülni fog. (Erőmű, autópálya, híd, kerti wc, sarki gyros-os,…..
Dogdog 2010.01.24 19:05:29
@\'it\'s cool to know nothing\': Ebben a kérdésben azért kicsit már el vagy maradva. Már túl van a technológia a "non stop quick" elvein. Nem kell azonnal felhasználni a megtermelt energiát mert a többletet további töbletek termelésére vissza lehet csatolni. Ez azóta lehetséges mióta a rendszer optimalizáció munkáját átvették tőlünk a számítógépek. Azt a hitet amit leírsz a tőzsdék működését biztosítandó tartják fenn az árak maximalizálása érdekében.
Dogdog 2010.01.24 19:17:07
@\'it\'s cool to know nothing\': Hallottál már a pillangó effektusról, mert ha ige, akkor nem írtad volna le ezeket. Az önmagukat gerjesztő rendszereket, ilyenek a mikroklímák is nem a pillanatnyi mennyíségek arányával írnak le. Erre van egy ma a műholdpályáktól a föld kéregmozgásokig alkalmazott algoritmikus rendszer, a "catastrophe analyzer algorithm" (rossz fordításban katasztrófa analízis). Ennek segítségével számolható az az eseményhorizont amikor a mikroklíma a standard viselkedésből végletes állapotba átbillen és ami a lényeg hogy az nem egy átmeneti folyamatban történik hanem egyszerűen átbillen. Hát ez az amit a szalmégető projektben teljesen figyelmen kívűl hagytak. Ezért annyira megdöbbentő a bírói döntés az ügyben. Bocs de ehhez egy bíró semennyit nem ért. Akkor hogyan merte!!!!!!
Dogdog 2010.01.24 19:43:01
@\'it\'s cool to know nothing\': Mindenütt tudják. Teljesen publikus. A Science több számában közérthető, nemnagyon tudományos elven jól leírt.
Ezt alkalmazzák a holland szélerőművek moptimalizált működtetésére. Biztos hallottál róla hogy a "magán" energia termelő fölös termelését a nagyhálózat mennyiségi megkötések nélkül átveszi. Nálunk itt magyarországon, főképpen a dunántúlon negyon jó körülmények vannak olcsó "házi" geotermikus energia előállítására. Áruld el nekem milyen logika vezérli azt a törvényt ami ezt megakadályozza?! Az osztrák szomszédoknál ezzel szemben miért annyira támogatott "házi fejlesztés" ugyanez. Az épülő ház árát náluk 20%-al növeli a megoldás és a 80%-os megtakarítás a jellemző vele a hőben. Számolj utána mit jelent ez 10 év viszonylatában. Ja persze akkor mire vethetnének ki kiemelt adótételt. Mi termelné az extraprofitot az MVM-nek?! Maradna e elég amit a szemünk elött ellopnak horvátországi átláthatatlan ingatlan befektetésekre?! Ezért jobb az adott politikai vezetésnek behozni a holland ízetlen paradicsomot, mert azt a kereskedelmi folyamat során többször megadóztathatja és még az is plussz haszon hogy sógor koma hozza be. A hazai termesztésű piacon árultal ezt nem tudja megcsinálni. Hány év kellett hozzá hogy a kisboltost ha nem szabvány méretű paprikát árult (sokkal finomabbat a méretesnél:) ne azonnal megbüntessék?! Mennyi itthoni termelő kedvét vették el ezzel és mennyinek az életét tették tönkre. MIÉRT??? Soha az életben nem volt ilyen magas árarányú a levesbevaló gyökér! Ha a vetőmagboltban csak a holland mahinált magot kapod és csak azt mered termeszteni mert más méretet nem vesznek át, amiről aztán kiderült hogy súlyosabb mint génkezelt és mostanra már szinte nincs mag a saját fajtáinkból. Ugyan miért kellett ennek így lennie?! De legalább mostantól nem kéne engedni magunkat átverni. Csak ha itt bármilyen értelmes lázadozás elindul a hatalomtechnika azonnal ellenségképet csinál belőle és a "jó magyar ember azt be is szopja rendesen". Bocs a kemény szavakért de az a hülyeség ami itt zajlik végtelenül elkeserítő. A hülyevezetőnk javaslatát, hogy "el lehet innen menni" én nem fogom tanácsolni a gyermekeimnek. Ő lehet hogy nem ebbe a kultúrális/nyelvi közegbe született, ez az ő dolga, de kikérem magamnak hogy még ő adjon embertelen tanácsokat nekünk. Nem bántani kell és fenyegetni a másikat, hanem meg kell tanulni megvédeni magunkat az értelmesen lhetőségesség szintjén legalább!
A kuruc.info nevezetű magyarfajvédő szennyportál mérhetetlenül kiakadt azon a bűnügyön, amelyikben a megállapított tényállás szerint négy roma úgymond tőrbecsalta a rendőröket, akiket aztán meg is fenyegettek. Az elkövetők azonban mindezért nem a – kuruc.info főokosai…..
Belegondolni is rémisztő, mi történne, ha az összes elektronikus banki nyilvántartás összeomlana, ha egy ilyen, az alábbi levélben ismertetett esetet sem tudnak a bankok megnyugtatóan kezelni. Kedves Zugügyvéd, blog olvasók! A következő ügyben szeretném a segítségeteket…..
Dogdog 2010.01.06 02:25:26
javaslom elolvasni az itt okoskodó soknak ki a fantáziát is pénzért veszi: A Legendás Hacker I. - A megtévesztés művészete * a pénz mozgatása számolási maradék összegek lecsapolása céljából régi keletü, valószínűleg a magyar bankoknak még nincs vele tapasztalata. Hogy a banki ellenőrzés nem veszi észre az teljesen természetes hiszen csak a pénzmozgást mint folyamatot látja és mivel minden mozgás pénzt is termel a számolási u.n. maradék kezelését nagyon nehéz számontartani, különösen hogy a pénzmozgés soha nem áll meg. Csak úgy lehet a hekkert rajtakapni ha pld ötszáz számláa minden mozgását folyamatosan figyelik. Egyébként lehet az ügy banki "játék" is hiszen a bank minden mozgásért díjat könyvel el és az ezek befolyásának hiányából keletkező látszat veszteséget tőke minuszba helyezve könyveletlen nyereséghez lehet jutni. Csak tessen a fenti könyvet elolvasni és látható hogy milyen az ügyfél részére láthatatlan dolgokra képes a bank a saját érdekében a pénzel. Ha a hekker kiszagol egy ilyet és képes a titkolt mozgást megcsapolni senki nem bolond hogy keresse. Erre az anomáliára épülnek a hirhedt ru:) automata csapoló szoftverek. Jó tudni, a bank nem egy széf ahova berakod a pénzed és kiveszed. Neki azért jó igazán a nagy banki betét érték,mert annak a birtoklásának hátterével a saját nagyértékű befektetései fedezetét biztosítja. Magyarul te adsz pénzt a banknak hogy neki sokszor annyi pénze legyen.
Előző bejegyzésemben már felvetettem az üggyel kapcsolatban néhány megválaszolatlan kérdést. Vajon hozhat-e ennyi idő után fordulatot Táncos Gábor ügye? Vannak erre példák. Előfordult már a kriminalisztika történetében, hogy akár húsz év elteltével bebukott az igazi…..
This is what democracy looks like...Képek ITT : LMV.HU Az index címlapján tegnap a következő cikk szerepelt a tegnapi koppenhágai megmozdulásról: „Törtek-zúztak a felmelegedés ellen”. A szövegben kacifántos fordulatokkal, mint „huligánok” vagy „a…..
Dogdog 2009.12.14 09:33:30
@csőr dzsinn ész: Tudod a "bigthereal" félék akikből az ávósok és egyéb hatalmi szerepvállalók lettek akik a saját anyjukat is eladták csakhogy ők azt hihessék valakik. Nemszeretek a múltra emlékeztetni hiszen az már nincs, de ahogy ezt a "bightereal"félék megszólalnak újra a múltat érzékelem, semmi nem változott, megint készülnek az anyjukat is eladni. Melyikük tiltakozott egyszer is az olyan hatalmi rendeletek ellen amik arra bíztatnak látszat előnyökkel hogy köpd be a másikat, a testvéredet, az anyádat, a kedvesedet, hogy mindezzel együtt vágd el saját torkodat?! Na persze ők már használják a kötelező szivárvány szemüveget!
 Mindez már csak azért is érdekes, mert pc-ből meg egyre kevesebbet. Mindez a Needham elemzője, Charles Wolf szerint elsősorban az iPhone-nak köszönhető, ami – akárcsak elődje, az iPod – szélesebb tömegekkel ismerteti meg az Apple-márkanevet, akik az élmény…..
Dogdog 2009.12.03 10:32:02
Szerintem meg azt mutatják az adatok, hogy az Apple most váltja aprópénzre (amig nem késő) amit a Macintosh userek a MAC mitosz megteremtésével kezébe adtak. Mert ha elfogulatlanulnézzük hogy ezért az egészért mit tett Jobs és az Apple akkor kettő dolog marad fenn a listán. Az Apple 1984 film mint a mitosz jelzőpóznájának bebetonozása és az ugyanebben az évben az egész világsajtóban elterjesztett fizetett riport Jobs-al (magyarul is megjelent abban a régiderégi zöld mac lapban:)
ami a "jobsmitosz" beindítását jelentette a nepált megjárt guru spirituális háttert biztosító alapokat. Na persze a Next fiaskó után legjobb barátja Wozniak ki is tálalta hogy tessen már odafigyelni az időpontokra, hogy hova férne abba bele Nepál?! De a guru mitosz mégis mai napig él hiszen szinte ugyanannyit költenek rá az Esquire szerint mint magára az Apple brandre. Ezért is ijedt be a piac amikor kiderült hogy a guru esetleg mégis halandó. És ezt is jól meglovagolta az Apple PR az újjonan terjesztett háttér üzenetével, hogy Jobs a lehetetlent is túlélő nagy guru. Az emberkéknek meg karizmatikus irányítok kellenek hogy ne kelljen felelősséget vállalniuk az életükért. De mint az élet és a történelem más területén a karizma csak alkalomszerű működést biztosít. A lopakodó, nem profétisztikus stratégiák eddig mindig földbe döngölték a "gazdasági prófétákat" csupán azzal hogy az "egész egy" filozifiát működtetnek (Google). Persze az is benne van hogy az Apple már háromszor megbukott és mégis felkelt (Lisa, Jobs kirugása,
Newton), de akármilyen hihetelen Jobs is halandó lény és nélküle, az ő karizma mitosza nélkül az Apple csak múlt lenne. Szerintem a tapasztalható gazdasági mozgásokból az adódik, hogy nem az Apple erősödik, hanem a másik karizmatikus személy, Bill Gates kezdi elhagyni a piacot, ezzel átadva területeket az Applenek. Meg ne tessen elfelejteni, hogy Gates a második legnagyobb Apple részvényes:) Gates csendben vonja ki a tőkéjét a computer piacról és viszi át a biotechnikai piacra. Valamit tud. Végülis a japcsiknak már jópár éve van műküdő sejt alapú működőképes "számítógépük".
Megérkeztek az első szállítmányok a Core i7-es, 27 colos iMacekből, de a csomag kibontása után többen elégedetlenségüknek adtak hangot. Egyeseknek a kijelző bal alsó sarka volt repedt, másoknak el sem indult a gépállat."Féltem, hogy majd vibrálni fog a kép vagy hasonlók, de…..
Dogdog 2009.11.25 18:32:23
@RustySpoon: Én is a home kategóriában hasonlitgatom a mekket a SUN-al, följebb már sehol nem beszélnek MAC-ről. A home és kiscéges kategóriában úgynézki a HP az új vasaival hamarosan tarolni fog. Nagyon tetszik a média kezelése és a könnyű irányítás. Na meg a "dizájnja" is lekörözi az almát! Erre próbáta az alma a kis mini szervert válasznak, de ki a fene merne arra 24 órás üzemmódot bízni és magára hagyni?! Pedig egyébként tetszik (nem kívül!).
Dogdog 2009.11.25 18:40:33
@Mice007: igazad van csak sokan még nem fogják föl hogy a blog egy új spontán emberi megnyilvánulási eszköz és nem szépirodalom. AÍ számítógépes nyelvnek egyre inkább kialakulnak a sajátosságai, a röviditései és emóciói. Ez kérem tessen végre felfogni hogy egy másik világ, egy másik korszak, más kihívások, más célok, más fejlődési ritmus. Nemrég még Commodore 64-nél örültünk a képernyőn vonalat rajzoló utasításokkal irányítható teknőcnek, ma pedig eszeveszetten finomítjuk egy virtuális üvegtárgy törésmutatóit a naplemente fényében. Ez a változás.
Az "Ősz pechvogelje" címre eséllyel pályázhat Zsuzsa, aki egy lidérces esti teszkózós konzumroham végeredményeként hivatalosan tolvajnak lett minősítve egy olyan ügyben, amiben a világért sem döntőbíróskodnánk, de amiről annyi minimálisan elmondható, hogy nem…..
László a művészet szemfüles barátja a Főzelékfaló falán szúrta ki a fenti kép egy felnagyított másolatát. Feltételezte, hogy talán nem  korrekt eljárás előzte meg a dekorálást, így felvette a kapcsolatot a kanadai művésszel. Aki persze meglepődött, mert még sosem…..
Dogdog 2009.11.09 22:08:49
Az itt össze visza kiabálóknak: 1.az ominózus kép mellet sehol úgy nincs leírva hogy nem printelhető!
Az van írva, hogy ön nem jogosult használni ezt a munkát. Ez azonban semmiféle szerzői védelmet nem biztosító kijelentés vagy jelzés. Ettől a kép még nem jogvédett és főképpen nem műalkotás! Tessen megnézni, az eredetin óriási jól látható vízjel van.
2.FONTOS! A kanálon nem ugyanazok a fények mint az eredetin, ezért már másolatnak sem lehet tekinteni.
Ha pedig festve van akkor az már egy külön mű.
Persze a készítője megerőltethette volna magát és határozottabban más jellegű evőeszközöket használhatott volna fel. Nem tudom hogy szignálva van-e, mert ha nem akkor az is kizárja a plágiumot. Ha én festek egy Rembrandt-ot, mégha precizen is )fontos hogy reprodukcióról és ne az eredetiről tegyem, mert arra speciális szokás szabályokat alkalmaznak a képtárak) és a saját nevemet írom alá, akkor senki jogát nem sértettem.
A Deviant általános jogfigyelmeztetése csak saját maga támadhatatlansága biztosítására íródott, jogilag semmit nem ér. Ezért pakolgatják a Devianton is az alkotások mellé a CC jelet. Azzal tényleg meghatározóvá válik az alkotás védettségi foka! Továbbra is: AZ ÖTLET NEM VÉDHETŐ ÖNMAGÁBAN. Elég szigorú törvények szabályozzák a védhetőség kritériumait amikbe a fotó a Devianton egyáltalán nem fér bele.
*A feljelentgető pedig az eset leírásából is jól láthatóan egy pitiáner alak.
A "drámai fogyasztói monológ" kategóriában komoly díjakra pályázhat Atis, akiről methetetlenül Latinovits Zoltán versmondása jutott eszünkbe, ahogy az elfúló suttogástól az üvöltésig játszik a húrokon, de a düh, az egyre fokozódik. Atis baja az, hogy két…..
Dogdog 2009.10.20 11:58:17
@fttb: Öreg, te nem vagy életszerű mert csak magadat látod!!!!
Dogdog 2009.10.20 12:00:22
@Biyb: Hát te se vagy éppen életszerű mert csak mondod a tutit de annak valóságtartalmáról .........sincs,már elnézést.
Új jelentkezőnk van a "Legérzéketlenebb magyar cég" címre. A verseny erős, a mezőny félelmetes vállalatokból áll, de az Invitel az alanti húzásával orrhossznyi előnyre tett szert a vetélytársakkal szemben. Névtelen levélírónk édesapja előfizetett inviteles netre és…..
Dogdog 2009.10.15 12:02:21
Itt valahogy a figyelem csak a saját fejében kóvályog az emberkéknek. Egyetlen említést olvastam csak itt mely fényt vetített a tényleges jogi helyzetre, aminek a kulcsa az hogy a SZERZÔDÉS ÉLETBELÉPÉSE ELÖTT MEGHALT A SZERZÔDÔ FÉL!!! És innentôl minden más teória értelmetlen, mivel a halála a halotti bizonyítvánnyal bzonyított, tehát ez az a helyzet csak a közérthetôsg kedvéért ilyen egyszerûen, hogy " A SZERZÔDÉS TARTALMÁNAK ÉLETBÉLÉPÉSE ELÖTT A SZERZÔDÉS ALANYA TÔLE ELHÁRÍTHATATLAN RÁ NEM FELRÓHATÓ OKBÓL A TELJESÍTÉSRE NEM KÖTELEZHETÔ HELYZETBE KERÜLT! Tehát az elsô összeget se kellet volna kifizetni és az Invitel hülyére pereskedhette volna magát akkor sem.
Az ilyen esetben a szerzôdésjog felülírja a szerzôdés szöveg tartalmát is. Ez a jogállás az alapja annak ahogy például a biztosítók egy rakás igényt elutasítanak és az égre mutatnak - márminthogy arra nem számíthattak tehát szerzôdésileg nem számonkérhetô rajtuk. Fontos: a haláleset nem az örökösédési folyamat lezártával lép életbe, hanem megtörténtével. Az még hab a tortán, hogy az Invitel az örökösödési eljárás lezárása elött követeléssel lépett fel. Ô honnan tudta ki lesz az örökös? Ez egyébként egy jogsértés, olyan amiért az Invitel perelhetô. A hatályos jogszabályok szerint az Invitelnek, ha a szerzôdés életbe is lépett volna (itt egyébként nem!) a halál idôpontjától altatnia kellett volna az ügyet és más, tényleges szolgáltatási esetben az örökösödési eljárásban kellett volna igényét bejelenteni. Majd annak lezárása után kaphatott volna pénzt. Addig csak a halottal van jogviszonya.
Ha ezt a jogászai nem tudják hát gyorsan cserélje le ôket, mert egy jó ügyvéd még azt is kihozhatja a helyzetbôl hogy ôk fizessenek. Még u.i. fontos hogy a lehetséges örökös amig csak lehetséges semmilyen jogkötelezettséggel nem terhelhetô és ugyanez igaz a lehetségesség idôszakára visszamenôlegességgel, mivel az halasztó hatályú, a lehetséges örökös arra hatással lenni nem tud!!!!
Azt is figyelmen kívûl hagytátok, hogy a kommentelô leírása értelmében az Invitel valami gépére bízta a levelezést és így nem vált az személyesíthetôvé ami alapfeltétele a cégszerû követelésnek. A cégszerû követelés esetében a cég megbízza munkáltatói joga alapján egyik munkatársát, hogy a cég érdekében lefolytatott eljárásban a képviseletébben járjon el. Ez a munkatárs számonkérhetô kell legyen mivel a munkatárs mindkét írányban kárt okozhat és a kárnak károkozot kell feltételezni és mivel egy számítógép nem felelôsségre vonható így nem lehet károkozó, ezért jogszerûen sem léphet fel. Ez javasoltatik a t-onlinetôl kezdve figyelembe venni sok sok virtuális munkatársat "alkalmazó" cégnek, mert egyszer kiborul a bili és akkor visszamenôlegesen is szerzôdések és követelések ezre válnak érvénytelenné!!!
Dogdog 2009.10.15 12:10:35
@nyomasek_bobo: Minek szólsz abba amihez nem értessssssz!
AMIG AZ ÖRÖKÖSÖDÉSI ELJÁRÁS NEM ZÁRULT LE NEM VAGY ÖRÖKÖS! A lehetséges meg nem jogviszony:
De csak mondjad amagadét, az asszony biztosan nem hallgat meg:)
Dogdog 2009.10.15 12:13:47
@tutaj01: NINCS! Fogd már fel, az örökösi jogot az örökösödési eljárás lezárásával mondják ki!!!!!!
Addig csak lehetséges örökös az pedig semmilyen jogviszonyt nem jelent!!
Magyar történelmi latinságok IV. Jelen posztomban Szörényi László friss tanulmányát szeretném ajánlani és megvitatni, amelynek címe: Nimród zsoltára. Ősmagyar Dante poklában? Egyébként a teljesség kedvéért: ebben a tanulmánykötetben jelent meg. A tanulmány…..
Dogdog 2009.10.11 17:53:45
@Parasite: A Time / Mérnök című könvében egy egész oldalt arra szán, hogy leírja: "a világ meghatározó találmányainak közel 75%-át magyarok alkották, vagy közvetlen részesei voltak létrejöttüknek"
Ennyit a magyarellenességedről és kishitüségedről. Az ahogy te teszed ugyanolyan rossz mint a másik oldal hazafi túlzásai. Jelenleg úgy ál hogy rendszerszemléletűen tekintve a világ nyelvtörténetét azon kevesek közé tartozik a magyar nyelv és eredet történelem amit kapcsolódásaiben ezideig megfejtetlen, csupán mitoszokból építkező, de leginkább a történelmi súlypontokat elbitorló könyv történelmünk van. Valamiért úgy van mintha többeknek nem volna érdekük, hogy a valóságot megismerhessük.
Az európai hivatalnokok tovább nyomoznak a felrobbanó iPhone-ok ügyében. Meglena Kuneva fogyasztóvédelmi biztos arra figyelmeztetett, hogy amennyiben kiderül, valamilyen hardver-hiba áll az esetek hátterében, eltávolíttatja a boltok polcairól a készüléket.A nyomozást jelenleg egy…..
Dogdog 2009.10.02 10:14:17
@Romanée Conti: Te meg egy bunkó vagy ha nem érted a problémát csak jár a szád!
Dogdog 2009.10.02 10:15:20
@dragi: Majd ha a te arcodba robban akkor nagy visszhangja lesz.
Dogdog 2009.10.02 10:17:13
@Hypofx:...és ennek érdekében ügye az EU elintézi hogy robbanjanak az iPhonok?!:)
Tényleg nagyon hülye a helyzet, de csak innen, Európából nézve. Ugyanis itt elképzelhetetlen ez a bulldog mentalitás, hogy valakinek 31 évig a nyomában csaholnak és végül elfogják; Amerika viszont ilyen. Hogy Roman Polanskit most elkapták, egy hosszú-hosszú kergetőzés végére…..
Dogdog 2009.09.30 16:45:56
@totorohun: Látszik hogy te nem ismered az amerikaiakat, szerintem a buldog igazán az ő jelképüknek kellene lennie és nem az angoloknak!
Velneszke ki van borulva, mert 20 perc fürdőzésért 13900 forintot fizetett a siófoki Azúr fürdőben. Azért volt csak 20 perc, mert Velneszke családjával együtt felháborodottan távozott, amikor kiderült számára, hogy a gyerekmedencébe nem mehetnek be a felnőttek, neki meg csak…..
Dogdog 2009.09.08 16:17:41
Bocs esetlen antiszociális bunkó itten erőlködéssel szófosó, de ha nem tudnátok (félelmetes hogy így van) AZ EMBER SZOCIALIZÁLT TÁRSAS LÉNY s ha hülye fürdőigazgatók posztjukon akarnak hatalmat játszani azt nem az ÖSSZETARTOZÓ EMBEREK szabályokkal való széttíltásával kellene gyakorolniuk.
Na komolyra fordítva a szót, van fentiekben más gond is, legalábbis addig figyelmen kívűl amig valamelyik hatalomjancsiné ránem fázik. Talán hallottatok arról a jogi fogalomrl, hogy RÁUTALÓ MAGATARTÁS. ATTÓL A PILLANATTÓL HOGY A GYERMEK MAGÁRA MARADNI KÉNYSZERÜLVE TOTYOG A GYEREKMEDENCÉBEN A LEGKISEBB KARCOLÁSÉRT IS RAJTA TELJES MÉRTÉKŰ ANYAGI FELELŐSSÉGGEL A FÜRDŐ HATALMI ELITJÉRE HÁRUL ÉS AMI A VICC EZT HOGY ÍGY LEGYEN LE SE KELL ÍRNI ÉS NINCS AZ A JOGSZÍNT AMI EZT FELÜL TUDNÁ ÍRNI. Magyarul, Pezike megbotlik és letöri a kislábujját? hatalmi elit csúcsasszon y készülhet a cellában lakásra hiszen nem vigyázott a rá RÁUTALÓ MAGATARTÁS által átruházott gyermekre, vagyis az tudatos nemcselekvése eredményeként járt úgy ahogy, tehát KISKORÚ SZÁNDÉKOS VESZÉLYEZTETÉSE és keményen korrupt az a bíró aki ezt képes másnak tekinteni. Egyébként Welnessbe azért megy állítólag az ember hogy jólérezze magát és azért a szeretteivel hogy azokkal együtt. Most vagy képes a fürdő teljes egészben szolgáltatni a fertőzés ellen védettségű környezetet vagy alapjaiban nem tesz eleget kötelezettségeinek, tehát veszélyforrást teremt, tehát bezárandó, UGYE OLVASSA EZT KEDVES FELÜGYELET. Csak addig nem olvassák amig az első baj meg nem történik. Én annak a szülőnek a helyében akinek a gyermekét elnyelte a csatorna minden erővel szándékos emberölés gyanúját kényszerítettem volna ki a bíróságtól és akármeddig elmentem volna ebben. Az nem felelőtlenség volt, mert ami nem szabad hogy megvalósuljon egy használt közegben annak lehetőségét eleve keresni kell hogy nyomokban se lehessen előfordulási lehetősége. Tessen tanuln pld az amerikai ilyen tervezési szokásokból. Ők tudják hogy akár az egész céget csődbe viheti egy ilyen eset. Na ez persze magyarország, itt a csőd nem bűn ha szándékos, vagy ráutalóan kiváltottan szándékolt. Ami a kérdésben még nagyon fontos:
a szülő senki majomjancsiné szabályár sem hagyhatja magára a gyermekét, mert nagyon könnyen őt is bűncselekménnyel vádolhatják és ugye majomjancsiné tudja hogy a bűncselekményre kényszerítő, megtévesztő magatartás is bűncselekmény. TEHÁT MAJOMJANCSINÉ WELNESS IGAZGATÓTÓTÓ SEMMIKÉPPEN NEM ÚSZHATJA MEG, s ha a "hatóság" ennek a körülménynek a lehetőségét nem kéri tőle számon akkor ő is hunyó,
meg aztán a hatóság is nevesíthető ma már és perbehívható!
Az EU nemrégiben fogadta el a (már régóta tervezett) jogszabályt, melynek értelmében fokozatosan betiltják az európai piacokon a hagyományos (wolfram-szálas) izzók gyártását és forgalmazását. Mától nem lehet gyártani 100 Wattos izzókat, jövőre a 75, 2012-től a 40 és 25…..
Dogdog 2009.09.04 15:10:40
Ennyi félremagyarázást, bocs de remélem szándékolatlan hülyeséget amit ebben a cikkben leírtál, vagy azért tetted mert megfizetnek (mostanság kellemetlen lett a megalapoztlan EU rendelet boncolgatása), vagy ennnyire nem értesz hozzá, akkor meg ne volna baj ha nem írnál róla.
1. A lumen a kibocsájtott fénymennyiséget jelöli és semmilyen értéket nem képvisel annak meghatározására, hogy a fényforrástól számított hasznosítási távolságon abból a különböző fényforrás technológiák kapcsán abból mennyi hasznosul. Tudott hogy ebből a szemszögből a kompakt fénycsövek nagyon gyengén hatékonyak. (hogy esetleg te is megértsd: próbáld ki 2 méterről egy hagyományos izzó fényénél olvasni és egy ugyanolyan fénykibocsájtású teljesítményű kompaktnál.) Ebben a ledfények nyerők, csak még drága az előállításuk.
2. A szokásos, biometriailag is optimálisnak itélt "életszínhőmérséklet" a 3600 K (azért nem lett volna rossz nem hasra ütve leírnod a 2700-at ami még viccnek is rossz), a napfény színhőmérséklet hivatalason 5600K !!!, ezt tekintjük fehér fénynek. Fontos, ha a nap nem bújik felhők mögé a mérhető színhőmérséklet jóval alacsonyabb. Az 5600 K nem való munkára, erősen csökkenti a pszichikai koncentráció képesség idejét. Na ezért vacak igazán a kompakt, mert hogy alacsonyabb színhőmérsékleten világító nincs a technológiájából adódóan, csak különböző módosító rétegekkel tudnak elérni emberibb értéket. Onnan kezdve azonban radikálisan csökkenek a fénysűrűség tulajdonságai.
3. A fénycső vibrálásmentesen semmiképpen nem szabályozható. Létezik nagyfrekvenciás táplálás és akkor vaklamivel stabilabb. Ilyenek a tTV studiókban használatos neonvilágítások. A meghajtó elektronika viszont százezres forint nagyságrendű, miközben az eliminálja a tipus teljesítmény hasznát.
4. Közismert ma már hogy a kompaktok dobozain megadott élettartam HAZUGSÁG. Arra vonatkozó értéket jelent amit a fénycső kikapcsolás nélkül képes működni.
Tehát több mint becsapja az EU és minden érdekelt az embereket. Talán majd ha a ledizzók technológiája fejlődik az felválthatja kompatibilisen a hagyományosakat.
A kopakt leginkább nem figyelembevett tulajdonsága hogy az általa kisugárzott fény szóródási és fénysűrűségi tulajdonságai kapcsán a kültérben ahol instabil a
levegő nedvesség és portartalma nagyon rossz a hatékonyságuk, magyarul kidobott pénz ott használni őket, maximum jelzőfénynek, ahol a felületi fénynek van csak jelentősége. A fémhalogének lehetnek ezen a területen nyerők már ma is.
LOgikus egyébként hogy az emberek bevásárolnak hagyományos izzóból, mert itt európában erőteljesen mutatkozik az a szégyenteljes helyzet, hogy az általunk választott vezetőink GYENGÉBBEK sokkal mint az átlagember.
A lobbik harcát megint mi szívjuk meg.
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
Dogdog 2009.08.04 14:10:01
@A Nép - Te vagy!: Tudod az a gond, hogy itt és mindenütt azt a pici de kikezdhetetlen igazságot felejtették él, hogy a "NÉP TE VAGY", ők is te is mind
Dogdog 2009.08.04 14:11:52
@A Nép - Te vagy!: bocs te nem, elírás vót, neharagudj, csak már elegem van az itteni sok baromságból
Dogdog 2009.08.04 14:13:34
@játccótér: állok elébe, tőled asemmiből megnem kell semmi, azt se tudod mi az ész csak hangod van
Mi van, ha mindenkinek igaza van? Mi van, ha az egész csak PR?   Néhány fontos mozzanat:   Draskovics rendészeti miniszter bemutat egy felvételt, amelyen robbantás látszikA felvétel egy mostani nyomozás gyanúsítottjának a számítógépén maradt fent, akit…..
Dogdog 2009.08.02 10:52:20
Emberkék itt lökdösítek le a gyanút, hogy PR-e, vagy szart PR. Először talán tudni kéne vélni a PR mint befolyásoló eszköz működés mintáit, stratégiáját. Tessen mán legalább utána nézni amin vitatkozni tetszik.
kiselőadást elkerülve a "mi is az"-ról ez Dras buli PR a javábó és láthatóan jól kiépített elemekkel. PR amit sajnos a Fidesz nem jól reagált íg rásegített. Legalábbis a tudatalattiban maradó csomagjának biztos működéséhez. Tudniillik emberkék az első ütést követő második már soha nem sokkol annyira. A Fidesz rossz lóra tesz ha ezt az önmagában öntelt stratégiát követi, merthogy precizen gyógyszerelhető eszközt ad az MSZP-nek. Teszi is az a dógát. Valaki ott a mély tanácsadói szinten nem hülye, tudja hogyan kell. Emlékeztek valami olyan hirekre ami Ron Werber izraeli
tanácsadóról szóltak az MSZP-vel kapcsoltban. Aztán a nagy (de átlátszó) szakítási dumára. Bocs de az a játék asszem most kezdődik igazán. Az ürge több mint nem hülye kis tanácsadó, hanem specialista a javából és most van igazán szerepe, hiszen az SZDSZ-nek annyi és lényegibbé vált a bebetonozási harc. Sajna az ürge eddigi tevékenysége feltételezi, hogy hamarosan komolyabb csatt következik. Már megalapzta a tudatalattikban. Ez a dolog úgy működik ha jól elhelyezték, hogy önigazolás előkészítetten várják az emberek a nekik vágyott"AHA" érzést. Meg is fogják kapni, mert ez ennek a PR stratégiának a logikája és akkor már nem kis gondban lesz a fidesz, mert válaszrtásra kényszerül, keményen szemben a Jobbikkal, így a dolog irányultságával és "a szent néppel" is, vagy ország világnak mutatja azt az akkor már talajt fogott bizonytalanságot a tarsolyában lévőkkel kapcsolatban amivel jóideje már az MSZP vádolgatja. Okos, az MSZP csak mongya, mongya, mongyák hogy csak mongy és annak ellenére is mongya és egyszer csak annélkül hogy mondaná az emberek kígyót vélnek látni már maguktól a Fidesz almafán. Szóval tessen mán komolyan venni azt az "átkozott" MSZP-t, hiszen Kutuzov óta evidens az ellenfélt tisztelni kell, hiszen ő az "ellen feled". Ha nem így tetszenek tenni itt mégnagyobb szar lesz az eddiginél hiszen az a cél! akár elttszen hinni akár nem. Jah a PR a legaljasabb emberi játék jóvel elötte mikortól annak nevet is adtunk és ma már tudomány és mindent át lehet vele festeni. Gondolkodj. Tudod hogy az olyanok mint a Danone
(észrevetted, nem bántom magát a minta delikvenst) átvernek anyagban, pénzben, üzletileg, területileg, etetésileg mindenhogyan, tuggya mindenki, meg olvassa is, még fizet is hogy olvashassa a médiáért, meg kiélheti az emberke a morgolódási késztetését hogy van célpont és hogy úgy morgolódhat hogy keze tiszta marad, vér nem folyik de hangját kiadhatja és eszébe se jut emberkének hogy ezekkel a bekajált lehtőségek gyakorlásával a Danonféle csendesen lopakodókat erősíti. Naná, közben még zabálja is a féle szart és tuggya hogy szart zabál. Hát ez van emberkék, nagy a szar. Fel kellene ébredni és tanulni, tanulni hogy hol hagytunk magunkban nyitva kaput a szarnak még mielött tele lesz a pöcegödör. Jó bugyborékolást továbbra is:)