Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verthed

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem. Ez most nem a milliószor széjjelrágott hogy-mossuk-a-futócuccot csont, mert annak már mindannyian jól ismerjük a két végét, hogy valaki nem mossa, csak szárítja, a másik felesége meg ecettel csírátlanítja. Nem, ez egy olyan kérdés, ami évek óta rág téged is belülről, mert legkésőbb,…..
nemmaratonman Helymilliomos 2017.08.17 11:33:48
Na ki kapott egy egész gardróbszekciót az új folyosói, beépített szekrényben, na kinek vannak KÜLÖN az asszeszoárjai rövid ujjúi hosszú ujjúi rövid nadrágjai hosszú nadrágjai dzsekijei alsói és zokniaji??  ..
verthed 2017.08.18 13:35:39
Árpádtól visszaszedni a pénzt fedőnevű, grandiózus, valószínűleg évtizedekig tartó projektem keretében ingyen neveztettem magam a céggel a hirhedt K&H-s happeningre. Sajnos, a karma közbeszólt, és belerántott egy eredendően ártatlan áldozatot, és teljesen tehetetlenül csak remélni tudom, hogy…..
nemmaratonman Intensivstation 2017.04.19 12:18:17
A következő vetítési időpont május 7. Ha minden jól alakul, akkor az idei első maratonomat fogom gyalulni és nem fog eszembe jutni ez a film - legalábbis tapasztalataim alapján harmincnál már nincs az a gondolat, ami segítene, onnan már csak a jelen van. A május elsejei időpont már rég betelt - még…..
verthed 2017.04.20 11:33:59
@téglánakgyors: igen, így van.:)

a maratonról: róma, óra nélkül, "vakon", 9 fokban, végig esőben, 4:01:29, 155-ös átlagpulzussal. a részleteket elküldöm neked levélben, ha érdekel:)

másrészről viszont nagyon nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy azt gondolnám, hogy egy maratont lefutni egyszerű dolog. mert nem az.

pár nappal ezelőtt futottam bele ebbe a "How I Became An Ultra Runner" videóba:
www.youtube.com/watch?v=C92D3MesvTM&t=514s

ahogy elmeséli a csaj, az alapján a maratonok, az ultratávok, csak egy könnyed kis nyári sétának tűnnek: "na és akkor elindultam egy 12 órás versenyen és ugyan csak 50 km-t akartam futni, de amikor elértem az 50 km-t, jaj most mit csináljak? futottam tovább, és hopp, futottam végül 83 km és hát történetesen első lettem." az ilyen és hasonlóan előadott történetek miatt az ember hajlamos azt érezni, hogy baszki, én meg milyen béna vagyok, több éve futok, aztán a maratonon meg meghalok 35 km-nél...
valahogy nem látszik ezek mögött a beszámolók mögött azt a sok-sok hétköznapokon elkövetett futás, amit bele kell egy tenni egy-egy versenyeredménybe.
Szándékosan nem harangoztam be előre, hogy indulok az OptiVita Ultrafutó Kupa idei első versenyén, a 100 kilométeren (nem az országos bajnoki részén, hanem a nyílt futamban, mert még nem jutottam el sportorvosit csináltatni, így nincs versenyengedélyem). Tavaly elkövettem azt a hibát, hogy nagy…..
nemmaratonman Pótlások 2017.03.04 07:41:16
Ideje valami hasznosat is írni. Az utóbbi hetekben újra előkerült a talpi bőnye, mint téma. Szerencsére nem nálam, de sajnos másoknál, három egymástól teljesen független irányból is kérdéseket kaptam a saját tapasztalatomat illetően. Ekkor jöttem rá, hogy pont azt csináltam, amit más beszámolókban,…..
nemmaratonman Két óra alatt 2017.02.15 13:41:01
- Mennyi időre mész? 18 kilométer hátrányt mutatott hétfőre a Smashrun, amit a főnököm búcsúvacsorájának és a szombaton rögtön a pénteki elhajlásra ráforduló legénybúcsúnak köszönhettem. A társas, hétvégi szocializáció minden földi bajok okozója, ezzel évek óta tisztában vagyok, de ha egyszer…..
verthed 2017.02.15 15:00:18
Szegedi Félmaraton, a rajtcsomagok rajtcsomagja: először is a funkcionalitás kispolgári kényszerével leszámolva egy darab pukifólia just for fun (!!!!), másodszor pedig végre-valahára egy ujjatlan technikai póló, nem pedig egy hatszázezredik tök felesleges rövidujjú. És mindez egy remek zöld…..
acélarcél Egyre több chi 2016.04.28 19:18:19
Egyre több chi a futásban, újfajta edzések, sorozatban kihagyott versenyek és óvatos optimizmus: nagyjából ez volt az idei év első harmada. Bővebben?   Az idénre fő versenyként a Vivicitta félmaratont céloztam be, annak az időpontjához képest kezdtem el Danny Dreyer chi-futós edzéstervét. A terv…..
Béke van bennem. Vasárnap, reggel hat óra körül volt, és, ahogy tettem-vettem - enni adtam a macskának, virágot locsoltam az erkélyen, összeszedtem a mert megérdemlem rántottámhoz a hozzávalókat - mindössze két dolgot éreztem, az örömteli, sajgó izomlázamat, meg azt, hogy minden rendben a világon -…..
nemmaratonman Space Jam 2016.04.26 11:10:30
Acélarcélnél maradva, napi demotiváló rovatunk következik - a másodiknak szándékozott maratonom előtt öt nappal. Szóval neki volt ez a privátban múlt héten is felidézett, kiváló klasszikusa az egykor dicsőbb napokat látott (merthogy azóta meghalt) futóblog egyik posztjára reagálva:     Kb…..
Acélarcélnak van egy olyan, vélhetően egyszemélyes helyiségben született elmélete a keze közé került, elfekvő Iron Man magazinnak köszönhetően, hogy a triatlont "gyakorlatilag az isten is a kapuzárási pánikos felső-középosztálybeli 40-50-eseknek teremtette. Vannak benne drága cuccok, amikkel lehet…..
  Verthed [nem tudom, hogy publikus-e a hely]en futott egy többek között karmelegítőt érő versenyen és nekem adta!! Itt is köszönöm szépen még egyszer!!! A felirat is rettenetesen menő, nekem mindig az Audi legendás Vorsprung durch Technik szlogenje ugrik be róla, ha majd megyek benne, akkor majd…..
nemmaratonman Cuccok 2016.03.21 14:24:25
Kezdjük azzal, ami nem volt felsorolva, ami bukó. A Puma pólót bebuktam. Jó ideig tökéletesen végezte a dolgát, de ha csak az van rajtam, és fúj a szél és lógósabb a mellem, és egymás ellen lötyögnek, hullámoznak rajtam, akkor ez így együtt szerintem felér bármilyen zöldségaprítóval. Cézár sali,…..
Katie állítólag 2007-ben 5:29 alatt vergődte végig a maratont, és akár el is mondhatnám, hogy legalább Dawson csaját megelőztem, de ha belegondolok, hogy eredményesen túlélte Ethan Huntot, meg mindent, ami vele járhatott, akkor mégis inkább arra gondolok, hogy Oprah még mindig jobb maratont futott…..
nemmaratonman Volt sör - after 2016.03.19 21:24:15
Fújt. Szembe. Sütött. Nagyon. Dombos volt. Mint a picsa. De én csak mentem. Főleg Margit után. Nagyon sok keresztnév volt ezen a versenyen. És mindegyik hátul viselte. Ha értitek :)..
nemmaratonman Nike Vomero 10 2015.12.28 15:18:44
Van ez a Futócuccok - % (webshopok, leárazások) kódnevű Facebook csoport, ami sokkal kevésbé idegesítő hosszútávon, mint a sokszor Coelho spinoff oldalaként működő modorközhely-gyűjtemény futócsoportok (avagy nagy sűrűségben a futóktól is döbbenetes agyfaszt lehet kapni,…..
verthed 2015.12.28 18:05:07
Én a Nike cipőimet (Nike Free 4.0 Flyknit) a Polgárnál lévő M3-as Nike Clearance boltban (m3outlet.hu/uzlet/nike-clearance-store) veszem 14-16ezer Ft-ért (a nike.com-on 130 EUR). Ott elég nagy választék van futócipőkből, meg mindenféle futócuccból. Ha arrafelé járnál, nagyon ajánlom.

A zoknis felsőrészt nagyon meg lehet szeretni, később már furcsa lesz, hogy nem cuppan a lábadra a cipő.:)
Futóblog Kutyafóbia (első rész) 2009.01.30 18:08:00
Félni a kutyáktól teljesen normális. Ott van például a négy szemfog, kifejezetten élő hús marcangolására. A kutya ragadozó, a menekülő préda látványa pedig épp a ragadozó ösztönt válthatja ki belőle. Hogy mi, a futó lehetünk a préda, szörnyű pech. A kóbor kutya…..
verthed 2009.01.31 17:33:08
Adott hsz. alapján simán meg lehet mondani, hogy kinek van kutyája és kinek nincs. :) Nekem nincs, de
1. tudom, hogy a gazdik szeretik a kutyájukat, ezért engedik, hogy szabadon rohangálhasson az erdőben, hiszen szegény nem lehet egész nap bezárva. Ez oké, el is fogadom, még akkor is, ha törvény szerint ezt nem tehetnék meg.
2. azt is el tudom képzelni, hogy a gazdik úgy gondolják, hogy ismerik a kutyájukat és egészen biztosak abban, hogy senkit nem bántanának soha.
Tehát értem, hogy a gazdik nem rosszindulatból vagy közömbösségből engedik szabadon rohangálni a kutyájukat, a kirándulók és a futók által is használt utakon, hanem azért, mert a fent említettek szerint gondolkodnak.
Az azonban szerintem elvárható lenne, hogy egy gazdi a másik ember nézőpontját is felvegye (ugyanúgy, ahogy én is fel tudom venni az övét), és el tudja képzelni, hogy az a kiránduló/futó, aki éppen közeledik felé, nem ismeri az ő kutyáját, nem tud róla semmit, lehet, hogy fél a kutyájától, ad abszurdum retteg a kutyájától és semmiképpen nem nyugtatja meg, hogy a gazdi odaveti, hogy “nem bánt”, mert esetleg az eddigi tapasztalatai pont az ellenkezőjét bizonyítják.
Ha egy gazdi képes ezt megtenni, akkor visszahívja a kutyáját és megfogja addig, amíg az szükséges.
Amerre én futok, sokan így tesznek, de mindig vannak olyanok, akik nem. Nekik szoktam szólni és a válaszaikból szűrtem le a fenti kis agymenésemet, azaz, hogy nem is értik, hogy mi a probléma, mert egyszerűen nem képesek mások fejével gondolkodni.
Futóblog Kutyafuttában 2008.12.29 09:06:00
Elkezdődött a karácsonyi bejgli, halászlé és miegymás nyomának eltüntetése a szervezetemből. Ehhez nem kell más, csak némi akarat, téli futófelszerelés és alkalom, hogy a tettek mezejére lépjünk. A karácsony környéki gondtalan szaladgálások azért is jók, mert dolgozó…..
Valamelyik karácsonyi nagybevásárláskor szokás szerint végigtúrtam az ezer forint alatti DVD-konténereket. Egyetlen érdekeset találtam, leszámítva persze a Sherlock Holmes visszatér-sorozatot, amit most fondor módon külön csomagoltak, be is szoptam két lemezt, amik már egy más…..
verthed 2009.01.01 21:21:52
@kekut: tetszett a kommented
@adam182: gratulálok!
@mindenkinek BUÉK!

Bécs - Budapest - Firenze III.Kovács 'Lensver' Natali emlékéreÍrta: Czigány AndrásElső rész - Második rész2006 első felében a diplomamunkám kötötte le elsősorban a figyelmem, így bár nekikezdtem felkészülni a tavaszi futószezonra, az március 2-án megszakadt. Az edzést csak…..
Futóblog Térden állva 2008.12.07 03:21:00
Kábé fél éve csattant el Sasvári "Angelday" József blogger foglalkozású budapesti lakos Canon G9-ese a Teve utca indiai kifőzde előtt, másfél hónap volt akkor a tíz kilométeres Nike-futásig, azt gondoltam akkor, másfél hónap elég lesz ahhoz, hogy a nullából…..
Futóblog Fusd át a monszunt 2008.12.03 14:39:00
Érdeklődve figyelem, mi sül ki a Fusd át a telet-kihívásból. Bizonyos a szempontból kívülálló vagyok, nekem például a nyár átfutása kicsit nagyobb kihívás, a téli futás valahogy természetesebb. Az északi összekötő vasúti híd építői természetesen megszívattak:…..