Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gravi_t

0 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasóink, a c:c abban a megtiszteltetésben részesült, hogy képviseltetheti magát a Trónok harca európai sajtópremierjén, aminek helyszínét és idejét és pontos programját nem árulhatjuk el, de azt igen, hogy a sorozat hat szereplőjével is készíthetünk interjút. Az az…..
Megjött az eddigi legjobb, legerőszakosabb és legcsöcsösebb trailer az HBO idei első nagy durranásához (a második majd ősszel a Luck lesz), amit egy nappal az amerikai premier után mi is láthatunk majd. Fogjuk is, nagyon várós.  ..
gravi_t 2011.03.08 20:00:03
Az abortusz kényes téma, különösen az USA meglehetősen bigott déli környékén szokott előfordulni, hogy a klinikákat megpróbálják felgyújtani a kezükben Bibliát szorongató fantikusok. Az amerikai republikánusok a mi Jobbik nevű viccpártunkhoz hasonlóan azt szeretnék elérni,…..
A TvSquad.com egyik legfaszább rovata a tévés listás, amiben az egészen hétköznapi témáktól kezdve (az év sorozata) az egészen eszement kategóriákig szinte minden, a televíziózással összefüggő tárgykörben van felsorolásuk. Mivel tegnap volt Bálint-nap, összeszedtek egy…..
Közkedvelt világsztárral lepi meg Valentin napon a Comedy Central nézőit. A magyar humorcsatorna nem mást, mint Hugh Laurie-t adja ajándékba a szerelmesek ünnepén. Igaz, hogy Dr. House kicsit más szerepben, ősz haj és sztetoszkóp nélkül látható majd a Comedy Centralon. A magyar…..
A bigottság és idiotizmus olyan fokára értek el az amerikai konzervatívok, élükön a hírhedten begyepesedett agyú PTC-vel, a gyermekekre káros tévéműsorok ellen harcoló szülők tanácsával, amire csak kevesen tudtak, pedig. A mostani botrány egy címlap miatt robbant ki, meg is…..
A Sorozatjunkie-n olvastuk tegnap, hogy Bordán Lili, számos magyar mozifilm és külföldi sorozat (Law&Order SVU, Robin Hood, Painkiller Jane, Silent Witness, stb.) után jelentős szerepet kaphat a BSG Blood and Chrome című spinoffjában. Ő lehet Beka, akibe majd az ifjú Adama szerelmes…..
Az idei év egyik újdonsága a Being Human US, melyet áprilistól tűz műsorra az AXN. A csatorna most Facebook rajongói segítségével keresi a széria magyar címét. A címadáshoz segítség, hogy a sorozat első epizódja már elérhető az AXN Playerben. Az AXN újra lehetővé…..
A Comment:com szerkesztősége ezúton szeretné köszönteni a baráti megyei hírlapok főszerkesztőit, újságíróit és minden munkatársát, annak alkalmából, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök úrral találkoztak a “köztársaság első számú közjogi méltósága”…..
A sorozat 11. és egyben (egyelőre) utolsó posztjában szeretnénk ismét megköszönni Péter hatalmas munkáját. Majdnem két hete kezdődött ez a maraton, és a félrefordítások mennyisége (és súlya!) láttán azóta többen felvetették, hogy akár már január elején ki lehetne…..
gravi_t 2011.01.17 12:02:25
Nem sokáig ült otthon Kiefer Sutherland a 24 befejezése után, pedig igazán ráférne, hiszen Jack Bauer bőrében nyolcszor mentette meg a világot (na jó, az USA-t) a különféle tragédiáktól. Az új project jóval kisebb volumenű, mint a Fox egykori sikersorozata volt, hiszen egy The…..
Csiki gondoskodik róla, nehogy régi kedvencünk feledésbe merüljön a sok Mentalista-félrefordítás között.eredeti szövegmagyar szinkronsaját tipp 1.- How could I live if I knew I was depriving the world of your music?- Nem akarok azzal a tudattal élni, hogy elvontalak a zenei…..
gravi_t 2011.01.12 15:49:45
@Csiki_:

Persze, csak ha mán félrefordításblog :)

A mooningot én félrefordítanám kulturális megfontolásból, merthogy nálunk a seggmutogatás talán nem akkora divat, nincs is rá külön szó. Tehát én azt mondanám, hogy:

Nem látjátok, de épp beintek / bemutatok nektek, hogy oldjam a feszültséget.
Nyáron mutatják be Steve Spielberg Falling Skies című sci-fi-sorozatát, amiben idegen lények támadnak bolygónkra, és próbálnak kiirtani minket. Nem jön össze, mert a vészhelyzetes Carter doktor szakállt növeszt és Moon Bloodgooddal karöltve ellenáll, mint az amuri partizánok. ..
Michael Knight TTT 2011.01.04 22:10:00
Szerintem mindenkinek egyszerűbb lenne, és a felesleges és kínos vitákat is el lehetne kerülni, ha az NMHH végre közzétenné a tiltott, a tűrt és a támogatott zeneszámok listáját. (Az MSZP-kampánydalok esetleges lejátszása külön kategória, amely kettőtől öt évig…..
A hír: Médiahatósági eljárás egy RTL-es riport miatt. (Az RTL Klub szerint ez beavatkozás a szerkesztői szabadságba.) Egy mondatban: Lassan mondom, hogy azok is értsék, akiknek szól: a Fidesznek kereskedelmi tévé kell, ezt pedig úgy a legegyszerűbb elérniük, ha addig…..
gravi_t 2011.01.04 11:23:46
gravi_t 2011.01.04 11:25:14
@puffatag:

"a médiatörvény sérti
1. az alkotmányt"
Akkor az alkotmánybíróság meg fogja semmisíteni.

"2. a demokráciát"
?

"3. az európai uniót, melynek még egyelőre tagjai vagyunk"
?

"4. a szólásszabadságot és még sorolhatnám"
Hazudsz.
gravi_t 2011.01.04 11:26:20
Graffiti blog (18+) Ice T 2011.01.03 06:00:00
Kérem minden kedves látogatónkat, hogy a tovább gombra csak 18 éven felüliek kattintsanak, ugyanis az ott található képen lévő felirat, illetve a beillesztett videó közönséges nyelvezete azt sugallhatja kiskorúak számára, hogy a durva beszéd egyre inkább elfogadható és…..
gravi_t 2011.01.03 09:26:30
Mandiner blog A káromkodás joga 2011.01.03 07:01:00
„S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?” Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?   A morgás joga után a káromkodás jogával is meg kell ismerkednünk, úgy tűnik. A csúnya beszéd a szólás- és művészi szabadság sajátos eseteként vetődik…..
gravi_t 2011.01.03 07:43:23
A szót kimondják ki tudja, ki hogyan érti A szót leírják ki tudja, ki mire gondol A szó veszélyes fegyver és van, aki fegyvertelen A szót hallgatják ki tudja, ki hogyan érti A szót olvassák ki tudja, ki mire gondol A szó veszélyes fegyver és van, aki fegyvertelen A szó…..
Kaptam egy bírósági idézést Pécsre. Számíthattam volna rá, hiszen megadtam a rendőrnek az adataimat, és nálam közelebbről aztán senki se látta a balesetet, de mindez már másfél éve, 2009 májusában történt, úgyhogy szépen elfeledkeztem róla. Kérdeztem ügyvédemet,…..
gravi_t 2010.12.31 14:10:11
@Dövan: Igen, végülis teljesen érthető, ha a rendőr eskü alatt hazudik a bírónak, mi mást tehetne? Ha keveset keresel, megszegheted a törvényt? Tudsz még ilyen ökörségeket?

Aztán meg ha egy idegen nyelvet magas szinten, két másikat meg elfogadhatóan ismer, nyugodj meg, hogy tud találni munkát magának.
Karácsony Jézus születésének, azaz Isten megtestesülésének, emberré válásának ünnepe a keresztények számára. Széleskörben elterjedt tévhit, hogy a kereszténység elveti az anyagot, ami szerinte gonosz, és csak az önsanyargatást propagálja, elveti a szexet és az evilági…..
gravi_t 2010.12.28 11:55:51
@BISMARCK: Engedd meg, hogy a bírólászlós válaszodra egy tipikus vallásos érveléstechnikával, a másik fél teljes félresöprésével válaszoljak (az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" mintájára):

Ezek szerint a titeket felkészítő atya sem volt tisztában az egyház és a Biblia álláspontjával a házasság előtti szex témakörében.

Következő hozzászólásomban elmagyarázom, miért is írtam azt, hogy a házasság előtti szex halálos bűn.
gravi_t 2010.12.28 14:15:15
@BISMARCK: Nézd, én nem vonom kétségbe, hogy a sok-sok címmel és ranggal rendelkező illetőnek ez a véleménye. Én ugyanis nem vagyok elvakult, és elfogadhatónak tartom, hogy másoknak lehet más a véleménye. Én azt is logikus lépésnek tartom (bár nem túl hitelesnek), hogy az egyház (katolikus) látva a mai világot, próbál kicsit lazítani-változtatni az eredeti szabályain, hogy egy 21. századi ember is elfogadhatónak tartsa azokat. Ez viszont oda vezet, hogy önmagukkal kerülnek ellentmondásba. Elméleti szinten: ha az Egyház Isten véleményét tolmácsolja, akkor hogyhogy az Egyház álláspontja időnként megváltozik? Ez azt jelenti, hogy Isten álláspontja is megváltozott? Ha igen, akkor miért nem volt új kinyilatkoztatás? Ha nem, akkor korábban nem Istent képviselte az Egyház? Ez a gondolatmenet messzire vezet, nem is folytatom.

A mi vitánkban inkább arról van szó, hogy a Szentírásban írott dolgokat mennyire fogadjuk el iránymutatásnak. Ha a Bibliában az van, hogy a paráznaság bűn, akkor egy egyházi ember hogy mondhatja azt, hogy nem az? Ilyenkor kinek kell hinni? Az Írásnak, vagy az embernek?

Itt szeretném hozzátenni, hogy tisztában vagyok vele, hogy vallási témákban nem lehet tisztán logikai módszerekkel vitázni, mert a vallások nem logikusak.

Részemről ez a vita elméleti, nem a saját álláspontom mellett vagy ellen érveltem; a saját véleményem nem jelent meg a vita során. Csupán érdekesnek tartom, hogy egy vallásos ember véleménye alapján érvelsz a Biblia szava ellen.

Természetesen szívesen veszem, ha tényleg megkérdezel egy valláselméleti embert erről az ellentmondásról, és megírod, ő mit mondott.

Emellett én már elmondtam, amit akartam, és a célomat is elértem: rámutattam a cikkben levő visszásságokra és a te érvelésedben rejlő ellentmondásokra is.

Köszönöm az "ütésváltást", remélem legalább gondolatébresztőnek jó volt.
  December 17-én, pénteken rendeztünk egy rövid konferenciát a magyar országimázs és a média viszonyáról. Nick Thorpe, a BBC tudósítója arról beszélt, hogy a nemzetközi média nem egyszer indokolatlanul rosszindulatú jelzőket használ az országgal szemben, bizonyos…..
gravi_t 2010.12.28 12:28:16
@TuRuL_2k2: Egyetértek, nem igazán lehet a sajtónak megmondani (főleg a külföldinek), hogy mivel mennyit foglalkozzon, éppen ezért vontam kétségbe az eredeti javaslatod létjogosultságát. Semmi nem garantálja ugyanis, hogy ha nem lenne a "médiatörvény-ügy", bármiféle magyar témával foglalkoznának külföldön.

Az, hogy Mo. az EU-elnök fél évig, max. egy mínuszos hír, mint ahogy a magyarok sincsenek tisztában vele, hogy pl. két éve ki volt az EU-elnök.

És hogy egy közhellyel zárjak, a marketing területéről: Bármilyen reklám jó reklám.
gravi_t 2010.12.28 12:38:03
@Oblomov: Megintcsak oké, de én nem mondtam semmi ilyent.
gravi_t 2010.12.28 13:55:14
@Oblomov: Jó, hát ezek szerint az új törvénnyel kapcsolatban nem értünk egyet (én egy szigorúbb tv-t is el tudnék képzelni), de ez már egy másik téma.
Star Wars Van hang az űrben? 2010.12.28 09:32:29
A science fiction filmekben nagyon sok hibát követnek el, de nem ezért szeretjük őket. A fenti infografikában össze is szedték a legalapvetőbb hibákat, mint melyik filmben terjed a hang az űrben. Az összes bolygónak a Földdel azonos a gravitációja, az összes idegen faj angolul…..
gravi_t 2010.12.28 13:50:59
Mandiner blog A KDNP vajon mi? 2010.12.27 11:11:00
A Csehszlovák Kommunista Párt helyzetéről szólva Leonyid Brezsnyev úgy fogalmazott: a nagypolitika mélyszerkezete, a béketábor karakterrajza, politikai természete csak e két lehetőséget kínálja számukra: szövetség vagy felmorzsolódás. „Önök is tudják, hogy a…..
gravi_t 2010.12.27 11:51:22
@vauvauvau: Kunczéra gondolsz?
gravi_t 2010.12.27 14:58:38
@TaTa86.:
Mondjuk én direkt odaírtam, hogy 35 alatti, mert ők már nem tinédzserek, hanem dolgozó emberek. Persze lehet egy párt bázisa a nyugdíjas réteg is, de arra már ott van az mszp.

@Kalmár:
A kdnp-nek minden értelmes javaslatára jut 10-15, aminek semmi keresnivalója nincs a 21. században. Ezért lenne rémes, ha fiatalok tömegei csatlakoznának hozzá.
gravi_t 2010.12.28 12:40:14
@Gerzsonka: Eredeti érvem továbbra is áll: az önálló parlamenti sikerhez szavazóbázis kell. Hol van ez a kdnp-nél?
Megérkezett az első trailer Steven Spielberg egyik, 2011-re tervezett sci-fi-sorozatához, a Falling Skies című inváziós történethez. A TNT-nek forgatott széria abból az ezerszer is elcsépelt sci-fi-toposzból építkezik, amiben ET nem egy kedves kertész a szomszéd galaxisból, hanem…..