Regisztráció Blogot indítok
Adatok
umm

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KéptárMúlt hétvégén az egyértelműen naposnak mondott időjárásra való tekintettel egynapos kirándulást tettünk, mégpedig szombaton. Ennek az volt az oka, hogy a lányok egyike – diszkrécióból nem mondom meg, hogy Flóra – ismét összeszedett valami emésztési zavart,…..
A képeket most a végére teszem, a szöveg után tessék megnézni őket. A törölközőm elvitelét még este jeleztem a recepción, ahol azt mondták, hogy a mosodából reggel hozzák vissza – nyolc-kilenc tájt. Így hát nyolckor keltünk, és kilencre készültünk össze.…..
A damaszkuszi úton... Jelentkezés 2009.02.23 18:24:12
Még tél van. Nem annyira, mint odahaza, de ocsmány idő van... borult, itteni viszonylatban sokat és sokszor esik. Az embernek a vécére sincs kedve kimenni, nemhogy utazni... Ebből fakadóan a múlt hétvégén sem Jordániába, sem Palmyrába nem mentünk. (Igaz, a tervezett csapat fele…..
A damaszkuszi úton... +1 2009.02.08 19:21:41
Igazából nem érdemelne külön bejegyzést, de jobban elkülönül: Azóta semmi különös nem történt az egyik kuvaiti ösztöndíjas megjelenését leszámítva, akivel jóban vagyunk. Nincs szobatársam, a vécében pedig egy elmés módszerrel egy amúgy nyithatatlan ajtajú toalettet…..
Az előző bejegyzés némileg csúsztat, ugyanis időközben – mint azt a kedves olvasók jelentős része tudja – hazamentem. December 23-án este még megszemléltem a damaszkuszi keresztények karácsonyi őrjöngését – állítólag 3000 Mikulásnak öltözött kiscserkész a…..
umm 2009.02.05 20:00:56
Boldog Karácsonyt visszamenőleg, és Boldog Újévet előremenőleg mindenkinek.(Azóta semmi érdekes nem történt.)MathaeBudapest, 2008. december 27...
Képek, hogy élvezetesebb legyen az olvasmány Mint említettem, a múlt hét szünet volt. Időnk tehát annyi volt, mint a tenger – csütörtök délutántól a következő szombat estig –, kedvünk jóval kevésbé, tekintve, hogy hideg van, ráadásul túl korán sötétedik…..
(A szemfülesek az előző bejegyzés végéről megközelíthetik az ugariti-tengerparti képeket.) Képek a várról és környékéről (ötven darab, mert nem bírtam magammal) Elégedetlenek lévén a szállónkkal, nem egyből hazamentünk, hanem körülnéztünk hotelfronton. Két…..
Amint ígértem volt, ezúttal az Intézetről - arabul Maahad - írok. (Kép nem lesz, ne is kérjen senki.) A Külföldieknek Arab Nyelvet Oktató Intézet Damaszkusz Mezze városrészében, egy nyugalmasabb környéken fekszik az al-Madína al-Munawwara utcában. Kisebb, két-három emeletes,…..
A damaszkuszi úton... Homsz, Krak 2008.11.09 18:21:00
Az ezt követő hétvégén mindkét nap volt „program”, bár különböző jellegű. Pénteken elmentem turkálni, és kerítettem magamnak két remek pulóvert meg egy egész jó dzsekit 1300 líra értékben. (Eredetileg 1500-at kértek, és némileg több rámenősséggel talán…..
Kedves olvasók, ma bontok egy kis formát. Először is a maalúlai képeket pótolom, aztán a következő adagot is felpakolom, mert most kivételesen minden működik - aztán szöveget majd csak holnap írok hozzá. És ha már ilyen nagy az igény, utána a tanulmányaimról meg az…..
Azért kap külön posztot, mert így biztosabb, hogy észreveszik a kedves olvasók.Képek az aleppói kirándulásról (háromszori feltöltés után, 35 kép)  ..
Október hetedikén testületileg elmentünk az Intézetbe, és megírtuk az írásbeli tesztet. Öt oldal volt, változatos nyelvi feladatokkal, kezdve a bugyuta összekötősdin és kakukktojáson, az igeragozáson és harakázáson át a szövegelemzésig és nyelvtani kérdésekig. Ez utóbbiak…..
Mindezeket követően Flórával még hétfőn este visszautaztunk Tartúszba. A csapat jelentősen cserélődött, ugyanis immár új mérnökeink voltak, és kiegészültünk egy geológus professzorral is. Ebből aztán egy rendkívül érdekes közeg keletkezett, a sok szakma és tudományág…..
(A keresztény ünnepről máskor, az imént látott temetéssel egybekötve.)(A robbantás tőlünk fél órányi gyalogútra volt, többen hallották és érezték, de én aludtam, a részletekről senki sem tud semmit továbbra sem.)  Tartúszból idejekorán, hétfőn éjjel…..
Kedves olvasóim most minden bizonnyal arra számítanak, hogy a pénteki kirándulásról fogok beszámolni. Így is lesz!   Szíriában péntek és szombat a hétvége, de az ásatáson csak pénteken volt szünet. Eredetileg úgy volt, hogy Balázzsal és néhány más régésszel elmegyek…..
Ahogy Xenophón tette Thuküdidésszel, bevezető nélkül folytatom magam: Másnap délután elmentünk a Karádzs Bulman nevű helyre, ami a pullman-garázs arabos verziója. Az odajutás félelmetes volt: autópálya szélességű utakon keresztül-kasul, lepukkant, szlamos részeken át…..
A naplószerűséget némileg feladva ezúttal több nap történéseit és élményeit foglalom össze, és ez nagyjából így is lesz ezentúl. Látom, a tevefej sokak fantáziáját megragadta... de ne vágjunk a dolgok elébe. Az elmondottak után az óváros déli részét is megnéztem,…..
E sorokat Tartúszból írom, ahol nagyon jó nekem, de erről később. Folytatván az elbeszélés aranyfonalát: Mint említettem volt, a második napon sokáig aludtam, és némi Pilóta Kekszet reggelizve nekivágtam a városnak. Végigmentem az Egyenes úton, illetve folytatásán, a…..
Ma készítem el életem első blogbejegyzését, méghozzá életem első laptopján (na jó, notebook, akármi is legyen a különbség). Utóbbi ténynek tudandó be a kedves olvasók által minden esetleges elgépelés. :) Ez különben egy meglehetősen érdektelen bejegyzés, én úgy vélem,…..