Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csodarabbi (törölt)

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy párt a parlamentbe kerül, az megmutatja, mekkora a választói támogatottsága. Ez egyben véget vet a róla szóló spekulációknak is. Ez a nagy előnye egy ilyen helyzetnek. És azt is világossá teszi: nem érdemes a kis részvételre játszani, ha valakit zavar a szélsőséges…..
csodarabbi (törölt) 2009.05.21 19:11:22
Levelet hozott a posta, benne egy felháborodott kommentelő kérdésével: Érdeklődnék, hogy miután a mai (3.!!!) napon megvolt a magyar résztvevő soundcheck-je, miért nem foglalkoznak még mindig egyetlen írásban sem az adott műsorral? Erre többféle válasz is adható, a rövidebbik…..
  Az AIDS tragédiáján nem lehet úrrá lenni csupán pénzzel, csupán kondomok osztogatásával, ami csak elmélyítheti a problémát. A megoldás a spirituális és emberi ébredés, és a szenvedőkkel vállalt szolidaritás – mondta XVI. Benedek a luandai reptéren, mielőtt…..
csodarabbi (törölt) 2009.04.30 00:09:45
@disloc: ha valaki saját magában őszintén megbánja a bűneit, az eszerint olyan, mintha isten előtt bánná meg? ha igen, akkor miért van szükség gyóntató papra?
csodarabbi (törölt) 2009.04.30 00:19:56
@disloc: csakgy a fenti kérdéseknél felmerülnek olyan szempontok is, amelyekben az egyház tényleg nem kompetens, egészen addig, amíg a vatikán nem foglalkoztat fehérköpenyes biológusokat, járványtani szakembereket és nőgyógyászokat. a tudományos érvekkel az egyház értelemszerűen nem tud vitába szállni, nem is nagyon akar. a megoldás az szokott lenni, hogy más, mondjuk morális alapokra helyezi az egész vitát. erről persze meglehet a saját véleménye, csakhogy az erkölcs kérdésében mindenki más is kompetens, nemcsak az egyház.

most lefekszem aludni, de azért a válaszokat még elolvasgatom. jó éjt!
csodarabbi (törölt) 2009.04.30 00:22:04
@elemes2: nekem nincs, azért, mert amit fent leírtál, az éppúgy igaz marad akkor is, ha kiveszed belőle istent. örvendtem az eszmecserének, de sajnos korán kelek, így jó éjszakát!
 1968. március 16-án egy század amerikai katona bevetésen vett részt Vietnamban. Vagyis a szokásos módon indult a nap, ami viszont ezután történt, nemcsak sokaknak a háborúhoz való hozzáállását változtatta meg, hanem még évtizedekkel később készült filmekre is hatással…..
A világ másik felén lelőtték Rózsa-Flores forradalmár-szabdaságharcos-terrorista-írót (a nem kívánt rész törlendő), és azért erről egy rövid bekezdésben a Comment:comnak is meg kell emlékeznie. Mert Eduardo Rózsa-Flores feltűnt a kisváros című legendás sorozatban,…..
Megkaptuk az első levelet, amelyben olvasónk egy régebbi politológusi tévedésre hívja fel a figyelmet. Ágh Attila professzor 2008. január 30-án a Klubrádióban Orosz József kérdéseire válaszolt a közelgő népszavazással kapcsolatban. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára a…..
csodarabbi (törölt) 2009.03.29 22:50:31
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..
Hív a haver: „Figyi, mi van, ha nem fizetem vissza a lakáshitelt? Kiszámoltam. 1 éve vettem 20 millárért egy új lakást, vettem fel rá 18 milliónyi CHF hitelt. Most úgy 24 millióval lógok a banknak, miközben a lakást 18 milliónál drágábban egyszerűen lehetetlen eladni (a…..
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem értünk egyet minden pontjában sem az orosz állásponttal, sem a cikk írójával. Magyarországnak vitathatatlanul szüksége van a gázforrásainak diverzifikációjára.  De azzal a ténnyel, hogy Gyurcsány éppen Moszkvában - ráadásul…..
Nos, rákerestem, hogy van-e már orvosi kifejezés a graffititől való félelemre, de sajnos a phobialist.com oldal alapján erre még nem született szakszó. Graffóbia, vagy valami ilyesmi lehetne. Ha van jobb ötletetek, írjátok meg kommentben, ugyanis ausztráliában érik valaki(k)nek…..
Mandiner blog Az enyingi modell 2009.02.09 08:44:00
 A szombati (vasárnap hajnali) veszprémi mészárlás sokkolta az országot, pedig nem a semmiből jött, spontánul összeverődött csoport gyilkolt Veszprémben. Tavaly nyáron az enyingi és környékbeli cigányok emlékezetes egészségügyi sétát tettek Siófokon, a Petőfi…..
csodarabbi (törölt) 2009.02.09 12:27:19
Ami Enyingen és az ország többi más, hasonló falvában megy, az tűrhetetlen és végtelenül szomorú. Csakhogy ez nem (csak) arról szól, hogy az elkövetők cigányok. Ahol nincs rendőrség, ott közbiztonság sincsen, függetlenül a helyi etnikai megoszlástól. A gyors megoldás a rendőrség teljesen új alapokra történő helyezése, átszervezése, a silány rendőri állomány megfelelő felkészítése, oktatása, és úgy egyébként is nagyságrendekkel több pénz biztosítása rendfenntartási célokra.
A hosszú távú megoldás ennél jóval bonyolultabb lenne, oktatási, szociális satöbbi reformokat igényelne, de egyelőre örüljünk, ha az első lépés meglesz.
A cigánybűnözés egy érdekes fogalom. Hogy létezik-e, az nyilván attól függ, ki mit ért alatta. Az, hogy a cigányokban genetikai hajlam lenne a bűnözésre, az nyilvánvalóan áltudományos badarság. Ha viszont úgy értjük, hogy a cigányok körében jóval magasabb a testi épség és vagyon ellen elkövetett bűncselekmények száma, akkor nyilván ez egy statisztikai tény. Csak ekkor viszont az a kérdés, hogy mi ennek az oka? Maga a cigány etnikumhoz való tartozás, vagy a többségi társadalomhoz viszonyított rossz életkörülmények?
És még valami: ha ezen a vonalon indulunk el, akkor viszont magyarbűnözés is létezik, hiszen a magyarokhoz is köthetők bizonyos speciális bűnözési formák, pl adócsalás, korrupció... ha egyik, akkor a másik is.
csodarabbi (törölt) 2009.02.09 12:42:40
@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus:
Ez így van, bár nem tudom biztosan, kik ártottak többet eddig az országnak. Mindenesetre engem is jobban felzaklat egy ilyen gyilkosság, mint ha valaki huszadszorra sikkaszt el kétszáz millió forintot.
Félrefordítások A balek 2009.01.29 21:00:00
Kilfenora beküldése annyira megtetszett, hogy soron kívül teszem ki. Hugh Laurie (igen, ő Dr House) The Gun Seller című könyve a téma, ami nálunk A balek címen jelent meg. Ezúton is szeretnék gratulálni a Kelly Kiadónak, hogy ilyen minőségi munkát sikerült megjelentetniük. Több…..
Október vége felé írtam arról, hogy megjelentek a Google panorámaképeket készítő autói Bukarest utcáin. Ez pedig biztos jele annak, hogy hamarosan Romániában is lesz utcaszintű nézet a Google Mapsben.Tegnap a Webisztán egyik olvasója küldött egy linket, melyből az derült ki,…..
A kormány kozmetikázta a privatizáció alatt álló Vértesi Erőmű Zrt. termelési adatait, hogy az erőmű több széndioxid-kibocsátási kvótához jusson a 2008-2012-es időszakban.>>> Az érvelés erősen sántítHujber Ottó a biomassza-, és széndioxid-bizniszben: >>>…..
 Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi. A racionalizmusára máskor oly' kényes Worluk agyát egyszerűen elönti a harci düh, ha vallásról,…..
csodarabbi (törölt) 2009.01.08 13:47:33
 Egyik kedvenc blogom, a különleges és érdekes térképekkel foglalkozó Strange Maps meglepő politikaföldrajzi cikket közölt Lengyelországról. Egy éles szemű megfigyelő összevetette a 2007-es szejm-választások térképét az egykori felosztott Lengyelországon keresztül…..
A LocoRoco 2 a PSP legzseniálisabb játéka (a második helyezett pedig az első rész), amiben nagyon leegyszerűsítve egy kisgömböccel kell végiggurulnunk a pályákon és felszedni mindenféle jóságot, miközben idétlen kis dalok szólnak. A játék promójának része egy flashjáték…..
csodarabbi (törölt) 2008.12.11 14:45:49
MSZP-s szórólap 2004 decemberéből. Nem felejtünk. „Ez a nép­sza­va­zás ugyan­is ró­lunk szól. Ar­ról, hogy ide­je vé­get vet­ni egy ocs­mány ha­gyo­mány­nak. A ma­gyar ugyan­is a vi­lág egyet­len…..
„Igazán élvezetes, barkóbaszerű játék, melyben ellenfeled Akinator, a zseni dzsinn” - írja az Akinator anonim beküldője. „Ugyan csak igazi és kitalált személyekre lehet gondolni, de a dzsinn meglepően pontos. Akinator feltesz legfeljebb 20 kérdést, amire legjobb…..
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..