Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beni00

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Paul Walker (1973-2013) 2013.12.01 13:59:54
Megy a vita, de ez téged sajnos már nem érdekel. Sokan most szomorúak, sokan most okosak. Hogy melyikből van több, nem tudom és nem is érdekel. Valaki azt írta, annak azért örül, hogy most már biztos nem lesz újabb Halálos Iramban-film. Tényleg? Valahol pedig egy kamasz lány zokogva…..
Csak déli tájolású tető és napsütés legyen: ha ezek rendelkezésre állnak, tőke nélkül is meg lehet finanszírozni a villanyszámla kinullázását kilenc év alatt. Villanyszámla helyett hiteltörlesztést fizetünk - mindössze ennyi a változás az életünkben, ha lakáscélú…..
A World Series by Renault-versenysorozatot nem kell bemutatni a műértő közönségnek. Az, hogy a néhai spanyol Formula Renault-bajnokság utódjából időközben egy igazi Forma-1-es sztárnevelde lett, már csak a befektetett munka, pénz és a kőkemény bajnokság hírének köszönhető.…..
beni00 2013.09.08 19:03:09
A magyar kormány vezető tisztségviselői sorra mondják le részvételüket komoly szakmai fórumokon. Lassan egyáltalán nem mennek emberek közé, illetve (mit nem mondok...), csak olyan közegben nyilvánulnak meg, ahol hajbókolók hada veszi őket körül, s bizonyosan nem szembesítik…..
beni00 2012.09.28 11:04:45
@KG2000: Alapvetően igazad van, de a mi helyzetünk egy kicsit más. Meglehetőseen kockázatos lépés ezt megtenni a jelenlegi helyzetben. Az aműgy is magas inflációt elengedjük, miközben az inflációs kilátások alapból rosszak (lásd: emelkedő élelmiszerár...) egy fikarcnyit nem nő a beruházási kedv, a fogyasztás tovább csökken. A csökkenő hitelkamat nem jelent semmit, ha hitel és hitelt felvevő egyáltalán nincsen. A magas infláció és a negatív gazdasági növekedés könnyen stagflációhoz vezethez, amiből kikeveredni csak egy igazán unortodox "Bokros-csomaggal" lehet.
Ez csak egy opponensi vélemény, nem állásfoglalás. Szurkolok, hogy bejöjjön a húzás, mert különben benne leszünk a "lecsóban".
Az USA, Németo., Anglia ezt megteheti, de egy feltörekvő ország nem igazán. Sajnos a "régi" tankönyvekben eleget írnak a múlt század Dél-Amerikájáról.
beni00 2012.09.28 11:06:18
A rengeteg orosz és ázsiai autós videó után örömmel konstatáltam, hogy a Közel-Kelet is tud nagyot dobni, legalábbis időnként. Ez a videó Izraelben készült, ami -lássuk be- nem a legjobb hely arra, hogy az autóból kipattanva keménykedjünk. Pláne nem egy darab csővel, mert a…..
beni00 2012.08.23 19:50:51
@AutosVilli: :)
"Ősember" szerintem még most sem veszi az adást, így még jobb.
Érdekes képeket kaptunk barátunktól; nem gondoltuk volna, hogy a termoplaszt, vagyis a hőre lágyuló műanyagból készülő külső héjak ennyire nem bírják a meleget. A lidlis márkaként ismert B-Square bukó hamar feladta: a nyári napon maradt az autóba zárva – nagyjából hetven…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Szánalmas állásajánlatok „rovatotokba” ajánlanám a következő álláshirdetést, amin pár hete akadt meg a szemem. Korábban már olvastam párszor, hogy az érettségi helyét lassan átveszi a diploma, ami elég szomorú. Szerény véleményem…..
  14 óra 10 perckor Napraforgoblog: "Kinek a zsoldosa Ángyán József?" címmel adott ki egy hírt az MTI. A Kettős Mérce kereste a hivatkozott blogot, de nem találta. Nem találta, mert a Google sem ismerte még a blogot, aminek egyetlen bejegyzése ma délelőtt…..
beni00 2012.05.03 12:28:34
autózz! Tartsd meg magadnak 2012.02.20 13:29:00
Egykoron még én is dohányoztam, de ennek ellenére kocsiban soha nem gyújtottam rá. Alikam arra az idegesítő szokásra próbálja felhívni a figyelmet, amikor parasztok mások elé dobálják ki a csikkeket. Mondjuk autóban engem annyira nem zavar, de mikor motorral megyek egy autós…..
Modorosblog Tőlem se kapsz munkát 2011.08.07 18:15:00
  12 embernek adhatnék munkát havi 2 310.12 € nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom, miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon.…..
Mivel múlt hétvégén a BMW meghívására részt vettünk a brünni Superbike VB fordulón, már az induláskor sejtettük, hogy hazafelé jövet lesz valami meglepetés a táskánkban a nyájas totalbike olvasók számára. Az Alpha Racing csapat a BMW partnereként indítja versenyzőjét a…..
törökgáborelemez 378. Ott pattog 2011.06.30 03:06:00
„Az ország egyetlen és utolsó esélye a Fidesz, ha ők is elbuknak, ennek az országnak vége.” Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt hónapokban többször is hallotta ezt a mondatot: előbb inkább lelkesen, aztán néha már csak…..
beni00 2011.06.30 13:58:21
A fidesz mozgástere korlátozott gazdaságpolitikai téren, ezt szerintem mindeki tudja, az emberek többsége veszi is az adást és hajlandó tudomásul venni a havonta, burkoltan vagy nyíltan lecsípett 1-2-pár- akár tízezer - forintokat ezzel semmi baj nincs, de sajnos azt látom, hogy most is csak a legális körülmények között foglalkoztatott vagy foglalkoztató "kisember" viszi a hátán az országot, sajnos az elmúlt 20 év ( vagy inkább 30-40?, a legtöbbje nem 1990-ben kezdte) "elitje" az üres dumán kívül nem hajlandó hozzájárulni (pedig volna miből) a szépreményű jövő érdekében az ún. "adósságállomány" csökkentéséhez. Én úgy látom, hogy a szerintem mesterségesen genrált válság kisebb-nagyobb hullámait meglovagolva, számunkra elképzelhetetlen mértékű jövedelemre tesznek szert. Sajnos ehhez a mai és a korábbi kormányok tagjai -úgy gondolom nem önzetlenül- kiválóan asszisztálnak, asszisztáltak, de ugye egy modernkori háborúban ritkán hullik a hadvezérek feje (maximum utána). A politikai vonalon folytatott "harctól" több bennem a félelem, itt nem az emberek mindenféle demokratikus jogainak a látszólagos csorbítását értem, csak egy példaként: lássuk be a munka ún. törvénykönyvét eddig is többnyire a mellékhelységben forgathatták, igazi szakszervezet Magyarországon pedig nincs. Az ő igazi harcuk a háttérben zajlik, felállították a maguk kis elit "hadseregét" (TEK, NAV, NBH, ügyészség, regonális kormányhivatalok, a teljesség igénye nélkül, bocs, ha valakit kihagytam) és ha valaki egy kicsit is veszélyeztetné a kis(nagy)ded játékaikat azt ki tudják emelni még az előtt, hogy igazán hallathatná a hangját, persze fizetett és/vagy idióta ellenzék az kell, hadd kiabáljon roszkor és rossz helyen. Az, hogy gazdaságilag a kelet felé nyitunk az jó, de az, hogy politikai régi-új módszerek tekintetében is arra tartunk, az rossz. Nagyapám "maszek" asztalosként végig élt két háborút, egy tanácsköztársaságot, 40 év komcsi rendszert (az 50-es években a börtönt megjárva) sokat hallottam és tanultam tőle, ehhez képest én a paradicsomban élek. Egy biztos, én nem megyek sehova, ez az otthonom. Maradok magyarnak Magyrországon tisztelettel, bármi is lesz.
A tegnap nyilvánosságra került hangfelvételből kiderült, Lázár János szerint mennyit érnek a nincstelenek. Az első felháborodást félretéve kövessük a gondolatmenetet, érezzük magunkat a húspiacon, és árazzuk be a vagyonnyilatkozata alapján jómódúnak mondható Lázár…..
A turizmus világának legjobb munkája kétségkívül  2009-ben az Ausztrál Turisztikai Hivatal által meghirdetett "A világ legjobb állása" pozíció volt . A valóban idilli, munkának nem igazán nevezhető ajánlat keretében a nyertes egy fél évet töltött el a Nagy…..
beni00 2011.03.05 10:06:45
@Honda RC 51: meg egyszer harmadik :)
Engedtessék meg, hogy idézzek Szabó Márton a Kopint-Tárki vezető kutatójának nyilatkozatából. (Azoknak idéznék, akik bevásárolni járnak, és finoman fogalmazva megdöbbentek az utóbbi hetek elszállt árain...): "A kutató cáfolta azt az állítást, hogy eddig drasztikus…..
WRC2011 / Svéd Rally / Skandináv fiesta Annál szebb, és izgalmasabb szezonkezdést nem is kívánhatna a raliért rajongó ember, mint amilyenben a múlt hétvégén volt részünk Svédországban. A 2011-es WRC szezon nyitánya, minden idők egyik legszebb és legizgalmasabb versenyként…..
arkánum: titkos szer, orvosság (forrás: http://www.idegen-szavak.hu/keres/ark%C3%A1num)  Úgy látszik, hogy a Fidesz tényleg üzemeltet valahol, nagy titokban egy Nemzeti Ködfejlesztő és Figyelemelterelő Központot, melynek az a feladata, hogy hétről hétre vessen valami gumicsontot…..
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
beni00 2011.02.03 10:24:27
@tozse76: Köszi!
Én nagyjából így értettem (nagyon röviden):

"A hozzáadott érték a nemzetgazdaság, vagy ennek valamely része által adott idõszakban létrehozott eredmény. A hozzáadott érték a termelési érték és a vásárolt ráfordítások különbözete, függetlenül attól, hogy a termelési érték fogalma alatt összes, végsõ, ill. veszteségmentes termelést értünk-e, hiszen ennek megfelelõen változik a vásárolt ráfordítások tartalma is. A hozzáadott érték a nemzetgazdaság ill. ennek valamely része megítélése tekintetében egy alapvetõ mutatószám." stb.
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
A Cougar alakul. Avatatlan szemlélő azt mondhatná, hogy állandóan szerelőnél van, de ez csak az ő optikai csalódása. Néha szerelőnél van, és abból írok egy posztot, de azokról a napokról, amikor egész nap a Cougarral jöttem-mentem, nem írok. Amerikában sincsenek minden…..
Péternek 30 ezer forintjába került ez a manőver. Miért kapta a büntetést? A helyes megfejtés alant: A homáron is és sokhelyütt a neten sokan azért háborognak, hogy miért parkolnak mások igy meg úgy és hol van a rendőrség ilyenkor! Nos elárulom neked, hogy hol. Itt és lesújt…..
Jön a karácsony, kell a lé, mi is lenne jobb időszak egy jó kis feltöltőkártyás csalásra? A sztorit sokan ismerjük már, de még mindig vannak, akiket elbizonytalanít a hivatalosnak tűnő stílus és megindul a nyáluk a sokszázezer forint ígéretétől. Úgyhogy most újra elmondjuk,…..