Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KáTéeS

38 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sünökről általában A sünöket vastag kesztyűvel szabad csak megfogni, a tüskéik megsérthetik a kezed és talán meg is harapnak. Ha megállapítottad, hogy egy süninek segítségre van szüksége, vedd fel és tedd egy újságpapírral és törülközővel bélelt kartondobozba. Ezen…..
Útonjáró A kevesebb több 2010.12.06 19:54:28
Igen, de ez nem a mai posztok számára vonatkozik :-) Kivételesen megint munka. Igen, megpróbálom behozni az elmúlt két hónap lemaradását. Sokminden volt menet közben, amit nem írtam ki, mert ... valamiért, aztán most vagy feljön, vagy örökre elveszett. Még kézirat sincs…..
Útonjáró Munkában 2010.12.06 19:38:40
Hm, ismét eltelt két hónap. Hiába no, nem vagyok egy rendszeres posztoló, de hát el kell ezt nézzem magamnak. Talán azért sem, mert az elmúlt két hónap komoly munkával telt - most kivételesen fizikai síkon értem ezt :-) Igaz, hogy négy órában kezdtem dolgozni, de most mindenféle…..
Útonjáró Pörgök 2010.09.30 11:44:00
Na jó nagy csend következett a nagy nekibátorodásra, de megvolt az oka. Jó sokminden történt velem az elmúlt két hétben :-)Pl. olvastam egy posztot egy bloggerről, aki szisztematikusan felépítette a blogos karrierjét és mára igen sok olvasója van. Döntött, megcsinálta. Hát, így…..
Útonjáró Bátorodom 2010.09.13 19:51:04
Megint részt veszek a Való Életben, többek közt ma elküldtem a jelentkezésemet egy álláshirdetésre. Kontroller, ismét, de jónak tűnik. Meglátjuk.Ami miatt viszont főképp írok: ma, hogy mentem bótba, és volt időm kicsit befelé figyelni, észrevettem, hogy érzek magamban egyfajta…..
Útonjáró Táplálkozáslélektan 2010.09.12 16:20:09
Na, ez legalább új. A google jelen pillanatban 4 találatot ad erre a kifejezésre.De mit is jelent nálam..?Miért eszünk? TE miért eszel? És hogyan?Nekem ez elég neuralgikus pont volt mindig, de momentán ott tartok, hogy lassan kezdek rászokni, hogy ha dühös vagyok, evésbe…..
Te melyik típus vagy? A problémákra fókuszálsz, vagy a megoldásokra? Ma reggel rá kellett jönnöm (ismét, persze...), hogy a problémákat gyűjtögetem. Természetesen azért, hogy megoldjam őket. Hogy miért? Azt nem tudom igazából.. Talán unalmas lenne az élet problémák…..
Útonjáró SocialMedia 2010.09.11 12:15:35
Szóval Szósölmédia. Ez is a nyitási projekt része, bár ez megosztva van a párommal. Ugyanis -- mily meglepő -- ő is ilyen kis világtól elzárt kókuszdió, mint én, csak kevésbé volt eddig hajlandó észrevenni. De mostmár, hogy tudja, látja, meri, teszi... ja, nem, ez másik…..
KáTéeS 2010.09.11 13:37:12
Útonjáró A Csapás 2010.09.11 11:20:00
Nagy fába vágtam a fejszém: igyekszem rendszeresebben írni a bennem-velem lezajló változásokról, történésekről. Szűrő nélkül. Nem könnyű, ezt most is érzem, ahogy írom :-) Ha figyelmesen követed az írásokat és én is be tudom tartani amit elhatároztam, akkor szép…..
Útonjáró Pénz 2010.06.14 13:23:00
Az alábbi bejegyzés egy levelezőlistára küldött levelem másolata, de szélesebb publikummal szeretném tudatni a tartalmát.   A kérdés, amire íródott így szólt: "Szia ...., arra szeretnélek kérni, hogy mesélj a pénzről. Hogy "hogyan működik". És milyen…..
Útonjáró A Hitről 2010.06.03 11:00:00
Pár hete belecsaptam egy MLM üzletbe. Tudjátok, embereket kell meghívni, terméket bemutatni, stb. Belevágtam, mert szenvedélyt akartam megélni, lelkesíteni embereket, kijelenteni ami bennem van, úgy, hogy érezzék és tudják, hogy mi az. Érzem, bennem van, és itt úgy láttam, ki tudom…..
Útonjáró Gyámoltalan 2010.04.27 20:10:00
Hát, eléggé gyászosra sikerült a napom, még ha nem is akarom nagyon megítélni :) Bár, ahogy vesszük, végül is biztos sokminden változott, csak má' megin' nem látom :)Az viszont legalább letisztult, hogy a gyámoltalanságot képtelen vagyok elviselni. Sáros bakanccsal…..
Útonjáró Sűrűsödnek a dolgok 2010.04.26 14:32:00
Immáron négy napja, hogy az előző bejegyzést írtam, amit akkor úgy gondoltam, hamarosan követni fog a második rész.. hát, nem így lett. Aznap (Föld napja) annyira jól sikerült minden, tele voltam élményekkel, imádtam, hogy végre 'része vagyok a világnak', hogy tökre arra…..
Érdekes volt ez a mai nap. Érdekes és élményekkel teli. Úgy kezdődött, hogy hideg volt. Meg más egyéb nyűgjeim is voltak, ami miatt nem akartam menni. Pedig tegnap este még teljesen biztos voltam benne, hogy ott a helyem. Mármint a föld-napi rendezvényen, Pilisakárhol. Sok-sok ember…..
A korlátaimmal foglalkoztam épp, amikor beugrott. Hirtelen világosság vált, hogy az életem valahol a kiszolgáltatottságról szól. Na nem arról a verzióról, amikor háborúban megerőszakol egy csapat kiéhezett katona (már ha nő lennék), egy (szerencsére) lájtosabb verzióról,…..
Beszarás, hogy azért kell, hogy pótcselekedjek (tévézés) és aztán hülyén érezzem magam és hogy zizegjen a lábam (ez olyan érzés, amit a pangó energiák idéznek elő és amivel baromi nehezen bírok bármit is kezdeni és nem lehet tőle nyugton feküdni, pláne nem aludni) csak…..
Útonjáró Félni a szeretettől? 2009.09.17 22:00:00
Ha feltétel nélküli, valódi szeretet kapsz, azzal találkozol, és nem vagy rá kész, elszaladsz. Eldobod magadtól. Elmenekülsz tőle. Hiszed vagy sem, de megrémülsz tőle! Azt mutatja Neked Magadról, amit nem akarsz látni! Hogy Benned is ugyanúgy létezik a tökéletes elfogadás…..
Érdekes dolog történt ma velem. Elindultam sétálni és a Bosnyák térnél a templomnál felfigyeltem egy hajléktalan asszonyra, akinek (talán 10-15 méterre voltam tőle) szeretet és béke csillant a szemében. Visszafelé megálltam vele beszélgetni. Egész pontosan kenyérért voltam a…..
Útonjáró Játszom 2009.08.24 11:50:00
Játszom. Most épp a pénzzel. Az utolsó forrásaimat is próbálom kimeríteni. Nem akarok menekülő utat, biztonságot hagyni. Mintha az abszolút nullártól akarnék indulni. De annyi minden van, amit el kellene veszítsek, hogy semmim se legyen! Ott vannak a kapcsolataim. Ott van a család.…..
Annyira mókásak vagyunk mi, emberek... minden megvan bennünk, mégis mindent kívülről várunk.. Szülőktől, társtól, főnöktől, barátoktól, vagy akár magától az Élettől.. Csak arról feledkezünk ilyenkor el, hogy MI VAGYUNK AZ ÉLET!!! Minden bennünk van, amire valaha is…..
Útonjáró Új Föld várás 2009.07.17 14:42:00
Új Föld, Új Föld... Mindenki Új Földet vár.. sóvárogtok érte.. majd az Új Földön minden szebb lesz, minden jobb lesz... majd ott békében és szeretetben élünk boldogan, majd ott nem harapják át egymás torkát az emberek, majd ott mindenkit érdemei szerint értékelnek, majd ott…..
Útonjáró Válság van 2009.02.26 23:45:00
Azt mondják, válság van. Gazdasági. Meg világ. Erről szól minden híradás, ezt harsogja a média. Ezzel kelsz és ezzel fekszel. És ha félsz tőle, jobb, ha felkötöd a gatyád. A legnagyobb félelmeid fogja beigazolni. De ugyanígy beigazolhatja a legnagyobb reményeid is... Hát, igen,…..
 Íme életem egyik legspontánabb, ugynakkor legsikerültebb kajája:Mustáros-joghurtos csirkeDe tényleg, az egyik legfincsibb kaja:1 nagy csirkemell1 csokor brokkoli2 kanál mustár1 nagy doboz joghurt1 ek liszt2 kiskanál méz1 ek majorannaA csirkét kis kockákra szeletelem, összekavarom…..
Útonjáró Párhuzam 2009.02.06 12:00:00
Talán nem tökéletes a párhuzam, de a mondanivaló nagyon is aktuális... Tudom, hogy ott vagytok. Mostmár érzem. Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy…..
Útonjáró Párkapcsolatok 2009.01.28 15:06:00
Kedves Olvasóim!Ma a párkapcsolatokat vesszük górcső alá. Gondolkoztak-e már azon, vajon mi célt is szolgálnak a párkapcsolatok, vajon miért van az, hogy valaki csak úgy, minden átmenet nélkül megtetszik nekünk a buszon, közértben, diszkóban, munkahelyen? Miért van az, hogy…..
KáTéeS 2009.01.30 13:06:48
@Rihárdó: Persze, lehet bonyolítani, ha szeretnénk még elveszni kicsit a játékban és halogatni a valóságot.. de rendjén is van ez, aki bonyolultabban szeretné élni, élheti bonyolultabban is. Nekem (nekünk) ez vált be. :-)
A "nekünk is olyanná kell válnunk" gondolatot picit másképp mondanám: voltunk és vagyunk is olyanok, bennünk van a lehetőség, bennünk van mindaz, csupán a másik tükrözi, hogy nem működtetjük, vagy legalábbis nem úgy, ahogyan vágynánk rá. Nem kell, hogy olyanná váljunk, csak hogy emlékezzünk rá, hogy olyanok vagyunk. :)