Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Messiás

2 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kurjongatnak a kurucok, feljelentettek egy énekest. A Dopeman művésznévre hallgató gengszter-rapper bazmegol az egyik számában, plusz idéz a Kölcsey Himnuszából, bár ezt nem Erkel zenéjére teszi. A kurucok feljelentése, nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt, nem meglepő. Az már inkább, hogy az…..
Messiás 2011.12.16 15:33:57
Az, hogy ezt a számot, aminek pusztán az a "végtelenül szellemes" koncepciója, hogy közéleti személyiségeket és szervezeteket gyaláz a lehető legócskább módon, "művészetnek" aposztrofálják, sokkal nagyobb probléma, mint hogy a refrénje a himnuszból van. Ez nem nemzet gyalázás, ez művészet gyalázás, azon belül zene és dalszöveg gyalázás, és ez által Pityinger László saját öngyalázása. Ennél már csak az a nagyobb probléma, amikor valaki a "világra haragszik" a saját hibái és bűnei helyett és úgy véli, hogy azzal tesz hozzá a dolgokhoz, hogy belekiabálja ezt a világba. Ez nem valami nagy teljesítmény, erre mindenki képes (lásd kommentek). Ha Dopeman változást akar, akkor csinálja jobban, mi meg majd tanulunk tőle, ha meg nem, akkor ő sem jobb azoknál, akikre fröcsög. Persze nem kell naívnak lenni, ez nyilván üzleti megfontolás is László részéről. Minden országban vannak vevők a "balhés rapper megmondja a gyalázkodós frankót" jellegű zeneipari termékekre (főként az állami gondozott vagy nehéz sorsú tizenévesek körében). Szóval itt ne keverjük bele a nemzetet, akinek általában nincs ideje ilyesmivel foglalkozni, kisebb baja is nagyobb annál, hogy az ilyen butaságokat gyalázásnak fogja fel, ráadásul nem szereti az adóját az ilyen csetepaték körüli jogi hercehurcák finanszírozására fordítani akár a legcsekélyebb mértékben is. Szerintem bocsássunk meg neki, mondjuk meg neki, hogy szerintünk nem jófej dolog így bunkóskodni nem csak közéleti személyiségekkel, de senkivel, aztán lapozzunk.
Az Ecstasy-ra a legtöbb ember úgy tekint, mint “diszkódrogra” – elektronikus zenére és vibráló fényekre ugrabugráló fiatalok képét társítja hozzá. Kevesen tudják, hogy az Ecstasy tabletták fő hatóanyagára, az MDMA-ra már akkor is ígéretes gyógyszerként tekintettek a pszichiáterek, mielőtt az betört…..
Messiás 2011.11.22 17:54:30
Mondanék pár gondolatot az utolsó mondat kapcsán, amely így szól:

".. a pszichedelikus gyógyászat egy olyan ajándék volt a családunknak, amelyet most nektek is tovább nyújtok, mint annak a lehetőségét, hogy többet nyújthassunk haldokló szeretteink számára annál, amire eddig képesek voltunk."

A pszichedelikus "gyógyászatot" gyógyászatnak csak akkor lenne fair nevezni, ha attól bárki képes lenne meggyógyulni, de sajnos ebből a történetből nem ez derült ki. Való igaz, hogy az ember ennél többet nem tehet egy olyan esetben, ami emberi eszközzel menthetetlen, éppen ezért egy mozgalmat létrehozni egy olyan "ajándék" propagálására, ami valójában egyáltalán nem nyújt megoldást a halál problémájára nem más, mint annak a beismerése, hogy az ember szánalmasan tehetetlen élet és halál dolgában. Nem így Isten. Az az Isten, akiről az ember sokszor hallani sem akar, hanem inkább a saját ügyetlen és erőtlen eszköztárából próbál meg újabb és újabb ötleteket előrántani, amikkel saját bukásának legalább valami méltóságteljes látszatot kölcsönözhet. Ez azonban gyakorlatilag teljesen hiábavaló. A kérdés nem a méltóság, az a legkevesebb. Igazából két kérdés van:

1. Hogyan lehet valóban meggyógyulni?
2. Mi vár rám a halálom után?

Isten nélkül ezekre a kérdésekre csak esetlen próbálkozás lehet választ találni, lásd: pszichedelikus gyógyászat. Nesze semmi, fogd meg jól!

Isten azonban így gyógyít:

keresztenyfilmek.com/bizonysagok/364-csodalatos-gyogyulas-rakbol.html

A magyar feliratot nem magyar ember készítette, így bocs az esetleges nyelvi hibákért. A lényeg átjön ;)
Ki vagy kik írták a Bibliát? A kutatókat régóta foglalkoztatja ez a kérdés. Most megalkottak egy számítógépes programot, amely megfejtheti a rejtélyt. Izraeli informatikusok és bibliakutatók együttműködve írtak egy olyan algoritmust, ami elemzi a Biblia egyes részeinek…..
Messiás 2011.10.19 18:56:01
A Bibliát nem szükséges megvédeni. Azoktól a kivételektől eltekintve, ahol az adott bibliai könyv szerzője kimondottan (pl. Jeremiás, Salamon, Dávid, Pál) vagy burkoltan (pl. Lukács, János) jelzi személyazonosságát, számos könyv szerzője nincs feltüntetve. Miért? Mert nem a szerzője az érdekes, hanem az üzenete. Nem szükséges a szerzőket abból a célból kutatni, hogy valami Biblia hitelességét alapjaiban megrázóra bukkanjunk. Időről időre elhangzik például, hogy "a Bibliát emberek írták". A legszebb az egészben az, hogy ezt találjuk a Bibliában is számos helyen, ezzel senki nem árult el valami féltve őrzött titkot. A Bibliát valószínűleg 40 ember írta (lehet hogy több v. kevesebb), hús-vér emberek, hibákkal, bűnökkel, vágyakkal, olyanok mint mi, éppen ezért volt teljesen szükségtelen "összeollózni" bárit is a gonosz csuhásoknak a sufniban, ahogy azt az önjelölt "Bibliatudósok" szeretik megfogalmazni. A szerzők kilétéről, személyazonosságáról való ismeretünk hiányos, viszont az általuk papírra vetett írás olvasásakor az ember megdöbbenve tapasztalja, hogy azokon keresztül nem evilági, azaz természetfeletti, isteni üzenet árad az ember szívébe, szellemébe. Ezt bárki megtapasztalhatja, aki képes a Bibliát előítéletek nélkül, kellő nyitottsággal olvasni. Akárkik is írták az adott bibliai könyveket, az biztos, hogy nem pusztán saját bölcseleteiket vetették papírra, mivel ez önmagában abszolút nem hordozott volna magában kellő szellemi erőt ahhoz, hogy ez a könyv (azaz ez a 66 könyvből álló könyv kötet) minden idők legelterjedtebb könyvévé válhasson. Ha van Isten (márpedig bolond lennék nem észrevenni, hogy van), akkor nyilván Ő képes megoldani, hogy az Ő üzenetét tartalmazó írások kiállják az idő és a tér próbáját és évszázadokat, üldöztetéseket, kritizálásokat és hamis interpretációkat átvészelve ma is ugyanazt az egyszerű és mindenki számára érthető üzenetet közvetítsék, mint mikor először papírra vetették soraikat: "Úgy szerette Isten ezt a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16)
Messiás 2011.10.19 22:03:22
@max val, a bircaman:

A pontosság kedvéért azért említsük meg, hogy amikor az a 66 könyv, ezen belül is az újszövetségi kánon (27 könyve) a 4. században elérte végleges formáját, akkor még szó sem volt protestáns felekezetről. A bibliai kánon 66 könyvet tartalmaz, az megint más kérdés, hogy bizonyos felekezetek később milyen apokrif iratokat gondoltak hozzátoldani a saját verziójukhoz. A 66 könyvből álló kánon sajátossága, hogy a könyvek szerves egészt alkotnak, egymást magyarázzák, alátámasztják, egymásra utalnak. A hozzátoldott apokrifekkel kisebb-nagyobb gondok vannak és általában nem illenek bele a 66 könyv alkotta szerves egységbe.
A kortárs képzőművészet Giró-Szász Krisztina MTV-s műsorvezető számára olyan, mint a szex, amivel egy közönségbarát televíziónak foglalkozni kell, hiszen érdekli az embereket. Viszont mégsem lehet, hogy képernyőn mutassunk sikamlós dolgokat, esetleg direkt módon beszéljünk…..
Messiás 2011.10.10 17:54:14
@gyilkos fűegér:

Kösz a tippet, megnézem.
Messiás 2011.10.10 18:06:37
@idelle:

Az "eredendő bűn" kérdését nem érdemes összemosni a szexualitással, ami önmagában nem hogy nem bűn, de isteni találmány. Nélküle pl. mi most nem beszélnénk semmiről ugyebár. Nem a szex a bűn, hanem a szexualitással való visszaélés, lásd pornó, prostitúció, egymás megcsalása, és még sorolhatnánk. Ezt bemutatni, ábrázolni teljesen haszontalan és felesleges, semmi másra nem jó, csak arra, hogy az ember lelkébe szemeteljen. Az eredendő bűn kifejezés egyébként a Bibliában nem valamiféle gonosz cselekedetet jelöl, hanem az embernek azt a bukott természetét, amit a vérében hordoz Ádám óta, és aminek következtében Istentől független, ellene lázadó életet él. Amikor megszületsz, akkor aputól és anyutól ezt a természetet öröklöd, és mindenki ezzel a hendikeppel indul. Egyébként érdemes a Bibliát elolvasni, már csak azért is, hogy az ember megismerje azt a könyvet, amiből - többek között - a világon a legtöbb képzőművészeti alkotás is így vagy úgy, de ihletet merített.
Messiás 2011.10.11 00:14:15
@iparterves: Ha nincs Isten, akkor a művészet is évmilliárdok alatt alakult ki pusztán a véletlenek szerencsés sorozatának következtében, ezt azonban becsületes, ép eszű ember egyszerűen nem hiheti el. Isten létezésére a művészet is egy remek bizonyíték, mivel Isten a legnagyobb képzőművész lévén - többek között - önmagukat reprodukálni képes képzőművészeket is alkotott. Mondj ennél magasabb szintű önkifejezést ;)
Szinte mindenki életében eljön az a perc, amikor úgy érzi, tehetetlen, rajta már csak a csoda segíthet. Ha hívő valaki, ha nem, zuhanó repülőgépen vagy kockázatos műtét előtt kétségbeesve keresi az emberfeletti segítséget. Hogy minek nevezzük, Sorsnak,…..
Messiás 2011.09.21 11:48:59
A "vallás" egyáltalán nem segít senkin, sőt, valóban a nép ópiuma. A vallás olyan bálványimádás köré épült szokás- és eszmerendszer, ami mögött az élő (azaz valóságos) Istennel, mint személlyel való valóságos kapcsolat hiánya lakik. Ez nagyban hasonlít arra, amikor egy tizenéves az általa bálványozott sztárok képeit rakja ki a szobájába és abban a hiszemben él, hogy elképzelt hőse a valóságban is olyan, mint a szoba falán. Vallás tekintetében teljesen mindegy, hogy keresztény színezetűről, iszlámról, buddhistáról, hinduról, taoistáról, evolúcionistáról beszélünk, a lényeg ugyanaz: szokásokkal és gondolkozási sémákkal elleplezni azt a kínos tényt, hogy valójában nem ismerjük Istent és nem vagyunk vele személyes kapcsolatban. Ehelyett vannak épületeink, szép ruháink, arany, ezüst, réz szobraink, szépnek tűnő, szenteskedő és ájtatos mondataink, és eköré gyűlő "kultúránk", amiről azonban az élő Istennek kerek perec az a véleménye, hogy "utálatosság" és értéktelenség. Isten nem azt kéri, hogy mindenki keressen "valamit", amiben hihet. Mi nem tudjuk a magunk eszközeivel Isten előcsalogatni a vallási játékainkból, mert Ő nincs benne. Hála Istennek, erre nincs is szükség, mivel Isten megoldotta ennek a teljes elszigeteltségnek a problémáját. Isten emberré lett és 2000 évvel ezelőtt egy zsidó személyként elkezdte az embereket megtanítani arra, hogy Ő milyen, miről mit gondol és mivel mi a célja, hogy kiszabadítson minket a magunk vallási kábulatából. Ezt a személyt mi Jézus Krisztusnak a zsidók Jeshua Hamassiahnak, az angolok Jesus Christnak nevezik. Ő él és vele valós, napi rendszerességű kapcsolatba lehet kerülni, vele lehet beszélni és meg lehet hallani az Ő válaszait. Ő nem egy szobor, nem egy élettelen bálvány és sosem alapított vallást, hanem - többek között - pont azért jött el ebbe a világba, hogy az emberiséget kiszabadítsa a hamis vallásosság bénító kötelékéből. A hit tehát nem valamilyen vallás tanainak értelemmel való elfogadása, hanem (ahogy a hit egyik jeles képviselője, Pál apostol fogalmaz): "A hit a nem látható dolgok felől való BIZONYOSSÁG", egy szellemi kapcsolat az élő Istennel és az Ő szellemi valóságával, ami sokkal valóságosabb, mint az anyagi világ valósága. Amikor valaki Jézus Krisztusban való hittel mondjuk egy beteg emberért imádkozik, akkor ő nem csak "valamiben hisz", hanem kapcsolatba lép az élő Istennel, akinek a birodalmában nincs betegség és nyomorúság. E kapcsolat révén pedig Isten valóságos gyógyító ereje átárad arra a személyre, akiért imádkoznak, aki valóságosan (a materialista tudomány terminusával élve: természetfeletti módon) meggyógyul. Ezt tapasztalatból mondhatom, nem pedig vallási meggyőződésból, amivel nem rendelkezem, mivel abban az Istenben hiszek, aki vallásellenes és valóság párti.
„Konkrétan ecsetelte, hogy ő mennyire szexorientált, minden nap magához nyúl, ha nincs épp partnere, de már volt 4 nővel is meg ikrekkel is, meg sok száz nővel” - Ha a nagyszájú basszusgitáros túl sokat papol istenről meg a 21 centis ceruzájáról, akkor nem árt…..
Ritkán látni ilyen ötletes megoldást, ami amellett hogy végtelenül okosan és látványosan mondja el az üzenetet, még praktikus is, és tulajdonképpen a puszta létezésével támasztja alá a lényeget. Ez a Londonban található biciklitároló megoldás ezen ritka köztéri reklámok…..
Messiás 2011.07.23 10:14:47
A világ (vagy csak szerényebben az ország) "autósokra" és "biciklisekre" való felosztása pont annyira értelmetlen, mintha azt mondanád, hogy vannak a "főzősök" meg a "sütősök". Vannak dolgok, amiket főzni kell, vannak, amiket sütni és van amit nyersen kell enni, ez ilyen egyszerű. Ha felcseréled, akkor általában a végeredmény ehetetlen. Aki elvből csak főz, vagy csak süt, az sok élményről lemarad, illetve bizonyos ételeket nem rendeltetésszerűen készít el, ezért nem tudja élvezni az ízét. Nincsenek "autósok" és "biciklisek", hanem vannak autók, biciklik és vannak emberek, akik vagy egyik, vagy másik, vagy mindkét járművet igénybe veszik életmódjuknak megfelelő gyakorisággal. Vannak olyanok is, akik ezt nem teszik, de ettől ők még nem válnak a "gyalogos" kaszt tagjaivá. Akik ideológiát, hovatovább küldetéstudatot csinálnak abból, hogy ők melyik járművet használják és ennek megfelelően az épp más járművet használót adott esetben ellenségnek tartják, azok teljesen szem elől tévesztik a dolgok prioritását. A legfontosabb az ember. Mindenki ember, van ember aki épp bicikli nevű járművel halad A pontból B pontba, van ember aki pedig gépkocsi nevű járművel. Ez őt nem minősíti, ettől ő nem lesz jobb vagy rosszabb, mint más, nem fog az adott járműt használók vélt vagy valós közösségébe tartozni, helyzete pusztán csak arról tanúskodik, hogy éppen milyen járművel halad. Ennyi és nem több. Az ember a lényeg, aki pedig akkor jár el helyesen, ha a céljait legésszerűbben kiszolgáló járművet választja, hogy az szolgálja őt (és nem fordítva):

Van időm, az időjárás kedvező, mozogni akarok és nem akarok költekezni?
Biciklit választom
Bútorokat kell szállítanom, messzire megyek, gyorsan végeznem kell?
Autózom.
Nem akarok dugóba kerülni, parkolással vesződni?
Bicikli.
Esik és a két gyereket meg az asszonyt el kell vinni anyósomékhoz Balatonszemesre?
Autó.

Látjátok, nem is olyan bonyolult. A helyes üzenet tehát nem az, hogy "biciklizz többet", vagy "autózz többet", hanem hogy "azzal járj, ami a legjobban kiszolgálja a céljaidat".

Üdv!
Fél évig készült Reg Bailey, a keresztény Anyák Egyesületének elnöke által jegyzett jelentés, ami keményen megszigorítaná a gyerekeknek szóló reklámokat és médiatartalmakat. A brit kormányzat komolyan vette az ajánlásokat, Sarah Teather gyerekügyi miniszter nyilatkozatában…..
Messiás 2011.06.08 16:47:22
@Chigavera: Hát ha tüzetesebben elolvasod (legalább egyszer) az Ószövetség idevonatkozó részeit Dávid és Salamon kapcsán, akkor megláthatod, hogy a paráznaság, a házasságtörés milyen csapásokat hozott az életükbe és ezen keresztül Izrael életébe. Nézz utána Dávid és Betshabé esetének, aminek következtében meghalt Dávid gyereke, valamint nézd meg Salamon pályafutásának végét. Ezek mind tanulságul fognak számodra szolgálni, ha becsületesen elolvasod.
Messiás 2011.06.08 17:01:28
@Nervus: Ennél csak egy röhejesebb mese van, mégpedig hogy nincs Isten és minden a puszta véletlen és évmilliók kérdése volt. Mégis milyen sokan vannak, akik még egy másodpercre se gondoltak bele, hogy még egy komment mondatai sem tudnak a puszta véletlen folytán létrejönni, nem hogy a világunk, meg mi magunk..
ProgBlog Jézus, a melegfelvonuló 2011.02.15 10:14:00
A rendőrség bölcsen döntött: kinyalja a hatalom seggét, behódol a hatalmon lévők „ideológiájának” (hú, wazze, láttunk már ilyet: pl. a Pártállam idején is!) – és nem engedélyezi a melegfelvonulást.Mi a baj a melegekkel? Pontosabban: akiknek bajuk van velük,…..
Messiás 2011.02.15 11:35:46
A bejegyzés írójának figyelmébe ajánlanám a Bibliát, amit érdemes lett volna elolvasnia a cikk megírása előtt legalább egyszer (meg úgy egyébként is), és akkor nem írt volna sületlenségeket sem Jézusról, sem a korai egyházról, valamint nem vont volna párhuzamot homoszexualitásukra büszke emberek felvonulása és a kereszténység kezdeti lépései között.

Hadd idézzem Pál apostol, a korai egyház egyik legjelentősebb apostoli szolgálójának írását, amit a római keresztényeknek írt, és napjainkban is érvényes interpretációja annak, ami Isten véleménye a homoszexualitásról:

"Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, aki mind örökké áldott. Ámen. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre: Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal FERTELMESKEDVÉN, és az ő TÉVELYGÉSÖKNEK méltó jutalmát elvevén önmagokban. És amiképpen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképpen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;" (Róma 1:24-28)

Éppen ezért Jézus Krisztus nem hogy nem vonulna a melegekkel, hanem 2000 évvel ezelőtt a golgota nevű hegyen a saját életét adta, amikor megfeszítették a kereszten, hogy ezzel magára vállalja azt a halálbüntetést, amit (többek között) a homoszexualitást elkövető emberek is érdemelnek, amint az írás mondja:

"És ha valaki férfival hál, úgy amint asszonynyal hálnak: ÚTÁLATOSSÁGOT KÖVETTEK EL mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok." (3Mózes 20:13)

Istennek ma is ez a véleménye a homoszexualitásról. Az Ő jósága és kegyelme pedig abban áll, hogy ezért ma nem kell egyetlen homoszexuális embert sem kivégezni, hanem az ilyen bűnben szenvedő embernek lehetősége van arra, hogy elfogadja Jézus helyettesítő áldozatát és amint ezt megtette, az életében felszabadul Isten kegyelmének a munkája és teljesen meg fog tudni szabadulni ebből a tévelygésből, ami a szóbeszédekkel ellentétben soha nem is volt és nem is lesz genetikai eredetű, mert Isten nem teremt férfit női testbe és viszont.
Messiás 2010.07.01 15:05:46
Garantáltan eredményes, többezer éves kúra és gyógyhatású készítményei egyenesen a harmadik égből.

Pro:

"Fiam, az ÉN SZAVAIMRA figyelmezz, az ÉN BESZÉDIMRE hajtsad füledet. Ne távozzanak el a te SZEMEIDTŐL, tartsd meg ezeket a te ELMÉDBEN. Mert ÉLETök ezek azoknak, a kik megnyerik, és EGÉSZ TESTÖKNEK EGÉSZSÉG. Minden féltett dolognál jobban ŐRIZD MEG SZÍVEDET, mert abból indul ki minden élet. Vesd el tŐled a SZÁJ HAMISSÁGÁT, és az ajkak álnokságát távoztasd el magadtól. A te SZEMEID ELŐRE NÉZZENEK, és szemöldökid egyenest magad elé irányuljanak. Egyengesd el LÁBAID ÖSVÉNYIT, s minden te útaid ÁLLHATATOSAK legyenek. Ne térj jobbra, se balra, FORDÍTSD EL a te lábadat a gonosztól." (Példabeszédek 4:20-27)

Kontra:

"Fussatok ki Babilonból, és kiki mentse meg az ő lelkét, ne veszszetek el az ő gonoszságáért, mert az Úr bosszúállásának ideje ez, megfizet néki érdem szerint. Arany pohár volt Babilon az Úr kezében, a mely megrészegíté ez egész földet; nemzetek ittak az ő borából, azért bolondultak meg a nemzetek. Hamar elesett Babilon és összeomlott, jajgassatok felette, kössétek be balzsammal az ő SEBÉT, hátha meggyógyul! GYÓGYÍTOTTUK BABILONT, DE NEM GYÓGYULT MEG. HAGYJÁTOK EL ŐT, és menjünk kiki a maga földére, mert az égig hatott az ő ítélete, és felemelkedett a felhőkig. Kihozta az Úr a mi igazságainkat, jertek és BESZÉLJÜK MEG SIONBAN az Úrnak, a mi Istenünknek dolgát." (Jeremiás 51:6-10)

Pro: "Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek PÉLDÁT HAGYVÁN, hogy az Ő NYOMDOKAIT kövessétek: A ki bűnt nem cselekedett, sem a SZÁJÁBAN ÁLNOKSÁG NEM TALÁLTATOTT: A ki szidalmaztatván, viszont NEM SZIDALMAZOTT, szenvedvén NEM FENYEGETOZÖTT; hanem HAGYTA AZ IGAZSÁGOSAN ÍTÉLŐRE: A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az IGAZSÁGNAK ÉLJÜNK: a kinek SEBEIVEL GYÓGYULTATOK MEG." (1Péter 2:21-24)

Kontra:

"Haszontalan ember, hamis férfiú, a ki ÁLNOK SZÁJJAL JÁR, A ki HUNYORGAT SZEMEIVEL; LÁBAIVAL SZÓL, és UJJAIVAL JELT ÁD. ÁLNOKSÁG van az ő szívében, GONOSZT FORRAL minden időben, háborúságot indít. Annakokáért hirtelen eljő az ő NYOMORÚSÁGA, gyorsan megrontatik, s NEM LESZ GYÓGYULÁSA." (Példabeszédek 6:12-15)

Pro:

"És elméne Naámán lovaival és szekereivel, és megálla az Elizeus házának ajtaja előtt. És külde Elizeus követet ő hozzá, mondván: MENJ EL és FÜRÖDJ MEG hétszer a JORDÁNBAN (jelentése: "alázuhog"), és MEGÚJUL A TE TESTED, ÉS MEGTISZTULSZ. Akkor MEGHARAGUVÉK Naámán és elment, és így szólt: Íme ÉN AZT GONDOLTAM, hogy kijő hozzám, és előállván, segítségül hívja az Úrnak, az ő Istenének nevét, és kezével megilleti a beteg helyeket, és ÚGY gyógyítja meg a kiütést. Avagy nem jobbak-é Abana és Párpár, Damaskus folyóvizei Izráel minden vizeinél? Avagy nem fürödhetném-é meg azokban, hogy megtisztuljak? Ilyen módon megfordulván, nagy HARAGGAL ELMENT. De hozzá menének az ő szolgái, és szólának néki, mondván: Atyám, ha valami NAGY DOLGOT mondott volna e próféta neked, avagy nem tetted volna-é meg? Mennyivel inkább, a mikor CSAK azt mondja, hogy FÜRÖDJ MEG és MEGTISZTULSZ? Beméne azért a Jordánba, és belemeríté magát abba hétszer az ISTEN EMBERÉNEK BESZÉD SZERINT, és MEGÚJULT az ő teste, mint egy kis gyermek teste, és MEGTISZTULT." (2Királyok 5:9-14)
Varánusz Pornót az iskolákba 2010.04.25 08:00:00
Nem gondoltam, hogy a német visszafogott konzervatív légkörben fog először fölmerülni, vigyék be a pornót az iskolákba. Latin, szexistennek kikiáltott népektől inkább várná az ember, hogy a prüdériát levetkőzve szembe mernek nézni a mai kor szabadosságával, iskolai…..
Messiás 2010.04.25 12:19:19
@Lord_Valdez: Nem, ezek valóságos, de egyébként statisztikai tények is. Pl. a hajléktalan emberek legtöbbje egyáltalán nem a "pia miatt" került az utcára, az már csak a következmény volt. A probléma az esetek túlnyomó többségében az élettársi kapcsolat körül volt: élettársi viszony, válás, megcsalás, stb. Az, hogy ma nagyon sokszor "felvilágosultnak" nevezik azt, ami még száz évvel ezelőtt is erkölcstelennek számított, nem azt jelenti, hogy a mai moralitásnak bármi köze lenne a világossághoz. Erről szó sincs, ez a "felvilágosultság" a valódi világosságtól egyre távolabb és távolabb kerül.
Bajban van a Vatikán, bajban a pápa. XVI Benedek alatt inogni látszik a pápai palota márványtrónusa. A pedofil botrány hullámai jókora vihart kavartak. Joseph Ratzinger magyarázkodni kényszerül egyre többször személyes érintettsége, és elégtelen intézkedései miatt.A bátyja…..
Messiás 2010.03.30 10:47:44
Fontos egy dolgot megérteni és tudomásul venni, mégpedig azt, hogy Isten szemében, a Biblia alapján mi is az "egyház". Az egyház, ami görögül "ecclesia", azaz szó szerint "kihívottak", nem egy szervezet vagy hagyományőrző intézmény, nem egy vagy több felekezet, hanem "kihívottak", azaz olyan emberek összessége, akik Jézus Krisztus királyságában hisznek, élnek és cselekszenek, hasonlóan Jézushoz. Teljesen kizárt, hogy a valódi, Isten szerinti "egyházban" (amiből ráadásul Jézus csak egyetlenegyet alapított, és az nincs felekezetekre osztva) valaha is szexuális zaklatás legyen, mivel az egyházat olyan emberek alkotják, vagy a Biblia szóhasználatávál élve olyan "emberi építőkövekből rakták", akik újjászülettek és hatalmuk van nem csak a pedofília, de úgy általában a bűn felett.

Az más kérdés, hogy mindazok az emberek, akik különböző keresztényi, vallási, felekezeti gúnyákban tetszelegve próbálják a világot becsapni azzal kapcsolatban, hogy ők volnának Jézus Krisztus tanítványai, nagyon gyakran a legnagyobb disznóságokat követik el. Van egy rendkívül egyszerű és világos, éppen ezért vitatott és sokak által kritizált mérce, ami alapján meg lehet állapítani, hogy egy ember vagy az általa képviselt szervezet valóban keresztény e, ez pedig a Biblia. Ha ez az ember azt gondolja, cselekszi és tanítja, amit Jézus, akkor az egyetlen, valódi egyház tagja, függetlenül társadalmi hovatartozásától, ha viszont nem, akkor csak egy hazug vallásos álarc mögé rejtőzik és végsősoron ugyanúgy annak a bukott angyalnak a rabszolgája (akit a Biblia sátánnak nevez), mint azok, akiket mint "pogányokat" lenéz.
Tisztelt Üzemeltetők! Hetek óta rágódom azon, hogy történetemet, kálváriámat nyilvánosság elé tárjam-e, azt megosszam-e másokkal. Végül - végső elkeseredésemben - úgy döntöttem, hogy szélesebb közönség elé viszem megaláztatásom történetét, azzal a szándékkal,…..
Messiás 2010.03.18 14:57:29
@orient: Én egyébként erre gondoltam, amikor összekevertem a "szenvedjétek el egymást szeretetben"-nel:

"Merészel valaki ti közületek, ha peres dolga van a másikkal, az igaztalanok előtt törvénykezni, és nem a szentek előtt? Nem tudjátok-é, hogy a szentek a világot ítélik meg? És ha ti ítélitek meg a világot, méltatlanok vagytok-é a legkisebb dolgokban való ítéletekre? Nem tudjátok-é, hogy angyalokat fogunk ítélni, nemhogy életszükségre való dolgokat? Azért ha életszükségre való dolgok felől van törvénykezéstek, a kik a gyülekezetben legalábbvalók, azokat ültessétek le. Megszégyenítéstekre mondom: Hát nincs ti köztetek egy bölcs ember sem, a ki ítéletet tehetne az ő atyjafiai között? Hanem atyafi atyafival törvénykezik, még pedig hitetlenek előtt? Egyáltalán már az is gyarlóság ti bennetek, hogy törvénykeztek egymással. Miért nem szenveditek inkább a bántalmazást? Miért nem tűritek inkább a kárt?" (1 Korinthus 6:1-7)
Messiás 2010.03.18 15:00:50
@Dövan: A tudomány, ha valóban tudományról beszélünk és nem valami fehér köpenyes kuruzslásról, amiből annyi van (lásd evolúció), nem teremt semmit, legfeljebb felfedez összefüggéseket és az Isten által teremtett dolgok hasznosításához ad útmutatót. Ezek az útmutatók aztán nem feltétlenül vezetnek hasznos felhasználáshoz, ld: atombomba.
Semminek nincsen értelme, az (aránylag) új trend, a mikroblog is ugyanolyan pestisfészek, mint előtte az üzenőfal, a levlista, a fórum vagy a blog voltak. Mármint szóviccfertőzöttség szempontjából pestisfészek. Önfeledten tumblereztem az éjjel, erre ebbe a rettenetbe botlottam.…..
A napokban az iwiw üzenőfalán valaki idézte a Már Nem Tabu és a Labrisz Leszbikus Egyesület "Kérdőív heteroszexuálisoknak" című, néhány kérdéses írását. Ezt olvasva úgy éreztem, a leghasznosabb az lenne, ha tételesen reagálnék minden kérdésre.1. Szerinted mi…..
Messiás Fundamenthol 2009.02.14 15:03:00
Felcsaptam bloggernek. Mivel virtuális pályafutásom során több tonna blog-bejegyzésre valót összeírkáltam már, túlnyomórészt chaten és kommentekben, elérkezettnek láttam az időt egy saját írásaimat összefogó blog beindítására. Keresztény vagyok, még ha manapság ez a…..