Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2lkedő

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap arról volt szó, mekkora bunkóság belerúgni abba az autóba, amelyik nem adja meg kanyarodáskor az elsőbbséget a gyalogosnak. A kommentek számát nézve a téma alaposan megmozgatta a blog olvasótáborát, úgyhogy következzen egy alapjaiban hasonló, de sokkal vitathatóbb…..
2lkedő 2010.08.07 12:29:37
@Boss(a postoló): Milyen szinten rongálta a tulajdonodat egy eltávolítható felirat, amitől az üveg fizikai károsodást nem szenvedett?
2lkedő 2010.08.07 12:31:49
@csintapala:
Erről jut eszembe, hogy a Tesconál is meg akarták akadályozni, hogy a térköves részre, meg az áruház mellé közvetlenül a járdára parkoljanak, ezért kitettek bebetonozott fém oszlopokat.
Persze a SUV-os meg kisteherautós bunkókat nem zavarta, egy hónapon belül ki volt döntve/törve a nagy része.
Mert ezek az ultramacsó nagyfiúk nem képesek gyalogolni 20 métert.
Gulyásdemokrácia Lehúzhatnák 2010.08.06 14:58:08
„Lehúzhatnánk a gatyátokat, és megbasznánk titeket" - mondá Zagyva György Gyula képviselő úr a Hetek vele épp interjút készítő újságíróinak, legalábbis a lap állítása szerint. Az információ persze meg nem erősített, de fenntartva az ártatlanság vélelmét,…..
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
2lkedő 2010.07.18 09:46:47
@kolbászoszsömle:
Először is, a beragadást kis figyelemmel legtöbbször (nem mindig) el lehet kerülni. Csak általában nem törekednek rá, mert leszarják.
Másodszor, ilyenkor nem árt valami egyértelmű jelzést adni, hogy jól láthatóan azt mondani "bocs" és inteni. Ennyi. Én szoktam, ha én vagyok a hunyó, ezzel a gesztussal már el lehet venni a másik ingerültségének élét.
Nem mondtam, hogy az X6-nak mozognia kellett volna. Egyszerűen csak nem lett volna szabad beragadnia, ha mégis, ne legyen arrogáns. Ennyi.
2lkedő 2010.07.18 11:34:18
@jegesmedve:
Általában az értelmi és érzelmi intelligencia fordítottan arányos a túltengő önérzettel és kötekedési hajlammal.
Rámnéztél? Lefejellek! Beszóltál? Lerúglak! Beintettél? Szétverlek! Hozzáértél a kocsimhoz? Leütlek! Megnézted a csajomat? Megbaszlak!
Folyton bizonyítani, kompenzálni kell, fenntartani a látszatot, minél bunkóbb valaki, annál inkább be akarja bizonyítani, hogy milyen király csávó. A realitásérzék és objektív igazságérzet gyakorlatilag teljes hiánya jellemző, jó közelítéssel szociopaták az ilyenek.
Konfliktuskezelésre csak az agresszió módszerét ismerik. És persze általában bejön nekik, mert az értelmesebb ember inkább kitér az ilyen ostoba, dedós kakaskodás elől.
2lkedő 2010.07.18 22:14:40
@Darren79:
Betegek vagytok, bazmeg.

Ráüt az autódra, erre nekimész, vagy megvered? Miért? Mi ez az autó, talán oltáriszentség vagy közeli rokonod?
Ez egy tárgy, bazmeg, fémből, műanyagból, gumiból, üvegből.
Mi a faszom baja lesz, ha ráütnek kézzel? Nagyobb kárt okoz, ha fa alá állsz és a viharban ráesik az ág. Akkor mit csinálsz, nagy hős, kivágod a fát?
Gondolom, ha elütsz valakit, amitől behorpad a kocsit, még el is vered a sérültet jó alaposan , hogy jön ahhoz, hogy hozzáérjen a drágalátos szent autódhoz.
Megáll az ész, honnan van ennyi ember, aki így isteníti azt a guruló dobozt?
A pofátlanság a Himalájához hasonlít leginkább, mert sok csúcsa van és egyik magasabb a másiknál. Gábor az egyik ilyen csúcs meghódítását látja rendszeresen, mégpedig azt, amikor az aktuális bunkó autós végig előzi a bal sávban állókat és szabálytalanul befordul előttük…..
Csupa KRESZ-es, meg okoskodós poszt volt mostanában, úgyhogy engedve az őrjöngő tömegnek a hiénák közé vetek egy viszonylag rövid, ellenben erőszakkal teli levelet, amit a sokatmondó nevű bloodmn küldött be. Ki kérdezi meg először, hogy a posztoló miért nem verte agyon az S80…..
Varánusz Pornót az iskolákba 2010.04.25 08:00:00
Nem gondoltam, hogy a német visszafogott konzervatív légkörben fog először fölmerülni, vigyék be a pornót az iskolákba. Latin, szexistennek kikiáltott népektől inkább várná az ember, hogy a prüdériát levetkőzve szembe mernek nézni a mai kor szabadosságával, iskolai…..
2lkedő 2010.04.25 10:49:11
@kerdeozo:
Úgy látom, a te mindennapi beszédednek részét képezi a szex mindenesetre, csak te a szexualitással szorosan összefüggő szavakat szitokszavakként használod. :)
Ezek szerint nálad nem tabu... :)
2lkedő 2010.04.25 12:45:14
@Messiás:
Akárhogy is véded, az emberek szexuálitással kapcsolatos bűntudatának és gátlásainak kialakulásában a legnagyobb szerepe éppen a keresztény, azon belül a katolikus egyháznak volt az évszázadok során...
És máig láthatjuk az eredményét az ún. keresztény kultúrkör által érintett társadalmakban.
2lkedő 2010.04.25 13:00:37
@Joseph Adama:
Kevered a szezont a fazonnal.

Azt nézd meg, mennyire szegények ezek az országok, mekkora a nyomor és a kizsákmányolás (amit mellesleg épp a fejlett nyugati, azaz a keresztény kultúrkör hajt végre rajtuk).
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
2lkedő 2010.04.19 14:26:29
@azAttis: Bede egy karakán faszi, ami a szívén, az a száján.
Elég ocsmány szíve lehet.
Jacques Pense tervezőgrafikus készítette el a legnépszerűbb német horrorcsatorna, a 13th Street új arculati elemeit, melyek az üzleti tárgyalástól a levelezésig minden területen hatékonyan képviselik a jól körülhatárolt tematikát (krimi, thriller, horror, stb.). A legjobban…..
Agyhugykő Napi fogós kérdés 2010.03.22 13:27:49
A Velvet.hu-t olvasva szomorúan megtudtam, hogy Michelle Wild nem kap munkát sminkesként, pedig kihívásokra vágyik, akkor most mondhatjuk hogy ezt megszopta, vagy elbaszta?Válaszokat kommentbe.....
Izraeli repülők Magyarország felett, teljes a pánik. Maga az alaphír sem érdektelen, de még érdekesebb a fogadtatása, a jónép reakciói. Félelmetes, tényleg. Olyan összeesküvés-elméletek szövődnek itt, hogy kész, tökéletesen szemléltetve van a népünk kreatív…..
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
2lkedő 2010.03.17 13:42:10
@Jobb híján MDF-es:

Ez akkor volna igaz, ha én is az éppen akkor ott ünneplő közösséghez tartoznék. Aki nem szól senkihez, nem viselkedik szándékosan provakatívan, hanem megy a dolgára, arra nem kényszeríthetsz ilyen szabályokat.

Ha egy járókelő vagyok, akinek éppen ott van dolga, esetleg siet is, nem igazán látom be, miért leszek attól kevésbé magyar vagy kevésbé patrióta, hogy éppen nem álldogálok egyhelyben.

Közterületen volt, nem?
Ha bemegyek egy rendezvényre, ami deklaráltan ilyen ünnepségről szól, akkor ott nyilván azok az illemszabályok érvényesek.

Kicsit túl merevenen és paranoid módon értelmezed ezt a kérdést. Aki nem áll meg a Himnuszt hallva, nem feltétlenül azért teszi, mert meg akar vele sérteni bárkit is.
Mai posztunk beküldője azt kérte, ne is írjam ki a nevét. Két olyan balesetét meséli el, amikben nem ő volt a hibás, mégis végül ő szívta meg és talán ezek az események is közrejátszottak abban, hogy azóta egy másik országban él, mert elege lett az imádott anyaföldből.…..
2lkedő 2010.03.12 00:22:31
@A80:
A bíróságban nem bízhatsz.
Ha már bírósági ügy van, régen rossz. A bíró nem ért hozzá, ő a szakértők véleményét mérlegeli, amelyik meggyőzőbben adja elő, arra billen a mérleg. Ennek pedig semmi köze se a tényekhez, se az igazsághoz.
Van mondjuk egy független szakértő, meg egy olyan, aki rendőr volt előtte. Na mit gondolsz, ki az esélyesebb?
Amúgy is nagy humbug az egész szakértői munka, mert kizárólag a helyszínelési jegyzőkönyvre épül. A legritkább, hogy külön kimenne a helyszínre, vagy szemlézné a járművet.
A helyszínelő is eleve egy prekoncepcióval dolgozik, na meg ő is ember, épp olyan trehány, mint bármelyik másik.
Az ítélet legtöbbször tényleg nem a tényeken vagy az igazságon alapul.
Fogalmam sincs, hogyan működik az Internet, de az összes zenémet és az összes fontos információt ott tárolom. Ha kell valami, nektek is szívesen kölcsön adom, leveszem az egyik URL polcról. Tényleg, ha megígéritek,  hogy szépen interneteztek. Ugyanakkor az internetező…..
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
2lkedő 2009.10.02 10:50:06
FLP:
Nemrég hallottam róla először.
Természetesen érdekelt, hogy mi is ez, aminek eddig utána tudtam nézni, az a termékekről szinte csak pozitív volt, ismerősöket kérdeztem, neten keresgéltem, de nem nagyon láttam számottevő panaszt, ellenérvet a termékekre.
Engem speciel egy orvos barátom "szervezett be", és meglehetősen sok orvos van benne, akad, aki üzletileg, akad, aki csak használja (tehát neki nem érdeke!)
Úgy gondolom, hogy mivel az illetőt gyerekkorom óta ismerem, lelkiismeretes orvosnak tartom, aligha ajánlana olyan dolgot, ami rossz.
Tehát a termékkel szerintem nincs baj.
A rendszer pedig nem arra épül, hogy terméket eladják vagy házaljanak, hanem arra, hogy ami szerinte hasznos és jó az egészség szempontjából, azt ajánlja másnak is, és majd az illető megveszi magának, ha tetszik neki.
Ami engem is taszított, az az ún. Succes Day-en, mely egy stand-up show, egy tömeges evangelizáció, egy sales training és egy orvosi kiselőadássorozat keveréke volt (ez utóbbi egyébként hasznos és érdekes).
Ettől függetlenül nem látom azt, hogy ennek bármi köze lenne az ún. piramisjátékokhoz, és szerintem elég tudatlan, sőt rosszindulatú dolog összemosni vele. Természetesen nem fog belőle mindenki meggazdagodni, ez nyilvánvaló, ahogy semmilyen más tevékenység esetén sincs erre garancia. Azt viszont egyáltalán nem hiszem, hogy a kapcsolati tőkéjét feléli vele az ember.
Ha valaki képes csak azért rosszat gondolni a másikról "ja, na tessék, ez is agymosott ügynök lett" vagy hasonló, mert felhívja telefonon, hogy meginvitálja egy ismertetőre, akkor az az ember amúgy se nagyon kedveli vagy eleve előítéles, és nem sokat veszít vele, hogy ezután még kelletlenebb lesz vele a kapcsolat, nem?
A Zugügyvéd az alábbi üggyel elköszön egy hétre, szabadság miatt:  Kedves Zugüdvégy!Szeretném kérni mihamarabb a segítségét. Az történt ugyanis, hogy a szomszédom megelégelte a kertjébe űrítő macskákat.Végső elhatározásában úgy döntött, hogy patkánymérget…..
2lkedő 2009.07.10 23:48:04
@sor6: Másképp szarnak nálatok a madarak :)
Nekem láthatóan kihalványult egy-egy ilyen alatt, igaz, mikor külföldön voltam, 2 hétig állt rajta.

És sokkal nehezebb leszedni, mint a macskanyomot, ez viszont sajnos nem vitatható.
2lkedő 2009.07.11 04:19:47
Hihetetlen, hogy egyes emberek mennyire tájékozatlanok.
Macskát megkötni? Elment az eszetek?
Még egy kutyát se szabadna, az is eléggé idegbeteg lesz tőle, de a macska bele is pusztulna.

A macska nem tanítható, ilyen mértékben legalábbis semmiképpen, nem olyan az intelligenciája és nem is fogadja el az ember dominanciáját, a kutyával ellentétben.

A kinn felnőtt macskát bezárni szintén állatkínzással ér fel. Láttál-hallottál már bezárt macskát, amelyik egész éjszaka keservesen nyávog és az ajtót kaparja, mert ki akar menni?
Ha nem engedik, egy idő után kedélybeteg lesz, búskomorrá válik, és például azzal jelzi, hogy milyen rossz az idegállapota, hogy összevissza odapisil bizonyos helyekre a lakásba, holott előtte, mikor benn volt, mindig használta az almot.

Ami a kerítést illeti: nagyon kevés ember tudja egyáltalán, milyen is a macskabiztos kerítés, és a hozzávaló anyagokat gyakorlatilag itthon nem lehet megkapni, úgy értem olyat, amit bárki utána felszerelhet.

Ha jól értem a helyes logikát, amint a kertembe téved egy cirmos és megesik rajta a szívem, mert göthös és sebesült, mert valamelyik autóját vagy ingatlanját védő lövöldöző így próbálta távol tartani, azonnal fel kéne építenem egy macskabiztos kerítést, nehogy pár km-es körzetben bárkihez is bemehessen a macsek ezentúl. Ez mennyire életszerű elvárás?

Amúgy - mint már mondtam - rengeteg a gazdátlan macska, amit nem lehet senki kerítésére fogni. És azok bizony akkor is bemennek, ha minden macskatartó atombiztos bunkerbe zárja a cicáját.

És a madarak is beleszarnak a kertedbe, meg a sünök, meg a róka (a XII. kerületben rendszeresen megjelenik), meg a nyest is, a nyest még az autók csöveit és szigeteléseit is rágja.

Atomot nekik, kiirtani mindet!

Hogy személyes példával éljek, én egy agglomerációs kis faluban laktam sokáig, és ott olyan nem nagyon volt, hogy a macskára panaszkodott valaki a közvetlen szomszédságból, pedig ott is voltak gyerekek, és valahogy meg tudták oldani az állatok lelövöldözése nélkül is (illetve persze ott is voltak akik lövöldöztek rájuk, vagy megmérgezték - amint az idézet sztoriban is olvasható).
Ellenben a szomszédom két borjúméretű dán dogja tucatnyiszor kinyomta a kerítés alját és átjött a mi kertünkbe, szétdúlta a szőlőkordont, letaposta a virágokat, megölt két sünt, miközben óriási rumlit csinált, és persze megkergette a macskákat is.

Nekem is volt engedélyes gázfegyverem, sőt, éles is, és mégse jutott eszembe egy pillanatra se, hogy lövöldözni kezdek rájuk, pedig lényegesen veszélyesebbek voltak és több kárt csináltak, mint egy macska.

Még a tizenakárhányadik alkalom után se, végül a nyaggatásomra a szomszéd megcsinálta a kerítés. De ettől még néha bejött máshol egy-egy kóbor kutya, macskák rendszeresen, és érdekes, sose éreztem, hogy itt feltétlenül az állatnak való fájdalomokozás lenne a megoldás.

És remélem, ezek a nagy tulajdon és jogvédők ugyanilyen szigorral viseltetnek saját magukkal szemben is, és soha, semmilyen módon nem zavarnak másokat semmilyen formában.

Mert én amennyire "engedékeny" vagyok - megértve az állat természetét - a sajátommal, ugyanúgy viselkedek máséval is.

Egyébként miután az egyik cica betegségben elpusztult, a másikat alighanem egy hozzátok hasonló nyírta ki, végül mégis a bezárás mellett döntöttünk, ami a fentebb említett elég negatív viselkedésváltozásokat okozta a macskánál. De legalább nem kell aggódni, hogy az olyan emberek, akik képtelenek elfogadni, hogy vannak az állatoknak is jogai, megölik vagy megsebzik. :(((
Az iPod, az iPhone és az iBook után ismét a szórakoztató-elektronikai piac megújítására készül az Apple. Az amerikai cég szombat reggel bejelentette: újabb sznob, szűk rétegek által elérhető, versenytársaival még véletlenül sem kompatibilis készüléket dobnak…..
Húsz évvel a rendszerváltás után Mihail Gorbacsov történelmi kijelentését fogja idézni a veszprémi bíró: „Kezdődik a pere, Sztojka” Hollywoodi-olasz koprodukcióban készül a Kincs, ami nincs felújított, magyar változata. A kincset egy évek óta a belvárosban…..
Nem tudni, hogy a kereskedelmi TV csatornák műsorszínvonala hozta-e az áttörést, vagy egyéb behatások is felelősök a szürkeállomány ipari méretű leépüléséért, mindenesetre a jelszóválasztási fantáziátlanság az emberek többségénél katasztrofális. Az Errata Security…..
Mandiner blog A Jobbik kommancsa 2009.01.29 07:01:00
  Sajnos nincs nekem való, rendes antikommunista párt Magyarországon. Biztos azért, mert nincs rá piac. Kádár-nosztalgiával, cigány-riogatással, zsidó-összeesküvéssel, fasisztázással, kötelező hittanoktatás riogatással, kötelező „ismerjük fel nemi…..
2lkedő 2009.01.29 13:21:58
@bbjnick:
Na, végigolvastam.
Imádnivaló, ahogy adja itt az egy igaz embert, aki ellen mindenki összeesküszik, aki az egész világ ellen bátran állja a sarat.
Micsoda mártír, micsoda szerény, de karizmatikus vezér!

2lkedő 2009.01.29 13:22:28
@gyz:
Szerinted dugnak is?
2lkedő 2009.01.29 13:25:36
@Chaoyang: Éljen a kínai demokrácia!
Maoistát Magyarország élére! :)