Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heves jeges

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az OB I.-be 7, az OB I./B-be 4, a női bajnokságba 7 csapat adta le nevezését a pénteki határidőig. Az utánpótlás-bajnokságok minden idők legnépesebb mezőnyével zajlanak majd, a juniorokon kívül mindenütt nőtt a résztvevők száma, nem is kevéssel. 4 junior (U21), 8 ifjúsági…..
A magyarországi és az erdélyi ember közelebb kerül egymáshoz, és a barátság hosszú időre fennmarad. Ez az egyik következménye annak, hogy egyre több utánpótlástornát szerveznek, hol ott, hol itt. Kameránk ott volt a gyergyói Mikulás-kupán, a hazaiak nyertek, a Debrecen a…..
A legutóbbi szezon alatt is megállapítottuk, minden tekintetben javult az utánpótlás-bajnokságok színvonala, és úgy tűnik, a töretlen továbbfejlődés feltételei az előttünk álló évadban is adottak. Noha tény, hogy talán még soha annyi fiatal tehetség nem játszott…..
heves jeges 2009.07.27 20:43:20
@egy fradi hockey academias: No de azért meg kell nézni a szövetség honlapján hova van nevezve!!! :)
Édua tom csak a lányoknál játszik!
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
heves jeges 2009.09.02 22:15:47
@sapar: Én fel lettem világítva:Mert tavalyi kölyök b.-ba negyedik helyen zártak!:)
De én még nem értem melyik lesz a kiemelt! A K.Á. féle csapat vagy a helyi? Tudod Zeg. messze van a székes várostól!
A válogatott első számú kapusa bemutatkozott a Hannover Scorpionsban, a DEL élcsapata a Kassel Huskiest győzte le felkészülési mérkőzésen 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) arányban. Szuper Levente a második harminc percben kapott lehetőséget, góltalanul tette a dolgát. Elkezdődött a sosnowieci…..
heves jeges 2009.08.19 14:07:13
A korábban esélyes befutónak tűnt finn edzővel az anyagiakról nem tudott megállapodni a Kaposvári Sportiskola. Így az előző tréner menesztése óta szakvezető nélküli csapat még keeresi a megfelelő embert, ebben a magyar jégkorongszövetség is segít nekik. A feladat egyszerűen…..
heves jeges 2009.07.26 13:32:32
A ferencvárosiak honlapja számol be arról, hogy megérkezett a csapat új kanadai edzője. Rick Leach korábban a Budapest Starsnál edzősködött, januárban két hetet a Drago Skorpióknál dolgozott. A fradihoki.hu megemlíti, dolgozott már az NHL-es Nashville edzői csapatában is. A…..
heves jeges 2009.07.25 20:23:34
heves jeges 2009.07.27 17:36:28
A román jégkorong-szövetség edzőtovábbképzést szervez július 25–26-án Csíkszeredában. A három meghívott előadó mindegyike neves kanadai szakember. Tom Skinner a román felnőttválogatott edzője, Del Pedrick a Notre Dame College középiskolás csapatának vezetőedzője (itt…..
heves jeges 2009.07.24 20:15:03
Jönnek a hírek a Mol Ligából. A héten áttekintettük a piaci helyzetet, azóta az FTC és a Miskolc háza tájáról tudunk újdonságról beszámolni. És ismét szóba kerülnek a losonciak. Az FTC-hokisok hivatalos honlapja arról tájékoztat, rövid szünet után ismét edzésbe álltak…..
heves jeges 2009.07.24 17:03:09
Új utakon

Kisebb késés után ma délelőtt ért földet Ferihegyen az a repülőgép, amelyik a Ferencváros jégkorongcsapatának következő vezetőedzőjét szállította Budapestre. Ebből az már könnyen kikövetkeztethető, hogy az új tréner nem magyar állampolgár. Ugyanakkor Rick Leach, mert hogy őróla van szó, nem teljesen ismeretlen Magyarországon, hiszen dolgozott már a Bp. Starsnál pár éve, legutóbb pedig januárban járt nálunk, akkor a Dragó Skórpiók vendége volt.
A negyvennyolc éves torontói illetőségű mester dolgozott az OHL-ben, de az NHL-ben is alkalmazták már, amikoris a Nashville Predators videoedzője volt. Ma közös ebéden mutatkozott be csapatunknak, és hétfőn már ő tartja az idény első jeges edzését. A szakember egyelőre az első csapatnál lesz a szakmai munka főnöke, de nem elképzelhetetlen, hogy az utánpótlásnál is kikérik majd a véleményét. Eddigi edzőnk, Pindák László röviden csak annyit mondott, nagy öröm számára, hogy sikerült végre idecsábítani Ricket, akit nagyon tisztel, és tudja, hogy a remek összhang mellett sokat is tanulhat majd kollégájától. Eddigi vezetőedzönk másodedzői minőségben (is) dolgozik majd a továbbiakban.

Az új edző személye nyilván egy új stílusú Fradit is jelent majd, reményeink szerint egy keményebb, ám határozottabb és gyorsabb csapat korcsolyázik majd ki a jégre az új idényben. Leach egyébként szabad kezet kap szinte mindenben, így abban is, hogy augusztus közepéig eldöntse kikre van szüksége a jelenlegi keretből. Mindenki tiszta lappal indul, mindenki bebizonyíthatja majd, hogy ott a helye az egyre izmosodó Ferencvárosban!
A jégkorong-utánpótlás fejlesztésére kapott 170 millió forint felosztásáról már írtunk. Jeleztük, a metodikai központra (MK) külön is kitérünk. Az alábbiakban részletezzük, milyen eszközök, felszerelések lesznek a MK-ban, mi az értelme és a célja a projektnek. Az MK…..
Ahogy azt ma reggel az Üllői út 129 blog illetve a Nemzeti Sport megírta, a Ferencvároshoz szerződött Budai Krisztián. A kiváló kapus 12 év után tér vissza nevelőegyesületébe. Mint a sportlapnak elmondta, döntésében szerepet játszott, hogy a zöld-fehérek minden téren előre…..
heves jeges 2009.07.03 14:30:08
Menesztették Bukta Andrást, a Kaposvári Sportiskola jégkorongsakosztályának vezetőjét. A fejleményről a Somogyi Hírlap online verziója számol be részletesen, a cikkből kiderül, hogy Bukta nem állt a helyzet magaslatán, szakmailag értékelhetetlen munkát végzett. Fejre állt a…..
Kedden lezárult a nevezési határidő a bajnokságokba. Lévai József, a versenybíróság elnöke tájékoztatta blogunkat, hogy a kaposvári helyzet miatt a kölyök (U14) és serdülő (U16) korosztályokban még történhetnek változások. Szupermini (U8) és mini (U10) korosztályban…..
A Magyar Jégkorongszövetség elnöksége és az Országgyűlés sportbizottsága is elfogadta a jégkorong utánpótlására megszavazott 170 millió forintos költségvetési támogatás elosztását. Ezt követően hétfőn az MJSZ közgyűlése is jóváhagyta a tervezetet, így az első…..
Nem érzem, hogy a játékosokkal vagy a szülőkkel kommunikációs problémám lenne – állítja Kercsó Árpád. A télen Székelyföldre távozott mesteredző várhatóan visszatér hazánkba, több klubbal is tárgyal. Kercsó szeretne visszakerülni az U14-esek tehetséggondozási…..
Az előzetes várakozásokhoz és információkhoz képest ellentétesen alakult a Miskolci Jegesmedvék és az NZ-Stars vezetőedzőjének a sorsa. Míg a jelek szerint Mayer Péter marad, addig Robert Spisaktól elköszöntek. A miskolciak hivatalos honlapján olvasható információk alapján…..
A legkevésbé sem mondhatni, hogy sokat foglalkoztunk volna az elmúlt másfél évben a női jégkoronggal, most megpróbálunk köszörülni keveset a csorbán. A fejleménynek két apropója van. Az egyik, hogy véget ért az országos bajnokság, az UTE Marilyn a döntő második mérkőzésén…..
Pénteken kezdetét veszi minden idők egyik – ha nem a – legszínvonalasabb magyar kölyökbajnokságának rájátszása. Az alapszakasz után nyolccsapatos felső- és ötcsapatos alsóház alakult ki. Mindenki tiszta lappal folytathatja. A nyugati csoportot tíz mérkőzésből egy…..
Óriási lehetőségek előtt áll a korosztály, foglalta össze véleményét Kercsó Árpád azok után, hogy a hét közepén megtartották a kölykök, azaz a 14 éven aluliak felmérését a káposztásmegyeri Jégcentrumban. Géczi Gábor koordinátor várakozásai is beigazolódtak.Az…..
Nem egész két hete írtuk, hogy a szlovák szövetség nem adott zöld utat annak, hogy a Lokomotiva Nové Zámky és a Bp. Stars fúziós csapata két bajnokságban induljon. Újabb fejlemények vannak az ügyben. A cikk végén szavazhatnak. A végleges döntést még nem hozták meg, húzódik…..