Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laciii

0 bejegyzést írt és 2496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
  A 2020-as amerikai elnökválasztás kapcsán kevesebb visszhangot kapott az oroszok eddigi szerepe a kampányban, pedig a befolyás úton-módon tetten érhető. Az eddigi információk alapján alapvetően a politikai káoszra fókuszál, ugyanakkor bizonyos tekintetben mégis különbözik a 2016-os…..
Mit szólnál, ha lenne saját parkolód a kocsid számára mégis rendre arra érnél haza, hogy nem tudsz beállni, rosszabb esetben kiállni se tudsz az autóddal? Egy társasház lakói napi szinten ezzel a problémával küzdenek és keresik a megoldást.....
Ma jelenik meg az Európai Bizottság első jelentése arról, hogy milyen az EU-s tagállamokban a jogállamiság helyzete. Magyarországot Európa-szerte lassan egy évtizede bírálják a jogállam szisztematikus leépítése miatt, és bár a címben megfogalmazott kérdésre nincs egyöntetű válasz, nehezen tagadható,…..
Laciii 2020.09.30 12:08:34
Az, hogy hogyan indul a reggelünk, jelentősen meghatározza egész napunk minőségét. Ha szeretnénk produktívak lenni, anélkül, hogy feláldoznánk az egészségünket, akkor érdemes beépíteni a reggeli rutinunkba az alábbi tippeket...
Laciii 2020.09.04 14:47:30
@Visceroid: egyszer nézd meg milyen valójában a "külföld" és nem irkálsz majd ostobaságokat.
Így is lehet, lehet így is! 54.   Kedves kollégák! Az alábbi írás a félelmeinkről szól. Súlyos téma! Különösen, ha a félelem tárgya nem mi magunk vagyunk, hanem a szeretteink, hozzátartozóink, a családunk. Azt gondolom a történet főszereplője kellő empátiával, odafigyeléssel és szakmai…..
Laciii 2020.08.31 12:20:30
@CoolKoon: mindenféle gyilkosnak "kártérítésért" kampányol, mert a börtön nem luxusszálló.
Laciii 2020.08.31 12:24:08
@CoolKoon: nézz meg egy videót mennyit ér a paprikaspray egy bedrogozott vadember ellen, spoiler: semmit se.

A pisztoly is csak ott helyben ér valamit, aztán gabika rokonsága meglátogatja családsegítő rokonságát.
Laciii 2020.08.31 15:14:07
@CoolKoon: megint lehazugozol de utána csak terelsz, mert nem tudsz megcáfolni.
Tudom, hogy itt most nem a gabika rokonságával volt a gond, de már rég általánosságban folyik a vita (részedről is), ezt tudod te is, de kötekedni akarsz mindenképpen.
Kötekedj mással, én innentől ignorállak.
"Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is." Fogalmaz hajnali Facebook-posztjában keserű szarkazmussal a tegnap bejelentett, ma lemondott Index-főszerkesztő-helyettes...
Laciii 2020.07.31 13:37:37
@BiG74 Bodri: Népszabadság. Mszp nem tudta tovább tolni állami pénzből amit maguknak loptak abból meg nem akarták fizetni az évi több száz milliós hiány.
Laciii 2020.07.31 14:11:37
@ogli dzsí: ezzel mar probalkoztak, de elbuktak, fizetni hajlando olvasojuk keves van.
Vágóhídon dolgozni önmagában is nagyon nehéz, embert próbáló munka. A Németországban dolgozó közép-kelet-európaiak (köztük magyarok) helyzete különösen nehéz, hiszen sokan közülük rossz körülmények között laknak. Amire most rájött az új koronavírus...
Laciii 2020.05.14 16:31:28
@Herr Géza: Ethical Sourcing, nezz utana.
Tömegjelenetek a kolozsvári repülőtéren, a kelet-európai munkavállalókért külön repülőjáratot indító brit kormány, a külföldieknek extra 500 eurót fizető osztrákok – az elmúlt hetekben kiderült, hogy határátkelők nélkül komoly problémák jelentkeznek a legtöbb nyugat-európai országban...
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Laciii 2020.04.06 08:43:43
@]{udarauszkasz: az a baj hogy ilyen igazolás még nincs, sőt, újrafertőzöttekről van hír, meg Vuhan második hullámos lezárásáról.
Laciii 2020.04.06 09:22:57
@gyongyi70: pont nem kéne úgy edzeni, mint eddig.
Laciii 2020.04.06 09:37:07
@gyongyi70: Magyarul írtam, _ÚGY_ edzeni, mint eddig. Hosszú Katinka is kibírja otthon, nyilván ő se szunnyad a fotelban egész nap.
  Ma március 15-öt írunk és én 2 hónapja még poénkodtam a koronavírussal. Ha valaki tüsszentett egyet az irodában, akkor röhögve kiáltottam oda neki, hogy „Korona, menj haza!”. A többiek is röhögtek. 3 hete még bőszen olvasgattam az Olaszországban élő magyar orvosoktól érkező Facebookon…..
Laciii 2020.03.16 13:22:00
@68nyara: halálozási arány 40 éves kor alatt az szerinted mi? Egyelőre azért alacsony, mert nem hagyják terjedni ész nélkül.
Laciii 2020.03.16 13:22:57
@68nyara: PL felfüggesztése nem a csak az időseket zárjuk el irány.
Laciii 2020.03.16 14:13:58
@68nyara: Szóval szerinted a 40 év alatti betegeket meg se próbálják megmenteni, csak nézik meghal-e és intenzívre csak időseket visznek? Azt ugye tudod, hogy az intenzivek nem álltak eddig se üresen, mert koronán kívűl nem kellenek semmire. Amikor nincs hely a dupla annyi betegből a halálozás hirtelen 40% lesz a 0.1% helyett.
Azt ugye nem akarod vitatni, hogy a lezárások meggátolják a terjedést és emiatt kevesebb embert kell intenzíven kezelni egyszerre.

A premier league is fel lett függesztve, fiatal játékosokkal és a nézőtéren se csak idősek voltak. Szóval ott se az időseket karanténozzák.
Sokan nem veszik komolyan a kijárási tilalmat Spanyolországban. Tenerifén turistákkal volt tele a parti sétány, Villajoyosán bicikliseket és futókat igazoltattak, Santa Polában a vízparton sétálók mellett állt meg egy rendőrautó és hangosbemondón küldte őket haza. ..
Laciii 2020.03.16 13:47:46
@sóhegy049: a szinte üres repülők a timeslotot védik (google: ghost flights).
Szeretünk kirándulásokhoz szendvicset csomagolni vagy épp ráérős hétvégéken meglepni magunkat, egymást egy finom reggelivel. Amikor vegánok lettünk, az egyik első nagyobb kihívás a kenyér, pékáru "megvajazása" volt. Aztán persze belejöttünk és most meg is mutatunk 3+1 szendvicskrémet Nektek!..
Az Egyesült Államok a demokrácia hatalmas fegyvertára - ezt a marketingszempontból jól eltalált szlogent a második világháború alatt és után is sokan tényként kezelték; a demokrácia fellegvára(ként beállított szuperhatalom) sikeresen vette fel a harcot a hidegháborúban az elnyomásra épülő,…..
Az ellenzéki pártok varázsszava ma az összefogás. A 2018-as választási kampányt követően, de főleg tavaly október óta egyre többen hangoztatják azt, hogy a Fidesz csak akkor verhető meg, ha egyetlen jelölt áll fel a kormánypártok aspiránsával szemben. Abban már van vita, hogy hány lista legyen, de…..
Laciii 2020.02.28 08:33:08
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Az ellenzéki mixnek meg csak egyetlen célja kell hogy legyen: orbán leváltása és utána a fidesz bünbanda azonnali elszámoltatása."
Én azt hittem a legfontosabb cél az országot jó irányba kormányozni és a többi jöhet utána. Arra számítottam, hogy a politikai ellenfelekkel való leszámolás a legfontosabb cél komcsiknál, de hogy az egyetlen az már túl durva.
Laciii 2020.02.28 12:07:53
@morph on deer: ha a rákos gócot húsevő baktériumokkal távolítod el akkor a műtét sikeres, de a beteg meghal.
Az "összefogás" éppen most az önkormányzati választásokkal mutatja be milyen jól tudnak marakodni a koncon teljesen leszarva minden mást amivel foglalkozniuk kéne.
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
Laciii 2020.02.26 12:25:07
@vackor1: "ha tudom, hogy a másik fél hazudik, ferdít, csúsztat"
Mindkét fél hazudik, ferdít, csúsztat. Mivel mindkettő a saját világképét alátámasztó információmorzsákat mutatja akkor kerülsz legközelebb a valósághoz, ha mindkettőt olvasod.
Konkrét ügyhöz:
Nem vagyok mai gyerek, még emlékszem milyen a szegénység, az a szint ahol pazarlás külön szobát fűteni az anyának meg kisgyereknek.
De ettől függetlenül gyerek ALÁ fűtést rakni és magára hagyni nem anyagi szegénység kérdése.
Laciii 2020.02.26 13:40:33
@vackor1:
Akkor tessék az "ésszerűség , gerincesség , korrektség"-et számon kérni itt a szerzőn is. Az óvodát hibáztatni ebben az esetben se nem észszerű se nem korrekt. Igazából a szegénységet se, ha lett volna gáz és azzal fűt és oda rakja a takarót az is meggyullad.
Tragédia és tényleg túlzott árat fizetett a hibáért.
De a blog szerzője meg gerinctelenül rárepült és csúsztatásokkal kihozott belőle egy mocskospatáshibásmindenért szintű kupacot.
Nagyjából három és fél évvel azután, hogy egy népszavazáson polgárai a távozás mellett döntöttek (a másnap hajnalban megjelent posztot itt olvashatjátok el), az Egyesült Királyság végül elhagyja az Európai Uniót. A végletekig megosztott országban nem meglepő módon a távozás estéjére is másként…..
Laciii 2020.01.31 13:02:50
@négyzet: " bugris k-európai országokban"
Az ilyen gyűlölködőket nem kéne cenzúrázni?
Az Azori-szigetek ugyan az Európai Unió része (lévén Portugáliához tartozik), a kontinensről nézve mégis a világ végén van, hiszen 1500 kilométerre található Lisszabontól. Itt élnek Barbaráék április óta, de amikor kórházba került ott, még csak január volt. Vajon milyen tapasztalatokkal…..
Mi lenne, ha a jövőben nem törne ki többé háború az olaj miatt? Erre van is esély, ha megvalósul a következő évtizedekben a zöldenergia forradalma. Ez most úgy hangozhat mint egy szenzációhajhász, demagóg reklám, vagy esetleg fellegekben járó idealizmus. Látni fogjuk azonban, hogy kemény érdekek…..
Laciii 2019.12.07 14:40:33
@midnight coder: ha a nagyanyám sárga lenne és csilingelne akkor meg villamos lenne. Az E=mc2 is csak a jelenleg rendelkezésre álló információk szerinti korlát, akár meg is dőlhet még, de ez nem rákényszerültség kérdése.
Ha ábrándozunk akkor igazából tárolni se kell az energiát hanem majd a dimenzionális fluxus illesztő fogja áttranszportálni a vogonok dimenziójából éppen aktuális igény szerint. Persze csak ha rákényszerülünk.
Laciii 2019.12.07 17:02:26
@midnight coder: Fúziós reaktort meg a zx81 előtt óta szeretnénk, de azóta sincs. A Moore törvény is megbicsaklott. Szóval a technológia fejlődését továbbra sem a kényszer határozza meg.
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Hiába azonban a globális iparági előretörés, itthon a szakemberek mégsem számítanak arra, hogy úton-útfélen gigantikus méretű akkumulátortelepek nőnek majd ki a földből. Amennyiben nem csak papíron él az elképzelés, hanem meg is valósul a Magyarországra tervezett, hatalmas mennyiségű – alsó hangon…..
Nincs cáfolat, nincs migránsozás, csak csendes elkullogás a lebukás után - ez a sorsa az osztrák szélsőjobb vezérének, aki az oroszokkal vásároltatott volna médiát magának. Orbán ugyan ezt simán túlélte...
A magyar autokrata repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, és szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni. ..