Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ostván

0 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója.) Tagok vagyunk? És akkor mi van? - teheti fel a kérdést cinikusan Orbán Viktor és csapata, amikor alig burkoltan üzeni a magyaroknak Európáról: az egy köldöknéző, a demokratikus politikai…..
Úgy adódott, hogy ügyes-bajos dolgaim intézéséhez (erről jövő vasárnap olvashatnak) szűkebb pátriámba, palócföldre, azaz Gömörbe kellett látogatnom. Aki szülőhelyétől messze él, az tudja, hogy ilyenkor az ember mindig egyfajta megnyugvást érez és örül, hogy viszontlátja…..
A BoschTechnikus újabb horrorsztorival szórakoztatja a nagybecsűt – most egy beindíthatatlan Peugeot agytekervényeibe túr bele. Közben megismerünk egy zseniális, régi trükköt is. Vélemények az azonos című írásunkról...
ostván 2011.01.09 18:22:38
@Laresz: Ha így lenne, elég volna egy szimpla trafó. De az a helyzet, hogy minél nagyobb a hengerben a gáznyomás, annál nehezebben megy át a villamos kisülés. Ezért KELL ikertrafó (egybeépítve 2 db). A Pf126-ot lehetett járatni 2 db párhuzamosan kötött normál trafóval, de 1 db-bal nem). Ez az ikertrafós rendszer kiváltja a forgó gyújtáselosztót (kb 1000x üzembiztosabb)
Mielőtt elindítod a videót gondold át, hogyan vennéd le a hidat a helyéről és tennéd ki a partra.Rendelkezésedre áll a két daru és egy tréler, a vizen nincs semmilyen eszköz és nem is teheted bele.A daruk nem tudnak ekkora teherrel még a középvonalig sem benyúlni. ..
PTinfo Török villamos 2011.01.08 12:56:00
Míg mi itt a magyar sorozatgyártású villamosról beszélünk, a finnek újjáélesztik a villamosgyártásukat, addig Isztambulban szép csendben eljutottak a török sorozatgyártású villamos küszöbéig. Még a népet is felkérték, hogy szavazzon ezen az oldalon, hogy a felkínált két…..
Még a kampány alatt írtam arról, mennyire borzalmasan képtelen a Fidesz-kommunikáció a hirtelen meglepő helyzetek gyors és hatékony lereagálására. Az akkori megállapítás kormányon sokszorosára felerősödve él tovább. Mert ami itt az elmúlt hetekben történik a médiatörvény…..
VIK-TOR! VIK-TOR! VIK-TOR! - mondogatom magamban a Kossuth téri röpimát, miközben az EU-elnökség honlapjának miniszterelnöki köszöntőjét olvasgatom, ami fenn van még pár nyelven, mert Viktor most nem csak hozzánk, hanem általában Európa polgáraihoz szól. A szokásos…..
ostván 2011.01.06 09:18:39
@agyvihar: Miből gondolod? Mert meg kellene vizsgálni, hogy az EU végét kik vízionálják. Tulajdonképpen az USÁ-nak és az USÁ-t irányító pénzügyi csoportnak okoz gondot az EU létezése. Hogy képzelik egyesek itt Európában, hogy új hatalmi centrumot hoznak létre? Szét kell rombolni! Hiszen már az ókori Rómában rájöttek az "oszd meg és uralkodj" elvre.
Nagyon nem örülök annak, hogy Viktor is felült az ilyen hangoknak. Tudom, a hatalmának a csökkenését érzi, ha erős EU tagjai vagyunk. A mi jövőnk - szerintem - biztosabb európai irányítás alatt, mint ha az amik parancsolnának (mint az IMF-ben). Egyedül meg végképp elvesznénk. Ez még akkor sem lehet cél, ha Viktornak most nagyon tetszik.
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
A jobboldal az MSZP kormányzását gyakran illette „diktatórikus” illetve „diktatúra” jelzővel. Szerencsére azonban, 2010 tavaszán kétharmaddal győzött a demokrácia… de hogy annak milyen kritériumai vannak, hívjuk segítségül a Fidesz illetékes…..
ostván 2011.01.05 09:19:44
@Pajszer Művek: Idézek tőled: "Lovas István és számos jobboldali újságíró effektíve ki volt tiltva a Magyar Televízióból. A Vasárnapi Újságot is minden módon meg akarták fojtani. Sokkal szofisztikáltabban ment, nem ilyen nyíltan, de mindenki tudja aki ebben dolgozozz, hogy Harasztiék hogyan fenyegetőztek és milyen módon zsaroltak."
Ha neked Lovas és a Vasárnapi Ujság a kívánatos színvonal, akkor nehéz lesz veled beszélgetni is. Nekem az volt a gondom az elmúlt 16 év(!) alatt, hogy nem találkoztam olyan jobboldali ujságíróval, aki objektívnek TŰNT volna, aki indulatok nélkül tudott volna érvelni, akinek az érvrendszerében többségben lettek volna a tények. Miként van az, hogy a "másik oldalon" ezeket a feltlteleket egész sokan könnyen meg tudják valósítani? Az ujságírás szakmai kérdés, a politikai irányultság meg személyes jellemző. A szakmát egyformán kellene tudni bármilyen irányultságú egy médiamunkás. És nem! Miért nincs hiteles jobboldali? Vagy aki annak tűnik, az harmatgyenge. Ha nem tudják hatékonyan védeni az elveiket, akkor lehet, hogy az elvek nem piacképesek? Miért kell Magyarországon a HATALOM közbelépése ahhoz, hogy a magát jobboldalinak nevező csoport szerint kialakuljon az a médiaegyensúly, amit ők jónak tartanak? Biztos, hogy amit ők képviselnek, az jobboldaliság? Mert akkor Európában meg kellene, hogy állja a helyét. Európa nyugati részéről tetszőleges mennyiségű jobbos irodalom, gondolat, érvrendszer lenne idézhető. De akkor sem kerül be hozzánk ilyesmi, ha itt - ezen a téren - vákuum van. Lehet, hogy a tiszta elvek nem felelnek meg a mostani uraknak? Még jobboldalról sem!
Mert az elvekhez ragaszkodni szokás. És nem cserélgetni, mint az alsóneműt.
ostván 2011.01.05 13:33:01
@nagymagyarmagyar: Emlékszem még egy olyan nick-névre, hogy "Lázár János a FIDESZ segglyuka". Nem ismerős?
Egyébként igazad van. Folytasd!
Liberatórium Csodagyerek 2011.01.03 07:00:00
Mostanság szóba került egy makacs mítosz, miszerint a Bokros-csomag számottevően visszavetette a gyermekvállalási kedvet, míg amit Fidesz-kormány hősiesen megállított.   Szeretném kicsit körüljárni a témát. Először is nézzük meg a születésszámokat és azok…..
ostván 2011.01.03 19:43:14
Véleményem szerint - nem vagyok szakember - a születések csökkenése egyenesen arányos a JÓLÉT növekedésével (egyre kényelmesebbek leszünk és gyereket szülni, főként felnevelni, az nagyon kényelmetlen). Ez nem csak magyar jelenség. Ennek alátámasztására tudom felhozni a következőket:
- a jólét miatti gyerekszám-csökkenést először a XIX. század végén az átlagnál gazdagabb zsidó családoknál lehetett észrevenni.
- manapság Magyarországon azok a cigány családok, amelyek anyagi helyzete javul, ott egyre kevesebb a gyerek (a jelenség itt van előttünk, kutatható).
- Olyan helyzetben, amikor az emberek nagyon bizonytalannak érzik a jövőt, megugrik a születésszám. Ilyen helyzet volt pl. a Jugoszláv háborúban, Szarajevó ostroma után 9 hónappal.

Rontja a gyerekvállalási kedvet a média. Olyan filmek, zeneszámok tömege, stb zúdul az emberekre, általában Amerikából, ami szerint a gyerek felesleges, útban van, és úgy általában a bemutatott életformához nem illik. És ezen a ponton lehetne javítani a helyzeten: keményen megterhelni költségekkel (adókkal) minden olyan terméket, amely a gyermekvállalás ellenes irányt mutat, illetve ellenprpagandát kellene az államnak kifejteni.
Továbbá szigorú törvényekkel védeni a terhes nőket (pl. a munkajogi területen, utazásnál, stb), Erős jogokat adni a gyermekeknek (szüleiknek), amely jogok pici korban erősek, a gyerek életkorának előrehaladásával csökkennének, és a idősebb gyerek esetén a kötelességek-felelősségvállalás irányába mennjenek át.
Pótlólagos, évről-évre növekvő járulékkal terhelném a gyerekteleneket kb 25 éves kor után, amely többlet-befizetést azonnal visszakapnának a gyermekek megszületése után.
Mint látható, a juttatások növelése nem eredményez változást.
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
ostván 2011.01.03 16:59:03
@Tartós Béka: Szájer József EP képviselő ennél hatásosabban szokta teregetni a szennyest azalatt a bizonyos 8 év alatt. Pl. olyan témakörben, hogy Magyarország hamis adatkat tett közzé. Ami azt illeti az országok éves mérlegeit, statisztikai adatgyűjtési módot, stb az Unio üzemszerűen ellenőrzi, és Szájer mocskolódásait egyszer sem támasztotta alá a külső vizsgálat. De elhangzottak!
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
ostván 2011.01.03 16:07:54
@Sátán meg a Jocó: Az, ha NINCS egy országban egyetlen olyan elnök sem, aki "egy fasiszta hataloméhes állat".
Január 1-jétől Magyarország fél évig az Európai Unió soros elnöke. A magyar kormány ezzel egy óriási lehetőséget kapott, hogy helyreállítsa megtépázott reputációját. Ehhez azonban előbb változtatnia kell politikáján. Mi a soros elnök feladata? Először is érdemes…..
ostván 2011.01.03 15:55:53
@vokalpatriota: Ezen ne csodálkozz. Kormányközeli ismerőseim szerint a kormány tagjai (államtitkárok, miniszterek, hasonlók) legfeljebb általános iskolás szinten rendelkeznek ismeretekkel az Unióról. Szerencse, hogy - többnyire - nem engedik őket közel ahhoz a helyhez, ahol kiderülne a műveltségi szintjük. Ezt a munkát a kishivatalnokok fogják végigvinni és a politikusok gyűjtik be a dicséreteket (ez még normális is lenne). Csak - attól félek - hogy a tapasztalatok is ottmaradnak a kishivatalnokoknál, akiket majd júliusban elküldenek (felesleges állomány), tehát Magyarország számára hasznot hozó ismeretanyag megy majd a cefrébe.
ostván 2011.01.03 15:56:09
@Várúr:
- a kompromisszum kb olyan hozzáállás, amikor az "izmozás" és a behódolás (új hitelek) között keressük meg azt, ami legkevésbé fáj, de már működik.
- Biztos van olyan megoldás, amit a szlovákokkal is el lehetett volna fogadtatni. Bár az nem lett volna ilyen látványos a jobbikos szavazók részére.
- médiatörvény: Ha tudnál olvasni (külföldiül), akkor látnád, hogy (1)ennél sokkal többen írtak a médiatörvényünkről, (2)a törvény miatt a döntő többségük felháborodásának adott hangot, míg alig találni ezzel egyetértő cikket.

Szóval ránk férne egy kis imázsjavítás.
ostván 2011.01.03 15:56:11
@Várúr: Hivatalnoki körökben arról folyik a beszélgetés, hogy alul tudjuk-e múlni a cseheket.
Ha ez megtörténik, akkor lehetünk igazán büszkék!
Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV szombat este az MTI-vel. A vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk…..
ostván 2011.01.02 14:22:53
@Androsz: A rendőrségnek elég pontos számítási módszere van arra, hogy megbecsülje egy-egy rendezvény résztvevőinek a számát (ugyanis nekik a létszám alapján kell dönteni bizonyos dolgokról). Szóval a számítás alap adatai:
- a tér mérete, négyzetméterben
- a tér hány százalékán vannak résztvevők (becsült adat)
- tudják, hogy hány ember fér el négyzetméterenként, ha sűrűn állnak, vagy ritkán, esetleg csak lézengenek (ehhez légifelvétel a legjobb, de egy magasabb helyől készített fotó is elég)
Szóval, a rendörségi becslés elég pontos (és pártfüggetlen)
Varánusz Aláírod, Pali? 2010.12.29 08:00:00
Nagy nap ez a mai, Feleim! Vigyázó tekintetünket a Sándor Palotára vessük és figyeljük, hogy ébred a Nemzet Tolla a mai napon. Eljött a nap mikor döntenie kell: tökös legény lesz végre, vagy pöckölhető fejű vásári figura. Kiteszi az országot EU elnökségesdivel együtt…..
Varánusz Talpra magyar! 2010.12.28 08:00:00
Talpra magyar! Hí a Zsoca! Itt az idő, gyertek haza! A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt: Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet,…..
ostván 2010.12.28 10:53:10
@Phxmike: Nagyon optimista vagy, hogy azt hiszed a mai törvényalkotókról, hogy tisztességgel és ésszerű gátlásokkal fognak megfogalmazni rendeleteket. Sajnos, az elmúlt 7 hónap teljes mértékben ennek az ellenkezőjét mutatta. Az ötleteid logikusak, de ha nem hoznak a Fidesznek elég hasznot, akkor nem veszik figyelembe. Próbálj önzőn, erőszakosan és gátlástalanul gondolkodva felállítani egy új elméletet. Olyan alapokról, amikor SEMMI korlátot nem akasz betartani. Valószínűleg akkor sem tudod megközelíteni sem a mostaniak gondolkodásmódját, de próbálkozz. És majd hasonlítsd össze az elméletedet a valósággal.