Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaladida

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
Az esztendő legnagyobb slágerei A nyári szezon kihagyhatatlan témája itt a blogon az ötven évvel ezelőtti slágerek felidézése, persze a teljesség igénye nélkül, de annál nagyobb lelkesedéssel és nosztalgiával. Vágjunk is bele.  Az év legsikeresebb amerikai slágere a Three Dog Night Joy to the…..
kaladida 2021.07.20 08:36:39
1913. Gróf Andrássy Géza gróf (elöl) vadászik birtokán. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményéből..
Lassan 7 éve jelent meg Eszter írása a blogon. Akkor költözött Coimbrából egy kis vidéki településre Alentejo régióba. Az elmúlt hét évben természetesen sok minden történt vele, de van, ami változatlan: a környék, a férfi az életében – és persze Portugália...
kaladida 2020.10.30 22:23:27
@desw: Tény, hogy egy jó oktató szárnyakat ad, de a legtöbbet attól a körtől kapsz, akivel együtt tanulsz. Közösséget, kontrollt, azonnali segítséget, primitív hülyeséget megkérdezni(amit bárhol máshol gáz lenne.. ), kapcsolatokat, stb. Életem boldog szakaszai voltak, amikor tanultam. Főiskola, szakmai továbbképzés, OKJ képzés... és, tudod mit mondok, nekem még a MLLE (tudod-e mi az?) is megvolt és nem sajnálom :).
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
Erika stelázsija Hagymás csülök 2019.10.02 00:00:00
Egy szép, mutatós csülköt, bérlevéllel, borssal, egy fej hagymával, 5 gerezd fokhagymával, kuktában előfőztem.Közben megpucoltam egy kiló burgonyát, amit hasábokra és fél kg vöröshagymát, amit laskára vágtam. Besóztam, jól összekevertem és kizsírozott cserépedénybe tettem. Ennek a tetejére került a…..
kaladida 2019.10.03 09:01:06
Joggal merül fel a kérdés, hogy napjainkban van-e létjogosultsága a reluxának. Simán lehet, hogy van, és csak az én fejemben kötődik szervesen a nyolcvanas évekhez ez az árnyékoló eszköz. Mindenesetre itt a szerkesztőségben többen érezzük úgy, hogy a hazánkban fellelhető…..
Élménybeszámoló a szocialista retró világából csomagküldő KERAVILL-lal, űrutazó tv-macival és a gyújtáskapcsolós sztorikról híres, pöfögő Trabantokkal. A Retro Design Centerben jártunk.  ..
Nem illik ilyet mondani, de azt hiszem József Attila elszúrta az Altató című versének azt a részét, hogy: "Tüzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!". A mesélő és a gyermek is bóbiskol már a versnek ennek a részénél, amikor a vadakat terelő juhász kipattintja a lehunyó szemet. Ilyenkor a…..
kaladida 2018.01.24 20:32:10
@fda: Na ja! Kifizeted a teli kuka szállítását, de max minden tizedik esetben van teli. ...
De nem ez a pálya! a szemétszállítás egy szolgáltatás, a cél a higiénikus környezet, az emberi körülmények. A szolgáltató ezért felelős, nem a napi/heti kukaürítésért!
Ez a SZOLGÁLTATÁS ezért lett létrehozva, nem egy piaci rés betömésére!
Blogozine SOHA ne fuss így! 2017.04.19 08:10:00
A tökéletes testért igenis szenvedni kell, mivel nem mindenki születik tökéletes Barbie babának. Sajnos. Én sem tartozok közéjük. Mióta az eszemet tudom aktívan sportoltam (kivéve az elmúlt kb 10 évet). Atlétikáztam, futottam, úsztam, kosaraztam és még fociztam is. Szóval mindent, ami…..
Hajókoffer Kalandregény fiúknak 2017.01.21 08:23:37
Kamaszkorunk „jelentős” vagy csak kedvelt könyveit újraolvasni, nem minden kockázat nélküli elfoglaltság. persze többségében az eredmény az, hogy nem csalódunk a könyvben, de azért okozhat meglepetést, hogy nem a célcsoport szemüvegén át nézzük...
Tudom legutóbb azt ígértem, hogy vége a cári orosz képsorozatnak, de akkoriban maradt még pár kép, amiket azóta sikerült kiegészítenem egy posztnyi anyaggá. Mivel sokan szerettétek és kellőképpen magas nézettséget is produkált a téma, ezért gondoltam megosztom veletek a "maradékot". Kicsit az…..
Nyakunkon a nyár és így a grillszezon is. A szabad tűzön készíthető ételek között különösen kedves számomra egy pofonegyszerű recept, a buffalo csirkeszárnyak grillen készült változata. Nagyon kevés - és nem is drága - alapanyag kell hozzá, nem igényel sok munkát és azok a…..
kaladida 2015.07.01 08:12:30
@budaizsani: Persze! Ez nem kérdés :).
Illetve nem ez volt a kérdés.
Én arra a félmondatra reagáltam, hogy "nem is drága" finomság.
Rudolf Péter és szakmai stábja tiszteletre méltó, minőségi munkája ellenére sajnos a Kossuthkifli úgy fog megmaradni a nézők emlékezetében, hogy az az a sorozat, amelyből egyetlen árva szót sem értettünk. Pedig nagyon vártuk már ezt a sorozatot, ki voltunk éhezve egy jó kis…..
Az Égéstér 154. adásának kommentposztja. Vajon mi készteti arra a Nissant, hogy az összes bevált megoldást felrúgva építsen versenyautót? És hol van a rendőr, amikor szükség van rá? Direktlink a letöltéshez...
A sörkészítés szinte egyidős az emberiséggel, ráadásul a sörözés jótékony hatással van az egészségre, Nagy Feró szerint pedig a bicepszre. Sokan úgy vélik, ősi borivó nemzet a magyar, holott elődeink előbb ismerhették a sört, mint a bort. A régi magyar seresszabadság…..
édesem Nincs olajszag: Oreo fánk 2015.01.20 20:43:41
Kicseleztem a fánkot, és nem olajban sütöttem meg. Hiába, mindig mondom én, hogy a szilikonformák jók. Olaj azért így is került bele zsiradékként, de ha az egészségre hajtasz, nyugodtan használhatsz helyette kókuszolajat. Nem szeretnélek becsapni, ezért nem állítom, hogy…..
A biztonságos kerékpározáshoz feltétlen szükséges egy bukósisak viselése a fejünkön, hiszen egy bukás során ez a testrészünk a legsérülékenyebb, és egy komolyabb esés alatt akár maradandó károsodásokat is szenvedhet. Sajnos, még nincs igazán elterjedve, és a bringára…..
kaladida 2014.04.24 09:01:11
@Elhárított királycsel: "Ha fékez, akkor először az első féket használja. "

Szerintem mindkettőt, de először mindenféleképpen a hátsót kezdje el behúzni.
Volt egyszer egy MAHART, ahol több, mint 1500 tengerész dolgozott. Közöttük volt Moha és Seafalcon is. De a céget "hozzáértő" politikusok felszámoltatták a szakemberekkel, olyan helyzetbe hozva őket, hogy ez lehessen a logikus megoldás. Milyen is volt ez a cég, amikor…..
kaladida 2011.01.06 08:17:11
@sugyosa: A Petőfi főgépe 6 hengeres volt.
Az öthengeresek a Tisza és a Rába gépei voltak. ...+1 henger kompresszor.
autózz! Megbízható szemtanú 2010.11.22 08:33:00
Korábban már többen is kérdeztétek, hogy mi az a kamera, amivel készítettem azokat a felvételeket, amik a blog youtube csatornájára vannak feltöltve sárga feliratokkal a sarkaiban, Most jutottam el odáig, hogy van egy kis időm írni nektek egy kis élménybeszámolót, meg úgy…..