Regisztráció Blogot indítok
Adatok
analister

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog A halál labirintusai 2014.10.05 11:36:15
"Ez nem Párizs, itt nem fogtok parádézva átvonulni!" /Sztálingrád védőinek tulajdonított fenyegetőzés/ A 2. világháború keleti/orosz (Moszkvából nézve pedig nyugati/német) hadszínterének eseményei közismert módon az igen jelentős vérveszteségekről híresültek el, melyeket szokásossá vált az…..
Az Aktív Hátsószárny, amely hivatalosan a Drag Reduction System (Légellenállás Csökkentő Rendszer) azaz DRS nevet viseli, vadonatúj dolog, és mint ilyen, nemcsak a nézőknek, de a versenyzőknek is néha magyarázatra szorul. Nézzük meg, hogyan is nézne ki a használati utasítása…..
analister 2011.03.22 18:46:04
by Rammjaeger83 & SchA (Az első rész itt olvasható. Ígéretünkhöz híven a listát főleg repülőgépekkel folytatjuk.) He-177 Greif 1936. június 3-án Wever tábornok, a stratégiai bombázás koncepciójának fő képviselője, repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette. Vele együtt szálltak sírba a…..
...és sehol egyetlen deka összeesküvés, csak intelligens és jól megfogalmazott meglátások a fogadó országról és vezetőiről? Hol vannak a tervek más országok olajának ellopásáról, a gyarmati sorba taszításról meg a többi cucc? Vagy lehet, hogy az USA mégsem az…..
A Red Bull Racing-ben úgy tűnik egyik pilótája sem bízik többé. Mark Webber a brit futamon kelt ki a csapat ellen, hogy "nem rossz egy kettes számú pilótától" miután pole-ba kormányozta a kocsit az időmérőn, most pedig Vettel élt a gyanúperrel, hogy a csapat szórakozik…..
Tegnap előtt -  2010. augusztus 1-én - hatályba lépett a fürtös bombák betiltását célzó nemzetközi megállapodás, melynek megszületését 2008. májusában mi még cinikus kétkedéssel fogadtuk. Mielőtt azonban bárki is billentyűzetet ragadna egy-egy kárörvendő komment…..
E-könyv olvasók T-time 2010.07.18 23:05:00
Kémeim jelentették, hogy a T-csoport újabb tendert készül kiírni, ezúttal távközlési adatkapcsolatot (és Adobe DRM-et) használó ekönyvolvasókat venne, nagyobb tételben. Ez a tény, innentől jön a spekuláció.Az őszi kiírás idején még a teljes platformot keresték, majd…..
A gyakorlott olvasó minden bizonnyal azt várná a KatPoltól, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének áldásos tevékenységéről csakis a csipetnyi cinizmussal vegyített maró gúny hangján nyilatkozzék. Azonban el kell ismernünk, hogy az ENSZ 65 éves fennállása során minden kudarca ellenére számos…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
analister 2010.06.11 14:30:59
Az állam bizony csúnya dolgokra képes. De szerencsére megvannak az emberek, akik védelmére kell, hogy keljenek még akkor is, ha mélyen elítélendő tettei napvilágra kerülnek. Az ő megsegítésükre Stephen M. Walt a gördülékeny mentegetőzés és magyarázkodás 21 lépcsős…..
Röviden megemlékezve Izrael tegnapi afférjáról a Free Gaza Movement hajóival: napok óta kíváncsi voltam, mi lesz Izrael reakciója, ugyanis az izraeli sajtóban napok óta ment a ötletelgetés, hogy mit kéne csinálni, hogy ne legyen sikeres a "provokáció", de a segélykonvoj…..
A feminista tollforgatók által már ezerszer elátkozott patriarchátus egyik utolsó bástyája is nemrég a porba omlott a tengerentúlon: Robert Gates amerikai honvédelmi miniszter  még februárban jelentette a törvényhozásnak, hogy a többi fegyvernem példáját követve immár a…..
Ahogy azt már itt a KatPolon is említettük, az elmúlt hónapok sok-sok látványosságot tartogattak a nukleáris leszerelés iránt érdeklődők számára, melyek sora korántsem ért még véget. Az események árnyékában azonban megbújik egy állam, amely nem csak hogy meglehetősen…..
analister 2010.05.26 23:21:45
@Radio Free Aberrania: igaz, az icbm kifejezés használata részemről erős túlzás volt. Hívjuk mrbm-nek, persze ez a légkörbe történő visszatérés problémáján nem változtat.

És igen, tudom hol van Japán és Észak-Korea.
A Győzelem Napja mostanában gyakran szolgál újdonságokkal szolgált a Vörös téren. Két évvel ezelőtt nehézfegyvereket is felvonultattak az ilyenkor szokásos díszszemlén - 1990 óta először - és akkor debütáltak az orosz hadsereg új egyenruhái is, tegnap…..
Irak sejtelmessége 2003. március 20-a óta nagyban átalakult.  Vegyük csak Bagdad példáját. Az 1001 éjszaka Bagdadja, az Abbászida birodalom központja manapság inkább csak az IED-k és VBIED-k kapcsán tűnik fel napjainkban (és ezt is egyre ritkábban). Ugyanakkor két…..
by CN & SchA Contrary to what amateur fascists think, the really successful military elites encourage discussion, train mid-rank officers to react independently, and discourage yelling, steroid use and macho bullshit in general. Gary Brecher / War Nerd Már megint itt egy agyondícsért film,…..
Figyelem, kedves olvasók! Szerkesztőségünk  két tagja, Rammjaeger83 és SchA február 1-én hétfőn d.u. 8 és 9 óra között a Civil Rádió FM98 Konstruktív bizalmatlanság nevű politikai ismeretterjesztő műsorának vendégei…..
A dróton túl Őrült egy út volt 2010.01.28 12:17:00
Népszabadság, január 28. Őrült egy út volt. A százados magabiztosságát mutatta, hogy be mert szállni az afgán hadsereg kocsijába, ebbe a páncélzat nélküli, négy keréken guruló koporsóba, csak úgy, repeszálló mellény nélkül, minimális kísérettel, a járási kormányzó…..
A dróton túl Toltenyhuvelyek 2010.01.26 18:21:00
Arra viszont mindenkeppen szeretnem felhivni a figyelmet, hogy az amerikai tengereszgyalogosok igen rendes gyerekek. Olyan rendet tartanak maguk utan, mintha nem is a vilag legkoszosabb orszagaban lennenek, hanem otthon a tisztaszobaban. Tanuja voltam, amint konkretan egyesevel osszeszedik maguk…..
Civileket bevonni a katonai stratégiai tervezésbe meglehetősen ellentmondásos ötlet, még akkor is, ha COIN-ról van szó – ami a Csang Ting-csen tábornoktól, Mao Ce-tung egykori harcostársától származó és a médiában gyakran elhangzó formula szerint 80 százalékban politikai…..
KatPol Blog [KNN] A Nyugat alkonya 2009.12.30 21:30:00
13 szomáliai kalóz – egy balul sikerült támadás folyományaként – december eleje óta raboskodott a Hr. Ms. Evertsen holland fregatt fedélzetén. Nemrég azonban a holland legénység vízre bocsátotta lepukkant csónakjukat, ellátta őket üzemanyaggal és élelemmel, majd…..
Intro Bár annak idején PipBoy olvtárs már kivesézte a szerkentyű amerikai változatát, nem olyan régen a Líra jóvoltából a kezembe kerülhetett egy GSM verzió. És nem bírom megállni, hogy ne osszam meg az élményeimet. Mi is ez voltaképpen? Kézbevéve és meghajtva az…..
analister 2009.12.22 21:27:07
@Dworkyll: Igaz, a hasábok rendesen bevitték a málnásba :(

Ha azt mondod, hogy Koobe is kezeli az én igényeimet (pdf-nél laporientáció váltás), akkor nem is keresek tovább. :)

www.youtube.com/watch?v=28OTSahFcTo

A fenti videón látszik, hogy a képernyőn faltól-falig jelenik meg szöveg. Már csak az a kérdés, hogy a Koobe "dobja el" a margót, a maximális helykihasználás érdekében, vagy ez a spéci pdf volt, aminek kicsit volt a margója.
Váncsa István pár évvel ezelőtt megjelent szakácskönyve egycsapásra népszerűvé vált azok között, akik unták már a sablonszakácskönyveket. A népszerűség persze a remek összekötő szövegeknek is köszönhető. Nem csoda, hogy sokan megörültek, amikor Váncsa Istvánt a TV…..