Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raves

122 bejegyzést írt és 384 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Urban Haiku 2019.12.10 12:57:34
menzatálcámonirigységtől sárgulóalmaleves vár..
Urban Haiku művészet 2019.12.10 12:56:34
az aluljárófalára naplementétfújtak művészek..
Urban Haiku dugó 2019.12.10 12:52:47
fénytócsákon átaraszoló hernyósormozgó sminktükrök..
Urban Haiku gyomor 2019.12.10 12:47:38
gyomromban betonkönnyező sörösüvegmár félig üres..
Urban Haiku páncél 2019.12.10 12:46:38
eldobált csikkekrepedezett járdaszélhitem füstté vált..
Urban Haiku este 2019.12.10 12:45:40
borostyánszínnelizzó sarlószempillafénytől mocskos éj..
Urban Haiku inszomnia 2019.12.10 12:44:43
álmatlan fekszemágyam szélén ér a fénysosincs éjszaka..
Urban Haiku alja 2019.12.10 12:43:42
medence aljánrozsdamarta emlékektüdőm nem bírja..
Urban Haiku csésze 2019.12.10 12:42:41
kávészemekcsészemélyről pillantoksaját magamra..
Rékasi Károly tegnap reggel, az RTL Reggeli című műsorában járt, ott, ahol az a Kiss Ramóna a műsorvezető ezen a héten, akivel 14 éven át együtt játszottak a Barátok közt című szappanoperában. Ramóna párja az a Fehér Tibor, aki például az MTVA Csak színház és más semmi című sorozatából ismerhetünk,…..
raves 2017.09.29 08:58:39
@Infect82: Ja, haveri körben lehet, ahol mindenki rendes családtag otthon. De a tévében, ahol rengeteg olyan ember hallja, akit rendszeresen bántalmaznak, már nem biztos, hogy olyan jó. Lehet röhögni a rákon is, de olyan helyen nem sütöd el a poént, ahol tudod, hogy nemrég halt meg valakinek a rokona rákban, nem? De.
Going Backwards: visszafogottabb kezdés, kicsit poposabb is, mint számítani lehetett rá. Precious és Newborn is beugrott, de a fenyegető hangulat azért sokat segít. Iszonyatosan jó építkezés, Dave "hmmmMM!" hangjai odavágnak, az a fel-le ugráló gitárhang-effekt zseniális, James Ford, már most…..
Körülbelül 10 éve lettem aktív társasjátékos, amikor az életemből kezdett kikopni a szerepjáték. Pedig középiskolás és egyetemista éveim alatt azt gondoltam, hogy ez a játékforma sosem fog kiveszni az életemből. Végül nem veszett el, csak átalakult :) Évente egyszer-kétszer azért játszom…..
Egyszer azt mondtam, hogy én bármit megnézek, ami Star Wars, csak lőjenek benne lézerrel :) Igen, gyerekkoromban az tetszett a legjobban, ahogy suhannak a színes lézersugarak. Tyu-tyú! Szóval úgy vártam a Zsivány Egyest, hogy jöhet, hiszen Star Wars, úgyis elmegyek rá, akármilyen is lesz. Az…..
John Williams nem véletlenül kapott Oscart a Star Wars zenéjéért: a sorozathoz szorosan hozzátartoznak a jól ismert dallamok, sőt, önálló életet is élnek. A birodalmi induló feldolgozásainak számát megtippelni sem lehet. Lucas nyilatkozta egyszer, hogy úgy alkotta meg a Star Wars-t, hogy hang…..
Rövid felsorolás után rövid lista, azaz jöjjön a kedvenc 3 betétdalom a Star Wars világából: 3. Jabba Flow (VII),mert kellemesen különös, remekül passzol a többihez, és a zenekar is egyszerre középkori és starwarsos. 2. Max Rebo Band: Lapti Nek (VI),mert jobban tetszik, mint az új változat,…..
A Star Wars filmekben gyakran bukkan fel olyan jelenet, amikor a főhősök kocsmába, bárba, lebujba, kastélyba, bűnbarlangba merészkednek, és olyankor felcsendül valami autentikus háttérzene. Ezek a dalok gyakran furcsa dallamokkal, furcsa hangzásokkal és hangszerekkel járnak együtt, arról nem is…..
Melyik a legjobb Alien-film? Mikor és milyen körülmények közt láttuk először? Ijesztő-e a szörny vagy csak zseniális? Mihez kezdjünk a Prometheus-szal? Többek közt ezek a kérdések kerültek szóba kibeszélő rovatunk második epizódjában (a Keresztapát taglaló első rész itt olvasható), amelynek…..
Sok emlékezetes zuhanásos jelenet van, sok akcióból születik, mégis azok maradnak meg jobban, amelyekhez valami érzelem kötődik. Úgyhogy ennek a listának az elkészítése egyáltalán nem okozott gondot, adta magát és kész. 5 - Obi-Wan Tipoca városból (II),mert ez a Jango Fett vs. Obi-Wan Kenobi az…..
Valószínűleg minden kalandfilmben zuhannak egy jó nagyot vagy a főhősök vagy az ellenfelek, nem tudom, annyi bizonyos, hogy a Star Wars filmekre ez fokozottan igaz. Lucas kedvelte nagy mélységek fölé helyezni az akciójeleneteket, gondolom azért, hogy növelje a drámai hatást. Az alábbiakban a…..
Elmaradt a Top 3 fénykard! Gyorsan pótolom is. Már megint nehéz dolgom volt, mondhatnám, de ez nem lenne igaz, mert mi a nagyon nehéz ebben? Nem matekvizsga feladata, ugyebár.   Íme tehát a szubjektív listám: 3 - Kylo Ren fénykardja,mert olyan egyszerű, olyan "kézműves", olyan durva és…..
Tegnap többed magammal felkerekedtem, és elautóztam Bécsbe, hogy megtekintsem a Star Wars kiállítást. Jegyeket online beszereztük, így azon sem kellett aggódni, mekkora lesz a sor. Egyébként nem volt olyan nagy, talán azért is, mert már egy ideje megy a kiállítás, másrészt délben érkeztünk,…..
A jedikről és sith-ekről már esett szó korábban a fénykardpárbajok kapcsán, de arról még nem beszélgettünk, hogy maga a fénykard miféle fegyver. Számomra a Star Wars filmek egyik esszenciája, egyszerűen imádom, amikor bekapcsolják. Könnyed, mégis veszélyes. Civilizáltabb korok elegáns fegyvere. A…..
Az előzmény trilógia a korábbi részekhez hasonlóan bővelkedik gonoszokban, a nagy kérdés azonban, hogy mennyire emlékezetesek ezek a karakterek. Az eredeti filmekben ugyanis egy sor ikonikus rosszfiú szerepelt, és sajnos azt kell mondjam, hogy újítások terén az előzmény trilógia nem igazán tud…..
A Star Wars filmek másik ikonikus mondata: Az erő legyen veled (May the force be with you), amelyről talán maga Lucas sem hitte, hogy szállóigévé válik. Egyébként nem csak a Jedik használják, például az eredeti trilógiában egyáltalán nem a jedik mondják (bár nincsenek sokan, de sem Obi-Wan, sem Yoda…..
Az eredeti trilógia esetében könnyebb dolgom volt összeszedni a főhősöket, ez az előzmény trilógia esetében sokkal nehezebb. Részint azért, mert Anakin bukásáról szól, részint azért, mert az első epizód időben is eltávolodik a többitől, úgyhogy azt külön kell elemezni...