Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arsenic

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újfajta adással próbálkozunk, ezúttal ugyanis nem egy konkrét cég, fejlesztő vagy játékműfaj múltját járjuk körül, hanem egy nehezebben megfogható jelenséget: egy egyszerre játéktechnikai és narratív megoldást, ami valamilyen szinten mindegyik videojátékban megtalálható. Kedves gyerekek, ezúttal a…..
Arsenic 2020.02.27 11:08:11
@manson karcsi: sajnos tul jol is emlekszem h az volt leven utolso koros voltam a kotelezo orosz oktatasban (altalanosban), slusszpoenkent raadasul kitalaltak h aki jo magyar irodalom/nyelvtanbol az tuti oroszbol is szal emelt csoportban "tanultam" ugy h az elso 2-3 evet full alibiztem. {erzekelteteskepp: hetes jelenteskor miutan nem tudtam rendesen ragozni mindig azt mondtam, h senki nem hianyzik ... influenza szezonkor is. :D }

2007ben sztem meg ment talan h kibetuzzem a leirt cirillt de h ertsem is ... szal nekem is emlekezetes maradt az idi ko mne (pedig csak elso vegigjatszasra csesztem el a veget szoval 12.5 ev homalyabol ilyen elenk).
Arsenic 2020.02.28 11:35:27
@manson karcsi: igen, "tokeletes" kiejtessel mondtam mindig h nyikto nye atszvujet akor is mikor a 28 fos osztalybol ott alltunk 4en es a tanarno felvont szemoldokkel kerdezte tolem (hala magyarul) h "senki nem hianyzik?", en meg valaszoltam, h "nekem nem".
Arsenic 2020.02.28 17:57:57
@manson karcsi: Hat ahogy irtam utolso koroskent 5 evig probaltak belem nevelni az oroszt altalanosban igy ez a resz kimaradt, plusz az a tanitoneni is eleg oregecske volt mar szoval ketlem h atkepezte volna magat. De teny h voltam akkoriban olyan angol nyari taborban ahol a mennyi az idot "How many tik-tak?"-kent oktattak.
A Day of the Tentacle a világ egyik legjobb kalandjátéka, ezen nem nagyon szokott vita lenni - azon már inkább, hogy van-e értelme felújítani úgy, ahogy a Double Fine (az eredeti alkotó, Tim Schafer cége) csinálja. A Grim Fandango (a világ másik legjobb kalandjátéka) ugyebár tavaly…..
Arsenic 2015.12.11 18:33:38
@mauser98k: és ha jófiú akarsz lenni honnan szerzed be a játékot legálisan?
Az achievementeknek nem sok értelmük van, kivéve akkor, mikor azt mutatják meg, hogy milyen fura világban élünk. A steames Fallout 4-ben van például egy olyan, amit akkor kap meg a játékos, ha kilép a 111-es Vaultból (vagyis nagyjából 5 perccel a karaktergenerálás után). Na, az…..
Arsenic 2015.11.19 07:58:27
@tugezőőr uuuii uuillö: ezen felül vannak még azok akik leszedték kalózöbölből majd megjött a futár a lemezükkel/megtetszett és megvették/stb. és a már megkezdett játékkal folytatták akkor azokat az achikat amiket "addig elértek" nem kapják meg. (ofc) szemét steam
Arsenic 2015.11.30 15:59:16
@Bobby Newmark: hehe, nem ment át akkor az irónia faktor a steam-es rész kapcsán :) annyi baj legyen.
Warezről leszoktam jópár éve, engem elkapott a hype hullám és játékpénzből (=caffeteriás izé) behúztam. Amúgy is olyan érzésem van arról mint Hofinak volt a forintról: "mi ez, matrica? Akkor meg miért nem ragad?"
És bár messze nem olyan jó mint amit mindenhol olvasok a játékról azóta is de vmiért bejön és elnézem neki h valójában hány sebből vérzik.
Egyrészt pofátlan önreklám: megint van az Indexen videojátékos kérdőív, amit kétévente megcsinálunk. Itt megtaláljátok, öt perc alatt végigkattintható, és jó lenne minél nagyobb minta, szóval Igen, tudom, hogy lehetne még részletesebb, meg pár dolog hiányzik belőle…..
Pipboyok, pipgirlök figyelmébe ajánlom ezt a hosszú, de egész érdekes portrét a Kotakun az emberről, aki kitalálta, hogy végigjátssza a Fallout 3-at úgy, hogy közben mindenkit megöl, akit csak lehet. A Many A True Nerd fedőnevű jóembernek hét hónapig tartott a dolog, szépen…..
Arsenic 2014.09.05 00:17:48
nálam RPG-kben -a Star Wars-os dolgoktól eltekintve- mindig jófiú szerep (vhogy ez jön össze), de időnként kieresztem a gőzt és egy mentés után leirtok mindenkit aki mozog. Fallout 1-2ben ez (pl. Bozarral) szemre célzás kisgyerekre, Tacticsban beszállás a kocsiba a bázison és rokettával lövök mindenkit, Baldur's Gate szériákba a városközpontba elkezdeni hentelni, GTA-ban megállni vhol és addig lőni míg van skuló, ilyenek. aztán betöltöm és kellemesen tudom folytatni a küldiket, a sztoriolvasást, a küldiket, stb.
ja, nálam a kilopom mindenki szemét, a pzs-t a zsebéből allergia szezonban, mindent viszek ami nincs odaszegelve mentalitás még simán a jófiú kategória. :) (Anno mikor a Thief 3ban 100%ra csináltam meg a hajóskapitány özvegyés pályát (is) és eztán a városban hallottam, h mondják, h mekkora szemétség volt mindent elvinni azon jót derültem.)

és saját nehezítésekre pár példa:
GTA-kban nem veszek boltban fegyvert, mellényt, töltényt soha, csak ami fellelhető a pályán onnan szerzem be. (a 4ben eltartott egy darabig míg találtam 'vértet' :/ ). ha meghalok véletlen, vagy lekapcsolnak a zsaruk akkor kötelező load game tök mind1 mikor volt utoljára mentve.
mondjuk ebben a sorozatban atomra nem érdekelnek a random NPC-k, simán megyek a járdán a kocsival ha csak ott férek el, lazán agyonlövöm a sofőrt aki elgázol, (SA-ban motorozáskor ha egy barom hirtelen sávváltásából fakadóan lett egy óriási zakóm akkor általában gránátot használtam.)

Elders scrollsokban, no trainer, no fast travel nehezítés. (Morroban ráadásul maxos nehézség mellé még némi daedra tápoló mod ill. no creeper/crab ofc.) a végigjátszás így alig pár száz órára tolódik ki. (Oblivionban a főküldi végigviteléig volt cirka 297, lassan jöhetnek a DLC-k)

dio2-t battleneten már csakis hc, ladder karival toltam (pedig soha nem voltam pro, egyedül a vérfarkas druidát ismertem normálisan), nyiván trade se sok volt ^^. (néha haver hozzámvágott vmit)

3 játék van amit csakis maxos nehézségen tudok élvezni, a már említett Morrowind, a Master of Magic és a Stalker (a széria 1 játéknak tekintve a képzavar kedvéért, hozzácsapva a Misery-t is)

Warlords Battlecry 3 - csakis hc karakter (h über anyózós legyen mikor véletlen beleszaladok egy jókora pofonba)
Pedig már komolyan azt hihettük, hogy végre eltűnik a Microsoft pécére kitalált őrülete, a Games for Windows Live. A Rockstar ugyanis még a pécés GTA V bejelentésekor megígérte, hogy nem arra a gyalázatosan rossz rendszerre hozzák majd a játékot, hanem simán Steamen. Aztán egy…..
Arsenic 2014.06.28 10:55:32
@feamatar:
ezt az offline account-ot nem vágom, hogy kell azt?

csak mert elkezdeném a GTA4-et steam-en. játék letölt, elindít eljutok a kecóig elkezd pampogni h nem vagyok bejelentkezve ebbe a szarba így nuku automentés. elmormolom csak úgy halkan hogy "anyád hogy van?" de inkább kocsikázzunk kicsit.
kb. mintha tükörjégen vezetnék, mondom inkább mentsünk mégis, fontos lehet még az a 40 dodó amit közben kivertem egy melák fekából.
vissza kecó, ágy, mentés. na menteni simán se tudsz nem csak automatán szal jelentkezz be! anyád. naná h nem emlékszem a jelszóra de némi pöcsölés után végre bejelentkezek erre beszól h "frissítés kell most azonnal különben lelőjük a kutyádat szóval mentsed el a játékot de nagyongyorsanmígszépenmondom!" persze kidob a Live-ből. de úgy meg nem tudok menteni. ha bejelentkezek akkor meg mondja h update kell és kidob.
szal nem szoktam kifejezetten rosszat kívánni más embertársaimnak, de remélem h azt aki ezt kitalálta fogja majd másodikként falhoz állítani a forradalom, közvetlen a a Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutató részlege után.