Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csodakukac

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
case-study.blog.hu Elköltöztünk 2013.05.21 10:12:54
Ahogy a címben is olvasható, elköltöztünk. Blogunk mostantól - megújult tartalommal és formával - a http://case-study.hu/ címen érhető el. Reméljük, az új honlap mindenki tetszését elnyeri. ..
A becslési feladatok időnként egészen elvontak is lehetnek. Ahogy már említettük, a tanácsadó cégek előszeretettel használnak úgynevezett guesstimation, azaz adatok nélküli becslésre épülő feladatokat az állásinterjún. Mivel a klasszikus feladatokra (pl. piacbecslés,…..
A hőn áhított tanácsadó cég állásinterjúján ülsz, és igyekszel a legjobb formádat hozni. A célod: meggyőzni a veled szemben ülőt, hogy Te vagy a legjobb. Az első tíz percben minden rendben ment: kezet fogtatok, elmesélted az eddigi eredményeid és sikerült nem leönteni magad a…..
A Cast Away (Számkivetett) című film egy tipikus Robinson Crusoe történet. A mozi elején a Tom Hanks által alakított főszereplő egy lakatlan szigetre kerül, ahol – élelem és egyéb készletek nélkül – csak néhány napja van önellátóvá válni. Miután ez sikerül neki,…..
Amint azt a Több vagy kevesebb cikksorozat első részében is írtam, a ppt-k három nagy iskolát követhetnek. Ezek az iskolák legfőképp a diák kompexitásában, az átadni kívánt üzenetek számában és alátámasztásában különböznek, és ez persze meghatározza az…..
Gondolom nem csak nekem szokott így kinézni a böngészőm:  A tabok halmozása persze egyáltalán nem meglepő dolog. A jelenlegi böngészők felhasználói felületei nem úgy vannak kitalálva, hogy azokon tömegesen tudjuk kezelni a weboldalakat. Persze lehet bookmarkolgatni, meg…..
Prezikészítés közben gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon ezt vagy azt az információt rátegyük-e még a slide-ra. Ha több ember gyártja a diákat, akkor is gyakran megfigyelhető, hogy míg az egyik slide-ról már-már lefolynak az adatok, addig a másikon akkora üres területek…..
Februárban elindult az új félév, és ezzel együtt sokan most kezdenek ismerkedni az esettanulmányokkal. A minap másodéves hallgatók prezentációit hallgattam a söriparról, és feltűnt, hogy bizonyos hibákat mind az öt csapat elkövetett. Ezeknek egy jelentős része könnyen…..
Múltkor Pozsi, most pedig Dark Future írta meg első tapasztalatait a Google böngészőjéről... Két-három nap használat után merészség lenne a Chrome-ról nagy igazságokat kinyilatkoztatni, így jelen értékelésem nem több, mint egy szubjektív gyorsteszt. Mivel a szoftver vállaltan…..