Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pihe

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fények és képek Válogatás 2010.02.12 10:39:49
Elkezdtem egy fotós képzést, mert nagyon érzem, hogy hiányoznak a technikai alapok, no meg azért is, mert szeretnék más szempontokból is továbbfejlődni. És mindezek mellett még az is motivál, hogy más fotósokkal, fotózás iránt érdeklődőkkel tölthessek időt.Hetente fogunk…..
Jómagam amatőr fotós vagyok és többször voltam szenvedő alanya képlopásnak. Mivel nehéz eredményesen fellépni azok ellen (sokszor nagy látogatottságú weboldalakról van szó), akik engedély nélkül használnak fel képeket és egyéb kreatív szellemi termékeket, úgy gondoltam,…..
pihe 2010.01.28 17:12:33
A hirtelen ránkszakadt sok érdeklődő miatt a szabad jelentkezést sajnos fel kellett függesztenünk, de ez ne tántorítson el senkit! Néhány szabálynak kell mindössze megfelelni, hogy szuper legyen a séta: Több mint 50-en jelentkeztetek, sokan plusz főket írtak. Ne hozz, légyszi,…..
Január 2-án újabb metrós fotóséta, ezúttal a Duna alatt, a Gellért tértől a Kálvinig. 3 érdekes állomást tekinthetünk meg ismét methan vezetésével, a Gellérten megyünk le - ami már sokkal jobban áll mint az előző alkalommal - átsétálunk a Duna alatt a hírhedt Fővám…..
Gondolkodtam azon, hogy mennyire lóg ki ez az épület a környezetéből. És bár kicsit tényleg furcsán hat ez a modern épületa Duna partján, mégis úgy érzem, hogy igyekeztek valami olyat létrehozni, ami nem üt el teljesen a környezetétől. Régi formák újrafogalmazása, talán ezt…..
Fiatal riporter Boldog ünnepeket! 2008.12.23 08:00:50
 Meg új évet!..
pihe 2008.12.24 17:54:55
 Igazából a Leica S2-vel már egy ideje tartozom, és közben a Mamiya is bedobott egy aprosagot, ugyhogy most hírek a kisfilmes világon túlról. Leica S2: Eddig úgy tartottam, hogy a Leica egy olyan cég aki nem bírt megbírkózni a digitalizácóval, és vártam, hogy szépen lassan…..
Hollóval való beszélgetéseink során anno felmerült a hegesztőpajzsüveg (hpü) mint NDsok szűrő ötlete. Azóta ki is próbáltam, de sajnos csak zöldes színű üveget tudtam beszerezni... Az eredmény? Íme:Amint látható a színek erősen elmásztak...Viszont nem adom fel alapon…..
A Kodak bejelentett egy vadonatúj filmet! Jó ok, hagyom a gúnyos hangnemet. Sok fotós, aki nem akar áttérni digitális technikára, bizonnyal örömmel fogadja ezt a hírt. A Kodak telt színeket, a világ legfinomabb szemcseszerkezetét, könnyű szkennelhetőséget (khmm, digitális…..