Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ras

21 bejegyzést írt és 634 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt egy bejegyzéssel lejjebb írtam volt, Marioval Pc-n játszottam először, de már jóval korábban ismertem. Felénk nem igazán terjedtek el anno a konzolok, nem is tudtam senkiről, aki Nintendoval játszott. Viszont a TV-be akkortájt kezdett beszivárogni a nyugati (ez esetben keleti)…..
Ras 2013.03.04 13:02:24
@Ras: ja és a bénázásról: elég komoly volt a lag, ha jól emlékszem. Lehet a mi telefonunk nem volt az igazi, vagy eleve a komplett rendszernek votl ez a tulajdonsága, messze nem olyan volt, mint amikor otthon a saját NES-en nyomtuk rendes kontrollerrel.
Egyébként pedig a max pontszám votl a cél, így nem is mindig a pálya gyors teljesítése volt a legjobb ebből a szempontból.

Sajna Disneyland-be nem mi mentünk.
Szomorú hírünk van a lovak, lóversenyek és lovas sorozatok rajongóinak: az HBO és a Befutó készítői közösen arra az álláspontra jutottak, hogy nincs értelme tovább folytatni a sorozatot, ami már eddig is három ló életét követelte. Két állat az első évad epizódjainak…..
Ras 2012.03.15 19:28:55
@horcsogpofi: azért ha egy hajszálnyit is tisztában vagy hogy működik az emberi élsport, akkor meglehetősen képmutató azt mondani hogy a versenylovak élete öröm és boldogság, meg milyen jó körülmények között élnek. A forbes cikket ha elolvasod: az USA-ban 2010-ben a Thoroughbred lovak 20%-a halt meg (vagy ölték le)...
Szerintem ha a profi atléták 20% halna meg egy évben, az azért világbotrány lenne...
A lóverseny a pénzről szól nem az állatok jólétéről. Abban biztos vagyok hogy egy állat sokkal jobban érzi magát ha szabadon kiélheti az ösztöneit, semmint ha kifejezetten kemény módszerekkel feszegetik a testének határait.
  Kitöltési útmutató országunk Jedi nagyhatalommá válásához  A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt, a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre. Ebbe bele sem lehet kötni, hiszen a válaszadás megtörtént és a valóságnak megfelelő. Sőt teljesen…..
Ras 2011.09.24 22:38:09
@Zool2107: "De leírom mégegyszer nektek: amire kötelező válaszolni az a családi állapot, nem, kor, iskolázottság. Ennyi."

nézzük sorra:
1. családi állapot: ez csak úgy változhat ha az állam tud róla (süzletési/házssági/halotti anyakönyv...)
2. nem: személyigazolványban szerepel innentől lásd első pont
3. kor: lásd 2. pont
4. iskolázottság: ugyebár a lakosság igen nagy százaléka állami vagy államilag akkreditált oktatási intézményekbe jár.

Szóval mindegyik kérdés olyasmi amit az államnak a mai világban 99.99%-ban illene tudni. Tehát az állam gyakorlatilag beismeri hogy béna ez ügyben.
A totális statisztikai adatgyűjtésben pedig egyáltalán nem hiszek. Egyáltalán nem hiszem hogy az ország összes lakosát megkérdezni a költségekkel arányos pontosság javulást hoz. Merthogy kétség ne legyen, ez sem 100% pontos (és hogy nem nehezebb manipulálni mint egy mondjuk 100.000 mintás felmérést az is fix).
H2SO4 Xenonnal a WIMP-ek nyomában 2011.07.10 22:08:00
A Világegyetem még nem mutatta meg magát teljesen. Hiába tartunk házkutatást jobbnál jobb teleszkópokkal, kiderül, hogy a házigazda a cucc közel egyharmadát rejtegeti. Az Univerzum anyagának mintegy 30%-a ún. sötétanyag. Tudjuk, hogy valahol ott lapul, de nem bukkant a nyomára még…..
Kumin szerint Csomagra várva 2011.05.26 16:26:52
Előre szeretném jelezni, hogy a devizahitelesek megmentésével kapcsolatban nem vagyok érdek nélküli külső szemlélő. Mi is így vettünk lakást svájci frank hitelre, mi is buktunk az árfolyamon. Innen nézve nagyon drukkolok, hogy az 1982-es árfolyamot sikerüljön rögzíteni, és a…..
Emiksz Tévéaktív szennyezés 2011.03.17 11:58:00
 Elöljáróban rögtön leszögezném, hogy ez a bejegyzésem rendhagyó, aki a blogomra jellemző szatirikus belpolitikai élcelődést szeretne, az most nyomjon egy piros ikszet a sarokban, mert ebben a posztban dühöngeni fogok a japán atomerőműből kiszabadult, és a Földet többször…..
Ras 2011.03.19 22:59:45
@terrer: figyi, ha megfinanszírozol instant 1800MW villamos teljesítményt előállító geotermikus erőművet itt Mo.-n akkor hidd el szerintem is lőjük le Paksot.
Csak hogy elkezdhesd kiszámolni mennyi idő és zsozsó amire szükséged van:
www.eszakhirnok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1561:a-vartnal-sikeresebb-a-pannergy-miskolc-malyi-furasa-&catid=1:miskolc&Itemid=3

A mákosaknak sikerült találni egy helyet ahol kivehetenek 3MW villamos teljesítményt... szóval minden ötödik településre az országban kéne egy ilyen és akkor ott is lennénk minek Paks Paks... ha meg minden másodikon lenne egy akkor a többi erőművünket is lelőhetnénk, max pár csúcserőművet kéne megtartani. Sőt exportra is jutna, sok kistelepülésnek megoldódna a gondja az iparűzési adó által. Mindenki nyerne nemigaz? Csak ki fogja beletolni az iszonyatos mennyiségű zsét és lesz e olyan mákunk hogy lesz ennyi megfelelő hely. Ezres nagyságrendű kútszámról beszélünk.

Igen e felé kell elmozdulni Magyarországon hosszú távon, de ettől még az atomerőművek igenis reális, gazdaságos és relatíve biztonságos (és tutira működő) megoldások a jelenben és a közeljövőben is.

Ettől függetlenül iszonyatos mennyiségű természettudományos alapokon cáfolható marhaságot beszélnek politikusok és tévék, rádiók, újságok az atomenergiáról. Ez baj. Miért nem zavarja az európai embereket a szénerőművek füstje Kínában (ami miatt bizonyíthatóan évente ezrek-tízezrek szenvednek minimum egészségkárosodást vagy halnak meg) és miért igen a fukusimai baleset ahol jelen információink szerint senkit sem fenyeget Csernobilhoz hasonló terhelés sem intenzitásban sem időtartamban sem kiterjedésben?
Ahogyan azt a történelem iránt érdeklődő lemilesek milliói tudják, a nukleáris izékkel nem kizárólag a jenkik szórakoztak. Papírzsepi sorozatának második részéből megtudjuk, hogy a szovjetek (ebből a szempontból) bizony sokszor überelték a Nagy Vetélytársat - és most nem…..
 Ha már kormányunk az államadósságot, illetve annak csökkentését prioritásként kezeli az ország gazdaságpolitikája szempontjából, érdemes körüljárnunk a témát, hogyan is sikerült felhalmoznunk a GDP hozzávetőleg 80 %-ra azt; valamint a téma kibontása kapcsán néhány…..
Ras 2011.03.11 17:39:37
@KovA: most nem azért de a saját munkahelyemen (150 fős K+F elektro/SW hely, persze multinál) simán össze tudnék rántani 15 embert erre, még az is lehet a képcsőre is találnánk valakit aki vágja az üvegtechnikát meg a foszforozást :), szóval tudás van az országban csak nem feltétlen optimálisan használjuk ki. A Multi sem szentéletű de jellemzően ők legalább magyar viszonylatban megfizetik a valódi tudást. Persze mondjuk egy némethez képest még így is rohadt olcsók vagyunk (úgy harmad-negyedannyiba kerülünk) hasonló tudásszinttel (esetleg sőt...).
Ismét elég lanyha héten vagyunk túl filmek tekintetében, majd minden nézettség 800 ezer körüli vagy alatti. Ez persze még mindig egy olyan határ, melyet a mozifilmek közül évente jó, ha elér egy, de a tévés produkciók esetében erősen közepesnek számít. Talán ezek az…..
Ras 2011.03.02 11:46:32
@Lefetyke: ORTT? :)
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
Ras 2011.03.02 07:11:18
@spontan: hát igen, először is több normális ember kéne, mert arányaiban az sincs túl sok, még ha lassan is de nő a számuk talán. Elég ha a lépcsőházunkban körülnézek, elszomorító.
Meg kéne üres rubrika a szavazólapra, az is kéne...
Fuck To The Music tehetségkutatás 2011.03.01 14:20:00
 na így kell rendeltetésszerűen odabaszni ( köszönet Kozlov elvtársnak! )..
Ras 2011.03.01 21:42:03
Mostani posztom témáját az élet ihlette. Pár éve, amikor kacsintgattam a futás felé, második (első a cipő) komolyabb beruházásom egy Timex ironman óra volt, amit egy "egyet fizet kettőt kap" akción belül vettünk egy barátommal. Pár hónap használat után eltört a…..
Ras 2010.10.10 11:36:18
@.com: az új Polar pántok már cserélhető elemesek (WearLink), mondjuk nekem a fixelemes is kibírt 3 kemény évet és nem az elem merült le benne szóval szerintem 5-6 évet ki kell bírjon az eleme.

@rrroka: Tavaly a meló is elég szigorú volt, meg egyéb futással nem kapcsolatos dolgaim :S, most kezdek visszatérni a normál kerékvágásba.
A kassai maraton meg:
1. elmentem minimál edzéssel hogy majd emlékezetből lenyomom 4 órában;
2. bekezdtem mint állat: első harmad: 62perc (jobb mint Firenzében)
3. éreztem hogy sok lesz, de mivel mindenki húzott el mikor kezdtem visszavenni, ráálltam egy női top10-ben végzettre meg a bolyára -> második harmad 72 perc
Na itt lettem teljesen kész, de fejben nem akartam feladni úgyhogy végighúztam a belem a pályán, utolsó harmad: 90 perc úgy hogy 1km-ből legalább 3-400m-t sétáltam.
Rendesen leamortizáltam a térdeim is így. 'Kissé' elment a kedvem a futástól. Mivel 2005-2009 között kb 9500km-t futottam úgy döntöttem rámfér egy pihenőév, és addig nem futok amíg nem kívánom újra a futást. Hát közel egy év kellett hozzá, bár a nyáron pár hetet futogattam, most lendülök bele újra a tervszerű edzésbe, jó hosszú alapozás lesz de ha minden jól megy tavasszal meg egy év múlva meg is lesz az eredménye :)
Ras 2010.10.10 18:26:49
@rrroka: nem csesztem szét magam szerencsére, már ha orvosilag nézzük. Ráadásul a gond pont hogy a kevés edzés volt :), csak egy hónapot futottam előtte rendesen. Igazából 4 órás maratont akartam futni és sikerült is :) 3:54 lett, csak nem éreztem magam jól közben. Az idő reális, a 62-72-90perces harmad leosztás ami hülyeség volt részemről...

@BGy: Hogy 50ropi egy óráért sok vagy kevés eléggé relatív, nekem egy évben elmegy egy pár csuka az 15-25 mátyás, ha összedobom az elmúlt 5 évben mennyi futóruhát vettem, amiből igazából csak a zokni fogyóeszköz akkor bőven hat számjegyű lenne az összeg. Ehhez képest egy 50-100ezres óra ami legalább 10 évet kibír szerintem nem vészes. tudok régebbi fajta Polar órákat amiket még 20 év után is napi szinten használnak.

Bár úgy tűnik a futás sem annyira olcsó sport egy (nem is olyan túl magas) szint felett...
Ras 2010.10.10 18:51:03
@Ras: javítás: "Bár úgy tűnik, a futás..."
A cím, és utána ez az írás szemléltetni igyekszik egy marketingjelenséget.Egy gyenge pillanatomban egykoron feliratkoztam a Habostorta.hu-ra, ami amolyan ismerkedős, szexpartnerkeresős oldal. Azóta kapok egy Eszter nevű nickről (ahová nem lehetséges válaszolni) ilyesmi leveleket:"Szia, Imádom a…..
 Függetlenül attól, amit ezekkel a kifejezésekkel ténylegesen megjelölünk, csak a kifejezéseket nézve, vajon melyik elnevezés van legközelebb ahhoz, amit valójában állampolgárként várunk a végrehajtó hatalom rendfenntartó szekciójától? Csendre vágyunk? A csend szó…..
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Ras 2010.05.29 19:49:41
@rdos: 600km/h ról 1/6s alatt 0-ra lassulni pont 100g, ráadásul ennyi idő alatt hozzávetőlegesen 180m-t tenne meg a gép szóval még az 1/6s-ig tartó lassulás is túlzó, ez 160ms. Összehasonlítás képpen: egy légzsák ennek töredéke alatt (max párszor tíz ms) nyílik.
Ras 2010.05.29 19:51:46
@Ras: az út helyesen ~28m, keverem az osztást a szorzással :)
Váncsa István pár évvel ezelőtt megjelent szakácskönyve egycsapásra népszerűvé vált azok között, akik unták már a sablonszakácskönyveket. A népszerűség persze a remek összekötő szövegeknek is köszönhető. Nem csoda, hogy sokan megörültek, amikor Váncsa Istvánt a TV…..
2007. december 28-án volt a Kispál és a Borz 20 éves jubileumi koncertje Pécsen. Az ott készült felvételekből most a zenekar kiadja első DVD-jét. Ebből az alkalomból találkoztunk Lovasi Andrással, hogy egy kicsit beszéljünk a múltról, de persze főleg a jelenről,…..
Ras 2009.09.21 15:42:33
@Sobrijóska: én speciel imádom őket de van hogy egy évig nem hallgatok KsaB-t.

Igaz U2-ból is inkább a 15-20 éves anyagokat hallgatom szívesen, pedig akkor még erősen alsó tagozatos voltam.

Plusz még bőccsész sem vagyok (mérnök, autóipar)...
micsoda deviancia :)
Futóblog DaMartian WTF? 2009.09.03 09:51:00
Tegnap futottam 10,5-öt kellemetlen 7-es tempóban, de most így nyomom, cél ugyanis a 13,8 kili vasárnap. Az a nagy stratégiám, hogy 150-160-as pulzussal végigtekerem. Tegnapi útvonalunk egyébként a Tabán - Vérmező oda-vissza - Erzsébet-híd - Gellért-tér - Móricz - BAH reláció…..
Ras 2009.09.04 11:53:18
@DaMartian: a célidőd másodpercben? :-)
Futóblog Ortopéd divat 2009.06.22 11:00:00
Az elmúlt hetekben eléggé redukálódtak az életfunkcióim: munka, futás, alvás, evés, ivás és egyéb mostanában sokat tárgyalt dolgok. A mókuskerék pörgésén keresztül elsőre nem is tűnt fel a Glamour magazin által szervezett sportesemény, akarom mondani 'sportesemény'. Tavaly…..
Még 5 nap és szombaton elkezdődik a nyár legnagyobb futóeseménye a Balaton körül. Mintegy 140 egyéni, több mint 120 váltócsapat és több mint 40 staféta vág neki a 212 km-es távnak. Összeállt a Futóblog stafétacsapata is! A múlt héten egy közös csapatépítő vacsorán…..
killtheradical Túlnyomás 2009.05.27 06:03:00
Az elvtársak túltolták: több marad majd a zsebedben, csak kevesebb mindenre lesz elég. Supercharger (aka kompresszor) Az autózás hőskorában találta ki Daimler (ki más) még 1885-ben. Az alapötlet egyszerű: több levegőt juttat a motortérbe, ezáltal több üzemanyagot lehet egy…..
A rendőrség tehetetlenségéről és lustaságáról már sok bejegyzés született. Vajon akkor is így jártak volna el, ha  a saját  bringájukat kötik el?Tisztelt Zugyügyvéd!Lehet, hogy nem újszerű a problémám, de a következő történt velünk a múlt…..
Ras 2009.05.26 21:28:01
@zZz: a profik egy percen belül végeznek általában, fel sem tűnik hogy nem a tulaj nyitja kulccsal hanem feltörik
@Wahun: nekem 2000-ben vitték el és kb ugyanez volt a sztori a rendőrség részéről, érdekes akkor nem a maszop-szadeszre szavaztak többen.
Futóblog Cipőkről 2009.05.15 10:11:00
Miért nem lehet Magyarországon 2E-s cipőt kapni? Ortopéd vagyok. Rám semmiből nem jó a konfekció. Már kiskoromban is utáltam a nadrágvásárlást, volt egy nyár amikor 15cm-t nyúltam, azóta nincs olyan nadrág egyik ruházati boltban sem ami maradéktalanul jó lenne rám. Ami hosszra…..
Ras 2009.05.19 07:32:46
@BGy: na akkor majd összebeszélünk a Niken :)
@rrroka: Voltaren gél és imádkozz hogy elmúljon akár csonthártyagyulladás akár porclágyulás)... barátnőm épp kéthete szív térdkalács porclágyulással, most épp szigorú fekvés van neki, majd meg pusztul szegény :S...
Ras 2009.05.20 15:03:38
@BGy: olcsó jó cipőből MINDIG legalább két párral kell venni ha van méret :)
Gyakorlatilag az összes másik japán típusú cipőmből (aminek egy latin mondás röviditése is :)) két pár van emiatt :) thx to Hervis