Regisztráció Blogot indítok
Adatok
milena

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ismerkedjen nyugodtan másokkal, mert én semmit nem tudok neki ígérni így a távolból, nem akarom visszafogni és találkozni sem tudok vele elég sokáig. Most jutottam el oda, hogy írok róla és itt, Nektek, hátha másnak is tanulságos lehet az én hülyeségem. Szóval az én…..
milena 2011.09.08 18:06:34
@Flagiore: Ha mindketten tisztában vannak vele, akkor igen :) De ha egyik sem, vagy csak az egyik, akkor, ha gyorsanhevülős akad össze lassanhevülőssel, annak rossz vége lesz, méghozzá a lassanhevülősre nézve.

@Kytia: Érezni szokta ezt az ember, ha a másik csak azt mondja, hogy rendes. Csak ilyenkor hajlamos vagy meggyőzni magadat, hogy ennek az érzésednek semmilyen alapja nincs.
milena 2011.09.09 11:07:44
@nademiért: írtam levelet :)
milena 2011.09.09 14:10:16
@TheDragon007: Te férfi vagy?

Érdekelne, hogy férfiként vagy nőként tanácsolod, hogy kezdeményezzen, ha kell a csávó.
Sajnálja, de előző nap kondizott és a súlyzó kiesett a kezéből ráesett és eltört 2 bordája, levegőt is alig bír venni (hallatszott a hangján) Kedves Szakítósblog!! Már nagyon régóta hű olvasótok vagyok, és már egyszer küldtem is be ide egy szakításos történetemet.…..
milena 2011.06.15 13:17:37
@Kham: hát ez megcsinálta a napomat :))
Korrektorblog kitwitel 2010.03.24 14:47:00
Utóbbi is azért, mert a Népszabadság már egy ideje automatikusan kitwitteli új híreit, és vélhetően senki nem akadt a lapnál, aki törölni tudta volna a bejegyzést. Szólnék újra (ha hiába, akkor is): a magyar -l igeképző előtti magánhagzóközi mássalhangzónyúlást a magyar…..
 A jó fej csaj mindenki kedvence. Egyszerűen imádják az emberek, mert kedves, aranyos, jókat lehet vele dumálni, mindenkihez van egy-két barátságos szava. Biztat, meghallgat, programokat szervez, szükség esetén lelki segélyt nyújt. Bárhol megjelenik, ő lesz a társaság…..
Szaffy Big is beautiful?! 2. 2010.01.09 01:13:00
Az utóbbi napokban több posztot, cikket is olvastam azokkal a képekkel kapcsolatban amelyek a V magazinban jelentek meg és kicsit ducibb modellekkel csináltak egy divatanyagot.Egy éve írtam egy posztot arról, hogy magas, kicsit duci lány létemre is mennyire jól érzem magam. Index…..
milena 2010.01.12 12:03:54
Mottó: "Sorsom, mely eddig tétova ködbe bújt, egyszerre itt van, szőnyeges és meleg szobámba sétál, mint a farkas, rám vicsorogva." (Kosztolányi Dezső: Februári óda, részlet)   Szép kis születésnap volt, mondhatom. Először is kiderült, hogy gyakorlatilag majdnem…..
milena 2010.01.09 20:32:26
Drága Csöncsön!

Nekem csak ma jutott eszembe, hogy mostanában van a születésnapod, azért is jöttem föl, mert gondoltam, biztos itt találom a születésnapi írásodat, és majd rákommentelem a jókívánságaimat :)

Tudom-tudom, nem rám gondoltál, mikor búsultál, hogy nem sokan emlékeztek meg rólad.

Mindenesetre: sok boldogságot kívánok! :)

A születésnapokat én sem mindig szeretem: a sajátomat mindig elfelejtik páran, a másokét meg én felejtem el néha, és jön a sértődés még akkor is, ha már nemigen tartom a kapcsolatot az illetővel. Én legalább nem tartom a haragot: szerintem semmivel sem jobb, ha egy emlékeztetőnek köszönhetően kapom meg a jókívánságot, mintha nem emlékeztette volna őket semmi. Az a jó, ha maguktól jut eszükbe :) Ugyanakkor magamon is látom, hogy az ember hajlamos a legfontosabb dátumokról is elfeledkezni, ha épp nagyon rá van fókuszálva valamire. Ha nyaralás közben ér, még a saját névnapom is csak akkor jut eszembe, ha kapok egy köszöntést :)

Úgyhogy marhára nincs összefüggés aközött, hogy felköszönt-e egy személy, és hogy igazán fontos vagy-e neki.

A másik dologgal kapcsolatban meg: én biztos vagyok benne, hogy megtalálod a helyedet ősztől, hiszen kivételes képességeid vannak.

Nekem is egy évig tartott megtalálni az új állásomat, de nem adtam fel, és nagyon örülök, hogy nem adtam fel, mert a tegnapi nappal megszabadultam a régi helyemtől :)

Tök sokan veled vagyunk lélekben! Ölelés
Azt hiszem, a gyerekek ösztönei csalhatatlanok. Őket nem lehet becsapni. Gyerekkoromban én mindig pontosan éreztem, hogy a szilveszter az egy határozottan rossz ünnep. Legfőbb jellegzetessége az, hogy unalmas. Második fő jellegzetessége az, hogy lehangoló. Harmadik fő jellegzetessége…..
milena 2010.01.04 12:05:18
@pontilyen: Virradatnak azt az intervallumot nevezem, ami a 31-i este és az 1-i reggel között eltelik, ami, ha hagyományosan ünnepel az ember, a szilveszteri összejövetelt fedi le, de ne aggódj, az összefüggés nem érvényes mindenkire :)

Egyszer kipróbáltam én is a szilveszter egyedül töltését. Olyan szörnyű évem nem volt sok.

Általában nem hiszek az ilyen hagyományokban, de ez az egy rám valamiért érvényes.
hebronblog négyszázhatvanharmadik 2009.12.21 15:06:00
hetek, de lehet, hogy hónapok óta azt csinálom, hogy amikor elkezd nagyon szar kedvem lenni és világundorom van meg egyebek, akkor gyorsan leállítom magam, meggyőzöm magam arról, hogy minden fasza lesz, ez most csak egy ilyen időszak, hogy két munkahely van (lehet, hogy három lesz…..
A reálgazdasági válság miatt ugye tudjuk, rengeteg ember került és kerül majd még az utcára. Ha megszűnik a munkahely (azaz megszűnik a cég), akkor a munkaviszony megszűnésének az indoklása interjún egyszerű és világos. Ha nem szűnik meg a cég, akkor is nyilván a többség a…..
 Sok szempontból vizsgáltuk már a tanárok helyzetét a társadalomban, az iskolában, a családban, de levélírónk egy egészen új perspektíváját mutatja be a tanári létnek. Tapasztalata szerint, nem az a legnehezebb a tanárságban, hogy az ember megtalálja a közös hangot a…..
milena 2009.11.13 10:44:47
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nem megoldás.

Kezem-lábam összetenném, hogy tanár lehessek nettó 80-as kezdőfizetésért. Nem kellek sehová. Igaz, elég kevés helyen tanítják a szaktárgyamat.

Nyáron jelentkeztem minden olyan állásra, amiről tudomásom volt, egy része meg sem volt hirdetve. Három helyre behívtak, és nem tetszett nekik, hogy nincs magyarországi tanítási tapasztalatom, úgyhogy másokat választottak.

Azért sem megoldás, mert voltam Spanyolországban egy tanárszakos hallgatók számára létrehozott ösztöndíjjal, és láttam, hogy mi megy ott. A kezdőfizetés 1500 euró, ami ott is elég jónak számít. Viszont akit egyszer felvettek, azt soha többé nem rúghatják ki, kivéve, ha valami nagyon súlyos vétséget követ el, pl. megerőszakol egy gyereket. Így az megy tanárnak, aki biztonságos anyagi körülményekre vágyik egészen a nyugdíjig. Akit felvesznek, az elengedheti magát, megteheti, hogy nem készül az órákra, tíz perceket késik, vagy ha megunta a tanítást, az óra végén közli a gyerekekkel, hogy nekiállhatnak a házi feladatnak.

És pontosan az ment a tanáriban, amiről a posztban volt szó.

A gyerekeket szerettem. A tanárok lehetetlenítették el az ottani munkámat.
Előzetes megjegyzés: Tudom, hogy a témáról nem egy blogbejegyzés terjedelmében lehet a legpontosabban beszélni. A mondandót itt kerekíteni, egyszerűsíteni, elnagyolni kell. Írni azért írok róla mégis, mert régóta izgat, foglalkoztat.1. Az Ószövetség azt mondja: "Szemet…..
milena 2009.11.04 20:42:49
@pontilyen: Gyönyörűen megfogalmaztad, és van is benne valami. Tekinthetnék magamra úgy, ahogy egy másik emberre. Ahogy őket nem tekintem lúzernek, ha nem sikerül nekik valami, esetleg magamnak is elnézhetném ugyanezt.

Az előző kommentemben egyértelműbb dolgokra gondoltam: pl. ne üssem felebarátomat, mert tudom, milyen az, ha ütik az embert, fáj, és ha nekem fáj, neki is fáj, mert olyan ő is, mint én. De ez ugyanúgy érvényes lelki szinten is, és visszafelé is. Vagyis szeresd tenmagadat, mint felebarátodat. Jujj. Ez még keményebb parancs.

@crouchy: Hasonlítunk, sajnos...

Mit gondolsz / gondoltok arról, hogy ha valaki nem lesz öngyi, akkor ez az egy tény önmagában jelenti-e azt, hogy szereti magát?

Btw, jól emlékszem, hogy te szóltál be pár hónapja, mikor azt írtam itt kommentben, hogy a bogár ugyanolyan élőlény, mint mi? :)
milena 2009.11.04 20:52:42
@pontilyen: Azzal az indokkal, hogy valaki olyan, mint én, inkább megkímélni lehet valakit a fájdalomtól. Ehhez sokkal kevesebb kell, mint a szeretéshez.
milena 2009.11.09 19:00:53
@pontilyen: Igen, ilyet én is játszom néha :) Mikor rám tör az önnemszeretet, elképzelem, hogy mit mondanék, ha nem az én problémámról lenne szó, hanem egy jóismerőséről. Általában bátorítanám szegényt :)

Gondolom, egyfajta beképzeltség, hogy magamnak nem nézem el, amit másnak simán elnéznék.

@crouchy: Hmm, nekem egyelőre azt hiszem, jobb élni, mert marhára félek a haláltól. Meg, gondolom, egoista is vagyok annyiban, hogy nem tudom elképzelni, milyen lesz, amikor már nem leszek, vagy legalábbis mint Milena nem leszek. Úgyhogy nem tudom, hogy most akkor szeretem magamat, vagy nem :)
MAnna Kihasználtság 2009.10.26 17:32:31
A kihasználtság felismerése és egyben beismerése, szörnyű érzés. Nem vagyok nagy vagy befolyásos ember, mégis olykor azt érzem, hogy emberek azért vannak velem jóban és keresik a társaságom, mert "nagy és befolyásos" ember vagyok. Vagyis nem tudom eldönteni sokszor,…..
milena 2009.10.27 01:18:10
Pontilyen pont ilyen Amál 2009.10.17 17:10:00
Egyik törzsolvasóm, akinek én egyik törzsolvasója vagyok, nem mellesleg egyik (ha nem a) legjobb barátom, és mindenképpen az egyik legfontosabb személy az életemben, szóval Reckl Amál ma ünnepli 29. születésnapját. Isten éltesse őt sokáig!Azok közé az emberek közé tartozik ő,…..
Engedtessék meg nekem, hogy utaljak nosferato örökbecsű és überelhetetlen darabjára, a modoros ősanyára. Óriási lépést tett afelé, hogy felismerjük, és mi, nők elkerüljük az ősanyasággal együttjáró becsavarodást, megőrülést. Ugyanakkor a jelenségnek még maradtak…..
Nem szeretem, ha valaki nem hajlandó helyesen írni; de — rájöttem — azt még kevésbé szeretem, amikor valaki a kiváló helyesírásával fölvág. Fölvágásnak nevezem azt is, amikor valaki tényleg hibátlan helyesíró.  Az ilyesféle perfekcionizmustól a hideg…..
milena 2009.10.01 22:58:12
@milena: Már megijedtem, hogy elírtam, pedig nagyon figyeltem a gondolatjelre és a kötőjelre. De aztán átkopiztam a kommentemet egy dokumentumba, és megnyugodtam: úgy látszik, csak az itteni betűtípusban nem jelenik meg a különbség.

Ezek komoly dolgok.

(Szmájli és mégsem szmájli. A helyesírásomra vagyok talán a legbüszkébb.)

Ez viszont már tényleg zavaró lehet :)
milena 2009.10.01 23:36:57
@virgil76: Tényleg külön kéne írni azt, hogy nyitvatartás, meg házhozszállítás?

Ha igen, akkor attól tartok, rájöttem valamire. Én csak véletlenül írok helyesen, mert a belső logikám nagyrészt egybeesik azzal, amit a szabályok diktálnak. Az én szabályom azt mondja, hogy a nyitvatartás nem azt jelenti, hogy az üzlet ajtaját nyitva tartják, hanem azt, hogy beengedik a vásárlókat. Ez hozzáadott jelentéstartalom, amit én egybeírással fejezek ki. És ha tényleg külön kell írni, akkor bek*phatják.

Ebből következik, hogy nincs jogom a falat kaparni, ha más a saját logikája szerint ír. Mert nem az zavar, hogy nem tartja be a szabályzatot, hanem az, hogy az én szabályzatomat nem tartja be.
A vérciki randiélmény idővel a legjobb sztori lesz egy buliban. Te hol rontottad el, de nagyon? Esetleg már az első randin lenyűgöztek? Megbántad, de nem adod fel? Oszd meg velünk, hadd okuljunk! A blog célja, hogy közösen szórakozzunk botlásainkon, tapasztalatot merítsünk, vagy…..
Pontilyen pont ilyen Öltem 2009.07.24 16:10:00
Tegnap éjszaka történt.Ültem a gép előtt, résnyire volt nyitva az ablak, égett a villany, és figyeltem a lámpa körül a lepkék rajzását.Egyszercsak valami megkocogtatta az ablaküveget. Rémületemben becsuktam az ablakot, vállalva a kisebb szörnyűséget a nagyobb szörnyűségtől…..
milena 2009.07.25 23:00:17
Vicces dolog ez az előzetes moderáció, nem láttam Peetmaster kommentjét, mielőtt elküldtem a magamét :)

@pontilyen: Ebben ott van a hiba, hogy

(1) "ha már megöljük őket". De miért? Szerintem a bogárölés csak akkor elfogadható, ha nekem komoly bajom esik, ha nem ölöm meg, meghalok, de legalábbis beteg leszek. Ez a bogár semmi mást nem vétett, csak azt, hogy csúnya. A te legnagyobb bajod egy kis ijedtség lehetett, az övé meg a halál. Nem arányos.

(2) "elrepülne (rám repülne... brrr...) ez a szörnyűség". És ha igen? Utána kell menni. És óvatosan kell megközelíteni, akkor nem repül el. Raktam én már ki mindenféle repülő állatot, és egyszer egy marha nagy százlábút is, aki sokkal-sokkal gyorsabb volt, mint én. Úgy kellett megkeresnem, mert nem láttam, hol állt meg. Az akkori barátom meg nyítt, hogy addig nem megy be a szobába, amíg ki nem rakom. Rálestem, és második-harmadik próbálkozásra megvolt. Láttad volna, hogy futott körbe-körbe a pohár szélén :)

@crouchy: Igen, ugyanolyan élőlény, mint én. Attól lennék értékesebb, hogy ember vagyok? Az ő számára meg a saját fajtársa értékesebb. Az, hogy emberként értékesebbnek tartunk egy másik embert, mint egy állatot, természetes ugyan, de attól még ez fasizmus. És semmi objektív alapja nincs. Az ember kártékonyabb, mint az összes többi állat együttvéve.

És ha bejön a házadba? Az csak az emberek szabályai alapján a te házad. Egy bogár nem ismeri a mi tulajdoni viszonyainkat. Neked megölni csak akkor van erkölcsi alapod, ha jó eséllyel maradandó egészségkárosodásodat vagy halálodat okozza.

És képzeld, van úgy, hogy kiviszem a szúnyogot. Megölni mindenesetre soha nem szoktam. (Tegnap sajnos véletlenül megöltem egyet, nem vettem észre, csak viszketett a lábam, és anélkül, hogy odanéztem volna, megvakartam. Hát azért viszketett, mert épp a véremet szívta egy szúnyog.) Kitenni egy kicsit macerás, mert nagyon kicsi.

A szúnyogirtást ellenzem.

A kullancsot nem ölöm meg. Lesöpröm magamról. Igaz, bánt a lelkiismeret, mert lehet, hogy betegséget terjeszt. Ha már belém lenne mászva, hát sajnos csak úgy tudnám kiszedni, hogy megölöm. De ilyen utoljára gyerekkoromban volt, és nem én szedtem ki.

"De pl ha én belenyúlok egy méhkasba szarrá csípnek a méhek. Ezekután olyan meglepő hogy én lecsapom őket ha bejönnek az én "méhkasomba"?"

Az a különbség, hogy te szándékosan nyúlsz bele a méhkasba, ő meg úgy jön be a lakásodba, hogy fogalmad sincs, hogy a te szabályaid szerint az a te lakásod. Neked kéne okosabbnak és elnézőbbnek lenned, ha már megadatott neked a gondolkodás képessége.

Ők csak gondolkodni nem tudnak, de fájdalmat ugyanúgy éreznek, ahogy mi. És ha az ő fájdalmával/halálával csak az én kényelmem vagy undorom áll szemben, akkor úgy a legpozitívabb a végső mérleg, ha kiteszem.
van fejhallgatóm! újra! köszi mitro! :)))merthogy a yoda megint szétrága. mint ahogy megrágta a vadiúj júpíszí modem adapterének kábelét (az még szerencsére működik), és igazából minden zsinórt, ami a keze (szája) ügyébe kerül. tudom, hogy ez már lefutott lemez, de nem…..
Az egy irányba úszó tonhal Poszt 2009.06.05 19:02:00
-it! Már régebben is eszembe jutott, mikor arról értekeztem valakivel, hogy milyen erotikus képeket lehetne készíteni, hogy mi lenne, ha a nő (másoknak férfi) meztelen testére post-it cetliket ragasztanánk. Triviálisan lehet úgy, hogy takarja a lényeget, lehet a cetliken felirat,…..
Nekem nincs blogom Csipkerózsika 2009.06.09 07:58:00
Egy kísérlethez behívnak egy gyönyörű nőt egy vidéki kastélyban berendezett kutatóintézetbe. Elmondják neki részletesen, hogy milyen vizsgálatot fognak rajta végezni.  A nőt vasárnap elhelyezik egy egyágyas, ablaktalan, légkondicionált szobában, adnak neki egy adag…..
milena 2009.06.11 20:11:51
@]Gabó[: Ebben az esetben, mármint ha a vasárnapi érmeállásról kérdezték (asszem, tegnap még ez mintha nem lett volna benne a feladatban), gondolom, 50% hitelt ad neki.

Nem tudja, milyen nap van, hétfő vagy kedd, és azt sem tudja, hogy volt-e már fölébredve. Tehát semmilyen pluszinformációja nincs. Így aztán marad az alap-valószínűség, vagyis az 50%.

Vagy még mindig nem értem a feladatot...?
milena 2009.06.11 21:03:27
@peetmaster: Ha igaz az, amit mondanak neki, akkor csak egyszer dobják fel az érmét, és vagy hétfőn, vagy ketten mindenképpen hazamehet. ha hazudnak neki, akkor viszont lehet, hogy semmi összefüggés nincs az érmedobálás és a hazaengedés között, sőt, az is lehet, hogy nincs is érmedobálás, és akkor engedik haza, amikor jólesik nekik.
Valaki kérte, hogy ezt fantasy formában írjam meg. Nem garantálok semmit. Mert szerintem nem ilyenre gondolt, de hát ez az én blogom egyelőre. :) Felhívnám a figyelmet a tizennyolcas karikára a címkék közt. Egy üzenetet találtam reggel a tarisznyámban. „Találkozzunk órák…..
Hm. Verset mostanában nem nagyon írok. Novellákat esetleg, de azokat is ritkán, és nem is ide valók. :) Lássuk csak. Van-e értelme így a blognak? Van talán 5-6 állandó olvasóm, akik látván az újdonságok hiányát, lassan leszoknak a látogatásról. Nem panaszkodom, ha olyat írok,…..