Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaumatzi

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly Leonardo DiCaprio két olyan figurát is eljátszott, aki majd mindenen és mindenkin túltett rongyrázásban, de míg A nagy Gatsby nagyra nőtt kisemberét a szerelem vezérelte nagy tettekre, addig Jordan Belfortot csupán az, hogy képtelen volt felnőni. Olyan ő, mint egy neveletlen…..
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
A sorozat- és filmipar futószalagon szállítja a szebbnél szebb színésznőket, és nem véletlenül: még egy mosóport is könnyebb eladni egy gyönyörű nővel, nem hogy egy sorozatot. Az utóbbi évekre különösen igaz, hogy megszaporodtak a sorozatos "jócsajok", akik nem ritkán…..
A kedvenc színésznőm, mégsem neki szurkolok idén az Oscar díjkiosztón. Az Augusztus Oklahomában nem tetszett, és ezúttal Meryl Streep sem nyűgözött le igazán benne. Jó volt persze, de a csoda ezúttal elmaradt. Márpedig a zsenialitást szoktuk meg tőle, ezért kevesebben nem is…..
Kaumatzi 2014.02.08 14:27:20
Hiába imádjuk a filmek világát, akarva-akaratlanul becsúsznak időnként olyan alkotások, amik nem ütik meg a szórakoztatás színvonalát vagy épp dögunalmasak. Egy ilyen listát objektív szemmel nem is lehetne összeállítani, hiszen mindenkinek más az ízlése, mindenkinek más a…..
Itt az év vége, és hát 2013 nem volt egy rossz év filmes szempontból, sőt! Ennek örömére össze is szedtük ez évi kedvenceinket top3-as sorozatunk keretében. 2013 a király! Kockás Transz: Szerintem az év filmje, meg amúgy is, nem tudom nem csodálni Danny Boyle…..
Brad Pitt 50 éves. Ő Hollywood örök szépfiúja, aki fél karrierjét annak szentelte, hogy eme nimbuszától megszabaduljon. Azon kevesek egyike, aki sikerrel tette ezt, és a férfiak és nők szívében egyaránt kiemelt helyet foglal el. Sztárcsináló szerepében, az 1991-es Thelma és…..
A kettő együtt Svédországot, azon belül is Stockholmot adja ki. Akik követik a blogot, biztosan emlékeznek Rékára, aki Svédországban felnőtt magyarként költözött egy időre Budapestre, majd vissza északra. Története ma a svédországi visszatérésnél kezdődik, és kiderül,…..
Kaumatzi 2013.06.19 12:29:26
@Chang Yai: ööö...vélhetően nem ugrottam meg a mércét, mert nem tudok rájönni, hogy mire gondolsz - kifejtenéd?
a hozzászólásom pedig részemről az igazságot tükrözi, tényleg gyűlölöm a magyar időjárási viszonyokat, de a nyarat feltétlen
Kaumatzi 2013.06.19 20:27:05
@Chang Yai: elolvastam és teljesen rendben van "szerintem...konkrétan Babette_ ezen hozzászólására volt reakcióm:
te Réka, ez egy cuki poszt, de nem nagyon tudok hozzászólni, én már ott elvesztettem a fonalat, hogy alapvetően nem értem, hogy lehet északra költözni:) ott azok laknak, akik oda születtek és nem hallottak még a meleg helyekről:)"
bár nem jelöltem meg, de kb 2 hszszel előtte található, aranyos és némileg irónikus hozzászólásnak gondolnám, nem pedig egy általánosító leostobázásnak, amit nyilván ki lehetne belőle hallani akár ugyanannyira, mint az én irományomból, persz főként akkor, ha valakinek igen magasra van csavarva az érzékenységi és alacsonyabbra az irónia faktora...legalábbis aki erre komolyan reagál, azt én nehezen tudom komolyan venni

további szép napot és hasonlók,
én
ps: rakok szmájlit is, így talán elfogadható az érzékenyebb olvasóknak is és nem veszik annyira a szívükre ;) :)
élőben is biztosan kapnának egy kacsintást a döbbent arckifejezés láttán
Elindult első útjára a Royal Princess nevű óceánjáró, amit múlt héten Katalin hercegnő keresztelt meg Southamptonban, Nagy-Britanniában. A hajó 3600 utasnak nyújt teljes kényelmet, a körülmények pedig mindennek nevezhetők, csak éppen átlagosnak nem. A hajón a víz fölé…..
Igen, akármennyire is bizarrul hangzik, ez bizony egy létező burger. Méghozzá igen finom! Történt a minap, hogy facebookos bolyongásom közben megláttam a Burger Blog posztját. Itt ajánlották kipróbálásra a Luther Burgert a Varieté Bisztró & Bárban. Bevallom egyikről sem…..
Subba A világ nyelvei vs német 2013.05.29 15:06:47
Meddig birod ki röhögés nélkül? Nekem rögtön itt az elsőnél szakadt el az agycérnám :DD Fontos, hogy a német verziót mindig hangosan mondd ki! Hamupopóka: Pijjangó: Margaréta virágocska Kis nyelvi különbségek: Sírok :DDD..
A mai poszt Spanyolországba visz bennünket, de amellett, hogy kiderül, mikor és mit esznek és isznak a spanyolok, ismételten bizonyságát kapjuk annak, mennyire nem elég csak a nyelvet tudni, hanem a kultúrát is ismerni kell. Egy biztos: ArtBrigittától olvastam a határátkelés egyik…..
Kaumatzi 2013.05.28 08:48:45
@én már a fény gyermeke vagyok: ez szokás kérdése, bár emlékszem, egy 30 évvel ezelőtti illemtankönyvben leírták (tudni illik, hogy mi illik), hogy nem illik levetetni a cipőt a vendéggel, de valahogy nálam is úgy alakult, hogy levesszük...sőt, gyk 100 ismimből 99nél dettó...azért ebből nem általánosítanék, de a szűkebb környezetre feltétlenül igaz a kijelentés

a poszt különben remek :))
Kaumatzi 2013.05.28 09:15:42
@én már a fény gyermeke vagyok: mondjuk sok olyan helyen voltam, ahol volt vendégpapucs, de én speciel mezítláb mászkálok otthon is, vagy zokniban, tehát ez nem befolyásolhatja a kedves látogatót :))
gondolom azon is múlik, hogy milyen otthon a padló, biztos nem csípném, ha a szőnyegpadlót összetocsogná valami vakegér vendég, de egy kövön tőlem csúszkálhat is a cipőjében, ha otthon is úgy szokta
más kérdés, hogy én háklis vagyok az otthoni környezetemre, ezért inkább nem hívok vendéget - se papucsban, se máshogy :)
Kaumatzi 2013.05.28 09:21:57
@Babette_: pedig remek magyar szokás ez is :)))
A kávé mézzel egy megkérdőjelezhető konstrukció. De nem értelmetlen. Több szinten. Oké, ezt azért kell most bizonygatnom, mert valójában meg akartam osztani itt egy videót. 1. Réka, akit az Espresso Emabassy-ben Tibi mutatott be, és akivel tök jóba lettünk, készített egy…..
Kaumatzi 2013.04.30 17:32:43
@kavekotyogo: nyilván nem, ezért is hangsúlyoztam, hogy inkább egyfajta édességként tekintek rá - abban egyetértünk, hogy igen domináns kiegészítő, nálam meg az esetek többségében semmi nem hiányzik a kvmhoz, max néha, ha ellágyulok, akkor egy kis tej :)))
Mutasd meg a céges telefonod és megmondom milyen a céged és szeret-e Téged. Akár ez is lehetne a mottója ennek a posztnak, amiben azt szeretnénk felmérni, hogy kinek milyen céges háttérrel, milyen készüléket és előfizetést biztosít a munkáltatója? Egyértelmű, hogy a telefon a…..
Egy fiatal lányt elrabolnak egy bevásárlóközpont parkolójából. Nem akármilyen lélekjelenléttel még egy utolsó telefonhívást megereszt a segélyhívó központhoz... Manapság már minden megtörténhet, akár az is, hogy egy lányt egy bevásárlóközpont parkolójából…..
Az önkormányzat a héten tárgyalja a kerületi rendőrség tavalyi beszámolóját (meg az idei támogatásukat is), amiből kedvcsinálónak két témát írok ide, a többit el lehet olvasni, nem hosszú, 13 oldal az egész. Legyen az első a mobil rendőrségi konténer, amit elég…..
Elérkezett a nagy pillanat, amikor átlépjük a végső határt, Vaderről lekerül a sisak, működésbe lép a fluxuskondenzátor és Roy Batty meghal, szóval végéhez érkezett a minden idők legjobb sci-fijeit összegző listánk. Szkafandert fel és öveket be: rázós lesz a…..
Nem terveztem megnézni ezt a fimet, de az utóbbi időben hangyányit túladagoltam a drámát és a romantikát, ezért elemi erővel tört rám egy jó akciófilm utáni vágy. Ezért beirányoztam a kies kisvárosunk szolgáltató komplexumában található mozitermet, beruháztam egy dögös…..
Képzeld el az elképzelhetetlent! Kelj fel, nézz le, nézz előre, nézz magadba, és indulj el olyan irányokba - gondolatban és képzeletben -, melyeket a valóságban nem járhatsz be! Még nem. Az alábbiakban mi is tovább vándorlunk a lehetséges jövőben, az alternatív jelenben és a…..
Kaumatzi 2013.03.22 15:18:21
Határátkelő Az arany középút 2013.03.22 06:48:00
Ki gondolná, hogy nem is kell olyan messzire költözni érte, hiszen (legalábbis VeRog szerint) nehezen lehetne Szlovéniánál ideálisabb helyet találni a letelepedésre. Én ugyan még csak nyaralni voltam ott (igaz, többször is), de az első benyomásaim nekem is nagyon pozitívak voltak.…..
Újdonsággal próbálkozunk ma is, lévén szerdán Fogadó nyílt a Határon, ami nem más, mint egy kötetlen egyórás beszélgetés a blog Facebook-oldalán (tessék lájkolni, ha eddig nem… J ) valamelyik országfelelőssel. Tegnapelőtt Judit volt soron Máltáról, és arra gondoltam, a…..
Valószínűleg kevesen vitatkoznának azzal a kijelentéssel, hogy a sci-fi a film médiumának legizgalmasabb zsánere. Már csak azért is, mert a tudományos-fantasztikumot gyakorlatilag nem is lehet zsánerkeretek közé szorítani, hisz olyan sokoldalú világról van szó, amely történeti…..
Stílus és elegancia, mintha csak Rád szabták volna!Nemrég jelent meg az Ermenegildo Zegna 2013-as tavaszi/nyári kollekcióját bemutató lookbook fotósorozat, amely a "Made To Measure" nevet viseli. A Paolo Zerbini által készített fotókon Greg Nawrat modell segítségével ismerkedhetünk…..
Természetesen olyan nagyon nem kell sajnálni a Kanye Westtel együtt élő, és a rapper gyermekét váró hírességet, hiszen a Beverly Hills-i házban található összes ingóság eladása mellett azért akad még ez meg az a különböző házakban. Jön a baba a Kim Kardashian – Kanye…..
Kaumatzi 2013.02.18 09:51:54