Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antal.daniel

366 bejegyzést írt és 542 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy mi legyen a Facebook oldalammal meg a régi blogokkal, például ezzel. Egy csomó minden miatt relatíve csendben voltam, és az a nyilvánoság, amelyben volt egy kis sarkom, minden értelemben megszűnt.A személyes és nyilávnos Facebook oldalt a…..
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
A blogoszférát világszerte felvillanyozta, hogy a magyar alkotmány vonaton, repülőn, bizottsági üléseken születik egy iPaden. Kiderült, hogy a megszüntetett, majd együttműködőbb tagokkal újraalakított Költségvetési Tanács vétójogot fog kapni bizonyos költségvetési…..
Nem mindennapi tárgyalás helyszíne lesz csütörtökön Brüsszel. Putyin miniszterelnök és a fél kormánya Barroso bizottsági elnökkel és a biztosokkal tárgyal. Putyin 2050-ig tartó gázalkut szeretne kötni, és azzal fenyeget, hogy a tárgyalások kellemetlenek is lehetnek.…..
A hétvégén egyéni projektemhez kerestem anyagot, és akkor láttam ezt a félórás holland dokumentumfilmet. Arról szól, hogy az óvatos (ön)cenzúra a részigazság kompromisszumos bemutatásától hogyan jut el egy tömeggyilkosság bűnrészességéig. Sokat beszélünk manapság…..
Miközben idehaza a "nyugdíjreformunk reformjáról" folyt a "vita", az európai médiában két igen fontos kapcsolódó hír is felröppent: egyrészt, hogy Lengyelország megállapodott a magánpénztárakra nézve kedvező maastrichti kritérium-értelmezésben, illetve…..
antal.daniel 2010.12.13 22:40:00
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
"...a kormánynál Pepita Ofélia áll, és gitározik..."A Dunamenti Kozákok levele a Standard&Poor's, Moody's és a Fitch hitelminősítő cégeknek!Mi, a Dunamenti Kozák Szics kozákjai ezt üzenjük legfelsőbb valagunkból lefingva hozzátok!A londoni majmok aljának, a…..
antal.daniel 2010.12.11 22:00:45
A Google Earth Engine egy olyan Google Earth alkalmazás, ami az erdőirtások ütemét követi nyomon több kutatóintézet műholdkép-elemezésével. Bár valószínűleg tudományos értéke is van, egy megdöbbentő erejű demonstrációs eszköz, amit a Google.org filantróp alapítvány…..
Mentőápolók és mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személy adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adja meg, ugyanis azt tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet…..
Idén fontos tabuk dőltek meg az európai nyugdíjrendszerben: a német adófizetők először segítették ki technikailag a görög nyugdíjkasszát, a magyar és a bolgár kormány pedig elkezdte költeni a fogyó népesség előtakarékossági alapjait. Az ír kormány meg bankokat ment a…..
Garelli professzor magyarországi műhelyszemináriumának egy nagyszerű intellektuális játékot dobott be közgazdászoknak. Vajon melyik két globális cég volna az, aminek a jelenléte elengedhetetlen volna ahhoz, hogy a magyar gazdaság jövőjéről alkotott képünk teljes legyen, és a…..
antal.daniel 2010.10.10 00:18:43
@setpboy Azt hiszem, talált, sülyedt. Szerintem egy befektési katalógusban egy-egy országra két, egészen biztosan ismert logót, vagy egy sztereotípiát lehet rárakni, valami szuper ismert élelmiszert, luxusterméket. Úgy gondolom, hogy egy közpes méretű, német orientációjú európai országban az Audi és a Mercedes logója egy olyan üzenet lehet, hogy ha éppen a Tata, a Toyota vagy a Chrysler keres helyet Európában, biztosan felteszi a shortlistre. Illetve egy olyan ember számára, aki semmit nem hallott az országról, két ilyen megbízható, nagy, prémium márka azt jelenti, hogy ide komoly cégek jönnek.

Talán meggyőzhető vagyok arról, hogy nem az Audi/Mercedes, de nehezen, mert az ország nemzetgazdaságának fejlődési irányát is jól reprezentálják, és ami még hihetetlenebb, hogy semmit nem kell tennünk már azért, hogy idejöjjenek. De csak két ehhez fogható nevet fogadnék el cserealapnak. Minden tiszteletem a Bosch magyarországi üzemeié, de szerinten nem lehet rátenni egy Economist ázsiai kiadás reklámképére.

Az a fontos, hogy két olyan cég legyen,amit mindenki folytatni tud. Egyébként az A/M párosból logikus folytatás lehet maga Bosch is, amit fordítva nem lehet elmondani.

Annyiban csalóka ez a játék, hogy vannak olyan iparágak, ahol nincsenek igazán erős márkanevek, mégis komoly, nagy, integráló erővel bíró cégek tartoznak oda. Például a gyógyszeripar számomra túlzottan technikai, nem tudom értékelni a márkákat, és ezért hamarabb jutna az eszembe az autópiar.

A Phillips / Samung páros nekem azért sem áll össze, mert szerintem a Phillips mellé és a Samsung mellé is más cég kívánkozna, hogy könnyű legyen folytatni a sort.

www.interbrand.com/en/best-global-brands/best-global-brands-2008/best-global-brands-2010.aspx
A legjobbak közül van egy párnak jelentős magyar jelenléte. Valaki írta a logisztikát, az UPS az egyetlen a Top100 brandben, kéne egy igazán nagy cargo reptér, hogy labdába rúgjunk náluk :)
Szili Katalin, az akkor népszerű különutas szocialista házelnök lepte meg a pénzügyminisztert egy bőrtáskával azzal a céllal, hogy a westminsteri hagyományok szerint mindig ugyanabban a bőrtasakban érkezzen be a parlamentbe a büdzsé törvénytervezete. A hánytatott sorsú nemzeti…..
Amikor a BBC tévedésből az integrációt kirekesztésre cseréli, mindig a néhai Pim Fortuyn háziszolgája jut eszembe, aki kivágta ezért a BBC tudósítóját a holland politikus házából. A BBC tegnapi verziója szerint Merkel arról beszélt, hogy nem látják szívesen a…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
A chilei bányászok kálváriájáról az jutott eszembe, hogy a nyilvánvaló flmváltozat mennyire lírai is lehet: a föld gyomrában rekedt embereket űrtechnológiával, űrhivatalok pszichológusaival tartották életbe. Milyen kicsi is az a tényleges sáv a föld felszínén, ahol nem…..
A Google innovációs pályázatának győztese a városi közlekedés kategóriában a monorail bicikli, vagyis a kötöttpályás biciklizés.A kötött pálya és az egyéni közlekedés előnyeinek kiaknázása nem új ötlet, és a személyes kötöttpályás járműveké sem. A kerékpározás…..
Magyarországi villamoserőművi parkjának megújításának időszerűsége szinte a rendszerváltás óta állandó polémiák tárgya, az atomerőmű megújításán és bővítésén kívül mégis kevés konkrétumot hallunk róla. Mennyit nyernénk ezzel? Vajon ténylegesen megérné-e…..
Ha egy mezőgazdasági terménynek, amiből csak élelmiszer készült, hirtelen ipari vásárlói is lesznek, fel fog menni az ára. A bioüzemanyagok megjelenése valóban magasabb terményárakhoz és élelmiszerárakhoz fog vezetni? Milyen a tökéletes bioüzemanyag?Nem vagyok meggyőződve…..
Az ún. "keynesiánus" közgazdászok azért szerették az inflációt, mert a béreket ragadósnak tartották, és a versenyképesség hiányát a keresetek elinflálásával tartották lehetségesnek. A mostani világválság empirikusan igazolta, hogy tévedtek. A bérek lefelé is…..
A cseh miniszterelnök azt mondta az EU elnökének, hogy a visegrádi együttműködés nem egy szabadkőműves páholy. Erős mondat, de jó volna, ha legalább ennyire ütősen meg lehetne fogalmazni, hogy akkor micsoda? Lassan elkezdődik az EU 7 (vagy 5+5) éves költségvetésének a…..
Sokan tekintenek a világ popzenei iparára mint az amerikanizáció eszközére, pedig az USA a nemzetközi zenei exportban (is) elveszítette a versenyképességét, és piacához képest inkább alulreprezentált a zeneiparban. Nagy-Brintannia és Svédország fej-fej mellett vezeti a rangsort,…..