Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littlerock

0 bejegyzést írt és 362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Rejtett hiba gyere elő! 2012.02.23 06:15:00
Öt szervizt, ugyanennyi hibakódtároló-törlést és egy teljes gyújtótrafó-garnitúra cserét túlélt a Check Engine lámpa. Pedig pofonegyszerű volt a megoldás, csak kicsit túrni kellett hozzá. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
littlerock 2012.02.23 22:44:43
@novothauto: uppsz... ezt nem tudtam, de azért szeretném jelezni, hogy szerzett tulajdonságra gondoltam, a közeljövőben, aminek ő legyen az elszenvedője.
littlerock 2012.02.23 23:12:45
@kokojza: 1- picoauto.com

2- PCV szelep feljebb kitárgyalva de: annazsofi.hu/olajlevalaszto/elmelet.html

3- pl hidegzsíroldó, egyéb oldószerek, no meg mechanikai tisztítás

4- nem kendácsol, javít

5- PCV-ről van video a youtube-on

én is kérdezek: most akkor hogy jött ide az injektor.hu, ha nem is velük van bajod?
littlerock 2012.02.24 07:56:25
@Shadowbull: Nézd, valamelyest szakmabélinek tartom magam. Ha jól megnézed olyan embernek válaszoltam, aki láthatóan nem évekig tanulta a szakmát. Amit belinkeltem, egy olyan írás, ami érthetően bemutat pár dolgot, sőt, talán olvasmányos is. Amit te mutatsz, az jelentős szakmai ismereteket, és idegennyelvtudást igényel.

Ha abból indulok ki, hogy egy beszélgetéskor a magyarázathoz egyszerű, és magyar oldalakat említek meg, amit a hallgató fél még le is jegyzetel, aztán legközelebb fél bevallani, hogy meg se nézte (esetek 90%-a) - a maradék 10% részére a magyar írás gondolatébresztő, és utána jön az a szint, amit te linkeltél...
Ha erősen meresztem a szemem, szinte látom benne az előző Civicet. Sőt, ha nem meresztem, akkor is. Csak a fülem marad inger nélkül. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Úgy látszik, mostanában leginkább parkolási anomáliák témájában kapunk leveleket, a mai is poszt is ilyesmiről szól. Magam részéről inkább tovább bolyongok parkolóhelyet keresve, ha nem vagyok biztos abban, hogy szabályosak azok az üres helyek, amiket találok, inkább gyalogolok…..
A Cougar már két éve készül. Két szerviz vérzett el rajta, de valamelyes fejlődés azért van. Szép lett a tető, sokat rendeződött a motorház, végre egészen kényelmesek az ülések. Vannak díszlécek, krómok a műszerek körül, szól a duda, működik az index. És Sabc…..
Nem tudok mit hozzátenni a jawás hülyeségéhez. Persze, egyszer mindenkinek ki kell próbálni az ugratást, de könyörgöm, ha már az ember nekifut, minek veszi el a gázt, azért, hogy fejre álljon? Szegény ördög feltehetőleg magát és 350-esét is jól gajra törte – sok…..
littlerock 2011.09.13 12:11:46
Robogó Köszönsz vagy vizelsz? 2011.09.08 12:40:00
Tök jópofa gesztus, ha sorstársak akár ismeretlenül is köszöntik egymást. Odaintenek egymásnak a szovjet és amerikai űrhajósok, a sivatagi vándorok, a magyar autósok külföldön. Egészen baráti gesztus volt ez még húsz éve motorosok között is, amikor még nem voltak ennyien. Ma…..
Belsőség A majdnem autó 2011.09.06 09:46:00
  A cél nyilvánvalóan nem reprezentálás vagy bármiféle örömautózás lesz, mert arra alkalmatlan, nem is arra készítették. A haszonállat szerepkörét azonban majdnem hibák nélkül valósítja meg - majdnem tökéletesen a majdnem autó. Majdnem ajánlom is bárkinek. De…..
littlerock 2011.09.06 10:47:36
@tom1034: Mint írtam, nem tudom az okát, természetesen nem egy kanyarvadász jószág, Jobban tetszik, jobban szeretem, ennyi... Különösebb bajom nem volt az Astrával sem, de a 120-as Skodám előtte valahogy szintén más volt... azt a vasat a mai napig visszavásárolnám...
Belsőség Az autó megköszöni 2011.09.02 07:00:00
Elmegy az autó úgy is, ha nem nézünk be soha a gépházba. Egy darabig. Csak sajnos nem tudhatjuk, mikor van vége ennek a darabkának. Ha már fel-felvillan az olajlámpa, pirosban jár a hőmérő, lehet, hogy késő benézni a motorháztető alá, akkor tényleg át kell adni a helyet…..
littlerock 2011.09.02 08:16:04
@tattoo1: milyen autód van vazze...?
Nem készülök semmi extrával. A Cougar motorját a Last Barons rendberakta, előtte se ment rosszul, de most lement a fogyasztás 16 literre. Persze még egyszer azért GPS-szel is rámérek, mert az új váltó miatt kicsit többet csal a műszer, de a legutóbbi Belsőség találkozó…..
littlerock 2011.08.31 18:47:37
@The Good Boy: jól látod, kidobták az enyémet fél hat- háromnegyed hatkor...
littlerock 2011.08.31 18:57:30
@Winkler Róbert: Ha már itt vagy itt dobom fel a kérdést még egyszer, röviden...

(az első sem volt kultúrálatlan)

Kedves Winkler Róbert! Nem tartasz attól, hogy hiteltelennek fognak tartani, ha már egyszer Autós-úsjágíró vagy, de életveszélyes (romos) állapotban kapod vissza a verdát szinte mindig, és nem tudsz felmutatni egy épkézláb szerelőt?

Csikós névjegykártyatartóját elkérhetnéd, vagy nem beszéltek??

szóval nem áll össze a kép számomra...

Mellesleg bírom a stílusod, de ezt nem értem
stb stb stb

keb ennyi volt, csak picit hosszabban...
Belsőség A betiltott Hyundai 2011.08.23 10:39:00
A Hyundai sokat vár az új Velostertől, ez kétségtelen. Kemény, direktmarketing-eszközökkel támadják a konkurenciát, hangsúlyozva a minőséget és finoman utalva arra, hogy most aztán igazán számolatlanul tolják a pénzt a fejlesztésbe. Tegyük hozzá halkan, hogy az utóbbi évek…..
Belsőség Bezzeg a románok 2011.07.27 07:00:00
A rendőrök fotózni tanulnak, mi pedig fizetni. Sokat. Mai cikkünk blogposztja...
„Aki összeáll velem, az legyen minél kiegyensúlyozottabb, rugalmasabb és türelmesebb, mert csak így bírja elviselni hirtelenségemet, szüntelen variálási vágyamat és újabbnál újabb meglepetéseimet” – állítja magáról egy hölgy, mintegy használati utasítást…..
littlerock 2011.07.13 13:53:27
@Zsu0805:

hasonlóan álltam a témához én is, kötelező jelleggel fész-en küldtem át az asszonynak a linket...

tény: a felnőtt gondolkodású férfi kb 3 vagy 4 egyenként 2-4 éves kapcsolaton túl van, nem beszélve az egy éjszakás kalandjairól. Az ilyen magamatsokratartomám kategóriájú női egyedeket meg olyan messzire kerüli, hogy azt leírni nem tudom...

két ember rengeteget formálódik, mire összecsiszolódik... a kész termékek, meg hamar unalmasakká válhatnak...

sakk matt...
littlerock 2011.07.13 17:06:54
@cyd: hogy mi van???

Én leírok egy véleményt, erre te hozzákapcsolsz egy emléket. Ezt részletezed, majd úgy állítod be, mintha ehhez bármi közöm lenne, és még reagálsz is rá...

Te minek fórumozol? egyedül is elvagy...

Az eszem megáll....

Amúgy csak annyit szerettem volna írni, hogy ahhoz, hogy az ember bánni tudjon egy nővel, és egy párkapcsolatot kezelni tudjon, ahhoz hosszú tanulási folyamat vezet. Az a néhány említett kapcsolat a tanulópénz egy kiegyensúlyozott házassághoz... (természetesen vannak kivételek)

De mint korábban is írtam, ha valakinek megvan a tapasztalata, és két lábbal a földön jár, akkor az ilyen haszonleső csinibabákat messzire elkerüli...
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
littlerock 2011.06.29 10:25:12
@230e: A gyári tartó esetemben a telefon árával vetekszik...

A Bt fülesekkel mindig meggyűlt a bajom. Bármilyen durva, de a mindenhova beakadó, vezetékes füles volt eddig a leghasználhatóbb találmány, csak szépen össze kellett hajtani.

Ha a telefonomon aktív a Bt akkor úgy szívja az aksit, mintha ingyen lenne az áram, esetleg meg se találja stb stb stb... pedig mind a kettő Samsung tehát van, de kényelmetlen, és bonyolult.
A társkártyás megoldás tetszene, de azt meg nem tudnám kihasználni rendesen...
Egyszeri emberként marad az odafigyelés, és a mértéktartás.
Okoztam már balesetet (koccanás) de az is csak papíron volt az én hibám, de van olyan eset amikor nincs mit tenni... kivédhettem volna? - igen... telefonáltam közben? - Nem...
Felmerült itt a szendvics kérdése, meg az üdítő a kocsiban... simán meg lehet oldani, de volt olyan helyzet, hogy az anyósülés előtt landolt a sajtburger, mert egy vakegér ugye szépen szólva is fékezésre, és irányváltásra késztetett...
kb fél millió km van a hátsó felem alatt, volt idő rutint szerezni. Remélem, hogy soha nem fogok a szokásaim miatt se anyagi kárt, sem sérülést okozni senkinek.
Nem übermensch pilótának, hanem defenzív vezetőnek tartom magam, aki kellő alázattal bír a forgalom többi résztvevője iránt (az esetek többségében)...

Olyan tulajdonságokra törekszem amiket vizsgálni kellene a jogosítvány kiadásakor. Érdekes ötlet lenne, hogy a vezetésoktatáskor a párhuzamosan végzett cselekvéseket is vizsgálni kellene... azaz, milyen szám ment a rádióban, lenézés nélkül eltalálja e a pohártartót (van aki a váltót se, a magnóról már nem is beszélek). Illetve olyan szituációkat szimulálni, hogy ha a sofőr egyik keze foglalt, akkor problémás helyzetben mit csinálna??

Dohányosoknak újabb gumicsont: A cigit viszont én ellenzem a kocsiban...
littlerock 2011.06.29 10:29:00
@hozé bubó: öööö szóval ennyire multifunkcionális ember viszont szerintem nem létezik... erre majd akkor jössz rá, ha a tűzoltók vágnak ki a kocsiból...

egyszerre maximum egy párhuzamos cselekvés... nem több
littlerock 2011.06.29 10:30:49
@Bambano: A felét old meg piszkozattal.. már csak a helyszínt kell begépelned...

komolyra fordítva a szót, inkább ne sms-ezz...
A Terminator a nagyvason Nagyon finom vagyok, ha azt mondom: a T4 Mototerminatorai nem lettek olyan legendásak, mint az a Fat Boy, amit nem sokkal a Terminator 2. forgatása előtt mutatott be a Harley Davidson - a film világhírnevet adott neki. Nem kizárt, hogy az okos termékelhelyezésnek…..
littlerock 2011.06.22 15:12:31
Három kilóért lehet jó gépet venni? Erre a régi kérdésre kerestem a választ, a saját szemszögemből. Mindenki tudja, hogy februárban kell motort vásárolni, mielőtt megjön a jó idő. Nekem is mondták, de nem hittem el - le is csúsztam a nagy üzletről, csak hogy a végén…..
A Homár nehezen tudja elképzelni, a kommunista nosztalgián kívül miért fogyasztanak az emberek a bélszín nevét örökre besárazó bélszínrolót évtizedek óta. A kifinomult húsfeldolgozási technikáknak köszönhetően azonban egyre olcsóbb és egyre szarabb anyagokat sikerül…..
littlerock 2011.06.02 16:13:21
@tlantos: Pontosítok: olcsó párizsit nem veszek, bár valójában szalámit is ritkán... megbízható forrásból van falusi szalámi, és kolbász... adódik baromfi hús is... Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy a boltban vásárolható húsok milyen minőségű állatokból készülnek, de egy dolog majdnem biztos... nincs benne szója, meg csontliszt, meg térfogatnövelő szer stb... úgyis belefutok ezekbe néha, de minél kevesebbszer, annál jobb
Robogó Kipróbáltam a szörnyet 2011.06.01 09:53:00
Kűrtőskalács Ha Debrecenben járok, a Pepe Neróban kajálok, mert akkora óriáshamburgert adnak, mint a fejem, méghozzá olcsón. A múltkor is éppen megérkeztünk az éhhalál küszöbén, amikor a kiülős rész mellett egy masszív testű robogót fedeztem fel, majd némi érdeklődés…..
 Hajdú Péter a Fluor-Kiszel háború kapcsán felidézte, hogy az se baj, ha a Mizu című dal koppintás, mert korábban Fridi is sok külföldi ötletet másolt le. Sarka Kata férje szerint ez nem baj. Sp szerint nem volt jó húzás Fluortól ez a videó, Tóth Gabi meg úgy látja azért…..
Belsőség Megszívatott a rohadék 2011.05.25 18:02:00
Jól sikerült a rajt, ez meglehetősen ritka, mert nehéz úgy 6000 felett tartani a fordulatszámot, hogy a nyolcezerbe ne nyaljon bele. Különben menthetetlenül kipörög a kerék és jó eséllyel eljön mellettem a mögöttem álló sor. Az mínusz két pozíció. De most jól sikerült,…..
littlerock 2011.05.25 19:01:30
Debreczeni Zita manapság már nem olyan pletykagép, mint néhány éve. Mostanában azt hiteti el magáról, hogy a celeb fruskából üzletasszonyka lett. Emlékeztek még arra amikor reklámért cserébe műmellet akart, aztán meggondolta magát. Ez ma már bulvártörténelem. Ami viszont…..
Diesel Bike 2. Milyen motorból? 2011.05.11 15:03:00
Kicsit körüljártam a blokkválasztást, egy-két kellemes meglepetésben volt részem. Először is végignéztem a hasznaltauto.hu-t keresve a Charade-okat. Vannak. Ha nem is lehet Dunát rekeszteni velük, de folyamatos az ellátás, 100 ezer és 400 ezer forint közé esnek a komplett autók.…..
littlerock 2011.05.11 22:11:36
@Magyar[HUN]: egy motorkerékpár esetében nem zárt helyen van a blokk... esetleg egy izmosabb vízpumpa is jól jöhet...
Zerko a tegnapi bilincses biciklis posztra reagálva írta le saját történetét. Csak remélhetjük, hogy üres fenyegetőzésről van szó, de amióta az eset történt, a barátnője és ő sem tud nyugodtan aludni. Én futár vagyok (furgonnal). Voltam már motoros futár és biomechanikusan…..