Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dagiszabi

59 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már itt lakom és egyébként is szeretnék tisztábban látni a kínai autók világában, hát kiugrottam családostól a Pekingi autószalonra. Sokkal tisztábban látni nem sikerült, csak miután otthon utánaolvastam pár dolgonak. Láttam cserébe SUV és kínai márka dömpinget. Ami viszont érdekes, hogy ha…..
Belsőség Ilyen az öreg dízel 2014.04.26 06:35:22
Milyen lehet vajon, ha az ember csak használja az autóját hónapokon át, és nem kell hozzányúlni? Egy-egy olajcsere, esetleg fékbetét, ha eltömődik a pollenszűrő, már nagy esemény. A téli, nyári gumi váltogatása bosszantóan sok időt rabol el, még talán időpontot is kell…..
Belsőség Nagyon titkos rendőr 2014.01.18 16:18:19
Kevés menőbb dolog létezett 10-15 évvel ezelőttig, mint egy gombnyomásra előbukkanó fényszóró. Egy csomó amerikai autónál - mint Winkler Cougarja - tisztán esztétikai okokból takarták el egy billenőajtóval a fényszórókat. Viszont egy csomó sportkocsinál, vagy sportos…..
V8 / 4.973 cm3 / 245 PS / 400 Nm @ 2.750 / 0 - 100 km/h: 7,8 s / Vmax: 230 km/h (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Péter autója még nincsen készen, de nem is lesz soha, mert akkor elveszne a társalgás lehetősége ember és gép közt. Ezt ő maga mondta, amikor arról kezdtünk beszélgetni, honnan szerezte a babkávé szállításához használt vászonzsákot, amellyel a karosszéria egyes felületeit…..
Dagiszabi 2012.10.15 17:05:31
@snowboard:
Teljesen mindegy mivel járok. Volt golfom is. De most se vagyok kőgazdag. Még egy új Focust se tudnék megvenni.
Azért tartom lúzerségnek, mert szarból várépítés esete, ami annyiba kerül mint ha rögtön vett volna valami normálisat.

Nem a kispénzzel van a baj. Abból is lehet olyat venni ami vagy szép, vagy gyors, vagy kényelmes vagy biztonságos, vagy akármilyen. A Golf meg szerintem egyik sem. És ezt még tetézi a sok munka és pénz rálocsolásával, amitől már olcsó sem lesz.
Na ezt tartom lúzerségnek. Drágán szarból fost csinálni.
Mondjuk én is ezt csinálom, mikor az autóimnak a vételárának háromszorosát költöm, csak alapnak olyat szoktam választani ami valamit legalább tud a fent felsoroltakból.
Inspiráció innen: http://www.tutireceptek.hu/toszkan-paradicsomleves és innen: http://livingkitchen.postr.hu/toszkan-paradicsomleves Anyagigény: 8 paradicsom 3 nagy gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2 szelet szeletelt kenyér (1 hetes, de persze semmi baja, éljenek a…..
Régen nem írtam a 190-esről, pedig lett volna mit, de gondoltam, összegyűjtök egy nagyobb adagot, és egyszerre naplózom. Amikor a múltkor elment a fék az átszakadt membránú vákuumdob miatt, még kora ősz volt. Aztán egyszer hívott Rita, hogy belülről párás a szélvédő, amikor…..
A Youngtimers társaságát évek óta mindig képviseli egy-két csapat a Yetro túraversenyen, és hagyomány az is, hogy mindig áll Mercedes a dobogón. Végre idén úgy alakult, hogy a rutinos Berti-, Herr Tschik- és Stern-féle csapatokon kívül sikerült nekünk is benevezni Malenykij…..
Dagiszabi 2012.05.30 06:45:44
@malenykij polgar: Vágom, hogy csirkével ment. Pont azért lettem volna kíváncsi rá ;)
A fácse meg persze cégesen le van tiltva.
TComment Kína vagy halál 2012.04.03 06:15:00
Csehül áll a Seat szénája, a frissített Ibiza útját árgus tekintetek követik. Ha nem jön be, akkor nagy lesz a baj. Nagyon nagy. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Dagiszabi 2012.04.04 07:33:14
@vmaast: Az alfával se nagyon kéne "bezzeg"-elni.
Gyönyörűek az tény, de ha az ember érzelemből vesz autót, akkor elvárná, hogy az tudjon is valamit, ne csak jól nézzen ki.
A recept végtelenül egyszerű lenne. Normális motor + hátsókerék hajtás. Ha ezt meglépnék, mennék is alfát venni.
Nemrég volt egy turbós, benzines Giuliettám. Esküszöm a dízel Mégane-al jobbat lehetett autózni, pedig utálom a dízeleket.
Dagiszabi 2012.04.05 08:42:28
@vmaast: Bevallom a mai kisautók nem tartoznak az érdeklődésem középpontjába. Tudom, kategória szerint egyik sem kisautó, csak nekem, egyszeri parasztnak aki nem a marketing rizsát zabálja, csak beleül egy autóba és vannak róla benyomásai.
Szóval én személy szerint jobban élveztem a Mégane-t és úgy éreztem jobban is ment.
De pl a Focus is jobban bejön, legjobban pedig az 1-es BMW tetszett eddig a mai kisautók közül.

Új autót nem fogok venni. KP-m nincs rá annyi, hitelbe nem verem magam és az első pár éves értékvesztést is el tudom költeni okosabban.
És ameddig lehet, elsőkerék hajtású autót se.
Új kerekek kerültek az SLC-re! Hosszú vajúdás előzte meg ezt a kis befektetést: nem annyira az anyagi vonzata miatt, inkább esztétikai-stilisztikai okokból. Klasszikus lemezfelni, az autó színével megegyező Mercedes-csillagos dísztárcsával, vagy klasszikus könnyűfém barokkfelni?…..
A Guns N" Roses hosszú évek óta Axl Rose különcködésével egyenlő, amit még a tizenakárhány év szünet után kiadott Chinese Democracy sem volt képes tompítani. Pedig különcködésben jó volt a zenekar régebben is, hiszen már a második sorlemezre (a Liest nem számoljuk…..
A céges gyorsulásra minimálisan készültem. Az adatok alapján az 1,4 literes karbis, benzines, 22 éves Fiat Tipótól nagy csodát nem vártam, az esélytelenek nyugalmával vágtam neki a versenynek. Vagyis: kicsit lemostam, kiporszívóztam és lepucoltam a gyertyákat a látszat kedvéért.…..
Dagiszabi 2011.09.17 10:32:26
@Nyegleo: Távol álljon tőlem a trollkodás, de nem elsősorban friss fényezésre ilyesmire gondolok, hanem pl én ha reggel hatkor meglátnám pl hogy hátul van dísztárcsa az autómon, elől meg nincs, akkor minimum leszedném hátul mielőtt beleülök, aztán majd elgondolkodok a továbbiakon. Délután meg leszedném a görbe díszcsíkot és ha mást nem kétoldali ragasztóval megpróbálnám ideiglenesen felrakni egyenesebben ameddig nem találok legalább egy jobb bontottat. Stb...
Ezek egyik sem pénz kérdése, hanem akarat, igényesség.
Azt a szöveget meg, hogy a tolvajokat akarod elriasztani még talán neked is nehezedre esik elhitetni magaddal.
Dagiszabi 2011.09.17 11:31:34
@Rocko-: De. 220db-ot. :)
Grand Cherokkee V8-ba csomagolva.;)
A w126ot meg eladtam.
Dagiszabi 2011.09.17 11:40:50
@Rocko-: Az nem az enyém volt, mert azon nincs horog.
De maradt még a garázsban w126-os, ne aggódj! Azaz C126.
Ez a zöld monszter? Nem, ez csak kóstoló, de ez is olyan volt, hogy földbe gyökerezett töle az ember lába. Haladjunk, klikkeljünk, tovább is van, mondom még.Reggel magyar szót hallottam a téren, megszólítottam a srácokat, akik egy dízel állólánykával teljesítették a…..
Dagiszabi 2011.08.28 18:18:23
Ha kell, rombol a német autópályán, máskor beáll a Rolls-Royce-ok közé, de egy oldtimer-találkozón is sóhajtoznak utána az ábrándozók. A valaha volt egyik legjobb Mercedes ő. Mai cikkünk blogposztja...
Dagiszabi 2011.08.18 18:11:24
@mbw108: Van itthon egy lakatos ember aki német megrendelésre épít w111 kupét C126 alapra. Gyakorlatilag beáldoznak egy 560 SEC-t.
Zsibbadt lábbal álltam fel a vécéről, ahová cigizni járok esténként, amikor hideg van a teraszon. Kezemben a notebookkal, letolt tréningben csoszogtam ki a nappaliba a feleségemhez: - Nézd, ezt most megvesszük neked! Rita ölni tudott volna a szemével. Aztán megnézte a képeket. - De…..
Dagiszabi 2011.07.24 08:43:42
@Nowar: Egy hasonlóan jó bálnához jobb ha meg is veszed ezeket az embereket és ki se engeded szállni őket. Kvázi beépíted. :)
A magyar kártyával történő jóslásban nagy utazást (tengerentúli is lehet), külföldi munkát, külfölddel kapcsolatos dolgokat, felsőbb hatalmakkal való kapcsolatot jelent. Nos, ez a mi idei nyaralásunkra (tíz nap Írországban) erősen igaz volt. Nagy tervekkel érkeztünk meg…..
Simán offtopic poszt lesz, de igyekszem majd egy kis Mercedest is belecsempészni a mesébe. A lényeg az, hogy rongyos kis életem egyik felejthetetlen napja zárul lassan.  Aki komálja a repülést, annak tetszeni fog. Aki nem, az le van sajnálva. Az úgy volt, hogy a mi cégünk is…..
Dagiszabi 2011.06.19 05:14:22
@Tigrincs82: És még mondják, hogy az autós újságíró az élet császára. Lófaxt! A repülős! :)
Folytatódik a bajor vizsgatörténet. Az ugye még megvan, hogy nemrég elperecelt a kombim a vizsgán. Többek között a csilivili Lorinzer felgenek miatt, amihez azért megjött a mübizonylat, hurrá. Csak éppen az "Auflagen" rovatban annyi szöveg volt, amiböl egy Tesco…..
Autófília Gyermeknap buszokkal 2011.06.06 12:00:00
Gyermeknap. Elméletileg a vidámság, a kacagás és a játék ünnepe. Ilyenkor még gyakran a lusta családok is felkerekednek, és elmennek kirándulni egyet. Kimennek a közeli parkba, erdőbe, tópartra, piknikeznek, szaladgálnak, napoznak. Mi is ilyesmit terveztünk, de nem szűk családi körben. Hiszen van…..
Andrew0807 küldte ezt is.A helyes megfejtés után kaptok képet a belteréről is. Határidő: Este fél 9...
Dagiszabi 2011.05.27 04:02:07