Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tell Vilmos

0 bejegyzést írt és 482 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év örömteli eseménye, hogy mintha magára talált volna a független magyar sajtó, volt bőven oknyomozás, leleplezés. A firkászok egy része tette a dolgát, adatokat pereltek ki, utánamentek a hatalom mutyijainak, lopásainak, ahogy kell, kalapemelés előttük. Ezzel együtt viszont…..
Az X-Faktor harmadik élő adása alatt végig azt vártam, hogy azok az érzelmek, amiket megszállottan keresnek a mentorok egymás versenyzőiben (mert a sajátjaikban mindig megvannak, jóhogy), bennem mikor törnek már felszínre, de az istennek nem jött semmi az utolsó 10 percig, és akkor…..
Az idei X-Faktor második adását nézve azon tűnődtem, hogy mi az ijesztőbb: Alföldi Róbert sztreccsfarmerbe bújtatott segge, vagy a Micsoda nő egyik mellékszereplőjének – na nem a gyökér eladó a boltban, hanem a nyolcvanas évekbe ragadt ribanc a sarkon karakternek –…..
Tell Vilmos 2014.10.26 21:43:06
@latin szerelő:
Eddigiek alapján:

1-3. Horányi, Nagy Ricsi, Tha Shudras
4-7. Borbély, Kállai-Kiss, kis Tóth lány, Jonatán

Innentől leves:
Szabó R., forrónacis Izabella, Spoon, Benji

1etértek a sorrendeddel, bár a Borbély potenciálisan benne lenne az 1-3 ban. Ami számomra teljes rejtély: - hogy a frászba került be 1általán a műsorba Szabó R. ? Nem a kinézete miatt, bár itt ugyebár előadókat keresnek, és ő szegénykém schmuckandor hasonmás zéró énektudással. A válogatón gyerekeket és kutyát vitt a stúdióba (ügyes), mert hollivúd óta tudjuk ez feltétlen nyerő. No de ennyire?
15 éves kiscsaj jó lesz kb. 2 év múlva, ha addig nem kap ki valami frankó menedzsert aki a rockerlány helyett celindiont akar belőle varázsolni.
Kállaykis ugyanúgy ordt mint a tavalyi győztes barátnéja, én nem ájultam el tőle, a ruhájához "grat" a sztájlisztnak, kiemelte az összes nem kiemelendőt.
Benji olyan mint 1 szürke anorák, együttesek no comment, kivéve az ufófejű srácokat, de ők sem egy mindent visz kategória.
Jonatán inkább almában jó.
Azért a forrónacis izabéla nambervan lábakkal rendelkezik! - kár, hogy ez kevés...

Little korrekt dolgokat tol, Szikora szokás szerint másik bolygón ténfereg valahol, Tóth lány szót nem érdemel, csak unterman-eskedik Alföldinek, aki pedig hozza a szokásos színházi szerepeit.

Szóbózsófi tényleg megért 3 misit havonta az ertéelnek? Még a betűket is kár leütni miatta, Istenes hozza a megszokott pojácát...
Amikor szerdán véletlenül megláttam Hajdú "nyálgép" Péter műsorában Norbit és Rékát, már beugrottak a korábbi hírek arról, hogy a legvisszataszítóbb sztárpárok versenyében örök dobogós Schoberték tőzsdére kívánják vinni részvényeiket. S valóban, csütörtökön…..
Tell Vilmos 2014.09.06 20:50:18
@hülyemelós:

Jó a nickneved!- hűen kifejezi a gondolatvilágodat!
Természetesen nem adható teljesen össze a két adat, de hidd el, hogy vannak olyanok, akik az egyiket szeretik a másikat pedig nem annyira. De legyen igazad, ne legyen 1,3 millió rajongójuk "CSAK" mondjuk 600 ezer. Az is irdatlan szám, zsenikém!
Valószínűleg te is titokban update hívő vagy és 3 műszakban rágod a norbi műzlit. Gratulálok! Gondolom te is tülekedni fogsz a részvényekért, ehhez sok sikert kívánok! :-)
Tell Vilmos 2014.09.07 20:49:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Neked és Gattónak:

Oké legyen még a 600e. is sok, meg más az ilyen meg olyan lájk. Elfogadom, de könyörgöm csak megnyomja 680e. ember a lájk gombot, ha másért nem a rózsacsokorra. Ha valaki nekem nem szimpatikus -tök mindegy milyen okból-, akkor nem nyomok lájkot, azért mert kapott egy bazi nagy rózsacsokrot. Semmilyen cselekvésére sem nyomok! El kell fogadni a tényt, hogy kicsiny hazánkban igenis sokaknak szimpatikus az amit csinálnak. O.K., hát ne legyen reális a Réka 680e. lájkja, vegyük csak a 10%-át! Hát nekem 70 e. is baromi soknak tűnik.
Egyébként pedig elbeszélünk a lényeg mellett. Valamit tud a Sóbert család, ha a semmiből egy több milliáros céget gründoltak össze. És ez független attól, hogy szvsz. ehetetlen szart forgalmaznak brutál áron. Az a művészet, hogy el tudják adni. Sokan beveszik ezt a marketinget, portfóliót, vagy bárhogy is nevezzük...
Őszintén nem értem magukat. Otthonmaradottakat. Azokat akiket még nem ragadott el a nyugat szépségének lágy fullatja. Ugyanakkor tisztelem is magukat. Mert maguk mindent eltűrnek. Önök nem rohangálnak fejvesztve az utcákon kukákat gyújtogatva mint a görögök, s nem vonulnak…..
Tell Vilmos 2013.12.07 20:51:27
@valaki senki:

Igazat írsz! Olyan irtózatos nihil van az országban, hogy a zemberek tulképpen csak vegetálnak. Szellemi és materiális téren egyaránt. Egyszerűen lehetetlen felsorolni, a trafik, a föld, a stadionok, és a többi végeláthatatlan ügyet. Kőkemény szocializmus épül! Mindenki, fáradt, unott, kiábrándult. Feladtuk, beletörődtünk...
Milyen lenne ma a Duna partja, ha a világháború után máshogy állítják helyre a Budai Várat? Vagy ha Hauszmann nem álmodik belőle egy hatalmas palotát egy évszázaddal ezelőtt? Ne tippelgessetek, ilyen! Na jó persze nem pont ilyen, hiszen Vígh András a mai állapotból "fejtette…..
Tell Vilmos 2013.11.07 06:37:21
@geegee:

Épp be a akartam linkelni, de megelőztél. Ahányszor végignézem, mindig csodálkozom, hogy miképp lehetett szétbarmolni ennyire egy gyönyörű épületegyüttest?! Aki ilyen terveket készít, és kivitelez az a szakma barbárja!!!
Gondolom a tervezők azóta élvezik a kiemelt nyugdíjat!
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Tell Vilmos 2013.07.27 20:27:59
@- Rendi -:

Rendikém! - nem járok metróval, keverem a színeket, de nem a szín a lényeg, hanem, hogy ronda az épület és diszfunkcionális. A Kelet-nyugati (így jó? - nem okoskodás?) Déli végállomásának kijjebb helyezését pedig nem én találtam ki, hanem szakemberek javasolják 40 éve folyamatosan. Gondolom ők is okoskodnak...
Vajon kell-e, lehet-e valamit kezdeni a Bosnyák térrel? Na és ha igen, akkor mit? Ezeket a kérdéseket boncolgatja Palotabarát, a BPXV. bloggere, aki ismét vendégposzttal jelentkezik az Urbanistán. Íme: Jó pár éve - tán két polgármesterrel ezelőtt volt -, hogy a helyi újságban…..
Kaptam egy kazal sajtófotót a Dob és a Csányi utca sarkán elkészült falfestésről, melynek félkész állapotáról Városbanék már toltak egy posztot. Egyből a legendás Széna téri Matáv-reklám ugrott be, nem véletlenül - örömmel fedeztem fel, hogy a Neopaint Works is őket…..
Tell Vilmos 2013.05.16 12:26:37
75 éve volt a Hősök tér történetének egyik legfontosabb eseménye: 1938 májusában tartották Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszust. Az akkori vezetés természetesen kihasználta a rendezvényben rejlő lehetőségeket, de aki azt hiszi, hogy valami semmi kis…..
Tell Vilmos 2013.05.13 16:43:05
@Jacobus Calcii Sulfas Dihydricus:

Természetesen parkosítva szebb lenne, de igazad van, kiégett fű, kutyaszar, szemét lenne mindenhol. Egyszerűen nem tudjuk karbantartani a parkjainkat...
Érdekes volt a hétfői, Lágymányosról induló diákdemonstráció. Az állami finanszírozású felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása, gyakorlatilag a tandíj bevezetése miatt eleve elégedetlen volt a hangulat. A követeléseket tartalmazó 5 pont elfogadása után felvetődött…..
Tell Vilmos 2012.12.11 07:37:37
@zajos1:

Tudom, hogy a szadesz szervezte, de attól még nagyon jól működött. Gyakorlatilag mindent elértek...
Most az ucca embere baromira utál minden pártot, a spontanaitásé a jövő, hiszen ez ellen nem lehet felkészülni a hatalomnak...
"Ilyen is csak a városban történhet meg: A képen látható úr egy csörlős emelő és egy távirányító segítségével engedi le második emeleti lakása teraszáról a kis gurigurit. Végre el kaptam a pillanatot." - írta Zsuzsi, akinek ezúton is nagy köszönet a képért, annyira…..
Tell Vilmos 2012.11.27 21:41:30
@pepita ceruza:

Sok helyen lehet ilyen csörlőt készen kapni. Ha jól emlékszem 20 rugó körül van, talán az OBI-ban is láttam...
Nem először írom le, hogy Európa második legnagyobb gazdaságával komoly problémák lesznek hamarosan, Franciaország a gazdaság tekintetében sokkal inkább görög mint német. Mindenesetre nem én vagyok az egyetlen aki aggódik, hivatalosan nem megerősített információk szerint…..
Oké, hogy így már nem balesetveszélyes, de azért remélem nem véglegesnek gondolták... (forrás: ittlakunk.hu) ..
Forrás: index.hu "Egy-két kivételtől eltekintve nincsenek szembetűnően jó épületek a Nagy Lajos királyon. A nagy kivétel számomra negyvenes évek stílusát tükröző Bosnyák téri templom, amelyik még a soha meg nem épült torony nélkül is nagyon nagy hatású. (Sőt lehet hogy…..
Tell Vilmos 2012.10.31 08:25:56
@Balt:

Tudom, hogy szemben van a remíz de a templom is teljesen úgy néz ki mint egy ipari csarnok. Nem egy esztétikus épület, szvsz randa. Javítani kellene rajta, és a harangtorony "szebbé" tehetné. Ettől függetlenül több hozzászóló is +fogta a lényeget, a tér nagyon le van harcolva, nem csak a templomot kellene kipofozni...

Tell (egy zuglói)
Tell Vilmos 2012.10.31 20:32:36
@Spiro:

A Kassai téri templom télleg szép. Kívül- belül! A Bosnyák téri nem 1 nagy durranás!

Hééééééé skacok, erről jut eszembe! Tudjátok mit? Bontsuk le, szóljunk a Vityának oszt épít rá nekünk egy stadiont! Odaköltöztetnénk a BVSC-t! :-)
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
Tell Vilmos 2012.10.26 21:36:35
@xenuka:

Ez bíz így van!
Nem is értem, hogy mi a vita tárgya?
Egy évszázadok óta élő dolgot tényként írt le Jeszenszky. Pont. Ettől még a tény tény marad...
Van a Rákóczi úton egy neromán/romantikus templomocska, amit elég kevesen ismernek. Nem csoda, egy háztömb zárja be, mint az a fenti Google Maps-os képen is látható. Az utcáról csak annyi tűnik fel a járókelőnek (már akinek feltűnik), hogy egy egész saroknyi hosszon egységes a…..
Fél méter magasan csaptak fel a hullámok a Szent Gellért téren, Budán a csőtörésnél, durva videó. ..
Tell Vilmos 2012.07.02 10:40:48
@Putyilov gyári melós:

Ilyenkor lezárják a teljes fürdőt Bástya et., izé - akarom mondani Orbán miniszterelnök úr úszása miatt?
HamPLÓ Újra Bengáli Budapesten! 2012.06.14 15:00:00
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka olyan jármű csörömpölt újra végig Budapesten, mely már 28 éve eltűnt a fővárosból. Ez nem is volt baj, mert egy sínnyúzó jószágról beszélünk, melynek utaskomfortja is erősen deficites, de most szerencsére nem "'sima" villamosról beszélünk, hanem…..
Orbán Viktor tegnap délután sokkos állapotba került, miután számos hivatalos forrásból is megerősítették, hogy ő valójában nem a Magyarország című teleregény egyik sztárja, hanem ténylegesen kinevezett miniszterelnök.  ÁLHÍR   Orbán munkatársai elmondták, hogy a…..
A KSH 2012. június 6-i közleményét a megélhetésről, és 2012. február 21-i közleményét a fizetésekről hasonlítjuk össze. Ijesztő a kép.Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott…..
Christopher Herwig 2002 és 2006 között készítette a Szovjetunió buszmegállóiról szóló sorozatát. A fotósorozat Pétervártól Közép Ázsiáig mutatja be a szovjet épitészet e remekeit. http://www.herwigphoto.com/..