Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alf (törölt)

0 bejegyzést írt és 460 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vezető hírügynökségi beszámolók szerint Hitler életben létének bizonyítékára akadt két chilei újságíró-riporter . A riporterek szerint Hitler jelenleg Argentínában és Brazíliában él, lakhelyét három-négy havonta cseréli, hol az Argentínában Mar del Plata nevű…..
Tudjátok minden stílusos férfi életében eljön az a pillanat, amikor szüksége lesz komolyabb karórára/karórákra. Akárhogy is ellenkeztek, nem, egy telefonon megnézni az időt nem ugyanaz. A férfinek mindössze 3 (ami valójában 4 darab) ékszere lehet: a karórája, a jegygyűrűje…..
Kétségbeejtő, hogy miközben ma Magyarországon kutyákat, macskákat ezerszámra gyilkolásznak, kiránduló, lovastúrázó embereket pedig fegyverrel fenyegetnek a hazai erdőkben a vadászok, addig a magyar állatvédő mozgalom céljait újra és újra egy agyhalott celeb, Tornóczky Anita…..
alf (törölt) 2014.01.25 16:57:43
@monddazigazatmar:
Igen, tehát a pénz.
A hobbi vadász fizet, tehát ölhet.

Mint írtam, akár jogi értelemben is szabad ezt.
De erkölcsileg, etikailag ettől még... egy nagy nulla. És csak mert hasonlóan hatalommániás haverjai körében nem konfrontálódik ezzel, attól még az.

De hát sok embernek látszó tárgy él körülöttünk, közöttünk, máskülönben a világ se így nézne ki. Mondjuk jobb lenne. Nélkülük.
alf (törölt) 2014.01.25 17:08:38
@kód: Még engem sem ért inzultus, pedig igen sokat túrázom. Sőt, kutyával túrázom. Igaz, én nem engedem el a pórázról a kutyát, mert féltem a fentebb említett fajtától. De csak mert még nem ért inzultus, nem gondolom, hogy a probléma nem létezik.
Ahogy vezetés közben sem felejtem el, hogy mondjuk évente közel ezren meghalnak az utakon. Pedig még koccanásnál nagyobb balesetem nem volt.
De csak mert nekem nem volt, még nem gondolom, hogy nincs is, vagy akár bármikor velem is nem történhet meg!
alf (törölt) 2014.01.25 17:09:56
@kód: Látom nem érted, hogy mi a bajom a "hobbi-vadásszal", de ez van.
Veress Balázsról, az Aggteleki Nemzeti Park kormányváltáskor ügyintézőből vezérigazgatóvá előléptetett vezetőjéről valószínűleg sokkal többen nem hallottak széles e hazában, mint amennyien igen. Nem ő az egyedüli ember Magyarországon, aki alapdiplomáját egy államilag el…..
alf (törölt) 2014.01.24 19:01:33
@Larry Silverstein:
Két különböző problémáról van szó. Hiszen normális ésszel belátható, hogy a legtöbb pozícióhoz nem lenne szükség diplomára - nem is beszélve a hivatalos, törvényes ámde semmit nem érő diplomára. De mert ez egy diplomata-fétis ország, hát elvárás.
Nyilván egy csomó országban már rég nincsen ilyen diploma-fétis, a tudás és a hozzáértés sokkal fontosabb. (Azt nem igazán a diploma adja, szerencsés esetben maximum segíti.)
Viszont itt a hazugságról, kamuzásról van szó. Az pedig akkor sem tolerálható, ha egy-egy beosztáshoz speciel kevesebb a jelentősége a papír meglétének.
Ezt egyébként az átkosban jobban csinálták. Kellett egy rendőrtisztnek a jogi (doktori) végzettség? Beiskolázták egy vidéki egyetem jogi karának esti (levelező) tagozatára, és 4-5 év után megkapta a legális, hivatalos papírt.

Nyilván van néhány "szakma" (hivatás), ahol az iskolázottság kikerülhetetlen, ld. orvosok. Ott nyilvánvalóan elengedhetetlen az legális, hivatalos iskolai végzettség, sőt a tudományos fokozat. De az, hogy valaki egy nemzeti park vezetője, a legkevésbé határozza meg az iskola, uram bocsá' egy piaci szereplő vállalat esetében még kevesebb jelentősége van. Rátermettség, tapasztalat, empátia és még számos egyéb képesség sokkal fontosabb, mintsem valami életidegen iskola papírja.
alf (törölt) 2014.01.24 19:08:35
@Larry Silverstein: Igazad van, afféle "maszek-diplomát" fogadtak el a hivatalos, államilag elismert helyett. és bár nem vagyok egy Fidesz-fan (sőt!), de pl. nem tudom mi a baj Németh Lászlóné diploma hiányának. Nem úgy tűnik, hogy ne tudná ellátni a feladatát.
alf (törölt) 2014.01.24 20:12:18
@CrazyStooone: Mint fentebb írtam, számos olyan szakterület van, ahol az iskolai végzettség (munkától függ a foka) nem csak elvárható, de kötelező. Ilyen pl. az orvos.
De nem kevés olyan tevékenység van - lévén a világ a mai formájában igen színes és gazdag - ahol a rátermettség, érzék, tehetség és/vagy képesség, ne adj isten a tapasztalat sokkal jobban számít. És, hogy ezek az emberek is elvégezhettek volna egy iskolát? Persze. De ha mégsem tették, hát attól még akár nagyon magas pozícióban is lehet helyük.
Ha már Bill Gates neve elhangzott, akkor éppen említhetnénk mondjuk Steve Jobs-ot is. Nem ő volt a főmérnök", nélküle az Apple mégis sehol sem lenne.
  "én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb. 1 m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik"   - zárta le Circus a "mikor van elsőbbsége a gyalogosnak a zebrán" témájú kommentvitát, ami a rendőrség brutális karácsonyi…..
Egyáltalán nem indokolatlan az az ambivalencia, amely fellép mikor a néző a stáblistánál konstatálja, hogy látott egy egész jó ötlettel, korrektül kivitelezett gengsztervígjátékot, majd megtudja, hogy Luc Besson rendezte (és részben írta). Ugyanis nem tudom eldönteni, hogy…..
..
alf (törölt) 2013.12.22 17:12:51
@fraki: Bezzeg a férfiember szőrösen az igazi! :) (Sőt, ha még egy kis bukéja is van, na az ám a zsír!:D)
Ne legyen kétségünk afelől, hogy egészen a jövő tavaszi választásokig az ellenzék minden egyes szereplője a saját 2018-as pozíciója előkészítésén fog buzgálkodni. Az összefogósdiak belső civódása már most kizárólag ennek jegyében zajlik. Bármit is mondanak kifelé,…..
Szomorúan olvastam más blogokon a Jogász kritikáját, a kritikusok többségnek nem tetszett a film (danialves véleménye egyáltalán nem ilyen negatív). Ridley Scott kiváló rendező, szóval nem kellene még leírni azért, mert ez az alkotása megbukott. Nem minden filmje volt…..
alf (törölt) 2013.11.23 23:25:52
@Sparrow: Azért ha a Szárnyas Fejvadászból ennyi jött le összesen, akkor a másik kilencet is kár volt felsorolni... neked/nektek. Én mondjuk fej fej mellé tenném a "Nyolcadik utassal", vagy talán még elé is.
A Mindennapi klasszikusok Égi meséi folytatódnak: Amikor Schönberg felköltözött oda, pár nap múlva, miután megszokott ott fent és kényelemesen elhelyezkedett új otthonában, az egyik első dolga volt, hogy megkeresse Brahmsot. "Te, Johannes, képzeld csak - szólt Brahmshoz - még ott…..
Sült bőrös malaccomb ( Frédi szelet ) Szombaton nem volt sok kedvem a Sparban bevásárolni, így a nejem és a gyerekeim együtt mentek feltölteni a hűtőnket - erre egy 1,5 kilós hússzelettel érkeztek meg... Ahogy elővették ezt a gigantikus szeletet, én komolyan azt hittem, hogy…..
A D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, melyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van. Hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kockázatát növelheti. A D-vitamin hiány leggyakoribb télen és tavasszal, a nyáron és ősszel mérhető 50-60% körüli érték…..
Nem könnyű higgadtnak maradni, amikor az üres adathordozók – CD-lemezek, pendrive-ok, memóriakártyák – után szedett jogdíjak egy részének az eddigiektől eltérő felosztását javasló törvénymódosítás úgy köszön vissza a magyar sajtóban, hogy a kormány le akarja nyúlni a…..
Az űr a legvégső határ. Gene Roddenberry klasszikusa (ez a Star Trek filmek egyik alapmondata) új értelmet nyert a Gravity után. Az Avatár után ugyanis Cuarón volt az első, aki arra használta a 3D-t, amire az született: megmutatni, amit emberi szem még nem látott, valóra váltani a…..
Movie Tank Gravitáció ( 2013 ) 2013.10.03 20:03:23
Kezdetben volt az előzetes. Egy nem hosszú, alig másfél perces anyag. Rövid volt, nagyon keveset mutatott meg Alfonso Cuarón érkező filmjéből, ezért nem igazán tudtuk, hogy mit várjunk a Gravitációtól. Oké-oké, jó lesz ez, de mégis mennyire!? Aztán szép fokozatosan megérkeztek…..
Tegnap este mézes-mustáros csirkét csináltam, viszont mivel sosem csináltam még eddig, improvizáltam. Alapanyagnak vettem 700 gramm csirkecombfilét, mézet, mustárt, és a Kotányi termékcsalád Mézes-mustáros csirke fűszerkeverékét, biztos ami tuti alapon. Tudom, hogy ezzel be kell…..
Az ember hihetetlenül kreatív létforma. Pár ezer év alatt megszámlálhatatlan bombabiztos módszert talált ki rá, hogy civilizációstul, kék bolygóstul, mindenestül teljesen elpusztítsa önmagát – vírusokkal, atomháborúval, mesterséges intelligenciával, kísérletekkel, amit…..
alf (törölt) 2013.09.26 13:05:58
Nálam az abszolút legjobb:
www.port.hu/veszelyes_jovo_on_the_beach/pls/w/films.film_page?i_film_id=58026
Igaz, ebben nincs meteor, zombik sem, sőt a végzetes atomháborúról sincs egyetlen kocka sem.
Viszont talán éppen ezért torokszorító, mert olyasmit feszeget ami sajnos abszolút reális. És emberi. (Vagy embertelen...)
Igencsak elmegy egyébként az ember életkedve a megnézése után.
A csodálatos tehetségű Edvin Marton úgy próbál nagy felhajtást keríteni legújabb koncertje körül, hogy állítása, és a plakátok szerint nem máson fog hegedülni, mint egy valódi ritkaságon, egy 3 millió dollár értékű Stradivari hegedűn. A Bors azonban mai számában azt…..
alf (törölt) 2013.09.06 19:40:58
@umbrellagirl: Jajjjjjjjjjjjjj.... :(
alf (törölt) 2013.09.06 19:42:27
@isssti: Nem kakiért-pisiért, hanem persze valószínűleg sok pénzért, de ez mit sem változtat az eredményen, hogy ettől még egy "operett-gála", nem több.
alf (törölt) 2013.09.06 19:47:06
@HgGina: A Stradivari hegedű "titka" alapvetően abban van, hogy anno készült belőle X példány, megismételhetetlen - és a korában valóban nagyszerű hangszer volt. Vagyis hordoz olyan unikalitást, amit egy mai hegedű nem. De nem a zenei értéke, hanem az egyedisége okán!
De nem attól lesz valami nagyszerű zene, hogy egy ilyen hangszert fog az előadó a kezébe.
Én speciel sokkal szívesebben hallgatnám Anne Sophie Muttert egy középszerű mesterhegedűn, mint Edvin Marton bármin, akár egy csilió dolláros Stradivarin.