Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andand

0 bejegyzést írt és 382 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elszánt olvasónk fogai közé szorította jogosítványát, és idejét, idegrendszerét nem kímélve bevetette magát az államigazgatás dzsungelébe, hogy mindenre elszánt bozótharcosként elhozza nekünk a választ a címbeli kérdésre. Mielőtt elolvasnád a sztorit, bökj rá a szerinted…..
andand 2017.08.17 12:09:30
Schengenen belül is kell a személyi vagy útlevél. Nem a határellenőrzésnél (kivéve, ahol most visszaállították), hanem bármilyen igazoltatásnál.
europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_hu.htm
"A jogosítványok, bankkártyák és adóigazolványok nem tekinthetők érvényes úti okmánynak, és nem használhatók a személyazonosság igazolására."
A héten 2 levél is jött, amiben arra panaszkodtak Wizz Air utasok, hogy átutalásos fizetés után nekik kell telefonon csekkolni, hogy beérkezett-e az összeg, különben törlik a foglalásukat. Nem tudom, ezt friss fejelmény-e a Wizznél, vagy csak a nyár miatt többen utaznak, és többen…..
Szegény Zénó, úgy gondolta, gyorsan elintézi új, de működésképtelen laptopja ügyét. Hát, csak gondolta. Úgy néz ki, a Tescoban csak akkor tudsz garanciát érvényesíteni, ha az üzlet egyetlen, kompetens kollégája benn tartózkodik, ami egyáltalán nem fedi egymást a…..
andand 2017.08.01 11:10:14
@KaTe: Más töltő használata, külső monitorral való próbálkozás, akku kivétele, memória kivétele-cseréje, merevlemez kivétele-cseréje, utóbbiak abban az esetben, ha hozzáférhetőek.
Emag, külföldi székhelyű webshop, bekrepált háztartási gép, ezúttal hűtő. A vásárlással nyert egy kicsit levélírónk. A többit elég szemléletesen meséli el. Tisztelt Hilda! Sajnos, én is beleestem abba a hibába, melybe oly sokan. Csillog, - villog, és még olcsóbb is. (…..
Bár Tamással ellentétben nem gondolom, hogy a BKV  elsődleges feladatai között lenne az országimázs javítása, de abban mélyen egyetértek vele, hogy minden kommunikációban fontos az emberi hangnem, az egyébként normálisan viselkedő külföldiekkel szemben pedig jó lenne több türelmet és elfogadást…..
A hitelkátya nagyon nem mindenkinek való. Sőt, igazából a fix jövedelemmel rendelkező, precíz, pontos, fegyelmezett embereken kívül mindeki másnak egy gigantikus Veszély! Veszély! feliratnak kéne kétségbesett villogással bekapcsolnia az agyában, amint felmerül akár csak a gondolata is, mert rettentő…..
andand 2017.03.22 11:45:22
@onlajnok: Tévedsz, simán túl lehet tölteni. Két különböző banknál, különböző országban van hitelkártyám, mindkét esetben működik. Ha túltöltöd, több felhasználható pénzed lesz. Ha nem használod el, akkor a banknál marad, nem kapsz érte kamatot.
Olvasónk szerint felháborító, hogy nem enegedték euróval fizetni az ismerősét egy itthoni boltban, és ezt az egészet az alábbi Springfield árcédulára alapozza. Szerintünk ebből nem következik feltétlenül, hogy euróban vagy kunában is fizethetünk, de meg is kérdeztük. Sajnos nem tudom, melyik…..
andand 2017.03.22 07:23:52
@gabors2: EU-s ország boltjaiban még nem láttam olyant, hogy ÁFA nélkül legyenek az árak feltüntetve.

A gyártó nem akar többféle címkét nyomtatni, így minden olyan ország pénznemében ahol forgalmazzák, szerepel az ár. A magyar üzlet úgy gondolta, hogy többet keres a terméken, így felárazta. Szabályos? Igen. Etikus? Nem annyira, de erre mindig azt mondom: ha neked az az ár megéri, akkor jó, ha nem, akkor mást kell választani.
andand 2017.03.22 08:40:24
@Végre Kibasztak: Valami elnéztél, én nem írtam olyant, hogy olyant...
andand 2017.03.22 08:41:24
@andand: Bah, én néztem el. Hamu a fejemre.
via GIPHY Jön a tavasz, nyakunkon az évszak- és cipőváltás, sűrűsödnek a lábbelikkel kapcsolatos levelek, ami alapján úgy tűnik, nem lehet elégszer átvenni, mikor és hogyan reklamálhatunk, ha valami mégsem jön össze a vadiúj csukával. Például az oké, ha a bevizsgálás után csak a blokk ellenében…..
andand 2017.02.28 11:26:24
@Terézágyú: A medve Erdélyben van, így a hozzak helyes forma.
Zoltán tesztjének eredménye alább. (Weshopos rendelésnél az automatikusan érkező levél csak a rendelés beérkezését nyugtázza, a szállítást egyeztető emailig nem lehet ugye biztos az ember, hogy tényleg sikerült megvennie a terméket, de azért 5 nap alatt illett volna az OTTO-nak erre a pontra…..
Biztosan lesz pár törzskommentelő, aki ránézésre vágja, hogy mit jelent pontosan a csudaképlet, amivel a Whirlpool megajándékozta panaszkodó ügyfelét, de azért lássuk be, hogy ennek értelmezése nem lehet alapelvárás egy hűtőgépvásárlónál, nem beszélve az angol nyelvű magyarázatokról és…..
Tulajdonképpen mondjatjuk azt is, hogy nem meglepő, de akkor is érthetetlen és bosszantó, hogy a Wizz Air mennyire nagyvonalúan kezeli utasai problémáit. Kár, hogy megteheti. Kedves Homár blog, Az alábbi élményt szeretném megosztani veletek, illetve rajtatok keresztül a…..
Az a minimum, hogy nem elegáns, de ugye nem is törvényes. Kedves Emag, ideje lenne ticketelni ezt a feladatot a fejlesztőknek. Kedves Homár! Tudtátok, hogy az eMAG nem engedi, hogy leíratkozz a hírleveléről? Ha nem érdekel, akkor is bombáznak vele! Kétszer rendeltem tőlük, szerencsére nem volt…..
Oké, a szabály, az szabály, mondhatnánk, de még csak ez sem igaz. A BKK üzletszabályzatában ugyanis egy helyen szerepel a roller, és ott bizony ezt mondják róla: "roller /.../ kézipoggyászként díjtalanul szállítható valamennyi járművön, amennyiben az utasok ruházatát, a jármű berendezéseit nem…..
andand 2016.05.03 10:36:02
@Terézágyú: Sehol nem írja a szabályzatban, hogy a rollert össze kéne csukni. Ezt csak a vezető mondta.
"A kisméretű, legfeljebb 41 cm (16”, azaz hüvelyk, illetve inch, vagy coll) külső kerékátmérőjű
kerékpár valamint a roller, továbbá méretkorlát nélkül az összecsukott kerékpár (továbbiakban
együttesen: kisméretű kerékpár), kézipoggyászként díjtalanul szállítható valamennyi járművön,
amennyiben az utasok ruházatát, a jármű berendezéseit nem rongálja meg, illetve nem szennyezi
be."
Tékozló Homár Elrettentő poszt 2016.03.22 09:46:00
Az egyetlen oka, hogy ez a rémisztően hosszú levél kikerülhet, az a profizmus, amivel olvasóit a kezdeti együttérző morgásból a végére egységesen egy dühös miért felkiáltásba hajszolja. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért rendel valaki sokadszorra is egy olyan helyről…..
andand 2016.03.22 10:43:40
@borso: Kevered a csehet a románnal.
A címbeli huszáros megoldással próbáltak segíteni olvasónk problémáján a Telekomnál. Ha tényleg ez a hozzáfűznivalójuk az adatforgalmat előevő Spotify-ra, esetleg beírhatnák a Music XS csomag tarifaismertetőjébe is. Csak hogy ne kelljen annyiszor elmondani a panaszkodó előfizetőknek.  Kedves…..
Én arra tippelnék, hogy a segélyhívós operátoroknak valamiféle protokoll szerint kell az adatokat felvenniük, nem a saját heppjük a sok kérdés, és az, hogy akár többször is visszakérdeznek, de mivel Tamás mérgelődő levele nem az első a témában, most már megkérdezzük a bonyolultan semmitmondó…..
Ha adhatunk egy tanácsot a Pápai Húsnak: a hasonló panasszal hozzájuk forduló vevőknek a jövőben inkább egy sűrű elnézésekkel és együttérző kifejezések tömött végtelenül kedves levélben ismerjék el, hogy hibáztak, esetleg ajánljanak fel egy termékcsomagot. Kedves…..
Az ünnepek elmúltával sorra érkeznek Duplán Szomorú Olvasóink levelei. Ők azok, akiknek a vásárlás sem jött össze, és a pénzüket sem kapták vissza. A csalódás, a sok macera, a sokszor érthetetlen kifogások és a dolog alapvető igazságtalansága miatt ki-ki a maga vérmérséklete szerint fortyog…..
Az elmúlt 2 hétben ez a harmadik kéményseprős levél, szóval láthatóan továbbra is többeknek probléma az éves kéményellenőrzés megoldása. A Violetta által felvetett kérdések nagy részére a FŐKÉSZTÜSZ honlapján megtalálható a válasz, szórakoztatóbb formában pedig…..
andand 2015.11.17 16:46:34
@atpijkamo: Nem filléreskedek, a lényeg, hogy már évek óta nem érdekel kivel mennyit beszélek, ugyis belefér a keretbe.
andand 2015.11.17 16:56:53
@atpijkamo: Ha van 100-200-300 perc az előfizetésedbe, akkor mit számít, hogy mennyi a percdíj? Az előfizetést ugyis kifizeted. Lehet én nem vagyok az, aki a telefonon lóg, de nekem nagyon ritkán nem elég ez + a hálozaton belüli percek. Természetesen a család jó része ugyanazt a szolgáltatót használja, így velük többet lehet dumálni.

Más lenne, ha emeltdíjas számot kéne hívjon, akkor megértem, hogy húzza a száját.