Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GreenEyes

418 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékmorzsák Eseménynaptár 2020.07.20 00:07:00
  Esemény időpontja Esemény megnevezése Esemény helyszíne 2020. szeptember 20. 18:00 VARNUS XAVER ORGONAHANGVERSENYE Művészetek Palotája 2021. május 8. 19:30 HAVASI Symphonic Aréna Show Papp László  Budapest Sportaréna 2021.…..
GreenEyes 2009.09.14 13:22:19
@Bibliofilia:
Kedves Tamás!

Örülök, hogy rátaláltál a blogomra és hasznodra lehet. :)
Az Abigél előadással kapcsolatban valóban csak egyszer láttam, s az nem igazán nyerte el a tetszésem. Annak idején a filmsorozatot láttam a TV-ben, ami nagyon-nagyon tetszett; valószínűleg hasonló hatást vártam a musicaltől is, de az sajnos, nem következett be. Talán a színpadra vitelével volt bajom, nem tudom... :( Mindettől függetlenül el kell mondanom, hogy a színészek előadásával semmi probléma nem volt, sőt... Nekem összességében "nem jött be" a darab, de ez ízlés és tetszés kérdése, hisz' ha megnézzük a jegyeladást, akkor változatlanul teltházak mellett megy, s a fórumokon is azt olvasom, hogy nagyon kedvelik! :)

Amiket pedig ajánlottál az oldallal kapcsolatban, nagyon köszönöm, meg is fogadtam! :)

Üdv, Roni
A Gyerekek karácsonyi meglepetésének köszönhetően voltunk részesei a Barushka – A jéghercegnő (Barouchka – Princesse de glace) című nagyon látványos énekes-táncos, varázslatokkal és mutatványokkal teli, revüs-cirkuszos shownak. Az amúgy gyermekeknek szóló karácsonyi látványosságnak a francia…..
Ha már Queen, legyen színes! – gondoltam a jól ismert közmondás mintájára, és a 2019. májusi hírlevélben kínált QUEEN Rock and Symphonic Show-ra is jegyet váltottunk. Amint azt az ismertető is írta, a Queen napjainkban reneszánszát éli, a banda zenei hagyatékát sokan, sokféleképpen dolgozták fel…..
November vége felé ocsúdtam fel, hogy a csábító fellépőkkel megrendezésre kerülő decemberi Adventi MusicalPluszra jegyet kéne vásárolni! No, persze, hogy már minden jegy gazdára lelt! :( Némi esélyt remélve, benéztem a MP Facebook oldalára, hátha… Nagy szerencsém volt, s úgy tűnt, reményeim…..
Aki netán gyakori vendége a blogomnak, annak nem árulok el nagy titkot, hogy az idei jubileumi HAVASI Symphonic Aréna Show-ra pláne nem volt kérdés, hogy megyünk-e, sőt, olyannyira nem, hogy az esti koncertre szóló jegyeket már egy évvel ezelőtt (2018.12.14.) megvettük! ;) (Sőt, hogy még fokozzam……..
Emlékmorzsák Killer Queen 2019.11.08 19:00:00
Egyfelől a Bohemian Rhapsody című mozifilm januári megnézése óta, vagy még visszább nyúlva az időben, Adam Lambert Queennel közös 2017. novemberi koncertje óta, minden olyan programra rákattan(t)unk, ami a Queennel, még pontosabban a zenéjükkel kapcsolatos. Így történt, hogy egy májusi hírlevélből…..
Az elmúlt években nagyon megszerettük a szimfonikus (film)zenei koncerteket, ezért nem is nagyon volt kérdés, hogy a ma esti előadáson képviseltessük-e magunkat. Egy nyári hírlevélből értesültem a programról, egyeztettem Cilivel, majd meg is vettem rá a jegyeket. Közeledve a koncert napjához, egy…..
Emlékmorzsák HOLLYWOODI CSILLAGOK 2019.07.27 20:00:00
A filmzene szimfonikusokkal ötvözve mindig egy nagyszerű és csodálatos zenei élményt jelent, így nem volt kérdés, hogy felkerüljön kulturális programjaink listájára a ma esti Hollywoodi Csillagok szimfonikus filmzenekoncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Olyannyira bebiztosítottuk…..
Emlékmorzsák DEAD CAN DANCE 2019.06.26 20:00:00
Valamikor 2018. ősz-tél tájékán olvastam hírlevélben, hogy 2019 nyarán koncertet ad Budapesten a Dead Can Dance. Nevükkel és különleges zenéjükkel az 1992-ben bemutatott Világok arca: Baraka című természetfilm kapcsán találkoztam először. Ron Fricke rendező e kísérleti dokumentumfilmjének csodálatos…..
Emlékmorzsák THE PIANO GUYS 2019.06.03 20:00:00
Kb. 2 héttel az esemény előtt döntöttük el, hogy elmegyünk a The Piano Guys formáció koncertjére, miután adódott egy kedvezményes jegyvásárlási lehetőség. Ahhoz képest, hogy „A zongoristák” közel 8 éve zenélnek sikerrel, mi semmiféle információval nem rendelkeztünk róluk, mindössze a YouTube-on…..
Egy januári hírlevélből értesültünk, hogy a legendás olasz zenei producer és dalszerző, Giorgio Moroder „The Celebration of the 80’s” című turnéja egyik állomásaként fellép Budapesten. A közel 80 éves slágergyárost többen a diszkó keresztapjaként, illetve az elektronikus tánczene megalapítójaként…..
Kissé aggódtunk, hogy a Gyerekektől még tavaly karácsonykor szóban kapott ajándékjegyek az előadás napjára, azaz mára megérkeznek-e, de egy könnyed ráhatás és udvarias érdeklődést követően ez szerencsésen megtörtént. ;) Este kb. 8 órára elsétáltunk a kőbányai Szent László téri templomhoz, hogy…..
A remek MusicalPlusz után hazasétáltunk, megebédeltünk, szusszantunk egyet, majd indultunk a már kissé távolabb lévő MOM Sport-ba, ahol a német ENIGMA névre keresztelt zenei projekt adott koncertet. Amennyire visszaemlékszem, amikor kb. a ’90-es évektől a rádiók el kezdték játszani a projekt dalait…..
A korai előrejelzésekkel ellentétben kellemes napsütéses, tavaszias idő volt ma, ami megalapozta a jó hangulatot a kora délutántól késő estig tervezett kulturális programjainkat illetően. Legutóbb tavaly júniusban voltunk MP-on, s amikor eszembe jutott és megnéztem az oldalon, nagy-nagy örömmel…..
  Január közepén érkezett a hírlevél az AVATAR DISCOVER PANDORA kiállításról, s a film iránti szeretettünk és elfogultságunk szinte magától értetődővé tette, hogy megnézzük a kiállítást.A kiállításnak helyet, még pontosabban teret adó Andrássy Élményközpont az immár neoreneszánsz-szecessziós…..
A Queenről a ’80-as évek elején az akkori általános iskolai legjobb barátnőmtől/osztálytársnőmtől hallottam először, aki a kedvencének mondta az angol zenekart. A ’86-os budapesti fellépésükkor már szinte nem akadt olyan ember az országban, aki ne hallott volna róluk. Legendás Népstadionbeli…..
Valamikor november végén - december elején a (nagy) Gyerekek vetették fel, hogy lenne-e kedvünk csatlakozni és megnézni velük a Diótörőt a Bábszínházban?! Elsőre furcsa volt a gondolat, de végül is, miért ne?! Az előadás napján már dél körül útnak indultunk, mert a (kis és nagy) Gyerekek szerettek…..
Ismét eltelt egy év, elérkezett a december, és vele az idei HAVASI Symphonic Aréna Show… a 7. felvonás. Ahogyan a korábbi években, úgy most is kíváncsian vártuk, mivel nyűgöz le bennünket Havasi Balázs 2018-ban?! Amint a lehetőség adott volt, elfoglaltuk helyünket a nézőtéren. (Ezúttal is kiváló…..
Amint nyár elején híre ment, hogy Frida Kahlo mexikói festőművésznőnek kiállítása lesz Budapesten, Cili jelezte, hogy mindenképpen szeretné megnézni. Bevallom, kultúrfelelősként nem végeztem jól a dolgom, mert megfeledkeztem minderről, amelyhez az erkély felújítási projekt is hozzájárult. Október…..
David Garrett-re történő rátalálás az abszolút véletlen műve volt. Június elején videókat keresgéltem és nézegettem a YouTube-on, amikor is megjelent a listában egy videó, amelynek az ajánló képén azt gondoltam, hogy egy általam kedvelt musicalszínész szerepel hegedűvel a kezében (aki amúgy jó pár…..
Augusztus elején egy hírlevélből értesültem Csányi Sándor estjéről. Cilivel történő egyeztetés után meg is vettem a jegyeket. A beszélgetős estre a MOMkult Színháztermében került sor, Vallomások zárt ajtók mögött alcímmel. A „vallatást” Szily Nóra újságíró vezette le, aki személyes infóként…..
Emlékmorzsák IL DIVO - TIMELESS 2018.09.10 20:00:00
Az IL DIVO ma esti koncertjéről a Szöveg Színház Produkció áprilisi hírleveléből értesültem. Rákérdeztem Cilinél, s miután igazából nem volt kérdés, hogy menjünk-e, meg is vásároltam a jegyeket. Hamar elröppent az öt hónap, s elérkezett ez a várva várt nap! Legutóbb 2012 szeptemberében voltunk IL…..
Emlékmorzsák Filmzene Fantázia 2018.08.17 20:00:00
Amikor március környékén olvastam a hírlevélben, hogy a Budapesti Nyári Fesztivál keretében Filmzene Fantázia címen szimfonikus filmzenekoncert lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, inkább csak a megerősítés miatt hívtam fel Cilit, hogy megyünk-e, tekintettel arra, hogy szeretjük a zenét,…..
Június 15-én Mamuci és Cili szerencsésen és épségben hazaérkeztek Párizsból. Az akkor tartott rövid kis élménybeszámolót 19-én egy nagyobb lélegzetű szülinapi buli követte. Cili születésnapjának köszöntése azonban ma teljesedett be a Budapest Sportcsarnokban megrendezett Jean Michel Jarre koncerten.…..
A BODY kiállítást már 2008-ban, majd 2012-ben is szerettem volna megnézni, de akkor lemaradtam, ám az ideit semmiképpen nem akartam kihagyni. Az emberi testet bemutató tárlaton több mint kétszáz preparátumot tekinthettünk meg. A preparátumokat egy különleges, az orvostudományban használt technika,…..