Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztrotündér

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borbás Marcsi Gasztroangyal című, blogunk nevére hajazó műsora új lendületet adott nekünk, hogy újjáélesszük sütős-főzős összejöveteleinket, és előrukkoljunk egy újabb finomsággal. Az e heti menü: foccaccia, amaretti és bor.A foccaccia receptje, ahogy nálunk készült:…..
Az egyik legszebb dolog a táppénzben, hogy van idő otthon, kényelmesen főzőcskézni. Én mégis valami egyszerűt és gyorsat kerestem ki mára. A választásban segített, hogy végre megkóstolhattam az öcséméktől, Horvátországból kapott ajvárt is. Eddig én sem tudtam, úgyhogy…..
Ismét egy vacsora, mely próbára teszi a házigazda edénykészletét - már ami az edények mennyiségét illeti. Pláne, hogy rekord-közeli létszám, 8 fő gyűlt össze a mai gasztrorandira. (Az effektív létszám ennek kábé a fele...) Kapros húsgombócleves Hozzávalók 6 főre:…..
20.00: máj felaprítva, hagyma megpucolva és apróra vágva, gombafejek megpucolva. De ketten még hiányoznak...20.05: Verus befut, gombafejek egyre apróbbak, a sajtreszelőért meg kell küzdeni. Mindenki segíteni akar. Töltünk még villányi cabernet sauvignont, a Teleki fajtából.20.11:…..
A receptet a neten szörfözve találtam, először azt hittem, elírás a cím. A hozzávalók listája azonban mindenre magyarázatot adott:1 db szarvas - ez kb. 30-35kg színhús8 kg hagyma (sacc- egy nagy lavórban volt összedarabolva) 10 fej fokhagyma 30 dkg piros paprika (édes-nemes)10dkg…..
Az augusztus 28-ai főételünket egy ellenszavazattal Csirketortának kereszteltük el. Amennyiben befut olyan ötlet, mely egyöntetűen elnyeri tetszésünket, talán hajlandóak vagyunk a névváltoztatásra, addig azonban be kell érnetek ezzel. Főleg Neked,…..
Dödöle sertéspörkölttel és tejföllel2009-ben megújult erővel térnek vissza a gasztroangyalok a szájbertérbe - és Ágika konyhájába. Idei első remekművünk egy "vazsi" specialitás, a dödöle. Természetesen pompásra sikerült, és ezúttal a tálalás is :)) Hiszen mi…..
Szeptember 3-án indult blogunk, melyet burgonyakrémlevessel és csokis csodasütivel ünnepeltünk meg. A receptek még váratnak magukra (talán az eheti szünet alatt behozzuk a lemaradást), ízelítőül azért két képet beszúrunk, alant.Csak annyit még: isteni volt!..
Kihasználva az eheti (érteeed: eheti!) szünetet, felkerül végre az augusztus végi kétfogásos vacsi receptje. Arról a vacsiról van szó, melyen megfogant e weblap gondolata is. Épp ideje volt hát a tettek mezejére lépni: jöjjön hát az első recept!  Őszibarack-krémleves…..
gasztroangyalok Köszöntő 2008.09.04 22:35:00
Teli pocakkal legjobb az alvás. Innen folytatjuk. Csá. Na jó, ez egy tündértől erős volt. Pláne angyalok között... Szóval jó éjtvágyat! Pörgőági, te meg hol voltál, bakter??? ..