Adatok
Pityesz konyhája
16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Meg pucolunk és felkockázunk egy fej hagymát majd kevés olajon le pirítjuk.Ha ez megvan mehet rá a fűszer:só,bors,vegeta,majorana,kömény,fokhgyma granulátum,4-5 babérlevél.Ez után mehet rá a hús.Ez a hús lehet csirke,pulyka vagy sertés kocka.Ebből 700 gramm elég.Ez a sertés kocka lehet…..
Tudom hogy ez nyári kaja de egy apró fogással nyárivá varázsolhatjuk.Megpucolunk majd felkockázunk egy fej hagymát amit kevés olajon megpirítunk. Ez után mehet rá 3 evő kanál cukor. Ha a cukrot le karamellizáltuk mehet rá egy kevés zeller szár vagy egy kisebb fej zeller 4-be vágva.Ha ez is megvan…..
Ez a fajta tészta sokféléből készülhet.Ebben az a jó hogy egyik módja a maradékok felhasználásának. Az se baj ha két külön fél csomag tésztát főzünk hozzá. Keszülhet fusiliből,szarvacskából vagy pennéből.Azon felül hogy tészta tekintetében nem kell válogatnunk hús terén sem kell.Készülhet ez darált…..
Előszőr megfőzzük a tésztát, amit tálalásig melegen tartunk.Ez után jöhet a tészta szósz. Ehez nem kell mást tennünk mint 4 evő kanál tejfölt össze keverünk 4 evő kanál majonézzel, 2 felkockázott sonkás vagy téliszalámis körcikk sajttal vagy ugyan ennyi tömlős sajttal.Ha ez megvan mehet bele a…..
Ez a recept nem szokásos carbonara hisz füstölt szalonna helyett darált hús van benne,tojás meg parmezán helyett meg tejföl és kukorica keményítő.Szóval ez inkább egy tészta szósz receptje,de amikor itthon szóba kerűl a carbonara akkor erre gondolunk mind ketten.Először megpucolunk és apró kockára…..
Előr megpucolunk és apró kockára vágunk egy hagymát majd kevés olajon meg piritjuk. Ha ez megvan mehet rá a kristály cukor.3 evő kanál elegendő. Ez után mehet rá a chorizo.Ha ez nincs jó a sima füstölt kolbász is ebből 100 gramn elegendő de el is hagyható.Ez után mennek rá a…..
Mindenkinek van otthon egy jól bevált receptje,de most leírom én hogyan csinálom. Elsőnek kell hozzá egy 450 grammos tejföl fele. Kell hozzá egy megpucolt és apróra felkockázott fej vörös vagy lila hagyma.200 gramm kukorica.200 gramm reszelt sajt.200 gramm bármilyen felvágott,virsli,lecsó…..
Legutóbb a francia salatáról irtam így nem maradhat el a kaszinó tojás sem.Először a tojásokat enyhén sós vízben meg főzzük.Majd ha kemények lehűtjük és megpucoljuk öket.Ha ez kész óvatosan félbe vágjuk őket és a sárgáját egy keverő tálba tesszük.Ha ezzel is megvagyunk hozzá adunk 2 evőkanál szoba…..
Elsőnek meg kell bizonyosodni arról hogy a francia mixünk tartalmaz burgonyát és petrezselyem gyökeret. Ha nem ezt könnyen orvosolhatjuk 2-3 szem burgonyával és 2-3 petrezselyemmel vagy egy kicsi zellerrel. Ezeket fel teszük főni olyan sorrendben hogy petrezselyem majd ha ez kész jöhet a burgonya és…..
Először fel teszem főni a megmosott krumplit.Ebből 2,5 eleg.Eközben megpucolom majd hosszában felszelem és yzálára szedem,sózom és porcukrozom a lilahagymákat.Ebből kettő fej elegendő. Ez után eldönjük hogy házi majonézt használunk vagy boltit. Házilag úgy készíthetünk majonézt hogy egy tojás…..
Tudom hogy ez nyári kaja,de sok ételünknek ez az alapja.Először megpucoljuk maj felkockázzuk a hagymát. Kevés olajon kifehéredésig pirítjuk.Ez után mehet rá a kicsumázott és felszeletelt paprika.A paprikát úgy a legegyszerűbb kicsumázni hogy fogjuk a csumáját benyomjuk majd tekerünk rajta egyet és…..
Ha paprikás krumpli nem maradhat el a krumplis tészta sem. Ami egy paprikás krumpli alappal kezdődik annyi külómbséggel hogy nem kell bele kolbász,kevesebb kell belőle, no meg az egészet át kell törni. Ha a töréssel megvagyunk mehet rá az előzóleg megcőtt tészta majd óvatosan jól össze dolgozzuk.Ha…..
Elsőnek megpucolom és felkockázom a hagymát. Majd ezt a felkockázott hagymát egy kevés olajon vagy kolbász zsíron lepirítom. Majd ha ezzel is megvagyunk mehet rá a fűszer:só,bors,vegéta,kömény,majoranna, fokhagyma granulátum. Ha ez is megvan mehet rá a megpucolt,gerezdekre vágott krumpli.Nem baj ha…..
Elsődlegesen nem mindegy milyen krumplit választunk.Fözéshez mindig a piros héjjút válasszuk mert annak kisebb a keményítő tartalma és előbb puhul.Kolbászból is érdemes a nem túl száraz fajták közül választani mert még sütni fogjuk és így elkerülhető hogy túl száraz legyen.Fel tesszük főnl külön…..
Legutóbb történt egy kis technikai probléma így ezt a bejegyzést most pótlom. Tehát a főzelékek. Minden főzelék titka a sűrítés. Egy zacskó bármilyen zöldségbez valamint 2,5 kiló krumplihoz elég 5 evő kanál kukorica keményítö valamint 5 evő kanál tejföl meg egy pici víz. Elsőnek megpucoljuk majd…..
Következő témánk a főzelék feltétek lesznek.Lehet ez egy egyszerű tükör tojás vagy egy picit bonyolultabb pörkölt.De akár lehet ez egy sült virsli vagy sült lecsó kolbász. A haladók kisérletezhetnek egy kis hagyma pirítással majd erre ráhelyezve egy kis felkarikázott virslit vagy fél karikára vágott…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz