Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsomatograf

0 bejegyzést írt és 363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szetpéterváron négyszer három napot voltam, rengeteg kép készült, rengeteg élmény. Kis ízelítő, amíg meg nem írom. :)        Ugró szarvas, bárisnya   Petergof átlagos mennyiségű turistával   Szentpétervár éjjel a Néva folyón dokkoló Silver Cloudról..
Augusztus. 25 szombat, úton.  Mint tegnap. Írok. Megírtam hat fejezetet, mindegyik 17-19 oldal. Most, hogy nehogy elvesszen az egész, a fejezeteket külön egységként mentem el, majd ha kész, egybefűzöm.  Augusztus 26 vasárnap. Úton, Bilbao.  Laci nagyon aggódik, hogy van-e sérülés a bulbán. Pedig…..
Nagyon helyre kéne már hoznom a letörött kesztyűtartó fedél nyitót   Na nem azért nem cseréltem le eddig a Passat már újkorában sem zseniális fejegységét mert annyira szuperhifi lenne. Korábban mindenben cserélgettem, most meg valahogy nem: talán megszoktam, ahogy kinéz, vagy általánosságban elég…..
Az 1970-es évekre New York az Egyesült Államok bűnözés által leginkább sújtott városává vált. 1975-ben az önkormányzat a csőd szélére jutott, adósságának rendezését egy nagyvállalatra kellett bíznia. ..
Zsomatograf 2017.03.10 10:19:17
@Osz Apo: Pontosan, nekem is ez jutott eszembe. :-)
  2001. június 26. kedd, úton.  Indulás hajnali kettőkor... Beszélgettem a pilottal a fent említett problémáról. Elővezettem az ötletemet, amit este találtam ki: Miután egy hangárba kel bemenni, és az ajtaja 13,5 méter magas, e miatt van a magassági korlátozás, a következőképpen kellene eljárni:…..
Zsomatograf 2017.02.10 08:31:19
Kedves Seafalcon és a többi hozzáértő közönség!
Nem kapcsolódik szorosan e poszthoz, de ebben a cikkben olvastam (
gcaptain.com/watch-sketchy-pilot-transfer-arrangement/ ) pilot történetét, amiben ezt írta: " I asked the Captain to make a lee because I wouldn’t be able to board like that."
Mi a pékfüle a "make a lee"? Gondolom azt kérte, hogy forduljon el, hogy ne billegjen annyira a hajó, de koránt sem vagyok benne biztos.

Válaszod előre is köszönöm!
Zs
Zsomatograf 2017.02.13 08:30:16
@Seafalcon: Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a választ! Ezek szerint nagyjából sejtettem mit takarhat, de így azért mégis pontosabb.
További influenzamentes időt kívánok mindenkinek!
Zs
Ó, de várjuk már ezt a hétvégét! Hosszú évek tradícióját nem adjuk fel, hiszen az első (kvázi) közönségtalálkozónkat 2007-ben, azaz hét (!) éve hoztuk össze. És - nagy szerencsére - azóta is sikerült tartani azt a békés, nyugodt és laza családias hangulatot, melyet az…..
Sorozatos rossz döntésekből kifolyólag hosszan haldoklott, most végleg megölik és mi elsiratjuk. Ellenben nem kell sajnálni a magyar hatóságot, okosban mindent el lehet intézni még ott is. Az Égéstér 124. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez. ..
Azt olvasom, hogy: A kínaiakkal történő kínai nyelvű beszélgetést nehezíti, hogy a mandarin nyelv nagyrészt kétszótagos szavakból áll. Minden szótag négy különböző hangsúlyt kaphat: magas, emelkedő, ereszkedő, ereszkedő-emelkedő, plusz lehet afféle hangsúlytalanul…..
Mostanában néha beletúrok a régi képeim közé, és hagyom magam meglepni, hogy annak idején mi mindent lekattintottam csak úgy, apropó nélkül. Néha olyan dolgokat is, amik már nincsenek meg. Például a "klasszikus" Kökit. Kicsit sajnálom, hogy amikor megnyílt, még nem fotóztam,…..
Zsomatograf 2013.12.13 19:25:06
@Balage85:
A győriek valóban liftek. Egyszer megkérdeztem a "Régi Győr" fészbúkos csoportban a műértő közönséget, és ott mondták. Az egész alatt van egy üzemi aluljáró/alagút a sínekre merőlegesen, állítólag azon hordták ki a postavonatokra a cuccot.
Azt viszont nem tudták megmondani, hogy miért van lejtős korlát az építmény külső oldalán.
Közbeszerzési eljárást írtak ki a Gyomaendrőd–Nagyvárad vasútvonal kiépítésének előtanulmányára, tájékoztatta a beol.hu-t Molnár Sándor, Vésztő polgármestere. A magyar-román vasúti határátmenet újbóli megnyitásának ötlete nem új keletű, a projektet korábban a…..
Zsibbadt még ilyenkor az agy, ez a helyzet, nincs rajta mit szépíteni. És nem, ez nem a lüktető másnaposság, amikor az embernek két feje van és a nagyobbik van belül, hanem az a hétfői realitásba visszarántó üresség, amikor csak bámulunk magunk elé, miután töröltük a…..
Ez már a tizedik eset.Nyilván ilyenkor ünnepelni kéne, hangzatos címszavakban kommunikálni az eseményt szerte a világba, szponzorokkal, síppal-dobbal, nádi hegedűvel, ahogy illik, ha egy ilyen kerek ünnepet ülünk. De nem. És szerencsére, hogy nem. Mert eddig - az eltelt évek alatt…..
Mike Burroughs egy olyan srác, aki magasról tesz a szabályokra és a normákra, akit valószínűleg hidegen hagy a mások - és főleg az irigyek - kritikája. Mike Burroughs éli világát odaát és meglehetősen költséghatékony módon szórakoztatja magát: rozsdás dolgokból csinál…..
Zsomatograf 2013.06.26 20:34:01
@Nagykorú: Nekem egyszer sikerült találni olyan területet, ami faszán nagy cserepesre volt kiszáradva. No, ott néha-néha nyikkant a Lada ezeréves nemtommilyen gumija. Azóta se. Mondjuk ennek lényeges oka, hogy nem járok mostanában szántóföldön. :-)
Sokat gondolkodtam, mit is lehetne írni a mai adáshoz de nem jutott eszembe semmi, amit rutinos és tanult tévés majmaink ne mondanának és mutatnának meg ezerszer jobban. Csak remélem, hogy a képernyőn/monitoron keresztül is átüt mindkét anyag hangulata, még ha olyannyira távol is…..
Zsomatograf 2013.05.30 08:50:36
@Leadfoot: Nekem meg a Street rod jutott eszembe róla. :-)
Belsőség A hét legjobb filmje 2013.02.22 17:46:14
Ha ön ezt a posztot olvassa, minden bizonnyal szereti az autót és az autózást. Azt a kort éljük, amelyben még éppen elcsíphetjük a varázsát, még elég időnk van ahhoz, hogy összegyűjtsük azt az emlékanyagot, amelyből majd a verandán ücsörögve szemezgetünk az unokáinknak,…..
Zsomatograf 2013.02.23 06:24:27
Belsőség Az igazi mindenes 2013.02.19 15:16:02
Az első generációs, gömbölyű Toyota Previa örök kedvencem. Amikor megjelent a piacon, mintegy 23 éve, nagyon tetszett a furcsa, tojásszerű formája, a 75 fokban megdöntve, szinte a padló alá, az első ülések mögé beépített motorja, a beépített hűtő/fűtődoboza. Igazából…..
Zsomatograf 2013.02.19 20:13:12
@The Good Boy !: Bécsben van sok ilyen. Irdatlan tempóval takarítják a havat.
  Eltelt egy újabb hónap és jelentem a helyzet romlik. Alant a parancsnok éneke a hanyag karbantartásról és arról, hogy figyelhettem volna oroszórán az iskolában. Kezd a dolog unalmassá válni. Van itt nekünk egy szép, TMK szoftverünk, ami alapján a karbantartásokat…..
Hétfőn a harmadik szelektív szakaszt rendezték a 2013-as Dakaron. A mezőny még mindig Peruban ralizik, Piscóból rajtolva 243 kilométernyi mért szakaszt kellett teljesíteniük Pampáig, majd onnan még közel száz kilométernyi összekötő szakasz megtétele után érkeztek meg Nazcába,…..
Zsomatograf 2013.01.08 12:16:22
Tegnapra ígértem egy videós postot ami elég rendesen elmaradt. Ennek az az oka hogy a T32-es buszom jött előbb és az nem arra megy amerre a feldíszített házak vannak. Legrosszabb esetben hétvégén levideózom. A mai nap is eltelt mint a tegnapi. Délután 4-kor esett le hogy ma Mikulás…..
Na újra megpróbálkozunk a Noteon való post készítésnek. Most nem a saját szoftverét használom, hanem egy szövegszerkesztő alkalmazást. Ha jól néztem ez tud .doc-ban menteni ami nekem tökéletes az otthoni utólagos szerkesztés szempontjából. A mai nap eltelt és jó hírrel…..
Gondoltam egy gyors postban megosztom mindenkivel.... mintha olyan sokan olvasnának..... hogy erősen gondolkozom azon hogy abbahagyom a blogolást. Úgy néz ki a kutyát nem érdekli amit írok csak azt a pár ismerősömet aki olvassa. Nekik meg fészbúkon is ki tudom postolni egy kicsit…..
Zsomatograf 2012.10.24 07:43:12
@Gwendir: Gyakorlatilag egyetértek. Csodát ne tessék "két hét" alatt várni. Olvasok én olyan blogot, aminek szerintem hasonló látogatottsága van, aztán mégis évek óta íródik.
Az elmúlt napokban eléggé el vagyok maradva a bloggal. Szégyenlem is a pofám rendesen, de mivel egy napom reggel 4-től este 11-12-ig tart így szerintem ez most elnézhető. De most bepótolom az elmúlt napokat.   Valahol ott hagytam abba, hogy beszámoltam az első napomról a suliban.…..
Na szép jó estét mindenkinek.. bár mire ezt a postot kitolom otthon már masszívan éjszaka lesz. Gondolkoztam, hogy ennek a postnak is a szopóroller vol akárhány címet adjam, de rájöttem a mai napra nem érvényes, sőt kell, hogy fényezzem magam, ma kifejezetten talpraesett voltam :D…..
WazzEngland Én, mint Caretaker... 2012.10.11 22:46:24
Akkor csapjunk bele a lecsóba (hmm.... valamikor kell rittyentenem valami jóféle lecsót, mert nem mostanában ettem és kifejezetten lájoklja a gyomrom :D ) Na de térjünk a lényegre, semmi köze a lecsóhoz. Szerdán elkezdtem első „komolyabb” Angliai melómat és Caretakernek…..
Zsomatograf 2012.10.14 22:28:40
@Gwendir: Ja, mondjuk ezen én is pislogtam egy sort. Fura nekem nagyon.
WazzEngland Just a perfect day.... 2012.10.13 13:04:37
Muszáj volt ezzel kezdenem. :D (Bocs a minőségért, de a rohadt VEVO-s videókat nem lehet beágyazni... rohadnának meg a VEVO-k, nem mintha nem lenne mindegy hol nézik...) Igaz semmi köze a tegnapi tökéletes naphoz, de ez szerintem egy vidám szám. Beszámolhatok arról, hogy tegnap…..