Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anomalocharys

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Liberatórium Gyerekek, gyerekek 2012.01.22 12:43:00
Kicsit felbosszantottak. Ez mondjuk nem volt nehéz, mert munkahelyi okokból eleve ideges voltam. Úgyhogy most osztok egy kis észt demográfiából. Aszongya a kommentelő, hogy "Ezért kell a "svédeket" segítő családi pótlék helyett családos adókedvezmény,…..
Tegnap valaki kiposztolta Einstein 1949-ben írt Why socialism? című röpiratát és rögtön parázs vita alakult ki róla. Albert Einstein, bár a fizikatörténet egyik legnagyobb koponyája marad még hosszú ideig, más területeken közel se bizonyult annyira briliáns elmének. Ilyen…..
Anomalocharys 2012.01.09 16:46:03
@Lord_Valdez:
Mármint tervgazdálkodással, húshiánnyal, árúhiánnyal, békekölcsönnel, szabadszombattal, a káderrendszer alapú elittel, pártunk-és-kormányunk hozzáállással?
Hihetetlen...
Anomalocharys 2012.01.10 16:58:41
@Lord_Valdez:
Ha jól értem, akkor ebben az esetben nem a tényleges szocializmust akarják vissza, hanem egy általuk elképzelt ideális szocializmust. (nem túl jó hasonlat, de leginkább egy megfordított szalmabáb érvelésre emlékezetet)
Anomalocharys 2012.01.10 19:48:54
@Lord_Valdez:
Ameddig csak akarják, nekem nincs kifogásom, csak ne próbálják meg a gyakorlatba átültetni.
Egyébként miért érint ennyire érzékenyen ez a téma? (ha megengedsz egy ennyire személyes kérdést)
Először is elnézést a hosszú kimaradásért, igyekszem majd ezután sűrűbben irogatni. Egy nagyon jó kis otthonvédelmi fegyver beharangozóját van szerencsém megosztani olvasó közönségemmel. Az új eszköz, mely remélhetlőeg majd tavasszal jelenik meg a kereskedelembe, a Keserű…..
ezért érdemes könyvesblogot csinálni!Google Analytics szerint ilyen keresésekkel akadtak rám nemrégiben:1. kossuth kiadó scifi picidzé (ezt értem).4. testvér szex (ezen már nem lepődöm meg).7. pina8. sok pina (...és kapaszkodjatok meg:)9. sok sok pinaClint Eastwood! Bekaphatja! Hóó!..
Ezen bejegyzésben egy 1994-es gyártású PTB452 számú Röhm RG99 gumibarát, nikkelezett felületkezelésű revolverről lesz szó.               Egy kis típus történelemA cikk főszereplője nagyon sokban különbözik a…..
Anomalocharys 2009.12.12 11:44:02
www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/revolver_ontolto.5.php

Szvsz, ezt olvasd végig.
Egyébként saccra, forgótáras lesz a válasz, ár szerint rendezve a típusokat:
-Röhm
-Alfa
-Weihcrauch

Ha gumizhatót szeretnél, akkor pedig:
-Röhm Rg89S
-Alfa G030

Beszerezhetőségre és árakra pedig itt látsz irányadó dolgokat:
gunbox.park.itigia.hu/hu/keszlet/
www.gunbox2.eu/hu/keszlet/
Szép lassan közeledik a karácsony. Sokan gondolkodnak már azon, hogy mi kerül az ünnepi asztalra és a fa alá. Kerül-e egyáltalán? A Penny erősen kezdett az október közepén kinyomott akciós újsággal, de a Tesco hamar lenyomta őket kínálat terén. Válság van, spórolás,…..
Úgy látszik a válság elvitte a T-Moblie fejlesztései közül az adatforgalomszámlálót, máskülönben miért rejtegetnék az előfizetők elől? Zoltán 5GB-os csomagjával csak a korlát felére figyelmeztető smst kapta meg, a korlát túllépéséről szólót nem, így mit sem sejtve…..
Kételyeink vannak...   ... a tekintetben, hogy ... a homeopátiás Oscillococcinum szer - amely pézsmakacsa szíve és mája alkoholos oldatának hihetetlen hígítása - tényleg hatékonyabban javítja-e a gyerekek fütyülési képességeit, mint a természetes és magyar sárgarépa; a fütyülés…..
Anomalocharys 2009.11.11 20:41:39
Tetszik ez a homeopátia biznisz, például lehetne nyitni homeopátiás éttermet, csak egy kis kupacnyi maradék, meg rengeteg víz kell hozzá... :D

@Álompolgár:
Jó ötlet, például műsoros DVD-t kell hígítani és beleönteni a lejátszóba. Az lenne aztán az "adat-túlcsordulás". ;)
Anomalocharys 2009.11.12 17:22:01
@Joco74:

A Xenus sztorinál bármi jobb. De nem a nyeles szent sztoriját kellene elővenni, mert az a megfelelő fordításban már közelíti a Pratchett-i színvonalat.

olvasonaplo.blogter.hu/107045/christopher_moore_biff_evangeliuma
A MÁV Figyelőn jelent meg egy cikk, amiben az utas Mosonmagyaróvárig szeretett volna utazni, de az nem állt meg, mert a mozdonyvezető elfelejtett megállni. Később flegmán odavetette, hogy miért nem vészfékezett. Olvasónk elküldte a választ, amit a Starttól kapott. De ebben is…..
Anomalocharys 2009.11.08 14:02:30
@gyik-680:

Igazi cucialista állami vállalati mentalitás.
Egyértelműbben pedig, igen, ha valaki kárt okoz másoknak, akkor bizony felelős érte, függetlenül attól, hogy bárki elkövetheti ugyanazt a hibát.

Szvsz át kellene menned a versenyszférába, ott legalább értenéd, hogy miért bassza annyira az átlagember csőrét a MÁV-os mentalitás és sztrájkok, amiket természetesen a dolgozó emberek adójából finanszíroztattok meg.

Egyébként megnézném mit teszel, ha a benzinkúton benzin helyett dieselt tankolsz, vagy fordítva, attól függően, hogy milyen autód van. Elkönyveled simán és veszel egy új autót, mert a benzinkúton valakinek rossz napja volt és nem nézte meg hova fejti az üzemanyagot, vagy visszamész reklamálni és szegény benzinkutasokat kirúgatni az állásukból?
A BKV-vezér szeptember harmincadikán Az Este vendége volt, Mészáros "Bérrettegő" Tamás lánya, Antónia a tanácsadói és menedzserszerződésekről faggatta. A beszélgetés közben megtudhattuk a Vezérigazgató Úr legújabb ötletét, amivel rendességét, emberségét,…..
Hát megtörtént. Bekövetkezett a rémálom! A barna veszedelem becsattogott ormótlan bakancsával az Országgyűlésbe! Az EP képviselőknek joguk van felszólalni a Parlamentben. Tegnap szépen be is ültek a patkóba, Bokrostól Morvai Krisztináig, és a költségvetés általános…..
Anomalocharys 2009.10.07 20:51:50
@Tigeri:

Hja, nekem is csak az a bajom a politikusokkal, hogy léteznek. Az már nem nyom a latban, hogy miként címezik.
Anomalocharys 2009.10.07 20:56:15
@Mj:

Kétesélyes. A magam részéről nehezen hiszem el hogy a tolvaj nem fog lopni amikor újra lehetősége lesz rá.
Volt rá lehetőségük, hogy bizonyítsák a becsületességüket. Ha akkor nem tették, most miért tennék?
Anomalocharys 2009.10.07 21:00:42
@Mj:

Bátor vállalkozás manapság tanári pályára állni. Én csak két évig és csak heti négy órában próbáltam oktatni egy csapat középiskolás diákot, de nincs az a pénz, amiért főállású tanár legyek.
Kész, vége, feladom. Most, hogy már kábé ötödjére hallom/olvasom, elhiszem. Elhiszem, hogy a dicsőséges Pártnak köszönhetjük a lakásainkat, az autóinkat. Belátom, hogy csak az egy igaz szakértői kormány kezeli megfelelően a válságot, szemben  a dilettáns külfölddel.…..
A béka marad A gonosz tündér 2009.09.23 21:18:00
És a NÁTHA eltűnik – ezt ígéri a kistündér, ráadásul mellékhatások nélkül, csecsemők és terhes anyák számára is. Legalábis ez látszik a várost elárasztó plakátokon. A plakát szerint ez a homeopátiás szer hatékonyan gyógyít mindenfajta náthát. Ha ez igaz, akkor…..
Miklós panaszkiáltása pont annyira lesz hatékony, mint Tiborcé volt, de néha jól esik kiengedni a gőzt ugye, hát tessék. Miklós azon háborog, hogy 1.) felült a reklámoknak, és azt hitte, a Pannon mobilnet lefedettsége legalább a fővárosban tényleg  kiváló, így…..
Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester helyettes a Népszavának: "Bajnai Gordon miniszterelnökkel három különböző forrásról egyeztetünk, eltérő ütemezésben és céllal: ötmilliárd forint likviditási hitelről, 25 milliárdos reorganizációs hitelről és további 30-40…..
Anomalocharys 2009.09.18 09:30:11
@zero:

És gondolod, hogy bármi javulni fog?
Anomalocharys 2009.09.18 09:31:39
@redriot77:

Szép is lenne.
Július végén nagy nyílvánosságot kapott az őssejtterápiával foglalkozó magánklinika sötét ügye. Internetes honlapokon is bőven olvashatóak olyan hírdetések, amik valamilyen módon az őssejtekhez kapcsolódnak. Érdemes talán egy kicsit megnézni alaposabban, mik is azok az…..
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
Anomalocharys 2009.09.13 19:23:00
@Republikánus Péter: "Az ebihal semmiképpen nem jó érv, hiszen az ebihalban olyan kezdeti _plusz információk_ vannak a "kész" békáról, ami a földön megjelent első egysejtűben nem volt meg a majdani összetettebb struktúrákról."

Pedig egyszerű elv, hogy a mennyiségi különbség lehet minőségi különbség is, csak dobálj egy csomó uránt kupacba, amíg el nem éred a kritikus tömeget. Nagyjából így működik az evolúció is, halmozódnak a változások a nemzedékek során, amíg megjelenik egy külső szelekciós tényező, hogy gyomláljon közöttük.
Tegnap megváltozott az életem. Tegnaptól mindent értek. Teljesen más megvilágításba helyezték a dolgokat. Látjátok, ezért jó, ha ilyen remek vezetőink, politikusaink vannak! Gondoltunk mi erre, meg arra, nyitogattuk a bicskát a zsebünkben, öntöttük ki híg fost a…..
Anomalocharys 2009.09.10 16:33:53
@Mj:

Van benne valami.
Lehet, hogy számukra is ki kellene jelölni egy türelmi zónát...
Anomalocharys 2009.09.10 16:40:21
@Mj:

Ez a műveleti terület kifejezés mindig a szántóföldet juttatja eszembe. Valószínűleg azért, mert több értelme lenne, ha a földet művelnék, mint azt amit jelenleg művelnek, mivel ahhoz nem csak türelem, de idegek is kellenek. ;)
Anomalocharys 2009.09.10 16:56:57
@Mj:
Tetszik a munkaszervezési tehetséged, szép lenne a gyakorlatban is látni, ahogyan hasznos munkát végeznek... :)

A buzifelvonulás valahogy nem tudott igazán feldobni. Nekem jobban tetszettek az erdélyi képek, igaz én csak egy tökfej vagyok. ;)
Ismét egy MSZP-s szerepel a hírekben: Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere. A téma, amelyben közvetve érintett: 100 milliós csalás. Gyula ha nem is gyakori, ám stabil szereplő nálunk is, volt az emlékezetes "Hol van Lakos"-videó, a…..
Anomalocharys 2009.09.09 11:18:34
@Geza:

Sajnos valószínűtlen eset, mert ehhez a jogszabályokat át kellene dolgozni, a bíróságokat és ítélkezési gyakorlatukat pedig egy alapos etikai felügyelettel ellátni, hogy meg lehessen tenni.
De nem lenne rossz... ;)
Uramatyám, példátlan esemény történt, a bakancsosok már a Népszava folyosóin lépkedtek! A sztori: "A Népszavába látogatott a Magyar Gárda". A Népszavánál: "Hivatlanok" A Népszava vs. Gój Motorosok balhé óta nem zizegett ennyire a Népszava…..
Anomalocharys 2009.09.04 17:28:12
@Mj:

"Én ettől már nem félek, én már tudni vélem.:-/"

Remélem, hogy a jóstehetséged kevésbé lehengerlő, mint a mosolyod. ;)
Anomalocharys 2009.09.04 17:35:32
@"azta":

Jelenleg az a helyzet, a gárdát választhatod, ha akarod.
A cigányokat meg akár akarod, akár nem, még a legjobb esetben is támogatod az adódból.
Mindezeken túl, ha egy csapat gárdista közé keveredsz, nem kell félned, hacsak nem provokálod őket elég durván, de ez minden társaságra igaz.
Most gondold ezt végig a réti-négerekkel.
Anomalocharys 2009.09.04 17:45:57
@"azta":

Civilizált megoldás?
Szerintem természetesen adódik, egy jót nevetek a túlformalizált felvonulásukon, megkínálom őket egy kávéval, vagy ásványvízzel, utána megkérem őket, hogy távozzanak. Esetleg a vicc és a fotó kedvéért kezet fogok valamelyikükkel.
De az biztos, hogy amikor fenyegetések és kártétel nélkül távoznak, nem fogok habzó szájjal rohangálni, hogy jaj-de-nagyon-megfélemlítettek...
Nos, napokig vártam, de semmi. Se megható Index-cikk, se figyelemfelkeltő tévétudósítás, semmi. Mintha meg sem történt volna, hogy 2009.augusztus 24-én példátlan, borzasztó dolog esett meg az országban. Olyasmi, aminek nem szabadna megtörténnie sehol: egy becsületesen dolgozó…..
Eljött, amire nagyon sokan vártunk már, 12mm-es gumilövedéket kilőni képes minőségi gáz-riasztó revolver. Ezúttal nem német fegyverrel van dolgunk, hanem cseh barátaink gyártottak a magyar jogszabályi környezethez igazodó, igazán kiváló revolvert. Az Alfa G030-ról van itt…..
Anomalocharys 2009.08.15 09:25:17
@Kickgunner:

Köszönöm a választ.
Azt hiszem az Alfa G030 a nyertes, ha jövő hónapban még kapható lesz.
Viszont vannak még nagyon banális kérdéseim, például hol lelhetőek fel praktikus információk a fegyvertisztításról? (Mert ugyan a HW37-hez járt tisztítókefe, de arról fogalmam sincs, milyen olajat használjak és hogyan) Áttörlésre gondolom valamilyen filc-anyag lesz a jó választás, amit éles fegyvereknél is használnak.
Ami szintén elgondolkodtatott, hogy amit sűrűn emlegetsz zsírozást a gumilövedék esetében, ahhoz milyen zsír használható és milyen mértékben ésszerű használni?
Anomalocharys 2009.08.19 17:29:56
THX
Avagy gyakorlati tanácsok marihuána temesztéséhez, fogyasztásához. Már tavaly óta terjesztik -19 állandó helyen + 6 fesztiválon- a Cannabis Kultusz nevű újságot, ami pótolva az eddigi hiányt, megválaszolja a gyakorló és leendő füvesek kérdéseit, és segítséget, támpontot…..
Anomalocharys 2009.08.18 12:46:52
@Insp. GrossSkin:

Atomenergia nem alternatíva, egyszerűen műszakilag képtelenség az összes fosszilis energiahordozót ezzel kiváltani.

A fúziós erőmű ugyanez pepitában, azzal súlyosbítva, hogy az első példányát, ami már termelni is fogja az energiát még most építik.

Űrbe telepített erőművek megint érdekesek, régi elképzelés, talán már Werner Braun-nál is megjelent, problémája, hogy globális energiaellátásra egészen képtelen költségekkel lenne alkalmas és még meg kellene oldani az energiatovábbítást, ami tévedés, hiba vagy szabotázs esetén az energia nagyságrendjébe eső pusztító fegyverré válna.

Stb...

A lényeg az, hogy a kábítószer elhagyható minden különösebb hátrányok nélkül a fosszilis energiahordozók nem.
Anomalocharys 2009.08.18 12:58:19
@Insp. GrossSkin:

Tényleg rugalmatlan szemlélet, hogy nem szeretném, ha legalizált drogokat fogyasztók vezetnének a környezetemben.
De elfogadom a szemléletedet, ha a nyakadat mered tenni rá, hogy nem fognak másokat veszélyeztetni azzal, hogy drog hatása alatt vezetnek, stb. És természetesen azt is meg kellene akkor mondanod, hogy milyen idő elteltével szabad bármilyen kockázatosabb dologba kezdeniük, milyen időtartamon túl nincsenek hatásai az elfogyasztott adagnak.
Anomalocharys 2009.08.18 13:01:47
@Insp. GrossSkin:

Az általad felvetetett logikából bármi levezethető, még az atom-bomba dobálásának erkölcsisége is. Most eltekintek attól, hogy hány árnyalatnyival rosszabb lépésen keresztül jutunk oda, de előbb-utóbb elérhető az a pont is.