Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sonki

13 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor adatbázist építesz és elkéred az adatokat, nem mindegy, milyen formában teszed azt. Érdemes a célcsoportod szokásaiból kiindulni, olyat és úgy kérdezni, hogy releváns válaszok érkezzenek. És persze van pár trükk is, amit érdemes megjegyezni, íme: Ha lakcímre vagy…..
Többször írtam már arról, hogy az online sajtó monetizálásának egyik lehetséges útja az egységes fizetési kapu bevezetése. Már tavalyra azt prognosztizáltam, hogy várható, hogy idén bevezetik nálunk is ezt a megoldást, és miután nem történt meg, arra számítottam, hogy…..
Kedden a Media Hungary-n a mobilos szekciót vezettem, így volt szerencsém minden mobilos előadást meghallgatni. Egy nagyon fontos adat volt számomra, ez pedig azok száma, akik ma idehazarendelkeznek okostelefonnalvan a telefonhoz internet előfizetésükés használják is aztAz ilyen…..
Szegénység blog Helyzetjelentés 2011.07.20 14:45:27
Mostanában megint egyre többször gondolok a régi időkre és a Szegénység blogra.Mérleg:Férjhez mentem. Most már tényleg feleség vagyok. Csodás, nagy esküvőnk volt, amit saját zsebből tudtunk kifizetni.A férjem megszerezte a nyelvvizsgáit, munkát kapott, és most kétszer annyi…..
Sonki 2011.08.21 20:50:00
Sok embernek, aki nem "hitben nevelkedett" (bocsánat, hogy ezt a nevetséges formulát használom, de annyira "kifejező") annak az első asszociáció, ami beugrik az egyház kapcsán: ítélkezés. Számos ilyen emberrel való beszélgetésem kapcsán a következőkre…..
Napi remény Isten közeli Apa 2010.09.18 03:00:00
"... hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem..." (ApCsel 17,27)Az Apostolok Cselekedetei 17. fejezetében Pál egy prédikációt mondott el az athéniaknak. Arról beszélt, hogy Isten nem lakik templomban vagy egy…..
"Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." (Máté 18,19-20)Sokunk rengeteg mindenről…..
„...aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok...” (Márk 10,43)A világ a nagyságot a hatalom, a javak, a presztízs és a pozíció által méri. Ha másoktól szolgáltatásokat kérhetsz, akkor sikeresnek számítasz. A mi kiszolgáló kultúránkban, ahol az…..
„Ő pedig így szólt hozzájuk: "Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." Márk 6,31Amikor az érzelmi tartalékaid kimerülnek, akkor már nem vagy képes rá, hogy önzetlenül szeress másokat. Inkább feladod. Talán úgy érzed, hogy…..
Mikor tudunk olcsóbban megvenni valamit? Hát persze, hogy akkor, ha egyből többet vásárolunk belőle. Na de kinek kell 10 hajszárító vagy 5 iPhone? Senkinek. Na de mi van akkor, ha rátalálunk még 4 másik emberre, akik szintén iPhone-t szeretnének venni? Hát összeállunk…..
Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az ÚR. Ne félj, és ne rettegj, Júda és Jeruzsálem! Holnap vonuljatok ellenük, mert veletek lesz az ÚR! (2 Krón 20,17)Amit Jósafátnak mond Isten ebben a szakaszban, és amire minket…..
"Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!" (Máté 25,23)Az igazi szolga hűséges és kitartó. Befejezi, amit elkezdett, felelősséget vállal, megtartja ígéreteit, teljesíti vállalásait. Nem hagy maga…..
Péntek, 20 óra 24 perc Szorongó érzés tör rám, ahogy nézem azt a két lányt, egy ideig eltart, míg rájövök, miért. Öt-hat évvel ezelőtt néztem így falumissziók elején, amikor közelítettük a célállomást. Figyeltem, a korombeliek közül ki száll le a buszról és ki marad…..
János 17,9:  "Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid"Jézus bemutatta Isten atyai szívét amikor a tanítványaiért imádkozott. Ha te apa illetve anya vagy, akkor imádkozhatsz azért, hogy a gyerekeid Isten öt…..
Mindannyian az Ő teste részeként találjuk meg életünk értelmét és feladatát (Róma 12,5).Valaminek oda fogod áldozni az életedet. Mi lesz ez, karrier, sport, egy hobbi, dicsőség, gazdagság? Ezek egyikének sem lesz tartós jelentősége. A szolgálat az út a valódi jelentőség…..
Sokszor beszéltük - mi több: képviseltük - ezen a blogon, hogy az az életforma, amit mi élünk, érdekes, élményteli, jó és követendő. Az óvatlan szemlélő számára talán bizarrnak fognak tűnni a következő képsorok, ám valójában egy nagyon is érthető, természetes…..
Nem azért posztoltam ki én is a Kreatív magazin webkettes ügynökségi térképét, mert előkelő helyen szerepelek rajta (dehogynem), hanem mert érdekes egy kicsit nézelődni a buborékok között. Bár a pöttyök méretét nem minden esetben értem, ez a kis ábra (amit ígéretük szerint…..
Nagyjából egy éve kezdtem el írni a Szegénység blogot. Most visszaolvasva olyan ostobán bugyutának, bárgyúnak és kicsinyesnek tűnnek a bejegyzések.De vissza tudok még emlékezni, és tudom, hogy akkoriban az volt az egyetlen esélyem, hogy ép ésszel kibírjam a helyzetet, ha a…..
Tegnap láttam a Kolosy téri piacnál az óriásplakátot, amin Rudolf herceg magának követeli ősi herceghalmi (herceghalomi?) földjeit, alul a webcím: rudolfherceg.blog.hu. Itt a jó herceg videókban és tört magyarságú bejegyzésekben próbálja elmagyarázni, hogy ami az övé, az az…..
Égig érő gizgazokPhilip Larkin angol költő Church Going című verse, amit több, mint ötven éve írt, azt a kérdést boncolgatja, vajon ki lesz az utolsó, aki a templomot még eredeti funkciójának megfelelően fogja használni, és mikor jön el az az idő, amikor a természet által…..
Íme egy lista az összes 2008-as alkalmunkról - röviden a tanulságok, hogy bármikor újra át lehessen őket ismételni. Ha valami kérdés van bármelyik részleteiről, tessék nekem írni a sonkolyhun kukac gmail pont com -ra. < Szeptember:   I. 2008 szeptember 7, a…..
Hetek óta téma a hazai sajtóban az újrafeldolgozott Jókai és Gárdonyi kötetek megjelenése. A kétségtelenül egyszerűbb, rövidebb átdolgozott műveket sokan éles kritikával illették. Annyiban igazuk van: kevés az esélye annak, hogy hosszabb távon népszerűbb lesz az újraírt mű…..
Palacsintázó Lelki Légzés 2008.12.07 22:59:00
Ma beszélgettünk egy módszerről, melyet minden nap használhatunk életünk végéig... Lelki Légzés:Uram, kérlek vedd el a bűneimet a szívemből (itt érdemes felsorolni az aktuális, eszedbe jutó bűneidet) és adj helyettük Szent Lelket! Ha valaki már megtért, akkor nem…..