Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Georgina | Personal Trainer

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A menstruáció idején sok nő számára nehézséget okoz az edzés gondolata. Egyesek úgy vélik, hogy ilyenkor kerülni kell a testmozgást, míg mások éppen azt vallják, hogy a mozgás segít átvészelni ezt az időszakot. De mi az igazság? Ebben a cikkben részletesen áttekintjük, hogyan befolyásolja a…..
Sokan éreznek gátlásokat, amikor az edzés elkezdésére kerül sor. A konditerem gondolata nem egyszerűen fizikai kihívásként jelenik meg, hanem egy olyan helyszínként, ahol az ember ki van téve mások tekintetének, ítéleteinek. Ez a szorongás sokakat visszatart attól, hogy belevágjanak a rendszeres…..
Amikor az életben nagy érzelmi megrázkódtatások érnek minket, sokszor érezzük a fájdalmat nemcsak a lelkünkben, hanem a testünkben is. Az ilyen helyzetekben az edzés nemcsak testi, hanem lelki megkönnyebbülést is hozhat. Az érzelmi trauma gyakran fizikailag is megterheli a szervezetet. A stressz,…..
Az erőnléti edzés nemcsak a fiatalok számára fontos, hanem az idősebb korosztály számára is . Az erős izmok fenntartása segít a mindennapi tevékenységekben, legyen szó bevásárlásról, lépcsőzétről, vagy kertészkedésről . Ráadásul csökkenti a sérülések kockázatát, mivel stabilizálja az ízületeket és…..
A pozitív testkép kialakítása és megőrzése manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap. A médiából érkező nyomás sokunkban okozhat bizonytalanságot, azonban fontos, hogy megtanuljuk szeretni és elfogadni testünket, függetlenül attól, hogy hol tartunk az edzés vagy a fogyás útján. Az alábbi tippek…..
 Először is le kell dönteni néhány gyakori tévhitet a fogyásról és a testmozgásról. Tudd meg az igazságot: Csak a kardió segít a fogyásban? Nem igaz!   A fogyás érdekében az erőedzés is nagyon fontos, hiszen növeli az izomtömeget és gyorsítja az anyagcserét.  Másik tévhit : Az edzés önmagában nem…..
Az ülő életmód veszélyei: hátfájás, elhízás, és szív- és érrendszeri betegségek. Az állandó ülés és a mozgás hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Az inaktív életmód miatt az izmok gyengülnek, a gerinc túlterhelődik, és nő a testtömeg, ami elhízáshoz vezet. Az elhízás pedig növeli a…..
A rendszeres testmozgás kiváló eszköz a stressz csökkentésére  és a hangulat javítására . Mikor edzünk, a szervezet endorfint termel, ami természetes módon javítja a közérzetet . Ezen kívül, a fizikai aktivitás segít a jobb alvás elérésében is . Az edzés hatására megkönnyebbülünk, és könnyebben el…..