Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AVIATIKA

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elvesztett F-16-os néhány részlete napvilágot látott, és források segítettek pótolni néhány hiányosságot a Breaking Defense számára, beleértve azt az elméletet is, amely szerint a veszteség a repülőgépbe csapódó repeszek következménye. Amikor augusztus elején Ukrajna első F-16-osai végre…..
Ez nem fog működni” – mondta az amerikai védelmi iparág egyik tisztviselője a Breaking Defense-nek, hozzátéve, hogy a tervezési paraméterekben, az anyagokban és a flottaméretekben jelentős különbségek vannak, amelyek magasabb költségekkel járnak a hatodik generációs vadászgépeknél, mint az olyan…..
A Collins Aerospace víziót terjesztett elő arra vonatkozóan, hogy milyen lehet a jövőben az amerikai és a kínai fegyveres erők csúcskategóriás légi összecsapása, amelyben az amerikai fél vadászgépeket és drón kísérőket alkalmaz. A Raytheon (jelenleg hivatalos nevén RTX) részlege, a Collins a múlt…..
Az Egyesült Államok légiereje a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást hasznosító új "kognitív" képességekkel kívánja kiegészíteni az F-15-ös vadászgép különböző változataihoz készülő elektronikai hadviselési rendszereket, amely koncepció széles körben kognitív elektronikai hadviselésként…..
A General Atomics Systems Inc. arra készül, hogy megépítse és tesztelje a fejlett moduláris Gambit harci dróncsaládjának tervét az Egyesült Államok légierejének titkos fedélzeten kívüli érzékelő állomás (Off-Board Sensing Station OBSS) program részeként. A Gambit drón újszerű tervezési…..
A USAF azt tervezi, hogy mesterséges intelligenciával, többfunkciós érzékelőkkel, drónvezérlés lehetőségével, új fegyverekkel, avionikával és pilótafülkével látják el az F-22-est 2060-ig. A Pentagon szerint a behatoló kínai kémballont sikeresen megsemmisítő F-22-es érdekes kérdéseket vet fel az…..
Harrison Kass, az amerikai nemzetbiztonsági szakértő szerint az amerikai hírszerzés arra a következtetésre jutott, hogy Oroszország előrehaladottabb a PAK-DA lopakodó bombázó fejlesztése terén, mint Kína erőfeszítései a Xi'an H-20-assal. „A hírszerzés azt sugallja, hogy Oroszország közelebb van a…..
Az Edwards Légibázison a déli tűző napon egy kísérleti, narancssárga-fehér festésű F-16-os vadászrepülőgép indult útjára. A felszállást követő légiharc azonban semmihez sem hasonlított, ezt az F-16-ost mesterséges intelligencia irányította, nem emberi pilóta. Az első ülésen pedig Frank Kendall az…..
Törökország bejelentette, hogy ambiciózus, ötödik generációs repülőgépét, a KAAN-t 2028-ig átadják a török ​​légierőnek. A repülőgép februárban végrehajtotta első repülését, a másodikat pedig májusban. A Turkish Aerospace Industries vezérigazgatója, Temel Kotil a közelmúltban bejelentette, hogy a…..
Az Egyesült Államok légierejének és haditengerészetének a 6. generációs, pilóta nélküli harcászati repülőgépek, valamint a velük együttműködő pilóta nélküli együttműködő drónok fejlesztésére és végül bevetésére irányuló versenyfutása mindkét szolgálatnál gyorsan a prioritási listák élére került.…..
Gyorsan terjed az interneten egy fénykép a kínai J-20A lopakodó vadászgépről, amelyet a hazai gyártású WS-15-ös hajtóművek legutolsó változatai hajtanak. Bár a fotó megjelenése ezen a ponton számos kérdést vet fel, időközben egyértelművé vált, hogy a J-20-as korábbi jelentős hiányossága - az…..
Az orosz Szuhoj Szu-57-es lopakodó vadászgép állítólag több mint 40 támadást hajtott végre ukrán célpontok ellen – állítja az ukrán légierő egy meg nem nevezett tisztviselője, akit a Defense Blog idézett. Korábbi megfigyelések szerint a Szu-57-es vadászgépet csak korlátozottan használja Oroszország…..
  A Lockheed Martin új Mako-nevű hiperszonikus rakétája kulcsfontosságú előrelépést jelent az Egyesült Államok azon törekvésében, hogy felszámolja a hiperszonikus fegyverek terén fennálló szakadékot Kínával és Oroszországgal. Az 5 Mach sebesség túllépésére képes Mako különféle amerikai…..
David Allvin az amerikai légierő tábornoka a közelmúltban egy lehetséges megoldást javasolt a holtpontra jutott Next Generation Air Dominance (NGAD) program elmozdítására, utalva a „könnyű vadászgép” koncepció kidolgozására. Ez az új megközelítés az alkalmazkodó képességet hangsúlyozza a tartósság…..
Egyiptom úgy döntött, hogy lecseréli az Egyesült Államokban gyártott F-16 Fighting Falcon elöregedő flottáját kínai J-10C Vigorous Dragon vadászgépekre, ezzel is hangsúlyozva védelmi stratégiájának változását. Az egyhajtóműves J-10C kiváló képességeket kínál alacsony költségek mellett, így erős…..
Az amerikai légierő megkapta első EA-37B (korábban EC-37B) Compass Call elektronikai hadviselési repülőgépét a BAE Systems és az L3Harris Technolgies alvállalkozóktól, jelentették be kedden az ágazat illetékesei. A BAE Systems közleménye szerint a légierő elkezdi a kombinált fejlesztési-működési…..
A Boramae-nak többféle változata is elképzelhető Dél-Korea következő generációs KF-21 Boramae repülőgépét három különböző változatban fejlesztik tovább. Jelentések szerint a KF-21 Boramae (Hawk) következő generációs vadászgép három változatának fejlesztésére – KF-21EA, EX és SA – készül fel a…..
Oroszország az Ukrajna folyamatos inváziója közepette küzd katonai készleteinek feltöltésével. Vlagyimir Putyin elnök most mutatták a modernizált Tu-160 Blackjack bombázó továbbfejlesztett változatát, amelyet "Fehér Hattyúnak" neveznek. Ez a gép a szovjet korszak modernizált szuperszonikus…..
Az orosz szupermanőverező Szuhoj Szu-57-es és a kínai Csengdu J-20-as riválisok lehetnek a csatatéren, mégis sok a párhuzam a két ötödik generációs lopakodó vadászgép között. A J-20-ast valószínűleg nem úgy tervezték, hogy dedikált légi fölényű vadászgép legyen, mint ahogy az oroszok a Szu-57-es…..
Moszkva jelentős fejlesztést jelentett be a Szu-57-es lopakodó vadászflotta gyártásának fokozására tett erőfeszítéseiben. A Komsomolsk-on-Amur Aviation Plant (KnAAZ) vállalat, a United Aircraft Corporation (UAC) kulcsfontosságú partnere, új létesítményeket helyezett üzembe az ötödik generációsnak…..
A szovjetbarát Egyiptom bajban volt. Az 1967-es hatnapos háború megsemmisítő veresége által megalázott egyiptomi elnök, Gamal Abdel Nasszer úgy döntött, hogy szembeszáll Izraellel anélkül, hogy nyílt csatában kockáztatná a vereséget. Az 1967–1970-es Felmorzsoló Háborúban az egyiptomi tüzérség és…..
Az Electronic Warfare (EW) három különböző szegmensre osztható: Electronic protection EP elektronikai védelem; Destruction of Enemy Air Defenses DEAD elektronikai támadás és Suppression of Enemy Air Defenses SEAD ellenséges légvédelem elnyomása, amelyhez belső érzékelőket és külső elemeket szereltek…..
Az Egyesült Államok Légiereje előkészíti a jövőbeli AIM-260 Joint Advanced Tactical Missile[1] (JATM) rakéta felgyorsított sorozatgyártását. A szolgálat ezt részben azért teszi, hogy biztosított legyen elegendő ezekből a levegő-levegő rakétákból ahhoz, hogy felfegyverezze a magas szintű autonómiával…..
Az Egyesült Államok légiereje nem vetette el a fejlett, következő generációs NGAD vadászrepülőgép megépítésére irányuló programját, de az áttervezését várja, hogy kordában tartsa a költségeket és hatékonyabban használhassa a tervezett együttműködő drónokat – mondta Frank Kendall légierő…..
Lengyelország első F-35A lopakodó vadászrepülőjét – helyi nevén Husarz – tegnap hivatalosan is bemutatták a Lockheed Martin texasi Fort Worth-i üzemében rendezett ünnepségen. A lengyel névhez fűződő harcos örökségre rájátszva a Lockheed Martin számos olyan összetett képet is összeállított, amelyek a…..