Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pinter.robesz

162 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szeretsz kirándulni és aktív pihenésre vágysz, már kezdhetsz is csomagolni! Augusztusban egy hetet töltöttünk Szlovéniában és megfogadtuk, hogy ide amint tehetjük visszatérünk. Hogy miért mondom ezt? Nézd meg a videót, amit augusztusban forgattunk, aztán jöjjenek a részletek: Tippek utazni…..
Van egy történetem. A 90-es években két söröző pszichológus kitalálta, meg kéne nézni, mennyire befolyásolnak minket mások választásai a saját választásunkban. Mivel mindez egy egyetemi kocsmában történt, rögtön meg is kérték a kocsmárosnőt, hogy hadd végezzenek el egy…..
Sorry for the language but I really need to work on my English so I wanted to take the opportunity to practice it, and as the articles were in English I dared to write my essay in English. If there is a problem with it I can rewrite it in Hungarian.   Eighth homework   Mark Schaefer’s…..
A HWSW 2013. november 13-i App! konferenciáján bemutatkozott a VeVa.hu (Véleményem Van) online / mobil hibrid kutatási rendszere. De vajon mit lehet tudni a mobilos / okostelefonos kutatásokról? Miért kell ezzel foglalkozni? Hol lehet benne potenciál? Miben jobb egy ilyen rendszer - a…..
A Frito-Lay nemrég egy új ízű chipset fejlesztett. Ehhez korábban fókuszcsoportos kutatást, trendelemzést és egyéb kutatási formákat használt. Ma a Facebook-ot használja. Nem feltétlenül kell annak örülni, hogy a kutatók kimaradnak a láncból és az egyre alacsonyabb belépési…..
Idén nagykorúsodott a Média Hungary - immáron 18. alkalommal rendezték meg az eseményt.  Számomra alapvetően a televíziós, videós, mozgóképes trendek tűnnek most különösen erősnek - erről a Netidők blogon írtam is, Újra szexi a tévézés? - címmel egy részletesebb…..
Idén január elsejétől az eNET-ben folytatom. 4,5 évig dolgoztam az Ipsosban, ott tanultam ki az online piackutatás csínját-bínját és most ezt a tudást szeretném tovább csiszolni, miközben ötvözzük a mobilos és online megoldásokat. A váltásnak több oka van, egyrészt az…..
Tegnap rendezték meg először a Mobile Hungary konferenciát, amely a Média Hungary és az Internet Hungary legjobb hagyományait követte, immár harmadikként csatlakozva a rendezvénysorozathoz. Jómagam a reggeli kutatói kerekasztalban és egy adatkontrollal foglalkozó délutáni…..
Sok ötletelés kellett ahhoz, hogy november 27-re egy olyan konferenciát hozzunk össze, ami szakmailag is nagyon jó lesz. Mindig vannak meredek vagy furcsa ötletek, ezek nagy része nem valósul meg, más része megszelídül lassan, és már nem lesz annyira meredek vagy furcsa. De van, amikor…..
A fentebbi címmel tartottam tegnap előadást a HWSW App! konferenciáján, azon a rendezvényen, ahol általában a legnagyobb Magyarországon az egy négyzetméterre eső alkalmazásfejlesztők száma idehaza. Persze e mellett "megrendelőket", valamint tipikus ügynökségi embereket és egyéb…..
Azt tudjuk, hogy sokan nem szeretik a reklámot - míg egyesek teljes elutasítják, mások megtűrik, mint szükséges rosszat, bár vannak, akik imádják és maguk keresik a jó hirdetéseket. De vajon mi a helyzet az okostelefon használókkal? A DIMSZ múlt pénteki "Agytágító" tréningjén…..
Vajon illúzió vagy remény, hogy az okostelefon képes lehet áthidalni a számítógép és internet teremtette digitális szakadékot? Valószínűleg mindkettő egyszerre. Múlt csütörtökön az NJSZT digitális esélyegyenlőség konferenciáján adtam elő, ahol a fentebbi kérdést jártam…..
Kevesen tudják, hogy évek óta az online kutatási módszertan a legnagyobb a bevételeket tekintve a világon. A több, mint 20%-os bevételarányos részesedés az online kutatás érettségét és széleskörű elterjedtségét, elfogadottságát mutatja. Persze Magyarországon részben az…..
Bár idehaza nem mondhatnánk népszerűnek a twittert, ettől még az él és virul számos országban és szakmai közösségben – mint amilyen például a piackutatás. Ennek köszönhető, hogy pár hónappal ezelőtt a Research-Live egy remek új szolgáltatást indított a Dollywagon…..
Olvasom a Piackutatás blogon a twitter és Nielsen "paktumról" szóló hír nagyon szubjektív kommentjét. Miután a poszt alatt nem sikerült a kommentet elküldeni (blog.hu hiba, szerintem a linkek miatt, amiket beleraktam), röviden reagálnék itt: Nem vagyok biztos benne, hogy a szerző…..
Pár éve részt vettem egy nemzetközi hálózatban a COST (European Cooperation in Science and Tecchnology) égisze alatt, ami a szélessávú internet társadalmi hatásaival foglalkozott. A COST egy olyan európai együttműködés, amely a kutatók közötti kapcsolatépítést támogatja…..
Egy kedves ismerősöm e-mailen keresett meg, hogy mit szólok az alábbi "munkalehetőséghez", amely havi 740 eurót ígér "keresetként" pusztán online kérdőívek kitöltésével. Azt kérdezte, hogy szerintem ez lehetséges-e vagy átverés. Lássuk először a levél egy részletét,…..
Bár online kvantitatív kutató vagyok (értsd, elsősorban kérdőíves felmérésekkel foglalkozok, amikhez nagy online paneleket használunk az Ipsosban, ahol dolgozok), időről-időre mégis kirándulást teszek az online kvalitatív világba is. Miközben az online paneles kérdőíves…..
A ’Hutong’ sikátort, utcácskát jelent; a hutongok Peking régi negyedeinek jellegzetes keskeny utcái. Nem egyszerűen csak utcák, hanem egy évszázados hagyományokkal rendelkező életforma utolsó zárványai, melyek sajátos karaktert kölcsönöznek az általuk átszőtt…..
A legutóbbi posztban arról a tévhitről írtam, miszerint online kutatással bármilyen – parányi vagy szinte nem is létező – célcsoport költséghatékonyan elérhető. A lehetetlent ugyanis az online sem tudja lehetővé tenni, sőt olyan eset is van, amikor a hagyományos…..
Pár napja jelent meg az Ipsos több sajtóhíre is, amely 24 ország internetezőire vonatkozóan közölt adatokat. Az adatokból jól látszik, hogy érdemi különbség van az országok között a tekintetben, hogy mire és hogyan használják a lakosai az internetet.Magyarország például…..
Vasárnap meghalt Jack Tramiel, akinek munkássága közvetve a korosztályom igen nagy részét hozzásegítette mai hivatásához. 1954-ben Torontóban alapította a Commodore Hordozható Írógép Vállalatot (azért fordítottam le, hogy ne kelljen nagyon részletezni, mivel is foglalkozott; amúgy Commodore Portable…..
pinter.robesz 2012.04.11 13:16:46
@Hamster: ez a Jedi őrs konkrétan Salgótarjánban volt, ahol ugye 30 évvel korábban az '56-os forradalom idején a tömegbe lőttek. Bennem egyébként 10 évesen felderengett, hogy ez a név nem teljesen kóser "ideológiailag", de nem tudtam megfogalmazni, hogy mi ezzel a gond és aztán nem szóltak érte. Mondjuk nem sokáig voltam az őrsben, mert még abban az évben elköltöztünk és ősztől már másik iskolába jártam. Ma amúgy már Padavan őrsöt alapítanék ;-)))
Korábban (három évvel ezelőtt) már foglalkoztunk a twitter tervével, hogy piackutatással keressen pénzt. A napokban megjelentek a vonatkozó megoldással.A twitter is helyet követel magának a piackutatási piacon, elkezdték árulni a felhasználók csiripelését cégeknek. Aki képes a…..
Piackutatás blog Szociológus rap 2012.01.22 19:46:00
Pintér Robesz twitter bejegyzése nyomán jutottam el az alábbi videóig, melyben egy frissen végzett szociológus rappeli el a záróvizsgáig tartó megpróbáltatásait (a dalt másvalaki énekelte fel, de ez részletkérdés, a videó szellemi atyja a zarthelyiosztaly.blogspot.com szerzője).…..