Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[Brn]

282 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajmási Péter ELŐTÁBOR 2021. 2021.07.23 09:42:53
A szentbalázsi nyári tábor előtábora július 6. és 9. között volt, ÓRIÁSI erőkifejtések és HATALMAS hőmérsékleti különbségek közepette. A férfimunkát és a női erőt Angi fogta össze. Vezetők, roverek és a kósza korosztály megjelent képviselői kedd és péntek között építették fel a tábor lényegi részét.…..
Vasárnap sok más régi csapattaggal együtt én is meglátogattam a deszkáspusztai (Börzsöny, Nagyoroszi közelében) tábort. A görög poliszlakók (utalás a keretmesére - a szerk.) éppen raji fotózás közben, nagy jókedvvel fogadtak a festői szépségű réten, ahol nemhogy 4G hálózat, de még térerő sincs,…..
„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel” – szól a fotósklasszis, Robert Capa örök érvényű mondása. Nos, a képeimet visszanézve én biztosan nem mentem elég közel, és egyéb gondok is akadnak az alábbi fotóanyaggal, elsősorban talán az, hogy alap dolgokat nem sikerült megörökíteni. De bővebb…..
Rövid jelentés következik: 10 nap sátrazás, portyázás és mindenféle kalandok után véget ért csapatunk hegyesdi nagytábora. Nagyjából százan voltunk (fk-időben); akik az előtábor három napját is lenyomták, két hetet tudhatnak a hátuk mögött.   Rég volt ilyen szép táborhelyünk: a tapolcai…..
Fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Erhardt György, csapatunk öregcserkész-közösségének tagja. Idősebb csapattagjaink tudják, mennyire meghatározta korai éveinket Gyurka bá' jelenléte. Fáradhatatlanul szervezte a terepversenyeket a budai hegyekben és a Pilisben, amik mindig próbára tették…..
Mintegy 15 csapattag érkezett meg Hegyesd külterületére, 2017-es nyári táborunk helyszínére kedden, hogy megkezdje a felkészülést. A Biró Boldi vezette különítmény lerámolt, majd nagy erőkkel építkezni kezdett. Dögmeleg volt, bár sokkal jobban viselhető, mint a betondzsungelben. A táborhely nagyon…..
  Utazás:>>> Találkozó (cserkészeknek és farkaskölyköknek egyaránt):2017. június 30-án (péntek) reggel 7 órakor, Déli pályaudvaron a kijelzők előtt. >>> Visszaérkezés (farkaskölyköknek):2017. július 5-én (szerda) délután 17:00 óra, Déli pályaudvarVisszaérkezés…..
Szombat reggeltől vasárnap reggelig Pilismaróton portyázott és csapatépített a Lázár Ervin raj. A Pókbangó, Szürkemarha, Ribizli és Menyét őrsök különféle célokkal érkeztek: előbbiek tovább léptek, utóbbiak célhoz értek a rover minőséghez, a szürke nyakkendőhöz vezető úton. A program nagyrészt…..
Hajmási Péter Nyári tábor 2017. 2017.02.28 18:15:57
Ahogy már tavaly jeleztük, de hogy el ne felejtsétek: Nyári nagytábor 2017. június 30-tól július 9-ig (péntek--vasárnap) Előtábor június 27-től. Helyszín: Balaton-felvidék..
Csapatunk vezetősége nevében áldott, boldog ünnepet kívánunk minden cserkésznek, szülőknek és barátainknak! Karácsonyi meglepetésként pedig fogadjátok sok szeretettel a 2016-os csapattáborban (mely egyben Kerületi Nagytábor is volt) készült felvételekből vágott kisfilmet...
Időpont: 2016. szeptember 17. szombatHelyszín: Sztrilich Pál Cserkészpark, Adyliget (térkép ide kattintva) Találkozó csapattagoknak EGYENRUHÁBAN: 14:30-kor a 61-es villamos hűvösvölgyi végállomásánál. Szülőket és minden vendégünket 16:45-től várjuk a helyszínen. Hozni kell:* Fiúknak üdítő (A…..
Tegnap, augusztus 20-án volt kereken 10 éve, hogy hazaértünk a 2006-os ivánci nagytábor utótáborából. (A csapat mát egy nappal korábban hazament.) Egészen hihetetlen, hogy eltelt egy évtized. A 2000 utáni Kapisztrán-táborok egyik legjobbika volt Ivánc (emlékezzünk: evezés, folyóparti táborozás, nagy…..
Egy héttel ezelőtt ért véget a 2016-os táborunk, melyet az 5-6 évente esedékes I. Cserkészkerületi Nagytábor részeként szerveztünk meg. Lassanként csepegtetünk itt is beszámolókat, de amúgy szeretettel ajánljuk a KNT központi Facebook-lapját és blogját!   Az előtábor idén kiemelkedően nagy…..
KNT2016 Vége 2016.07.21 22:17:00
Július 18-án véget ért a 2016-os I. Kerületi Nagytábor. Köszönjük minden résztvevőnek, szervezőnek, vezetőnek, aki hozzátett. Óriási munka volt, néha küzdöttünk az elemekkel, de megérte. Köszönjük olvasóinknak is: a bejegyzések látogatottsága nagyrészt 700 és 1000 között mozgott, a leglátogatottabb…..
KNT2016 Vasárnap: új remény! 2016.07.18 21:53:00
  A hazatérés előtti utolsó nap ismét győzött az Erő a Sötét Oldal felett: jórészt száraz, nyugodt napunk volt. Volt, ahol a számháborút pótolták, más csapatoknál nagytakarítást, íjászatot a közös lőtéren vagy szolid közösségi napozást láttunk.       Visszatérhetett az élet a központi…..
  Ám próbálkozásunk sajnos nagyjából sikertelen. A tábor második szombatján (júl. 16.) sajnos szinte végig zuhogott az eső, így a nagy, központi számháború helyett a csapatok kibonthatták az esőnapra tartogatott ötletesdobozt, hogy elüssék valamivel az időt.   Persze a legelszántabbak belevágtak…..
A harmadik napra, hétfőre felépült az összes KNT-s csapat tábora, több helyen még megalomán táborkapu is kinőtt a földből, a mezőn elmélázva közlekedő bringások és terepjárósok legnagyobb örömére. Hétfőre nem jutott közös program, minden csapat koncentrálhatott a saját életére, a nap végén pedig…..
  Hideg szél, hosszú nyári eső, reggeli fagy, a Napot láthatatlanná tevő, végtelennek tűnő felhők – néhány tényező, amivel vasárnap sem kellett megküzdeni a csokonyavisontai I. Kerületi Nagytábor lakóinak. Vagyis tegnap is nagy meleg volt Somogyban, de szerencsére az árnyas-ligetes táborhelyen…..
Csapatunk több mint 120 fővel (és ez még nem a végleges létszám!) megérkezett tegnap az I. Kerületi Nagytáborba, Csokonyavisonta mellé. A napi beszámolókhoz érdemes nézni a KNT-s Facebook-oldalt és blogot, itt majd csak jövő szerdán vagy csütörtökön jelentkezünk képekkel és élményleírásokkal...
Szombat este 22:00-kor Yoda mester – a.k.a. Metz Márk Mini táborparancsnok – színpadra lépésével hivatalosan is kezdetét vette a 2016-os I. Kerületi Nagytábor. Közel harminc budai (és környéki) csapat, 2500 résztvevő érkezett meg és vert sátrat Csokonyavisonta mellett; a tábori élet kezdetét a…..
ODAÚT Találkozó (cserkészeknek és farkaskölyköknek is): 2016. július 9-én (szombat) reggel 7:30 VÁLTOZÁS: 11:00-kor, Déli pályaudvar, egyenruhában.   VISSZAÚT Farkaskölyköknek: július 14-én (csütörtök) délután 17:04, Déli pályaudvar. Cserkészeknek: július 18-án (hétfő) délután, a KNT…..
PARANCSNOKSÁGMetz Márk „Mini”táborparancsnokRégebben a 831. Szent Kristófban cserkészkedtem, jelenleg a 313. Szt. Józsefben nyomulok. Sok mindent csináltam eddig: kiképző, Jamboree-résztvevő, barlangász szakág, Kerületi KIM-tag, őrsvezető, rpk., cspkh., NNT kósza programvezér. A polgári…..
Ha elmúltál 16 éves, motivál az éjjeli (vagy a nappali) őrködés, érdekel egy több ezer fős tábor védelmének megszervezése vagy egyszerűen csak szeretnél profiktól tanulni, jelentkezz a 2016-os I. Kerületi Nagytábor biztonsági altáborába, közkeletű nevén a baltába! Ami várható: felelősségteljes…..
Május 21-én tartottuk újjáalakulásunk 25. évfordulójára szervezett programot. A kora délutáni találkozón imával (Kamill testvér), beszédekkel (Herbert bá, András) és ebéddel kezdtünk (Bass Totond, Alex és más menyétek közreműködésével), majd különböző nosztalgiaidéző programokon lehetett részt venni…..
Az idei I. Kerületi Nagytábor keresi a működéséhez szükséges programtörzs tagjait. A keretmese, az esti program, a biztonsági altábor, a lelki, és a cserkésztudás munkacsoportok várják azokat a 16 éven felüli cserkészeket, akik csapatukban meglévő munkájuk mellett, vagy azt már letudva vennének…..