Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Kiszi_

23 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindíg ezt mondogattam magamban, hogy mikor kéne írni egy hangyabokányi bejegyzést a blogba.Na, akkor most fél mondatokban gyorsan elmondom mi történt, és majd holnap írok hosszabban :)Vége a második periódusnak, a vizsgák nehezek voltak, de be kell vallanom, hogy főleg azért mert…..
Rég nem írtam. Ma volt egy vizsgám. Elég nagy csalódás volt :) Nem éppen olyan jellegű kérdésekre számítottam, mint amik voltak. Reménykedem az Erasmus címkében, ami annyit jelent, hogy a nevem mellé odaírtam, hogy Erasmus, ami azt jelenti bocs prof, nyaralni vagyok itt nem pedig…..
A múlt csütörtöki gyászos buli után egyik csapattársamnál aludtam. Pénteken kabát nélkül szaladgáltam, ami nem volt túl jó ötlet, mert kb 2-3 fok volt. Kölcsönkértem egy biciklit, elmentem órára. Ezután haza vettem az irányt kb du. 3 óra volt. Hazabicikliztem a…..
Néha annyira meglepődök a hollandok kedvességén. Pl. nem egyszer előfordult, hogy boltban sorban állás közben előreenged az, aki egy telepakolt kocsival vár.Múlthéten pénteken voltunk egy üzemlátogatáson Rotterdam közelében az egyik óra keretein belül. Egy zöldség-gyümölcs…..
Ahh, szétszakadok, meghasadok, mindent akarok!! Világot látni biciklizni, bulizni, embereket megismerni, beszélgetni, röpizni, squasholni, úszni, kondizni..... De nem lehet, mert egy rohadt nap csak 24 óóóra!! És akkor ott van az, hogy ma (meg sokszor) olyan előadásom volt, hogy többet…..
Nem történt semmi extra, megjött a Mikulás Spanyolból hajóval, ingyen cukrot, csokit osztogattak a főtéren..Hétvégén lusta voltam, nem csináltam semmit. Pénteken csaptunk egy kis bulit, ami már nagyon kellett, mert kezdett kisülni az agyam. Szombaton jött a Mikulás. Ide nem a…..
 A mostani két kurzusom Supply Chain Management (Ellátási Lánc Menedzsment) és Food Logistics Management. Érdekesek nagyon, de sok a beadandó. 3-3 mindkettőből. Párhuzamosan kicsit sok. 15-30 oldalasak az esettanulmányok és 4-6 kérdésre kell válaszolni kb. 5-10 oldalban. Egy…..
Ahogy korábban említettem tervezem a hosszabbítást és lehet, hogy csak terv marad belőle. Az itteni koordinátoromtól ma kaptam egy levelet, hogy csak akkor hosszabbíthatok, ha az erasmus lejárta után is vállalom a kint létet és itt is lediplomázom. Nem is hangzik túl rosszul, de…..
_Kiszi_ 2008.11.17 17:12:19
három hatalmas video a youtuberól :) holland reklámok      ..
 A mai napom nem indult valami rózsásan. Kezdődött ott, hogy 3 után mentem aludni. Blogot írtam ugyebár, híreket olvastam, kicsit elmerültem a web 2.0 világába (iGoogle, Picasa stb.), baszkuráltam a laptopomat, hogy ne kelljen 2 percet várni mindenre (Photoshop Elements,…..
Nagyon régen nem írtam, mert csak. Hangulat, idő és kedvhiány volt a legtöbb esetben az ok, de most már írok majd. Mi is történt azóta tömören:     Voltam otthon...       ...Aztán visszajöttem        A biciklim: Kobraaa! (Lehet h a…..
A múlt heti international kitchen event nem volt rossz. Ettem olasz, brazil, svájci, holland kaját. Volt még más is, de nem volt kedvem sorban állni és tülekedni. Azt mondták a szervezők, h 250 ember volt, de sztem 150-nél nem volt több. Na mind1. A lényeg, h ez a több mint 100 ember…..
Sietek nagyon, mert 3/4 7re Bencenel kell lennem. Megyunk vmi international kitchen event-re. 2 euro es az itteni diakok fozik a mindenfele kajat :) en is beneveztem volna a magyar szekcioba egy jo kis uveg erospistaval, de ma tudtam meg h van ilyen tok veletlenul es orulok h egyaltalan kajalni…..
Tegnap este elmentünk egy minden évben megrendezett fesztivál(?)ra. A hippi negyedben. No comment. Olyan volt mint a filmben (A part), csak civilizált formában :)Volt egy nagyobb tér, ott fel volt állítva egy színpad, ment a reggae. ezenkívül meg voltak kisebb…..
Ma végre sikerült biciklit vennem. 45 EUR volt és szép állapotban van. Természetesen most kezd el esni. Eddig (a héten) megdöglöttem a melegtől farmerban és pólóban. Tegnap végre megkaptam a diákomat. Voltam röpiedzésen. Elég kemény volt, van izomláz…..
Tegnapelőtt sétálgatok a kis lakó-pihenő övezetben, ahol lakom és látom messziről, h be van valami karikázva krétával a járdán, közelebb érve mellette még egy ugyanolyan valami. Aztán látom, h mindkét kör közepén ott csücsül a kutyaszar maga. Egyből valami olyasmi jutott…..
Egyelőre nem volt nagy gondom. Beszereztem egy esernyőt. Viszont mielőtt bárhova megyek az időjárást csekkolni kell a neten, mert itt nem elég az, mint otthon, hogy kinézek az ablakon és tudom milyen idő lesz. Még akkor sem tudom milyen idő van/lesz 5 perc múlva, ha kint vagyok az…..
Mi a szart keresek én itt? Kérdezi drága cingár barátom :) Hát, kutyaszart azt nem kell keresni, mert elég sok van itt a környéken, ahol lakom. Meg szemét is. Na de mind1. Egyébként az erasmus csak álca. Minőségügyi ellenőrként tevékenykedem nagy súlypontot helyezve a holland…..
Hétfőn elmentem az egyik épületbe (Forum building), h regisztráljam magam. Majd postán küldenek valamit meg mailben is és lesz account-om az egyetemi rendszerhez, Diákigazolvány stb. A rendszer olyasmi, mint a neptun. Tantárgyakat kell felvenni. Ez az épület egyébként 10 percre…..
Az első hét el is telt elég gyorsan. Amit tudni kell, hogy teljesen más a rendszer, mint otthon. Ami nálunk 2 félév, itt 5 periódus. Én hármon fogok részt venni a 6 hónap alatt. Egy periódus majdnem két hónapot jelent (vizsgákkal) és két(!) tantárgyat foglal magába. Tehát…..
Aug 31-én vasárnap, utolsó pillanatban indultam illetve érkeztem Hollandiába. A hitchhikers.org-on találtam egy fuvart. A fickó (holland) Barcsról ment Hágába kocsival. Felvettem vele a kapcsolatot, megbeszéltük, h hol vesz fel aztán agyő. Köszi Szilárd még1x, h…..
_Kiszi_ 2008.09.05 12:16:51
A héten egyik nap néhány honfitárssal megbeszéltünk egy kis sörözést egyiküknél a koleszban. Én voltam olyan ügyes és eltévedtem, nem találtam hova kell menni. Egy idő után fel is adtam a keresgélést és elindultam haza, amikor is megpillantottam a távolból föl-le repkedő…..