Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BorzAlom

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az éjjel megint esett 12 mm eső, ez így együtt már 40 mm körül van, úgy tűnik elég is egy időre, de szerintem még lesznek esők a napokban. Jöjjön, nem bánom most. Ahogy ültettem el a selyemmirtuszt és egyebeket, láttam, hogy milyen mélyen száraz a föld.  Tegnap a jó kis esők után kimentem és…..
BorzAlom 2024.08.24 15:43:16
Egy kiscica tévedt be az udvarunkra, de fiatal kora ellenére már vemhes volt. A két kölykét nálunk hagyta, ő maga egy hajnalon továbbállt. A hideg hozta a harmadikat, majd egy betegség egy negyediket. Az ötödik a mi "Herkulesünk", csak Lovag a neve, mert olyan füle van, mint a denevér szárnya (batcat) és mindig egy cicacsajt kísérget. Szerintem őt egy költözés alkalmával egyszerűen itt hagyták, és egy komoly cicanátha miatt rákényszerült a segítségemre, azóta engem megtűr a saját teraszunkon. :D
Enni? Fúú, abból disszertációt írhatnék! Van nálunk két ételallergiás + egy, aki ugyanazt kell, hogy kapja, mint az allergiásak, mert ők hárman benti cicák. Aki betegség miatt került hozzánk, ő kinti kazán cica lett, mert sok foga hiányzik és sokszor nem tudja magában tartani az ételét, az allergiás tápot nem tudja elrágni, összetört kommersz nedveset kap. A Lovag csak simán válogatós, amire épp kedve szottyan - ő teraszcica, így ha nem tetszik neki a koszt, otthagyja.
Próbálkoztam főzéssel, de úgy néztek rám, mintha mérgezni akarnám őket. A nyers halat az egyik imádja, a másik kimenekül tőle a konyhából.
Szóval csak azt tudom írni, hogy vak vezetne világtalant, ha tippet adnék, mert kb. percenként változik az ízlésük. És ha nem ízlik nekik, annál drágább kaja nincs, mint a kidobott kaja (sünik megeszik, de hosszú távon ez sem megoldás). Talán a gépsonka az, amire bármikor igent mondanának, de az tele van sóval, és kiütésesek lesznek tőle (kiskorukban a gyógyszert azzal vették be és rászoktak sajnos). Így maradt a webshop, a közepes méretű kiszerelés, a kuponakció és az imádkozás, hogy ne változtassanak a táp összetételén, különben megint szétvakarják magukat. A kintieknek jut minden kommersz és házi lepottyanó. Néha dühöngök magamban, hogy gyerekkoromban nem voltak allergiás macskák, de aztán odakucorodnak az ölembe, vagy csinálnak valami mókásat, és már meg is sajnálom őket. Olyan kis hálás tud lenni mindegyik a maga módján.
Igen, én is várom már a langyosabb körülményeket, főleg mert a paradicsom úgy döntött, hogy ma kell befőznöm, nem vár tovább. Minek az embernek szauna, ha van konyhája, nem? :D