Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erik Bálint

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MovieCops Trónok harca 8. évad 2019.05.21 06:00:00
Két évig úgy voltam vele, hogy ha döcögősen is jutottunk el idáig (lásd 7. évad), a vége mindenképpen ütni fog, mert ez lesz a sztori csúcspontja, amit Martin már ezer éve kitalált, meg is osztotta a két showrunnerrel, már csak a drámai potenciál meg a vérprofi stáb miatt is nagy durranás…..
Egészen döbbenetes: valódi kérdést is találtunk a legújabb propagandaeszköz, a "családvédelmi nemzeti konzultáció" kérdéssorában. Természetesen a migránsozás, brüsszelezés és az ellenzék ekézése sem maradhatott ki - de hát így működik a propaganda az adónkból...
Erik Bálint 2018.11.06 19:13:28
@Janó László: így van. Én is ezt akartam írni, sajnos csökkenti a ferdítés miatti felháborodás hitelességét, hogy a cikk maga is ferdít ahol tud.
Erik Bálint 2018.11.06 19:20:49
@CyberPunK: :D Ezt nem gondolod komolyan, később vállalnak a nők gyereket, de ez nem azt jelenti, hogy kitolódott climax 45 év felett már nagyon rizikós a terhesség, még ha meg is marad egy néhány baba.
A világ rengeteget változott az elmúlt 50 évben. 1967-ben még javában tartott a hidegháború, az Egyesült Államokban gyakoriak voltak a zavargások, dúlt a vietnámi háború, de Izrael is kénytelen volt megküzdeni arab szomszédjaival a hatnapos háború során. Más volt az emberek hétköznapi élete is. A…..
Erik Bálint 2017.12.08 19:08:07
@teéjesenmindegy: Pont ugyanezt beszéltük az asszonnyal, csak kicsit nyugodtabb vérmérséklettel. Az a 39% vagy nem élt a 60-as években, és ráadásul történelmet se tanult és a szüleivel se beszélt soha az ő gyerekkorukról, vagy totál elmezavarodott.
A „hogyan neveljünk boldog gyereket?” kérdésre a legtöbb kultúra a saját válaszát adja meg. Aztán vagy sikerrel jár, vagy nem, az azonban biztos, hogy érdemes megnézni, mások miként próbálkoznak, hátha akad olyasmi, amit érdemes átvenni tőlük, vagy legalább megfontolni az átvételt...
A református lelkészből lett miniszter szerint igenis ki kell terjeszteni a mesterséges megtermékenyítés programját...
Erik Bálint 2017.08.30 21:42:12
@Károly Alakos: Erre a NaPro "Technológiára" utalsz mint jobb? Utánanéztem. A NaPro szerint a nő számolgassa a ciklusában a napokat és akkor közösüljön a férjével, amikor peteérése van. Ha valami könnyen kezelhető problémája van, pl petevezeték elzáródás akkor átfújást meg ilyeneket megengednek. Biztos vagyok benne hogy majdnem minden nő végigmegy ezen az úton önszántából mielőtt egyáltalán orvoshoz megy. Jöttök itt a példákkal arra, hogy természetes úton jött a lombikkezelés után a gyerek. De egyáltalán nem biztos hogy akkor is jött volna ha nincs kezelés. Annak a több, mint ezer lombikban fogant gyereknek a szüleit meg rendre nem idézgeti senki akik végtelenül boldogan élnek a családjukkal, és szintén rengeteg imádság után hálát adnak Istennek, hogy végre meghallgatta őket és kaptak tőle egy ilyen ajándékot. Az IVF technológia fejlődésével egyébként egyre ritkábban marad meg embrió, és ha akarja a pár akkor a döntéseikkel sok helyen ki is zárhatják ennek a lehetőségét.
A Verge írja, hogy a hacker nem hazudott, és elérhető a Trónok harca hetedik évadának vasárnap bemutatásra kerülő negyedik epizódja. Egyelőre nem tudni, hova töltötték fel a cuccot, így azt sem tudni, milyen minőségű, hogy a végleges verzióról van-e szó vagy olyanról, amiben a Fal egy zöld háttér…..
Erik Bálint 2017.08.05 23:31:22
@lalolib: Én nem bántam meg hogy megnéztem tök jó szombat esti program volt. Hétfőn megnézem még egyszer, mert van egy pár jelenet ami miatt nagyon meg fogja érni.
Hetek óta azért klikkelek néha az Origo förmedvény lejárató cikkeire, mert kíváncsi vagyok, milyen nyakatekert érvelés mellett tudják a zöldre magabiztosan azt mondani, hogy piros, a sárgára meg azt, hogy fekete. Nem mondanám, hogy tehetségesek a Viktornak kedves alternatív valóság építésében, mert…..
Erik Bálint 2017.04.24 14:30:28
@Hakapeszi Miki: A holland RTLnieuws.nl -en is letiltották a hozzászólást egy fél éve nem Orbán miatt hanem mert vállalhatatlanná vált a hozzászólók stílusa és moderálni meg nem akartak. Először dühös voltam miatta, de facebookon lehet olvasni még szórakoztató beszólásokat az rtlnieuws facebookján meg az index facebook oldalán is. :)
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
Erik Bálint 2017.04.23 12:45:12
@Fekete Pestis: Hollandia olcsó lakás? Ezt honnan szoptad ki? Egy egy szobás 30 négyzetméteres lakás ára Amsterdamban 60 millió forint fölött van.
Erik Bálint 2017.01.11 23:30:59
@Gour: így van. Hitelre veszed az autót, mire kifizeted a 1.5 szeresét az új árának addigra már tizedét éri. Közben fizetted az adót, a biztosítást meg mindent.
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
Erik Bálint 2016.06.07 21:12:41
@lazy_dragon: A könyvekben egy Coldhands nevű élőhalott segíti Bran-t miután átmentek a falon, aki lehet éppen Benjen is legalább is nekem gyanús volt nagyon, de konkrétan nem derül ki. A sorozatban, csak Hodor halála után lép be de amit írsz az logikus lehet. Kár hogy Benjen túlságosan élő és kevésbé élőhalott.
Az lehet, hogy semmit nem tudok a politikáról, a törvényekről vagy a bevándorlási szabályozásokról, és fingom sincs az alapvető ideológiai kérdésekről, de azt tudom, hogy az országot ellepik a kurva kanadaiak, és tenni akarok valamit ellenük. Basszuk halálra mindet! (Mr.…..
Erik Bálint 2015.09.24 11:19:59
@netrion: ja az usa őslakosait kellene megkérdezni a bevándorlás előnyeiről
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
Erik Bálint 2015.09.19 12:31:05
@Onereality: Már több tízezer menekült van Magyarországon. És több mint 200 ezer volnult át. Ilyen esetben pont két dolgot lehet tenni, vagy szabadon átengedni a menekülteket vagy teljes határzár. Nem lehet csikicsukizni, meg válogatni. Én egy kicsit hagytam volna még Orbánék helyében az átáramlást, addig amíg Angela asszony meg az a töketlen Hollande nyilvánosan kérte volna a kerítés megerősítését. Aztán lezár a teljes hosszon.
  Valaki azt mondta, hogy az automatizálásban is van bizonyos fokú művészet, mert megnyugtató nézni a gépeket. Döntsd el magad hogy igaza volt e, nézd meg a következő 10 GIF képet. 1. Lánc készítő gép 2. Tészta szeletelő 3. Így készül a perec 4. Ez meg valami…..
A színésznőt Rebecca Van Cleave-nek hívják, és nemcsak abból él, hogy mások helyett mászkál egy szál semmiben Dubrovnik utcáin, hiszen szerepelt még két tévésorozatban (az ismertebb címe a The Royals), de az tuti, hogy a Trónok harca miatt fognak emlékezni rá. Mintegy ezer…..
Tejfel Jancsi reakcióideje szerintem nem nagyon segíti az érdekérvényesítést a hétköznapokban - ezt a március végi sztorit 4 napja küldte, így a levél végén feltett kérdése leginkább költői, de azért érdemes lamentálni az egész történeten, különös tekintettel arra…..
Erik Bálint 2015.05.18 23:13:38
@Antalbaba: Jah a hackerek is a Homárt olvassák :)
Farkasházy Tivadar a Borsban szólt be a Rádiókabaré új főszerkesztőjének, Fábry Sándornak, mert félti tőle a műsort, aminek 32 évig volt munkatársa. Gondolom, Fábrynak égető szüksége van a posztra, mert az MTVA-ban csak százmilliókat keres. Biztosan kőkemény politikai…..
Erik Bálint 2015.03.27 18:47:39
@Flúgatlan: Teljesen egyetértek. Habár szerintem a politikából meg saját magukból viccet csinálni leginkább a politikusok tudnak.
Megéreztem, hogy kell adnom egy lökést az MTVA sajtóosztályának ahhoz, hogy elkészüljön a Tökéletes Sajtóközlemény: sikerült a magyar sajtó jelentős része és a szakemberek által is egyöntetűen bukásnak tekintett március 15-i nézettséget kihozni úgy, hogy a naiv olvasók…..
Erik Bálint 2015.03.17 19:34:52
@igazi hős: Köszi, tényleg erre voltam kíváncsi. Valaki azt írta előttem hogy többen olvasták ezt a cikket mint nézték a kérdéses csatornát, és csak arra akartam rámutatni a kérdéssel, hogy ezt a jobb fels számból nem lehet egyenesen levezetni. Ha a leírást elovasom tényleg nem.
Erik Bálint 2015.03.17 19:49:27
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nem értem mire akarsz következteteni, én egyertértek az írással, meg hogy a statisztika ilyen jellegű használata igazán vicces. Csupán arra akratam rámutatni hogy bármilyen statisztika csak akkor értelmes ha tudjuk pont mit mértek, és akkor a saját kontextusában az.

De köszi az áttekintést az aktivitásomról, ha tudnád mi van mögötte! Én holnap megyek választani, mert ahol élek ott most vannak a felsőházi választások, és nem tudom meglep-e de a balos zöldekre fogok szavazni. :)

De tény hogy megpróbálom pártatlanul nézni a dolgokat, röhögök Orbánék balfékségein de az ilyen álliberális, félinformációkból, messzemeő következtetéseket levonó, online köpetbetyárokon meg aztán duplán. És ha kommentelek akkor általában azért mert ellenvélemynyem van, vagy szerintem összetettebb a dolog nem olyan fekete fehér.
Mert elmennek, ami akár meglepő is lehetne, különösen, hogy a képzett fiatalok indulnak neki. Pedig az ember azt gondolná, Németországba inkább menni érdemes, mint eljönni onnan, ám a tények mást mutatnak. Olyannyira, hogy már a német kormány is elkezdte vakarni a fejét (még ha…..
Erik Bálint 2015.03.15 10:08:31
@P.Elliot: így van. Vicces hogy egyesek szerint a magyar fiatalok mások mint a németek vagy a franciák vagy a lengyelek és a magyarok csak a kormány rossz politikája miatt vándorolnak ki, meg a kilátástalanság meg mit-tudom én. Egy frászt, ez egyénfüggő, hogy ki miért. Van aki főleg kalandvágyból, kíváncsiságból, és igen ugyanúgy mint egyes németeknél vannak akik remélik hogy másutt jobb lesz. Lehet hogy van egy pár olyan is aki annyira nagyon utálja Orbán Viktort hogy hajlandó ezért elhagyni az otthonát elég furcsán hangzik nekem, de különbözőek vagyunk. Engem nagyrészt a kalandvágy hajtott.
..
Erik Bálint 2015.02.10 20:38:53
@Secnir: Fogadok, hogy te se mondod helyesen, mint ahogy az előtted szóló se, mer nem ájendzsí.

Hanem íengé kemély g vel, ahogy a hollandok szeretik.

Szóval az ing magyarítás, az ájendzsí meg angolítás ugyanannyira helytelen mindkettő azt na bumm.
Erik Bálint 2015.02.10 23:14:08
@kis_kiraly: Na ez meglepett. Sajna nem otthon élek szóval rémálmomban nem gondoltam volna, hogy az ING otthoni marketingesei ezt fogják jónak találni.

De akkor az ájendzsí után a bankot már magyarul mondod? Vagy azt is angolul? És ha magyarul akkor mi ebben a logika? Szerintem rettenetes, hogy hollandól átfordítják angolra és aztán az kombinálják a magyarral.
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
Erik Bálint 2015.02.08 11:43:03
@borzimorzi: Nézz egy kicsit körül a világban, mielőtt naivan azt hiszed hogy a leggazdagabbakat megérinti szülőhazáuk népének nyomorúsága. Rengeteg ember él gettókban, és hal éhen az USA-ban, annak ellenére hogy az ottani gazdagági elit 1000x esét keresi a kis magyar oligarchákénak, ugyanez van Oroszországban is, vagy a legtöbb arab országban. Sőt Afrikábanis vannak bennszülött milliomosok, akik jaguárokon furikáznak vastag aranyláncokkal a nyakukban míg emberek halnak éhen a szomszédjukban naponta. Simicska lépésébe humanitást belelátni azt csak nem tudom mennyire görbe tükörből lehet kancsalon.
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
Erik Bálint 2014.02.12 08:34:32
@Ad Dio: :) Asszem jól összefoglaltad a sokak gondolkodását. Én balosoktól is hallottam a múlt héten, hogy elbizonytalanodtak abban hogy érdemes a Bajaniékra szavazni.

Most tényleg, mi az Összefogás programja? Mi fog történni ha egy ilyen nehezen összeállt "szövetség" nyer? Hány hónapig fog tundi kormányozni? Mit akar csinálni azon felül hogy leváltani az Orbán embereit és a sajátjait rakni zsíros állásokba? Nem láttam még egy programot se amit minannyian támogattak volna. Hogy lesz képes népszerűtlen döntéseket hozni, az első ilyen alkalmával kilép ez meg nem szavaz a másik... Neeeeem egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne tragikomédiával végződne egy Összefogás győzelem.
Varánusz Az Orbán bukás receptje 2012.12.14 06:29:19
Itthon egymásba érnek a diáktüntetések, a Fidesz kárderosztálya olyan zilált, mint pitypang mező tornádó idején, a gyengébb idegzetű igazhitűek ordítva verik az asztalt, van középiskola az országban, ahol szerintük már csak a Jóisten és az ima segíthet, és a hangulaton…..
Erik Bálint 2012.12.14 20:28:47
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Végigolvastad a cikket? Nem éppen negatív kicsengésű,ha azt nézzük, hogy sajnos túl magasak a bérek és bérleti díjak Magyarországon még mindig Romániához képest. Ilyen gazdasági helyzetben meg a vállalati döntéshozóknál nagyon fontos tényező ez.

Nem szabadna emelni a minimálbért.