Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Finn Gott

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
w Hörrtévé 2007.04.06 22:17:00
Helyes és dicséretes, ha a szcientológia elleni küzdelembe minél több médium kapcsolódik be. A harcot azonban hátráltatja, ha közben fölöslegesen hazudunk. A szcientológusok beépültek a politikába, mondja a Célpont riportere, miután kitértek arra, hogy ez a gyanús szekta még a…..
w Egy másik ünnep óhajtása 2007.03.15 08:30:00
Idén száznegyven éve, 1867 június 8-án játszódott le a kiegyezési folyamat zárójelenete: az elbukott szabadságharc és évtizedes elnyomás után a magyar nemesség elfogadta a Habsburgok autonómia-ajánlatát. Következett fél évszázad békeidő, a századfordulóra földalatti…..
w Marslakó az anyukám 2007.02.20 11:00:00
Ufóészlelés történt Pécsett nemrégiben, amiben az az érdekes, hogy nem adott róla hírt a Színes UFO Képeslapon és a Ryufor Alapítvány honlapján kívül senki. Nem azért, mert elhallgatják - volt már ufó az Aktívban, Fókuszban, sokfelé -, csak nem jutott el odáig, hogy…..
Finn Gott 2007.02.20 12:48:35
Szerintem quicknek jár a pont. Ennél már csak egy hihetőbb magyarázatot tudok. Következzék egy holywoodi producer és a jelmeztervező beszélgetése egy régi sci-fi film forgatásának megkezdése előtt.

JT: Kidolgoztam az idegenek vázlatait. Csillókon járnak és 14 egymástól függetlenül mozgatható csápjuk van.

PR: Frászt. Tudja mennyibe kerülne ez? Kicsi a költségvetés. A statiszták felvesznek valami pizsamát, oszt jó napot.

JT: És nem lesz ez túl béna?

PR: Mindenre nekem kell gondolnom? Azért legyenek kicsit mások. Mondjuk alacsonyabbak. A gyerekstatiszta úgyis olcsóbb.

JT: Vagy legyenek kopaszok. Akkor nem kell szarakodni a műhajakkal, tülkökkel, vagy bármi ilyennel.

PR: Na látja, tud maga, ha akar.

JT: Ami a színüket illeti, vmi sötétbarnára gondoltam.

PR: Megőrült? A felsőbbrendű lények sötétek? Minden tanyasi, suttyó redneck tíz perc után otthagyja a filmet.

JT: Jól van na. Akkor legyenek fehérek.

PR: Maga hülyébb, mint hittem. A feketék még fel is gyújtanák a mozit.

JT: Legyen ilyen is, olyan is?

PR: Akkor meg arra kéne vigyázni, hogy még véletlenül se a barna ufó legyen a gonosz. Tudja mit legyen mindegyik egyszínű, valami semleges.

JT: Mondjuk szürke? Az előző háborús filmből maradt egy csomó szürke festék meg anyag.

PR: Szürke? Nem is rossz. Bár azért még túl közel van a fehérhez. Legyen legalább a szemük fekete. Akkor mindenki nyugodt lehet. Azt hiszem mindent megbeszéltünk. Aztán, ha bejön, a következő filmnél nagyobb lesz a költségvetés, talán megnézhetjük azokat a csápokat is.
w Ecce rendőr 2007.02.09 07:00:00
Mindennap látunk rendőrt, olykor beszélünk is velük: merre van az arra, mongyameg. Vagy esetleg ő kezdeményez, hogy jogosítványt, forgalmit. De szoktunk-e velük beszélgetni? Hát naná, hogy nem, pedig a rendőr ugyanolyan fontos ember, mint a tanító vagy az orvos – mentségünkre…..
w Fekete zongora 2007.02.02 15:09:00
Ebből lesz egy jogi vita nyilván, oszt jónapot. Az sem lesz érdektelen, csak az nem most van. Nagy-Britanniában egyébként - például - úgy megy ez, hogy nem szabad mindenhol tüntetni, ám amikor a rendőr elvonszolja a grínpíszes hülyegyereket a helyről, ahol nem szabad, konkrét…..
Finn Gott 2007.02.02 17:41:51
w Kedves Naplóm! 2007.02.01 06:30:00
Egyéves lett a Gyurcsány-blog. Boldog szülinapot. Vessünk számot. Vajon jó dolog-e, hogy a miniszterelnök blogol, és jól blogol-e a miniszterelnök? A miniszterelnöki blog önmagában se nem jó, se nem rossz. Még az sem, hogy Gyurcsány olykor hírértékű dolgokat jelent be…..
Örömmel látjuk, hogy lassan az újdonságokba ritkán fejest ugró keresztény közösség is felfedezte magának az internetben rejlő lehetőségeket. Természetesen nem az idősödő plébánosok generálnak tömegesen MySpace-oldalakat, hanem a keresztény fiatalok, ez a tábortűz körül…..
A Comment:com talált tárgyakkal tökölődő szakosztálya vicces dokumentumokra bukkant. Azt tudjuk, hogy Gát György szeretett fiatal, meg főiskolás színészeket fölfedezni, úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy Rékasi Károly és Kaszás Géza már a Lindában is…..
w Rakétaválság 2007.01.23 10:00:00
Ma fiús témánk van, sajnos a hölgyolvasók most hoppon maradnak látszólag; valójában viszont jól teszik, ha leülnek, elpakolják a horgolást, és idefigyelnek. Úgyis csúnyán elhanyagoltam a világháborút, pedig nincs annak vége, sőt még el se kezdődött. Mai vendégünk a Kínai…..
w I.H.B. 2007.01.18 20:30:00
Schmidt Mária elegánsan belenyomta Liszkay orrát a dögkútba, amit újság címén szervezett magának. Persze egyértelmű volt az első pillanattól, hogy nincs semmiféle Horváth Zsolt. Csak paranoid balfaszok csapata van, akik szívesen összehordanak bárkiről bármit, de csak álnéven,…..
w Térj meg, Viktor! 2007.01.16 07:00:00
A tegnapi párttabló koccant kissé a Magyar Nemzetben megjelent rágalom- és fenyegetésfüzérrel, miszerint Schmidt Mária, Áder János (?!), valamint barátjuk, Gonosz Nagytőke pártot készül alapítani. Pont olyasmit, mint amivel Pokorni Zoltánt vádolta meg a Pravda pár hónapja:…..
w Titkos férgek története 2007.01.12 06:01:00
Összeesküvés-elmélet - így legyintünk a sok hagymázas képzelgésre; főleg mert az internet elterjedésével minden féleszű szerencsétlen bedobhatja a közösbe a maga megoldását. Hogy az amerikaiak csinálták 9/11-et, a zsidók a második világháborút, a macskaeledelben addiktív…..
Finn Gott 2007.01.12 17:10:47
A körtérnél lakom, és (Edebácsi figyelem!) közlekedésmérnökként végeztem. Nem ez volt a szakirányom, és a munkám sem kapcsolódik hozzá, ezért nem próbálok igazságot tenni, csak leírok pár dolgot, amire még emlékszem régről.
Nos, minden eszköznek van egy elvi utasforgalmi intervalluma, amikor azt éedemes használni. A metróé mellett nagyobb értékek vannak, mint a villamosnál, az autóbusznál pedig a legkisebbek.
Többen fejtegették már, hogy hol van igazán szükség a négyesre. Az egész útvonalon jelenleg(!) egy olyan, rövid szakasz van, ami valóban metróért kiált, ez a körtér-Gellért tér. Ez a legszűkebb keresztmetszet, itt egy vonalon jár a 18, 19, 41, 47, 49, 118 villamos és a 7-es buszcsalád. Innen bármerre nézünk, szétágaznak a vonalak, kisebb a forgalom.
A jelenlegi technikai szinten itt több járművet nem igazán lehet átengedni. Ezen - bármennyire is csinos - semmit sem segít, ha a 49-es ezután az Erzsébet-hídon közlekedik, viszont aki a 7-essel utazott hosszabban (mondjuk körtér-Keleti) az sűrűn fog anyázni, hogy át kell szállnia.
Ezért az egy megállóért persze tök felesleges metrót építeni. Akkor miért lehet értelme mégis? Nos, tegyük fel komolyan gondoljuk, hogy sok ember hagyja otthon az autóját és válassza a közösségi közlekedést, ezért bevezetjük a dugóadót. Mi a rákkal visszük el őket, ha ez plusz forgalmat generál? Másrészt a bp-i hidak többsége igen ramaty, felújítandó állapotban van, amit már végképp nem lehet sokáig húzni, mindezt ráadásul nagyjából egyszerre kéne megcsinálni. Lezárt hidakon pedig sem a busz, sem a villamos nem tud átmenni.
Én sem vitatom, hogy jobb lenne/lett volna úgy megcsinálni, hogy ráközlekedhessen a máv vonalaira, de attól még talán később ki lehet javítani, ha szarul is kezdtek neki, ezért még nem kéne elvetni az egészet.
Ami azt a kérdést illeti, hogy külvárosokból, vagy a városon belül nagyobb a forgalom, meg kell nézni mondjuk a szentendrei hévet. Mindegyik vonat kimegy Békásmegyerig, csak minden harmadik Szentendréig (bkv-múzeum rulez!:-D). Miért? Mert ott kisebb a forgalom.
Ja igen kötöttpályás sínbohócok figyelmébe ajánlom a bogotai buszjáratokat, mert azért így is lehet utast szállítani.