Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Burkus király

1 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Akinek nem inge 2009.04.15 06:30:00
Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát. Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az…..
Burkus király 2009.04.15 22:42:58
@Bikfenc: "És elindul az össznépi hajtóvadászat a körös aktivisták hathatós segítségével. (Kádár alatt hogyan is nevezték az ilyen típusú "embereket"?) Mivel ez nagyon népszerű program a köznép szemében"

az ilyen emberek neve: adóellenőr

télleg, menj el egy orvoshoz
Nem tudom, hogy olvasta-e valaki a Ford Taunus cikket még tavaly a TC-n. Amikor készült, a fotózás után elég soká' ottmaradtam dumálgatni a kocsi tulajdonosával, Borsi Mikivel. Szó esett akkor egy 170-es Mercedesről is, ami valahol a közelükben, egy garázs mélyén porosodott…..
Burkus király 2009.03.01 12:00:53
@streetsta: teljes mértékben igazad van, de moderáció nélkül ne várjunk csodákat. Azt meg ugye nem akarjuk.
Ahogy a jogsi megszerzése sincs iskolai végzettséghez kötve, ennek az oldalnak a látogatása és kommentelése sem. Ez nagyjából megelőlegezi a minőséget.

Kommentekből tényleg már a régiautós, utazós, stb. - racing-preferenciasemlegesebb - témájú cikkek olvashatóbbak, amúgy meg mindig ugyanaz a forgatókönyv: japán kontra német; bekephatod, mert én menő csávó vagyok; fikázás, gyálázás. Ez van, de kitartás - annál értékesebb ez az oldal, mintsem néhány baromagyú kommentelgetése adhatná meg a szintjét (magyarán: én biztos nem a kommentek miatt olvsaom).
w Get a life 2009.02.24 05:20:00
„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”   – Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták. Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide,…..
Burkus király 2009.02.25 18:57:25
Árpád!
(nem tudom, hogy érdekel-e) vállalom droid létemet, de én nem olvasnálak, ha nem tanulhatnék a blogból semmit. Így voltam ezzel pl. amikor a többbiztosítós modellről volt szó (akkor is leírtam, hogy én a nagyon rossz kommunikáció miatt nem támogattam, mert nem tudtam/tudom, hogy nekem személyesen mit hoz - ellenpélda erre pl. a változó szja adósáv grafikon). Ugyanúgy mélyen meghatott a roma_PC ügyében megejtett néhány írás - ne haragudj, igenis érdekelt, mert jó egy közösségre találni, ahol nem a sötét gyűlölet, hanem megoldandó probléma/föladat normalitása szerint történik a viszonylag közös gondolkodás egy tabu ügyben. Volt olyan téma, ahol nem tartottam érdemsnek hozzászólni, mert nagyon alacsony volt a labda, s csak egy gyenge de hosszú meccs lett volna - minek fáradni tehát fölöslegesen. Közhelyeken alapuló politikai ismereteimet azonban kétségtelenül javította (fejlesztette?) e blog olvasása. Elemzői vénám van, politikai ismereteim azonban legföljebb is csak közepesek. Nagyon kellemes emlékem a Greetings from Piresiaval folytatott párbeszéded, Malackával történő csipkelődéseid.
Tisztes játékosnak tartalak, mert azért az emberileg lehetséges mértékig felfeded kötődéseidet. Talán amit hiányolok az az, hogy nem láttam álláspontodat változni - kiindulva abból a szerénységből, hogy adott szinten mindenki droidnak bizonyul, ha mégoly felkészülten is, mint te - ez veled is megeshet. Látom, hogy ezek nyitott írások - egy szerzői fonal meg lezárná az írások folyamát, de hát attól még sh.t happens.
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
Ott nyugszik egy analóg hanghordozón az öröklétnek eltéve: "1,2,3... mikrofonpróba!!!" A jakobsoni fatikus funkciót gyakorolva: megszólaló: APÁM címzett: aki meghallgatja üzenet: IT WORKS!  ..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Burkus király 2009.02.18 22:46:45
@Karesz (Charlie): "mi, akik hiszunk az osszeeskuves elmeletekben"

ti kik vagytok?

:)
Burkus király 2009.02.19 20:42:34
@törpemongúz: "Sokan röhögnének"

erre rátrafáltál öreg
  Eddig nem írtunk a Provident reklámokról, mert túlzottan magas labda: ostoba, gusztustalan és kész. Most viszont addig húzogatták a nagy magyar oroszlán bajuszát, míg az felugrott, és elment egészen a gonosz székházáig és ott tüntetett. A gyorskölcsönös pedig,…..
Belsőség Csak egy izzócsere 2009.02.14 14:12:00
Nem tudom, hogy a mai ember számára létezik-e nagyobb csoda egy régi dízelnél. Persze nem az emisszióra gondolok - amit kizárólag szégyellni lehet, - nem is a motorerőre – ami jószerivel nincs –, és nem is fogyasztásra, ami a teljesítményhez képest tetemes. Látják,…..
Burkus király 2009.02.15 22:11:20
@Csikós Zsolt: részemről egy támogató hasonlat: ha kimegy egy biztosíték, akkor nem cseréled ki az összes biztosítékot a táblán. Így van ez az izzító gyertyákkal is. Akár a biztosítékok esetén, itt is érdemes ellenőrizni. Másrészt az izzítógyertyák a szakirodalom szerint a porlasztás hibájából mennek gyakran tönkre - a tönkrement izzítógyertya fölött rendszerint egy utáncsöpögő porlasztócsúcs fészkel.
Burkus király 2009.02.16 18:46:33
benyós OFF:

@Ubul1: szerény számításaim szerint egy 7%-os jövedéki adóval megfejel 3%-os ÁFA emelés 9,675%-os végár emelést fog fialni.
Tehát 255 HUF/l esetén ez 279,6 HUF/l-re emelkedne, 270-nél 296-ra, 300-nál pedig 329-re (olyan akciósfélének néz majd ki a benzinkutak hírdetőtábláin, mert ugye nem 330, hanem "csak" 329).
Bizony, az üzemanyag áresést kamatostul vissza fogják velünk fizettetni.
Akármekkora légyen is a válság, kóvályogjon bár az összeomlás szélén Amerika autópiaca, a Suzuki szekere jól szalad. Legalábbis erről regél a cég sajtóközleménye, melynek címe: A Suzuki sikertörténetének legújabb fejezete No nem valami izgalmas fejezet, de talán…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
Burkus király 2009.02.14 11:43:05
@Cuore:

tényleg - ezt meg minek kellett ide is bevágni? Ez a hsz már beírtad "A magyar nép zivataros századaiból" c. vitaindítóba is - egy ilyen emberből olyan aljasságokat is kinézek, hogy egy előzőleg elmesélt történetet egy röviddel utána érkező kedvéért ugyanúgy előadja ugyanannak a társaságnak. Az ilyen gesztus mindig arra intett, hogy ne higgyem el az ilyen emberek nagyszerűségét - aki csak az ismétlésre képes, az vagy felszínes, vagy át akar verni. Ilyet pl. egy vérbeli kereskedő tesz, aki mindenre ugyanúgy rámondja, hogy az a legjobb: eladni, eladni, eladni. Szóval így érzem magam, mikor a határontúliak helyzetét a romaellenességgel példázod. Ugyan kit akarsz ezzel zsarolni és milyen alapon? Tudjuk azt mind nagyon jól, hogy Erdélyben a "hódítók" kisebbrendűségi komplexusban szenvednek. Mi köze ennek a roma kérdéshez? Vagy tán úgy véled, hogy a dolgozni járó "békés" társadalom a romákkal szemben kisebbségi komplexusban szenved? Az általad burkoltan előtálalt előítélet-modell egy másik etnikum irányában meghatározó. Eként meg annyira félted védelmi pozíciódat, hogy egysmást föláldoznál, csakhogy azt megtarthasd: ha ennek ez az ára, akkor szerinted nincs is romaügy: "Radikalizálódtak a felek, nőtt a szakadék, ezzel együtt a feszültség." - szóval nyugi, béküljetek ki fiuk, minden rendben.
w Száz lépés magány 2009.02.06 05:40:00
Már csak tízet kell aludni a Gyurcsány-kormány új programjáig. Izgi. Szürkének tűnnek a hónapok, amik új kormányprogram nélkül telnek, épp ideje már. Annyi biztos, hogy a szocialisták képesek a tanulásra. Úgy, ahogy a legszerényebb képességű gyerekek: ha évekig…..
Burkus király 2009.02.11 20:09:38
@Tóta W. Árpád:

hát szerény emlékeimben az él, hogy ha el is hangzott vasárnap az elkövetők etnikai hovatartozása, az valamely külföli hírforrásra való hivatkozvás keretében ("a román tudósítások szerint, stb.") történt. A hivatalos "teljes" magyar tudósításhoz kellet még kb. egy nap. De az is lehet, hogy éppenséggel érdektelennek tartották az említett mellékes kürölményt.
Burkus király 2009.02.12 07:31:50
@Shore:
Nem tudom, de nem találom az általad említett bejegyzést. Tudnál egy linket adni (a hvg "vitázó, lökdösődő férfiak"-ról ír)?

Az incidensben látnunk kell, hogy itt lehetőség volt elhatárolódni és megelőzni az eset nemzetközi incidenssé minősülését: nem magyar elkövetők (mint etnikum) tették, hanem romák. Innestől kezdve csak a felsőbb szint kellett beadja a derekát, hogy egy szomorú sporttudósításból botrány lehessen. Addig azonban hezitálás minden szinten.
Éljen a demokrácia!
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
Nem tartott sokáig eladni, talán egy bő hetet, ha fenn volt a hirdetési oldalon (amit belcéges ügyek miatt nem illik épp itt reklámoznom). A legfontosabb tanulság: öreg, olcsó autó eladásánál még mindig nem jövedelmező őszintének lenni Magyarországon. Szar a felismerés, de ha a…..
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
w Europa Social Club 2008.11.21 08:30:00
Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt? Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú…..
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
Burkus király 2008.11.01 11:48:34
" törpemongúz 2008.11.01. 00:03:10
Nightlord, szinte tökéletes a nicked,

Egy lord vagy, de teljesen sötét.

Politikai demagógia van, azonban pont ilyen korhű proletároknak való idióma, mint amilyen te is vagy, be is veszed, meg azt a baromságot is, hogy, hogy ugye akkor emelkedett a gazdaság, aztán meg Fletóék alatt csődölt le a sárga-veresig. Nagyjából, mint ha a hegedűkészítés művészetéről beszélnél autó versenyzőként.

De nem baj hoztál két számot is, nem véletlen egy Tesco áruházi cédulán láttad az afrikai harcsa mellett?

No igen, azért igaz ami igaz: megállíthatták volna…az országot a lejtőn a cocialisták. Nézd a költségvetés még helyrehozható lenne, - az iszonyat nagy baj a szélsőségekben van: a nép tud dolgozni, pénzt befizetni, én is ezt teszem. Ellenben szeretek jó kedéllyel munkába járni. Az a munkahely, ahol hatalomra és erőszakra éhes OV fan-okat kell hallgatnom, ebédközben, akik saját magukba állított bicskáik után nyalogatott sebeikért is Fletót gyalázzák, iszonyatterhes ebédelést jelent. Baszzátok meg a politikátokat ahol van. Honnan veszitek a bátorságot, hogy mocskotokkal elárasztjátok az egyszerű ember köznapjait? Ki a fene kíváncsi a gyűrött fejű Navrasicsra, amint épp bégeti: „monjon le” a Napkeltében, Kik a faszok vagytok tik? Baszki ufók? Milyen jogon mondjátok meg, másoknak, hogy mit gondoljon? Nem érzitek a magatartásotokban hogy ez patologikus már? Ezt a rohadt mocsoknyi energiátokat nem inkább valami építő jellegű tevékenységre kellene fordítani?

EZ itt a kibaszott baj veletek. Erőszakosak vagytok, mindig nagy hangotok van, és állandóan indulattól fröcsögő genny nyáladzik belőletek, mint a csimpánzok baszki.
Ostobák is vagytok, palotaforradalmat akartok bazmeg békeidőben.
Meg rosszabbul élünk mint 4 éve… Egy ilyen tökkelütött baromságot is bevesztek, hát azt ne hazudd nekem, hogy kevesebb kolbászos kenyérre futotta. Figyeljétek le, magatokat: Amiért ilyen seggül viselkedtek és az egyszerű emberből undort váltotok ki, Megint a cocialisták fognak nyerni…. Még akkor is, ha bénáznak. Mer ilyen hülyékkel mint ti, még a szar piár is elbír. Senkit sem okolhattok saját baromságotokon kívül ezért…
Akasztani meg Mengelézni… Na Artur C. Clarke se rólatok mintázta a 2010 második űr odüsszeiában Dawid Browman-t.

Bár ki tudja, lehet ő is azt mondta, mielőtt átalakult hogy: monyonle....:) "

Kedves Törpemongúz!

Mi lenne, ha az OV-fan-összeesküvés-Ellened világtörténés defenzíváját az ebédlőben indítanád el? Igazat adok Neked abban, hogy tényleg nem illik egy munkahelyen politizálni (én évek óta dolgozok úgy kollégáimmal, hogy nem ismerem politikai meggyőződésüket) - amennyiben még érzel csekély bizalmat kollégáid iránt, úgy próbáld megbeszélni velük, vagy feletteseidnél egy konfliktuskezelő workshopot kezdeményezni.
A munkahelyeddel ellentétben (hacsak pl. nem az MSZP vagy a Fidesz pártbizottságának titkárságán dolgozol) ezen a fórumon szabad a gazda, hisz mindenki szívesen olvas egy-egy következetes logikai fölvetést, számokon/tényeken alpuló érvelést, a nyálas-érzelmes reaktív 'kussoljmá te hülye' verbális erőszakoskodást viszont annál kevésbé.
Szóval elő a számokkal és az észérvekkel - itt nem kell véka alá rejtened tájékozottságodat és intelligenciád - és sikeres vállalati problémamegoldást, hisz az étkezéskor elszenvedett stressz előbb-utóbb krónikus gyomorbántalmakhoz vezethet. Ez nem csak Neked lenne kellemetlen, hanem mindnyájunk ügye is, hisz - a humánus empátia immanens realitásán túl - komoly ellátási és kezelési költségekkel járna az adófizetők pénzéből/pénzünkből.
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
Burkus király 2008.10.26 23:48:15
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.10.26. 23:22:06
"Árpi!

(Először is: malacka nem a fidesz drukkere, hanem ferenc tesó ellendrukkere, akit jelenleg csak a fidesz tud kiiktatni.)"

Személy szerint www.medgyessy.hu -t olvasgatva eszembe jutott, hogy milyen is volt annak idején az új középbe tartozni.
Burkus király 2008.10.26 23:58:17
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.26. 23:49:13
""Nem hinném, hogy sok szülő menne ki tüntetni, mert gyereke tanulás helyett elbulizta az időt és így lecsúszott a hitelről."

eleve az alanyi jogon járó hitel egy hülyeség, talán kivéve az első évet. ösztöndíj kell, mégpedig olyan, ami ösztönöz. az úgy nem oké, hogy éppen átcsúszkálsz, de tömjük a zsebed."

Na itt jönne be az, amit felelős projektmanagementként hiányolok. Pl. az irányban megegyezünk, a kivitelezésben nem teljesen (vagy nem tudunk 100% biztosak lenni benne). Erre fel találták ki a pilot-projektet, pl. legyen úgy, ahogy te mondod kísérletileg 1 évig. Az eredmények statisztikai kiértékelése és a felek elé terjesztése után többet tudunk róla, hogy ez-e a járható út.
Burkus király 2008.10.27 00:00:29
Azt megszokhattuk már, hogy az Index publicistája, Tóta W. Árpád szókomondó, provokatív cikkeket ír, hiszen leginkább ezért szereti/utálja őt az olvasóközönsége. Ezért pörög a látogatottság-számláló és ezért kapja a tepertős pogit. Ez eddig rendben is van. Abban sincs…..
Belsőség Megvan az olaj 2008.10.21 17:42:00
Akár hiszi az olvasó, akár nem, számos reklámszerződést utasítottam már el, mert a reklámozandó termék szargyanús volt. Tehát pusztán mert az ilyesmi talált pénz, még nem cuppanok rá, hiszen mindenféle bóvlik hirdetésével az ember elég hamar lelakja a saját imidzsét. Amikor…..
w Return of the Takarodj 2008.10.09 06:00:00
Lesz Takarodj 2, a nagysikerű akciómusicalnek készül a második része. A folytatást Orbán Viktor jelentette be, aki azzal számol, hogy megkapja a főszerepet. Orbán Viktor a róla elnevezett OV TV-ben mondta ezt, egészen pontosan abban a pózban, ahogyan a limuzinszocialista Gyurcsány…..
Burkus király 2008.10.12 23:46:11
vakapad
"Az egy más kérdés, hogy ma már a tőkekoncentráció egyes cégek révén olyan hatalmassá vált, hogy kevés ember is nagyon nagy kárt tud tenni, akkorát, amekkorát régebben csak az államok tudtak, azaz a piac egyes szereplői is túlnőtték azt a határt, amikor a piac még a sok kisebb szereplő egymásra hatása által normálisan működne. Fenti okból a piacban a továbbiakban csak sokkal kevésbé szabad bízni. persze ha szétszabdalnának egy csomó céget apróbb darabokra, az már más lenne.

A piac logikájárul: Magyarország bankjai például nem vettek részt a rossz hitelezésekben, ennek ellenére néhány laza elemzés hazánkról, ami ebben a nagy megrettenésben megjelent a külföldi lapokban, a padlóra küldte az OTP-t, aminek egyébként semmi baja sincs."

Érdekes dolog a magyar bankokról beszélni a gazdasági válság kapcsán. Előrebocsátom, hogy nem mélyrehatóak gazdasági ismereteim, azonban nekem a dolog ott gyanús, hogy mennyire függ a magyar gazdaság a magyar bankoktól? Ez alatt nem azt értem, amit már megcáfolva hallhattam, hogy hiába nem magyarosan hangzó az adott bank neve, a magyarországi leányvállalata autonóm vállalkozás és nem viszik ki a pénzt (tréfa ide-tréfa oda). Én inkább azt nem látom, hogy a magyar gazdaság gerincét alkotó multik hol tartják a pénzüket, van-e egyáltalán "saját" pénzük? Tudtom szerint a komoly pénz egy külföldi bank kezében van külföldön. A magyarországi termelést pedig ezek a külföldi bankok finanszírozzák meg. Szóval a gebasz itt lenne elásva - engem egy szemernyit sem nyugtat meg a magyar bankok sziklaszilárd helyzete, legföljebb nyugodt lehetek ideig-óráig a lakáshitel kamatemelését illetően.

vakapad:
"...akik nem hülyék ugyebár a válsághoz, adócsökkentéssel oldanák meg. Na most, ha elképzeljük, hogy például a szentgotthárdi Opelnek (mely cég egy gyártósorát már leállította, mert nem gyártanak annyi autót, és nem veszik tőle a motort) csökkentik az adóját, akkor ugyebár úgy újraindítja azt a nyomorult gyártósort, mint a sicc, és a korábbiaknál sokkal olcsóbban kezd el raktárra termelni, mi is a kapitalista cégek legsajátabb sajátja."

Bonyolult kérdés, több ország politikusai vitatják - nem a fidesz találmánya.
Ha leáll a gyártósor, akkor SEMENNYI adót sem szed be az állam, ellenkező esetben radikális adócsökkentéssel valami ezért még becsuroghatna. Adott esetben az anyacég eldöntheti, hogy a magyar, vagy egy másik gyártósorát zárja-e be a kimaradó kereslet miatt. Ez is csak egy racionális döntés - most sajnos a magyar gyár volt a legkevésbé költséghatékony. Ez persze nem jó, de mi nem egy ipari hatalomként kellene föltennünk a kérdést, hogy támogatás vagy serkentés. Mi inkább a külföldi befektetőink meggyőzésére kellene tegyük a hangsúlyt - ez pedig adócsökkentéssel megy. Vagy intenzív szürkemarha tenyészetbe is kezdhetünk.

Ps.: Amúgy a gondolatmenet oda vezet, hogy megtörténhet, hogy egyes cégek a túlélés reményében áttelepülnek Kínába. Például egy-két autógyár. Mégis lesz kínai autóm (persze ha jólmenő keresetem lesz).
w Hitel, világ, stádium 2008.10.07 11:55:00
Bájosan, ismerősen visszhangzik Magyarországon, amikor az aktuális világválságról megmondják, hogy az ide nem gyűrűzik be. Mintha felraktuk volna a Kárpátokra a táblát, hogy Begyűrűzni hatóságilag tilos. Haha, hallottuk már ezt! Az olajárrobbanásra is ezt mondták a…..