Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszement

22 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A játékvilágban manapság elég komoly feladat valami igazán eredetit alkotni, de az sosem szégyen, ha egy játék ihletet merít más játékokból, stílusokból. Tesztünk alanya sem váltja meg a világot, de sikerrel gyúrja össze a különböző stílusok legjobb momentumait. Alapvetően akció-RPG, amiben a…..
Lemaradtál valamelyikről, hiába volt egy hónapig elérhető? Utólag kaptál hozzá kedvet? Szomorkodásra semmi ok, ugyanis az összes játék, amit az Ubi30 keretén belül 7 hónapon keresztül egy-egy hónapig ingyen adtak, most újra elérhető december 15-18 között. Név szerint:Price of Persia: Sands of…..
Elérkeztünk a Ubi30 sorozat legutolsó játékához, amit ingyen be lehet zsákolni, ez pedig nem más, mint a legendás sorozat III. része (ami valójában az V., de semmiségeken nem akadunk fenn). Bár a játékosok többnyire egyértelmű véleménye alapján a II. rész tette igazán ismertté ezt a nevet, és a…..
Itt a november, jönnek a hidegek és a franciák egy újabb játékkal leptek meg minket, ami egyszerre szól a retro szerelmeseinek és az újabb játékok kedvelőinek. Ugyan hősünk alig 3 éves, de hangulatában a 80-as évek stílusát hozza, epilepszia veszély minden mennyiségben!A Far Cry 3 Blood Dragon annak…..
Az Ubi30 keretein belül az autópályák világából újra visszatérünk az antik játékok földjére. Ezúttal is egy igazi klasszikust kapunk kézhez, méghozzá egy 13 éves játékot, melynek a címe: Beyond Good & Evil. Pontosabban annak a HD változatát, ami szintén csak pár éves és manapság is teljesen…..
eszement 2016.10.15 19:51:49
@scal: sajnos az nem ér :)

Én is utána néztem ennek a dolognak és sehol egy szóval sem említik, de a beállításoknál a felbontásnál 1920x1200-at is ki tudok jelölni, és a cikk megírása előtt megnéztem a videókat a HD változatról és nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez az :)
jateknaplo.blog.hu Ingyen The Crew! 2016.09.14 12:53:08
Bizony, eltelt egy újabb hónap és a franciák az UBI30 keretén belül egy meglepően friss, mindössze másfél éves játékkal rukkoltak elő, ami egyenesen Amerikába visz minket. A The Crew a Need for Speed és egy MMO szerelemgyereke, de nagyon erősen érezhető rajta a Test Drive Unlimited 2 hatása is,…..
Az Ubisoft következő ingyenes játéka nem más, mint egy újabb klasszikus, a híres Rayman széria egyik darabja, a Rayman Origins. A Rayman alapvetően egy hagyományos kétdimenziós platformjáték volt, ami óriási sikereket ért el a maga idejében. Egyike volt az első olyan játékoknak, ahol egy mókás…..
El is érkeztünk július közepéhez és meg is érkezett az ígért következő ingyen játék, ami szintén egy igazi klasszikus, a Tom Clancy's Splinter Cell.Itt bújhattunk először Sam Fischer ügynök bőrébe és az NSA titkos részlegének a Third Echelonnak a megbízásából kellett megoldanunk egy szövevényes…..
eszement 2016.07.18 21:44:43
@scal: Minden kívánságod így teljesüljön :) www.gamershell.com/download_9435.shtml

Ez az 1.3-as patch letöltési helye ami tartalmazza a SAR küldetéseket (nem csak a PS2-n volt extra pálya a Power Plant, hanem X-boxon is! az UNI headquarter) Ha érdekelnek a csemegék, akkor adok egy fórum címet, ott tételesen le van írva minden résznél, hogy mi a különbség a sok verzió között :)
forums.ubi.com/showthread.php/759351-Splinter-Cell-Ultimate-collection-%28PC%29?p=9001059&viewfull=1#post9001059 (#49-es komment)
Szerintem is nagyon jó játék (megvan jó pár példányban :D)

Szívemből szóltál a Beyond good and evilnek én is örülnék, ahogy az AC első részének is, ami végül is tök logikus, és számomra örömteli lenne, mert az még nincs meg. Raymanra viszont én is számítok, kérdés, hogy melyiket adnák?

A XIII elég réteg játék lett, nem követte folytatás, tippem szerint a franchise-ok lesznek főképp előtérben, eddig ez látszik beigazolódni.

Azért az Ubisoft elég kísérletező fajta, ezzel még messze nincs lefedve a paletta, viszont franchise szinten valóban nem olyan sok lehetőség van.

Valamelyik Ghost Recont be tudnám vállalni, de abból nem a legrégebbieket, azok mind megvannak :(
Ha megkérdezzük az embereket, hogy miben erősek a franciák, akkor tízből nyolcan valószínűleg a gasztronómiát emelnék ki. Biztos szóba kerülne még a romantika, a művészet, a híresebb épületeik, de csak kevesen vágnák rá a játékokat, pedig ők sem most kezdték az ipart. Az utóbbi években inkább…..
Sokan el vannak ájulva a játéktól, viszont nagyon sokan szidják és nem minden alap nélkül az AC Unity vagy a Watch Dog fiaskóit emlegetik. A teszt még az első körös béta alapján íródott, majd a nyílt béta napok alatt újra nekiültem és egy kicsit finomodott a véleményem. Amikor beharangozták, egyike…..
Lassan közelednek az ünnepek, egyre több szabadidővel rendelkeznek majd a gyerekek és a felnőttek is, így most egy olyan játékot "hoztam" nektek amit kicsik és nagyok egyaránt játszhatnak és nem mellesleg az első korrekt Zelda-like játék. A fejlesztőktől 3 extra kulcsot is kaptunk, amit ti kaptok…..
Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni a Firemonkeys csapatát, akik nem egy remek játékot tettek már le az asztalra. Nekik köszönhetjük a Real Racing 2, az eddigi NFS részeket és a Mass Effect Infiltratort is, szóval NFS és Firemonkeys már csak jó lehet, nem? Valószínűleg túlzás…..
eszement 2015.10.20 12:36:55
@AlbaZen: az egy volt ami az én szívem is elrabolta és a 3 az valóban ász volt, de nálam az igazi best of a 4. az első Most wanted volt és a végtelen lehetőség bele rakni más autókat/pályákat. Száguldozni a Ladával/iskola busszal meg mindenféle más csodával. Imádtam :) A beszerezhető összes cucc megvolt és 3x akkora lett tőle a játék,'int eredetileg :D
eszement 2015.10.20 16:33:20
@Válasszunk: ez egy nagyon érdekes felvetés, pont tegnap gondolkodtam ezen. Hogy ami mobilon jónak számít vagy minőséginek, az PC-n/konzolon épp hogy megüti a közepes/elégséges szintet. Bugos, kifagy és bár egy darabig érkezik javítás is, ezeket nem mindig érdemes feltenni, mert sokszor csak elrontja az eredeti koncepciót vagy teljesen megváltoztatja azt. Pl mikrótranzakciókat rak bele.

Ettől függetlenül nagyon érdekes amit írsz és ha ez valóban így van az gáz. Gáz akkor is, hogy ha az én gondolataim lettek volna igazak és gáz akkor is, hogy ha pont az ellenkezője igaz, ahogy te is mondtad. Mert akkor az EA ne legyen tugyimutyi és igenis tudjon befolyással bírni a termékekre amiken az ő logója is szerepel. Arra viszont emlékszem, hogy sok játékkal volt gond, a shift 1-et is rekord gyorsasággal vonták ki, akkor már érthető ez is, hogy miért. És akkor a mostani "törléscunami" is, bár arról tervezek külön egy cikket, mert érdekes tanulságokkal bír.

@Lordhell: @csokidani: @Sirandrish: részben egyetértünk, de részben nagyon nem. Az NFS sorozat számomra a sokszínűség miatt (is) szimpatikus volt. Ezen az arcade-szimulátor vonalon egyensúlyozva, változatos témák és helyszín. Való igaz az underground sorozat jó kis széria volt (elméletileg most ezt támasztják fel, kíváncsi leszek rá), de én nagyon szerettem a változatos helyszíneket is, amikor nem csak a városi versenypályákon száguldozunk. Nem véletlen, hogy a Carbon siker lett (számomra nem), míg a Pro street óriásit bukott. De említhetném a Most Wantedot is a középsőt (6. rész azt hiszem), bár szerintem cím még ilyen mostoha sorsra nem jutott mint ez a Most wanted is. Szóval talán az volt az első rész, ahol tudtunk rendőrökkel is lenni, nekem szenzációs élmény volt, a helikopteres szívatással együtt és a komoly grafikával hozott egy kis vérfrissítést a játékba. Amit @szmoker (Homo Trollicus): feldobott a Porsche Unleashed (5. rész) is egyedi volt, és jöhetett volna még ilyen "tematikus" darab is. Szóval nekem épp az tetszett benne, hogy színes, hogy képes megújulni és hogy nem lesz belőle szimulátor, lásd Shift 1-2, de annak is meglett a saját rajongó tábora. Nem vagyunk egyformák :)

@babinéne: ezen jót nevettem, de valóban így van. Ezt azért ők is érezhették, hogy gáz, mert később már egyre komolyabb verdákkal kezdenek üldözni. De mondok jobbat. A középső Most wanted (agyrém) psp-s átiratát szénné játszottam. Na ott a rendőr úgy viselkedett, mint ha betonfalnak mennél neki. A megoldás: muszáj volt elkerülni a rendőrt és kb az 5. szintig bírtam feltornászni magam ahol abbahagytam, mert különben a pspt töröm szét (így is volt joy meg gomb meg előlap csere, annyira felhúzott), mert cseppet sem vicces amikor repesztesz 300-al és hirtelen 350-el beléd csapódik egy betonfal. És már vesztettél is. Ennél nem sok rosszabb dolgot tudok elképzelni :)
eszement 2015.10.20 17:30:54
@Lordhell: @babinéne: @csokidani: @Sirandrish: Elnézést, hülyeséget írtam. Amire Most wantedként emlékeztem az High Stakes volt, de valójában tényleg a harmadik rész a Hot pursuit volt az igazán nagy szám, de a High stakes se volt rossz. A második Most wantedként aposztrofált rész pedig Hot pursuit 2 ahol feltűnt a helikopter a robbanó hordókkal megrakva. A rendőrös üldözősdi meg a Hot puruit reboot volt. Szóval nem a Most wantedet koptatták el 3x, cserében a Hot pursuit név körül is voltak érdekességek.

Amúgy jelenlegi top 3 a Hot pursuit reboot, az eredeti Most wanted és a Run. Főleg kormánnyal. De nagyon szerettem az Underground sorozatot is. Ami nekem nagyon nem jött be az a Pro Street és a Shiftek.
Lehet szeretni vagy utálni, de az biztos, hogy egy jó darabig még velünk lesznek. A téma egyre aktuálisabb és most az Angry Birds 2 után kapott visszajelzések miatt úgy érzem, muszáj írni róla...
eszement 2015.09.30 22:38:40
@Felsmukk: hát nem úgy tűnik, hogy ez lufi lenne és olyan hamar kipukkadna..de ne legyen igazam :)

@GABOR2: köszönöm az elismerő szavakat, igyekeztem :) A tendencia mindenképpen affelé halad, hogy nem lesznek fizikai adathordozók, aminek persze vannak előnyei és hátrányai egyaránt, mint mindennek. Sajnos ezt a részt neked is muszáj lesz megszokni.

@PixelDrake: Hát utólag tűnhet úgy, hogy jól csinálják, viszont nagyon rosszul lett ez az egész anno kikommunikálva. Megjelenés után ugyanis még az volt, hogy minden DLC ingyen lesz hozzá, ez valószínűleg sokat dobott az eladási rátán, majd kiköhögték, hogy bocs mégsem. Nem is az a kérdés, hogy ez DLC megér-e ennyit ár/érték arányban (bár sokszor ez is kérdéses), hanem, hogy ha egyszer valamit mondunk, akkor azt nem egyszerű és nem is túl etikus hipsz-hopsz megváltoztatni. Ez nem a legjobb út a játékosok bizalmának elnyerésére/megtartására..

@SamuelDivinium: köszi, át fogom nézni ezt is, amint lesz rá időm :)
Egy újabb játékot tett korlátozott ideig ingyenesen elérhetővé a G5 Entertainment, rendhagyó módon majdnem minden rendszerre. Ők elsősorban a "Hidden treasure" típusú játékokra specializálódtak, de most az építkezés szerelmeseit invitálja meg egy kis játékra.  A…..
jateknaplo.blog.hu Angry Birds 2 2015.07.31 10:47:01
Sokak kedvenc mérges madarai visszatértek! A megannyi kitérő után az autóversenytől a buborék lövöldéig most újra a "klasszikus" verzió jött. A malacok még mindig nem tanultak az eddigiekből, újra tojáslopásra adták a fejüket, nekünk kell ezt megbosszulni és visszaszerezni…..
jateknaplo.blog.hu Besiege 2015.07.13 10:24:21
Gyerekkorodban is mindig építettél valamit Legóból? Lenyűgözött a Lego Technic széria és arról álmodoztál, hogy egyszer majd te is alkotsz hasonlót? Esetleg a klasszikus fém építőkészlettel telt el a gyerekkorod? Az okos telefonodon/táblagépeden is rongyosra nyomogattad a Bad…..
eszement 2015.07.13 21:01:04
@tavolirokon2: A Kerbal Space Programmal sosem játszottam, így nincs összehasonlítási alapom, de ezzel szinte gyerekjáték :) De tutorialokat nem árt előtte nézni :)
A még csak alfa állapotban létező játék nem akármilyen darab, nem akármilyen fejlesztőtől. Ha annyit mondok, hogy dukope, valószínűleg mindenki néz rám hülyén, hogy mi bajom. De ha azt mondom, hogy "Papers, please!", akkor már sokkal többen kaphatják fel a fejüket. Bizony a…..
jateknaplo.blog.hu E3 2015 - Sony 2015.06.17 11:16:35
A Sony teljesen más irányba indult el a mostani show-n, mint a Microsoft. Míg utóbbi az új kiegészítőkben,  a kompatibilitásban és a kiadókkal való leszerződésben látja a konzolja jövőjét, a Sony inkább a saját stúdióival karöltve elhalmozza a PS tulajokat új játékokkal…..
Az Electronic Arts bemutatója volt talán a legkiszámíthatóbb, hiszen rengeteg játékról már amúgy is tudtunk, de azért akadtak meglepetések is, nézzük sorban: A sort azonnal a Mass Effect Andromeda: a Mass Effect univerzum következő darabja nyitotta, 2016…..
Talán sokaknak volt egyik kedvenc meséje a Piroska (és a farkas). Most egy játékban tért vissza az eredeti Grimm testvérek és Tim Burton szerelemgyerekeként. De akár az Alice: Madness Returns is beugorhat róla. Tavaly a kickstarteren kalapoztak össze rá a népek, nagyon sok ember…..
eszement 2015.06.04 10:32:30
@PixelDrake: és most még akciós is több játékkal együtt:)

www.bundlestars.com/all-bundles/nightmares-bundle/
És ha már Piroska, akkor erről is illik villámgyorsan megemlékezni.A mai nap még biztosan ingyenes iOS rendszerű eszközökre a Big Fish egyik nagyszerű játéka ami szintén ehhez a témához kapcsolódik, méghozzá itt több "Piroskáról" is beszélhetünk. A történetről nem…..
jateknaplo.blog.hu Ballistic 2015.05.22 10:57:55
A Rumble ami alapvetően egy mobiljátékokra specializálódott cég, 2013-ban hozta ki a Ballistic nevű F2P játékát (Free to Play, azaz ingyen jászható, de hogy ha a játékban igazán érvényesülni szeretnénk, akkor mindenféle dolgot lehet és néha kell is venni pénzért.) Alanyunk…..
comment:com Napi találós kérdés 2011.03.23 15:30:00
Tessék szépen kitalálni, melyik sorozat orosz remake-jén röhögök immáron második órája. ..
eszement 2011.03.23 15:41:16
A Lionhoz a Snow Leopard update-jein át vezet az út, most éppen a hetedik verziója jelent meg hatos Mac OS 10-nek. Szóval a 10.6.7.A frissítés egy rendesen karbantartott új gépen 389,3 megabájt és azt leginkább a 2011-es MacBook Prókhoz ajánlják. Aki frissíti, annak stabilabb,…..
eszement 2011.03.22 12:05:51
@capor_: egyetértek, nálam is. Olyan szinten lehalt a rendszer, mint még sose. Az update így csak újratelepítés után fog menni.
Androlib blog. Bipp! Kommuna 2011.01.05 12:44:00
Olvasói levél, ellopott SGS2:"Sziasztok!Tudom nem szokványos amivel megkereslek benneteket,de mivel tudom köztetek is van nagyon sok telefon guru ezért kérlek bennetek,hogy segítsetek nekem.Egy hónapja kaptam a férjemtől egy samsung gs 2-őt a szülinapomra,sajnos a tegnapi napon…..