Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zalaigyors_83

15 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi történt a Volánbusz háza táján? 2024 nyarán hivatalossá vált, hogy 2025 elejétől a MÁV-Startot és a Volánbuszt egyesíti a közlekedési miniszter. Ezzel a Volán tulajdonképpen elveszíti a megmaradt önállóságát is, hiszen már korábban közös vezérigazgató és igazgatóság irányítása alá került a…..
Zalai Gyors Nekrológ a hősről 2024.09.30 21:16:22
Nehéz ennek a bejegyzésnek címet adni, mert nem vagyok biztos benne, mivel tudnám a legjobban jellemezni Karsai Dánielt. A szombat éjjel elhunyt alkotmányjogász a végsőkig küzdött azért, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő sorstársai méltó módon fejezhessék be életüket. A legtöbb ember…..
- Október 23.-át törlik az ünnepnapok közül, az 56-os pesti srác emlékművét elszállítják a Corvin közből. - Október 23.-át ellenforradalomnak nyilvánítják.  - A hazánkra támadó szovjet csapatokat békepárti felszabadítónak nevezik, az 56'-os szabadságharcosokat háborúpárti lázadóknak - November 4.…..
Zalai Gyors Árad a vita 2024.09.17 20:54:16
Az elmúlt napokban jelentősen emelkedett Közép-Európa folyóinak a vízszintje, többek között Németország, Ausztria, Lengyelország és Szlovákia is árvízveszéllyel néz szembe. Hazánkban is megindult az árvíz elleni készülődés, aki tud, az most a gátakon küzd az ár ellen. Van, aki homokzsákot pakol, van…..
Zalai Gyors Tanévkezdő ötös 2024.09.08 20:52:08
A magyar labdarúgó-válogatott szombat este a Nemzetek Ligája A-divíziójának csoportmeccsén gyalázatos játékkal szenvedett 5-0-ás vereséget az EB-negyeddöntős német válogatottól. A két csapat az Európa-bajnokságon is találkozott egymással, akkor 2-0-ra nyertek a németek. A nemzeti tizenegy az előző…..
Az oktatás itthon - a tanáron múlik minden? A kormány az elmúlt években mintha renitens, szigorúan szabályozandó diákokként kezelné a tanárokat. Az oktatás az elmúlt évtizedekben szinte semmilyen fejlesztésen nem ment át, ugyanazokkal a poroszos módszerekkel tanítják a diákokat, mint 30-40-50 éve.…..
A kezdetek   Az összeomlás kezdetének véleményem szerint a 2007-es vasútbezárások tekinthetők, amely során 14 vasútvonalat szüntettek meg, akkor még úgy tűnt ideiglenesen, ebből 6-7 milliárd forint megtakarítást remélve. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz a vidék ellehetetlenítésével vádolta a…..
zalaigyors_83 2024.08.27 02:43:52
@geegee: Az írás elején erre akartam célozni.
2006-2009 között ugyanúgy nem sikerült használhatóvá varázsolni a vasutat, mint ahogy most sem. A vasút ebben az országban mintha mostohagyerekként működne az elmúlt legalább 20 évben.
Augusztus 20-án, a magyar államalapítás ünnepének fénypontja a budapesti tűzijáték. Idén már 5km hosszan csodálhatjuk a durrogtatás és a különböző színű fények egyvelegét. Az ünnepségsorozat összesen 15 milliárd Ft-ba került az adófizetőknek, ez milliárdokkal több a tavalyi összegnél. Ezek tükrében…..
Lev Tolsztoj klasszikusának műve kitűnően mutatja a magyar közélet egyik forró pontját. Ez pedig a háború-, illetve békepártiság kérdése. A kormánykommunikációban napi szinten olvashatjuk a háborúpárti mantrát a nyilvánosság azon szereplőire, akit valamiért nem a saját táborukba sorolnak. Ők saját…..
Zalai Gyors A hőmérő-hadművelet 2024.08.14 21:53:33
    Elindult a kórházvizit   A nyár valószínűleg utolsó hőhullámához érkezve Magyar Péter gondolt egyet, hőmérőt ragadott, és kórházbejárásra indult azzal a céllal, hogy bizonyítsa azt, hogy a kórházak ilyenkor még elviselhetetlenebbek, és még alkalmatlanabbak a gyógyulásra, mint mérsékelt…..
Idősebbeknek még gyorsabban szalad az idő. Alig szörnyülködött az internet népe a különféle szempontok szerint alulértékelt megnyitóünnepségen, már véget is értek a 2024-es párizsi olimpiai játékok. Amikor a nyári szabadságot terveztük, bevallom nem számoltam az olimpiával. De ha már így (részben)…..
A 2024-es párizsi olimpián a magyar küldöttség 180 fővel jelent meg. Ez már önmagában szép szám, az elmúlt 20 év második legtöbb sportolóját küldtük ki magyar mércével mérve, a legmagasabb számot ilyen téren Athénban értük el, 209 sportolóval.  Párizsban 6 aranyat, 7 ezüstöt, 6 bronzot szereztünk,…..
Zalai Gyors A Gyurcsány-szál 2024.08.07 17:42:00
Gyurcsány Ferenc 2004 és 2009 között állt a magyar kormány élén. Már a kormányra kerülése kapcsán is botrányokat emlegettek. A Fidesz számára tökéletes patás ördög, akivel lehet riogatni a népet, az ellenzék számára egy olyan teher, amelyet nem tud lerázni magáról. Vajon miért lehet ez így? Mi az…..
Ábrahám Róbert agresszív viselkedése, pofozkodása és emberrablási kísérlete (állítólag be akarta rángatni Puzsér Róbertet az autójába) nem ér gyanúsítást, vagy ha mégis, nem lesz tiszta, mivel gyanúsítják, annak ellenére, hogy felvételek vannak az esetről, és Ábrahám is elismerte a…..
A magyar kormány intézkedése, megnyilvánulásai a gyermek- és családvédelem irányába: - Bezárják a keszthelyi gyermekorvosi ügyeletet (2023 november) - ha egy gyermek megbetegszik, hosszabb autóút után jut ellátáshoz (veszélyesebb eseteknél súlyos gondokat okozhat eljutni Zalaegerszegig) -…..
Zalai Gyors Bemutatkozás 2024.07.29 16:39:47
Szeretettel üdvözlök mindenkit a Zalai Gyorson!Ezen a blogon a közélet aktuális (vagy kevésbé aktuális) eseményeiről olvashattuk, akár zalai, akár országos vonatkozásban, egy zalaitól, egy politika, közélet, sport iránt érdeklődőtől.  Mint ahogy a blog címében a gyors is mutatja, igyekszem a rövid,…..