Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faszi, a Filmes Fenegyerek

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Bocs, hogy a múlt hétről erre a hétre csúszott ez a poszt. Vannak napok, amik nem írásra valók.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Már nem tudom, hogyan találkoztam ezzel a filmmel, vagy,…..
A 90-es évek filmjei különleges helyet foglalnak el a mozitörténelemben. Ez az időszak a speciális effektusok (VFX) szempontjából is egy valódi aranykor volt, amikor a technológiai innovációk egymás után változtatták meg a filmkészítést, új távlatokat nyitva a rendezők és a közönség számára…..
Még csak tíz éves voltam 1992-ben, szóval ez a film csak évekkel később jutott el hozzám (majd akkor, amikor Ágszi uncsitesómmal elkezdünk tékába járni nyaranta). Akkoriban (érthetően) jobban érdekeltek a horror filmek, a ninjás filmek és hát 1992 a Batman visszatér éve, szóval, láthatod, el voltam…..
MovieGeek posztok minden pénteken a Nagyvászon és Hangszóró blogon! Ez a poszt, ahol még mélyebbre ásunk a heti film rétegei között. És itt bármiről lehet szó; forgatókönyv, rendezés, alakítás, a film hatása, kapcsolata az akkori és a mostani kor emberével, tényleg bármi. Ez a blog úgyis az a hely,…..
1987 körül járhatunk, 5-6 éves forma kisfiúként ülök nagybátyámék nappalijában a földön, törökülésben. Körülöttem a család, a videókazi már a magnóban, villany lekapcsolva; végre! Kezdődik a film. Felcsendül a melódia; egy dalnak a refrénje (Dan Hill - It's a long road a címe, amit majd a film…..
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem egyszerűen nem elég a filmekből az a néhány bekezdés, amit itt a blogon, egy posztban össze lehet szedni. Órákig tudnék ezekről a mozikról beszélni, hiszen annyi érdekes dolog van, amitől például a Szellemirtók is működik. Ott a casting, a forgatókönyv, a…..
  Szerencsére családilag imádjuk a jó filmeket, ezért mikor kisfiú voltam, sokat jártam anyuékkal moziba. (Ezen majd a VHS korszak változtat, amikor is nagybátyám megveszi az első videóját, onnantól kezdve a nappaliba költözött a mozi.) Együtt láttuk a Csillagok háborúját, a Cápa 4-et (jó, azért ez…..
Hát el sem hiszem, hogy mennyien olvastátok el a Robotzsarus bejegyzésemet! Persze, ez köszönhető annak is, hogy a poszt kikerült az Index főoldalára és az olvasottsága meg sem állt egészen 967-ig. Ezzel ez lett a valaha volt legtöbbet olvasott írásom, pedig hidd el próbálkoztam, nem is keveset.…..
Akár hiszed, akár nem, de a '80-as években még egy akció/sci-fi is tele volt önreflexióval az adott korszakra, filozófiai kérdéseket, társadalomkritikákat fogalmazott meg amellett, hogy brutál jól szórakoztatott.  A Robotzsaru kapcsán is felmerül néhány ilyen kérdés, ezeket szedtem most neked össze…..
Ugye, figyelsz egy kicsit? A bejegyzés erőszakos képeket és leírásokat tartalmaz, épp ezért szigorúan korhatáros, 18 ÉV ALATT NEM AJÁNLOTT az olvasása.  Ja, és továbbra is SPOILERezek! Csak, hogy tudd! Fú, el sem tudom mondani, milyen régóta bele vagyok zúgva ebbe a filmbe! '89 vagy talán '90…..
A filmzene fontos, sokszor észre se vesszük, hogy mennyire. Sőt, az a legjobb, ha egyébként nem tudod elkülöníteni a filmélménytől, mert egy igazán jó filmzenének a képi világgal együttműködve kell hatnia rád.  Általában azután hallgatom meg külön, miután már láttam a filmet. Vannak olyan score-ok,…..
Igen, tudom, tegnap lett volna a film "negatív" napja, sajnos megcsúsztam a dolgaimmal, így ma terítem ki eléd a véleményemnek ezt a sarkát. :) És bármennyi hibát is találok benne, akkor is imádom ezt a filmet, azt hiszem, ezt már korábban is írtam. De az objektív képhez hozzátartozik, hogy ettől…..
Hogy még nagyobb kedvet csináljak a Kampókéz című filmhez, íme 6 ok, amiért mindenképpen érdemes megnézned ezt a mozit.  Eredeti Történet és mélyülő témák A "Kampókéz" Clive Barker "The Forbidden" című novelláján alapul, amiben az író egyedi megközelítéssel dolgozza fel a városi legendák…..
Na, ki vele! Suttogtad már ezt a nevet éjfélkor a tükör előtt állva? Ugye, hogy igen? És abban is biztos vagyok, hogy nem merted ötször kimondani a nevét, mert persze, nem hiszel ilyen marhaságokban, mint a Kampókéz legendája, de azért biztos, ami biztos. Mert hát ha meg mégis létezik... Hiszen az a…..
Hát eljött az a péntek, amikor kiosztom az első ház feladatodat a hétvégére. Ez lesz az a film, amiről jövő héten minden nap dumálni fogunk, szóval akkor is vesd rá magad, ha már láttad. Tapasztalat, elég sok részlet ki tud esni az embernek, nem is hinnéd, mennyire másképp emlékszünk a régen látott…..
Na, tegnap megvolt a Házirend ismertetése, akkor, már mutatom is, hogy milyen menetrend alapján fogjuk a filmeket szétcincálni. Mint, ahogy a cím is utal rá, egy hét alatt egy filmet beszélünk ki. Jól van, igazából négy nap lesz az adott filmre, az ötödiken jön a következő heti házi feladatod, meg…..
A héten akartam elindítani filmes szétcincáló szolgáltatásomat, de úgy alakult, hogy pont egy hetet csúszok vele. :) Semmi extra, csak mint mindig, most is 170 projekten "kell" egyszerre dolgozzak és az időbeosztás sosem volt nagy erősségem. De, igazság szerint nem is baj, hogy így alakult, mert…..
Helló! Faszi vagyok, a Filmes Fenegyerek és már csak néhány nap és beledurrantok a lecsóba! Ha imádod a 80-as, '90-es és '00-es évek filmjeit és azok filmzenéit és szeretnél többet tudni róluk, akkor a legjobb helyre jöttél! Minden héten egy kedvenc filmet veszem elő és a lehető legtöbb…..